keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

tautimagneetti


No johan nyt on kumma! Minä-joka-en-ole-koskaan-kipeänä olen TAAS kipeänä!!

Tällä kertaa on nyt sitten poskiontelontulehdus. Tauti alkoi kurkkukipuna ja kivuliaana, repivänä yskänä ja muuttui hirveäksi nuhaksi. Onneksi mulla sattui olemaan työterveydessä lääkäriaika muutenkin, niin sain samalla reissulla sitten lääkekuurin. Itse en kyllä olis osannut arvata edes, että on joku tulehdus, kunhan luulin kauheaksi flunssaksi vaan. Mutta kyllä ne ontelot oli sit tulehtuneet.

Nyt on sitten kunnon arsenaali lääkkeitä ja muita oheistuotteita. Olen ottanut C-vitamiinia ja auringonhattua ihan perus-apuna flunssaan, Vicks taas avaa tosi hyvin röörit (plus maistuu hyvälle). Lasissa on Bafucinia - piti antaa se alkuperäinen purtilo tytön mukaan kouluun, koska hänellä on nyt sitten kurkku kipeänä...

Mullahan oli pari viikkoa sitten just edellinen antibioottikuuri siihen pissatulehdukseen. Olin sitten tyhmä enkä syönyt maitohappobakteereita... ehkä siksi pääsi tauti nyt iskemään niin hanakasti?? No oli miten oli, nyt hommasin sitten kunnon maitohappobakteeritkin. Ja aion tuon purtilon loputtua syödä niitä sitten jatkossakin ahkerammin.

Antibiootin lisäksi sain tollasta tosi tehokasta limakalvojen supistajaa. Kyllä teki mieli kirjoittaa joku oodi lääketieteelle, kun jo hetki ton Aerinazen ottamisen jälkeen yhtäkkiä huomasin, että voin jälleen hengittää kohtalaisen normaalisti!! Ja ah, miten ihanaa oli nukkua yö suht kunnolla!! Pari edellistä yötä olikin kyllä aivan hirveitä, toisen yön nukuin lähes istuma-asennossa sohvalla...

Hommasin Bepantheniakin. Alkoi meinaan olla nenä tosi koetuksella siitä hirvittävästä niistämisen määrästä... Ja tuota nyt saattaa tarvita muutenkin aina silloin tällöin.

Ja sitten hommasin tollasen nenäkannun. Olen sitä ajatellut ennenkin, että oliskohan se hyvä... Nyt sattui yksi apteekin asiakas näkemään, kun mä heti ostokset maksettuani aloin kiskoa tablettia nassuun, ja hän sitten suositteli tollasta. Apteekin myyjäkin kehui sitä - sanoi, että "sieltä sitten tulee kunnon aivolimat"... No, olen sillä nyt huuhtonut muutaman kerran, mutta vielä ei ole aivolimoja näkynyt. Niitä odotellessa!! (Edelleen on siis paineen tunnetta ja tuntuu, ettei mitään irtoa kunnolla pois...) Sitä vaan mietin, että mitenköhän usein tolla voi sitä huuhtelua tehdä esimerkiksi päivän aikana...? Onko väliä jos tekee usein? Mä siis todella odotan niitä "aivolimoja" ja sitä tunnetta, että pää olisi tyhjempi tästä kaikesta eritteestä... 

Noiden tuotteiden lisäksi olen sitten koitanut juoda hirmuisesti. Vettä ja teetä menee. En ole käyttänyt hunajaa enkä valkosipulia enkä inkivääriäkään, enkä varmaan käytäkään. En jaksa lähteä sellasia ostelemaan nyt. Eiköhän tämä tauti näilläkin taltu!!

Jotain hyvää tässä sairastamisessa: suklaa maistuu ihan kamalalle (ainakin tumma suklaa)! Eipähän tule siis suklaata mussuteltua. Ja hei, sillon kun on sairaslomalla, niin eikös sillon just kuulukin sairastaa? Mä oon aika kunniakkaasti kyllä nyt sairastanutkin, kun kahden antibiootteja vaativan taudin lisäksi olen erittäin pitkästä aikaa kärsinyt myös kunnon migreenikohtauksesta sekä niistä iänikuisista vatsakivuistakin... (sain muuten nyt lähetteen letkua nielemään, jaiks...)

Ootteks työ olleet terveinä?

14 kommenttia :

  1. Nenäkannusta senverran, että käytän sitä muttei se mitenkään mielyttävää ole. Lisäksi jos on ollut poskiontelotulehdusta niin mulla on särkenyt "poskionteloita" käytön jälkeen. Mutta uskon että se auttaa, joten olen valmis kärsimyksiin.

    Oon joskus kysynyt apteekista miten paljon sitä saa käyttää, ja ovat olleet sitä mieltä että jos ei mene ulos heti niin ei käytöstä periaatteessa haittaa ole. Tuskin nyt sataa kertaa päivässä kannattaa käyttää, mutta kyllä oireiden ollessa pahimmillaan olen käyttänyt jopa 10 kertaa päivässä, sen jälkeen ehkä 3-4 kertaa. Kyllä se suolavesi oloa helpottaa.

    Olen ihmeekseni nyt terve. Kop kop, vasta 4 flunssaa ollut tänä talvena. Ja oksennustauti. Paranemista myös sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä toi kannu on ihan ok käyttää. Aluksi tuntuu sellanen ikävähkö "vettä menee nenään"-tunne, mutta se menee ohi saman tien. Huomasin samaa, että poskionteloita kyllä selkeästi sen huuhtelun jälkeen jomottaa jonkun aikaa. Ja mulla on toisessa korvassa tärykalvo puhki (ollut puoli elämääni, pitempäänkin) ja se korva vähän mietityttää.. Kun puhallan nenä tukittuna ilmaa ulos korvien kautta, se korva pitää kamalaa vinkumista ton huuhtelun jälkeen... tai on jopa tukossa jotenkin (esim just nyt). En tiedä liittyykö noi asiat vaan tähän tulehdukseen, vai siihen kannuiluun... Mä kyllä tosiaan odotan sitä "aivolimaa" tulevaksi ulos, useista huuhteluista huolimatta en ole saanut juurikaan mitään kunnollista tuotosta irtoamaan.

      Ja mä kyllä kans uskon tuohon vempaimeen. Jopa vaikka se ei vielä tunnukaan toimivan.

      Koitahan pysyä terveenä!!
      Kiitos paranemistoivotuksista!

      Poista
  2. Pikaista parantumista <3
    Me ollaan oltu yllättävän terveinä, itse sain flunssan pari viikkoa sitten, mutta sekin on jo selätetty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥

      Lääkäri sanoi eilen, että täällä on tällaista liikkeellä, just että se alkaa tolla kurkkukivulla jne. Mä en todellakaan normaalisti sairasta näin paljoa... Ehkä nyt osansa teki se aiempi lääkekuuri ja sen huono jälkihoito (ne maitohappobakteerit...) ja sitten se, että hoidin yhtenä päivänä mummon murua joka oli kipeä ja joka yski suoraan päin mun naamaa... Mulla tosin oli sillon jo alkava kurkkukipu, mutta kenties se pikkuneiti vielä lisäsi siihen omat pöpönsä, ja sit se olikin siinä.

      Koittakaahan pysyä terveinä tekin! ♥

      Poista
  3. Sarvikuonoa voi käyttää vaikka kerran tunnissa. Omasta kokemuksesta sanoisin, että vähän suositeltua suolaisempi ja kuumempi vesi laskee turvotusta, ja ehkä tuo sitä limaakin enemmän. Tiedä häntä, mulla ei koskaan mitään limoja valu, mutta turvotus laskee ja kun limakalvot on huuhdeltu, hengitys on helpompaa. Noiden nenäsuihkeiden kanssa kannattaa olla sikäli varovainen, että liian pitkä (yli 5-6 päivää) käyttö helposti jättää limakalvot koukkuun, jonka jälkeen ne turpoaa kun et käytä.... eli ihan ensiapuna hengityksen helpottamiseen esim. yöksi käyttäisin.

    Hurjasti toipumista. Tänä talvena on ollut tosi paljon kaikenlaista "pikkuflunssaa" liikkeellä nimenomaan työikäisille kun influenssa ei tarttunut siihen ikäpolveen.

    Lisää vielä sun vakioarsenaaliin sinkki ja D-vita niin todennäköisesti jatkossakin menee terveempänä. Niistä on molemmista ihan tutkittua hyötyä, ei pelkkää mutua (kuten vaikka C-vita, valkosipuli, hunaja yms...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vivi, osaatko sanoa, onko sarvikuonon käytöstä haittaa, kun tärykalvossa on reikä? Musta nimittäin tuntuu, että korva on aika outo nyt... lukossa jotenkin. Eikä siitä kulje ilma läpi kuten normaalisti... Tuo nenähuuhtelu tuntuu niin hyväätekevältä muuten, mutta nyt pelkään, että korva ei tykkää, jos sinne jotenkin kulkeutuu tota vettä..???

      Tuo Aerinaze on itse asiassa tabletti, ei suihke. Paljon kivempi minusta tablettimuodossa tuollanen lääke. Otin sitä eilen heti apteekista lähdettyäni ja sitten illalla, mutta tänään en ole enää ottanutkaan, kun ei ole ollenkaan sillein tukossa nenä. Jos illemmalla tukkeentuu, ehkä sit yöksi voisi sen ottaa.

      Itse asiassa D-vitamiinia käytänkin, tosin sillein aika ajoin... en vaan muista normaalisti mitään pillereitä napsia. Mun D-vitamiiniarvot on jostain käsittämättömästä syystä aika korkeat ihan luonnostaan - luulen, että siinä on nimenomaan yksi selitys sille, mikse en suuremmin sairastele. Sinkkiä on jonkun verran tossa monivitamiinissa, mitä mulla on - kun nyt sitäkin sitten vaan muistais päivittäin ottaa...

      Olo kyllä kohenee selvästi koko ajan. Eilinen oli varmaan pahin päivä, olin niin järkyttävän tukossa, että huhhuh. Mutta lääkkeet alkoi tosiaan toimia kyllä hyvin nopeasti, onneksi. Kuumettahan mulla ei ole koskaan, että en ole sinänsä missään sängynpohja-kunnossa ollutkaan.

      Poista
    2. Ah.... näin hyvin tunnen normaalit flunssalääkkeet, etten tuollaista pilleriä tiedä. =) Lienee jokin antihistamiinijohdannainen ja sitten ei liene vaarallista käyttää kunnes tauti talttuu.

      Sarvikuonokas ja reikä tärykalvossa on kyllä kinkkinen.
      Se voi helposti kyllä ärsyttää korvaa, vaikka periaatteessa veden ei pitäisi päästä korvaan minkään röörin kautta kurkusta/nenästä. Mutta tokihan se veden huljuttelu varmasti aiheuttaa jotain painetta tms minkä vuoksi korva tuntuu kummalliselta. Tätä asiaa kysyisin ehkä ihan lääkäriltä joskus kun sellaisen tapaisin.

      Hyvä kun olet toipumaan päin!!!

      Poista
    3. Joo, joku sellanen antihistamiinijuttu se on.

      Täytyy kysellä varmaan lääkäriltä tota sarvikuonojuttua. Se korva on aina hetken aikaa omituinen, sitten se siitä helpottuu. Mutta jotenkin on kyllä mietityttävä asia... Toisaalta multa on joskus jopa huuhdottu tota korvaa, missä se reikä on - sillon kyllä tuntui, että se vesi meni aivoihin asti...

      No tavallaan olen toipumaan päin, vaikka toisaalta tuntuu, että tila on jämähtänyt paikalleen. Eli terve en kyllä vielä ole. En ole viittiny tota Aerinazeakaan ottaa enää, vaikka vähän on turvoksissa noi poskiontelot edelleen.

      Poista
  4. Minähän vetäisin pari vuotta sitten 10 kuukauden flunssaputken. Alkoi olemaan voimat aikas lopussa! Virusta toisen perään. Hirvittävä yskä koko ajan ja poskiontelot tulehtuneet. Silloin hommasin kanssa tuon sarvikuonon. En sillä aivolimoja ulos saanut, mutta huuhtelu auttoi pitämään röörit auki.

    Ärsyttävää tuollainen pitkittynyt flunssa, mutta eihän siinä auta kuin potea! Toivottavasti kuitenkin paranet pian, eikä flunssasi kestä yhtä kauan kuin minun silloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kamala, 10 kuukautta??? Toivotaan, että tämä menee "vähän" nopeammin ohi... Tuntuu kyllä, että on tullu vähän takapakkia paranemisessa nyt, yskittää niin kauheesti, keuhkoihin sattuu ja tuntuu, että yskin keuhkot pihalle pieninä palasina... =/ En tiiä miten tulkitsisi sen "levon", siis että pitäiskö oikeesti maata aloillaan vaan nyt. Oon kuitenkin käyttäny koiraa tuolla lenkillä jne, vaikkakin ne mun lenkit on sellasta metsässä ja pelloilla maleksimista vaan ja pukeudun kyllä ihan kunnolla, on kaulurit ja pipot ja kaikki. Äsken kyllä huomasin ulkona, että ei toi yskä ainakaan paremmaksi menny...

      Poista
  5. Voi ei! Parane pian! <3 Toivottavasti tropit puree nopsaan ja olo helpottuu. Noilla kuureilla on kyllä hyvä että otit maitohapot käyttöön...toi limakalvoja kuivattava kuivattaa sit KAIKKIA kropan limakalvoja ja siihen plussana ab-kuuri niin alakerran hiiva voi olla seuraava vaiva :( Nimim. kokemusta on.

    Muista levätä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olo helpottuu koko ajan. En ole niitä limakalvoja kuivattavia lääkkeitä ottanu sen koommin kun ekana päivänä otin, ne auttoi sillon tosi paljon mutta nyt en koe enää tarpeellisiksi. Maitohappobakteerit koitan nyt kuuliaisesti muistaa syödä, harmittaa että en sillon ekan kuurin aikana jo ottanu niitä kuvioihin mukaan. En todellakaan enää hiivaa kaipais... Ja levätäkin vissiin on pakko, koska kyllä toi liikkeellä olo tuntui pahentavan vaan tilannetta.

      Poista
  6. Siis tosi kurja homma. Toivottavasti tuolla arsenaalilla alkaisi tauti talttumaab. Minä isken hunajan ja inkivääriteen heti kehiin jos alkaa flunssa yrittämään niskanpäälle.

    Vitris on pysynyt aisoissa kun.olen alkanut juomaan karpalomehua.

    Pikaista paranemista !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lääkkeet tuntuu onneks auttavan. Mä en erityisemmin tykkää hunajasta (eikä se oo vegaanistakaan), en oo sitä oikein koskaan käyttäny missään. Myöskään inkivääri ei kuulu lemppareihin... Oonkin sit koittanu juoda vaan vettä ja teetä. Oon huomannu, että oikein perus musta tee maistuu tosi hyvälle nyt - join vihreetä teetä niin paljon joku aika sitten, että ihan ällöttää ajatuskin siitä.

      Mä ostin karpalomehua sillon kun se virtsis iski. Oli NIIN HIRVEETÄ se mehu, että en juuri sitä sit kyenny juomaan... (kylmäpuristettua, sokeritonta...) Jostain syystä happamat jutut tyrkkää pahasti nyt, ihan kuin maha ei kestäis sellasia ollenkaan (en tiiä voiko olla mahdollista...?) Sillon "virtsis-yönä" oksensin puolukat neljä tuntia sen jälkeen, kun olin niitä syönyt... ihan kuin ei olis sulaneet lainkaan? Mulla on noita mahaongelmia, saa nähä millon "pääsen" letkua nielemään ja tutkituttamaan, mikä siellä on oikein vialla (vai onko mikään, vai stressin takiako vaan maha renaa...)

      Kiitos toivotuksista!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥