maanantai 14. elokuuta 2017

uudet tuulet


Kesän aikana päätin, että jos aion jotain elämälleni tehdä, on alettava toimimaan. Hain ja pääsin opiskelemaan luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa. Ei aavistustakaan vielä mihin varsinaisesti suuntautuisin (kolme eri vaihtoehtoa), juuri nyt kiinnostaa ihan kaikki, mitä siellä eteen tulee. Mutta jospa se oma suunta tässä syksyn mittaan alkaisi aukeamaan (ellen sitten tee tupla/triplatutkintoa...).

Opinnot alkoi viime viikolla. Ekat pari opiskelupäivää oli pääasiassa paikkoihin ja ihmisiin tutustumista ja systeemien opettelua, mutta nyt on jo päästy asiaan, ja opiskelu on toden teolla alkanut. Kaikki on kyllä ihan tosi tosi kiinnostavaa, ja opiskelumotivaatiota todellakin on! Oma luokka ei vielä ole täysin tutuksi tullut, mutta koen kuitenkin jo nyt olevani kaltaisteni seurassa. Jaamme pitkälti samat arvot ja kiinnostuksen kohteet, opettajia myöten. Ja se on kuulkaas onnellinen olotila!!

Raha-asiat toki hiukan mietityttää. En aio opiskella työn ohessa (en jaksa, enkä halua!), vaan otan opintovapaata ja haen aikuiskoulutustukea nyt alkuun. Sen jälkeen... ei mitään tietoa. Töitä opiskelun ohella, vai jotain muuta? Saa nähdä. Mulla on aikuiskoulutustuki-oikeutta jäljellä tuon puolen vuoden ajalle, mutta sen jälkeen saankin enää tavallista opintotukea, joka ei kyllä riitä elannoksi. Mutta murehdin sitä sitten aikanaan, jos murehdittavaa on. Nyt aion nauttia syksystä ja talvesta, opiskelusta aivan ihanassa miljöössä, siitä luottamuksen tunteesta, että asiat kyllä jotenkin järjestyy...

Edessä on paljon uusia, jänniä asioita. Raivaus- ja moottorisahat tulee ainakin tutuiksi, samoin lähitulevaisuudessa on kahden yön retki teltassa nukkumisineen. Opetellaan kasvien tunnistamista, erätaitoja, kestävää kehitystä ja niin edelleen. Tykkään!! ♥ Valitettavasti myös hirvikärpäset ja muut öttiäiset tulee tuolla metsässä tutuksi, niistä en kyllä tykkää...

★ ★ ★

Kävi siis niin ihmeellisesti, että minun tosi raskas ja lannistava kesä kääntyi ihanaksi ja innostavaksi syksyksi! ♥ Vaati näköjään aika syvällä käymisen, että asiat alkoi muuttua. Uskalsin VIIMEINKIN kuunnella sydämen ääntä ja lähteä kohti sitä, mitä todella haluan. Keväällä voi edessä olla hetkellinen epätoivo noiden raha-asioiden vuoksi, mutta todellakin toivon, että jotain järjestyy.

Toistan ehkä itseäni, mutta haluan jälleen kerran tuoda esille Kaarina Davisin ja hänen kirjansa Irti oravanpyörästä, joka on ollut mulle hyvin vahva innoittaja. Olen lukenut kirjaa ees ja taas, alleviivannut, tsempannut itseäni erilaisilla sieltä löytämilläni voimalauseilla jne. Mikä ihaninta, ekana päivänä HOPS-keskustelussa kerroin opettajalleni, että olen suuri Kaarina-fani, jolloin hän sanoi välittömästi, että niin hänkin! Mahtavaa!!! Kiitos Kaarina ihanasta, ihanasta kirjasta!! ♥

★ ★ ★

Mulla on nyt vielä tämä viikko kesälomaa töistä. Sitten olisi tällä tietoa pari viikkoa töitä opintojen ohella ja sitten alkaa opintovapaa, jos se vaan näin nopealla aikataululla nyt järjestyy (todennäköisesti järjestyy, näin luvattiin). Ekat kotitehtävät on jo annettu, palautuspäivä ei ole kauhean kaukana, kasvilistat saatiin tänään jne jne jne. Mitään lomailua tämä ei tosiaankaan ole, vaan ihan kunnon opiskelua. Alku on tuntunut ainakin aika kiireiseltä, kun on pitänyt selvitellä asioita ja tutustua verkkoalustoihin jne, mutta eiköhän tämä tästä lähde rullaamaan.

Toivotan kaikille mahtavaa syksyn alkua!!

Heli

PS. Ostin koulua varten nuo söpöt alleviivaustussit. Jälkikäteen mietin, että ehkä osuvampi ostos olisi ollut moottorisaha... =D tai vaikka ulkoilupuku.

28 kommenttia :

 1. Hei! Olen lukenut jo kauan sinun blogiasi, mutta en ole tainnut aiemmin kommentoida mitään. Oli jotenkin niin kiva lukea tämä postaus sen edellisen jälkeen, tuli itsekkin hyvö mieli. Ja taas pitää paikkaansa sanonta, että asioilla on tapana järjestyä, vaikka se on kyllä vaikea uskoa silloin kun on oikein vaikea hetki. Nautit nyt opiskeluista ja alkavasta syksystä! Kaikkea hyvää sinulle toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Kiva kun tulit kommentoimaan, aina joskus mietinkin, että ketähän täällä oikein käy. =)

   Poista
 2. Onpa kiva kuulla, että opiskelu maistuu ja tuntuu omalta. Toivottavatsi myös muut järjestyy aikanaan.
  Aurinkoisia opiskelupäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asiat järjestyy kyllä, jollain lailla. Toivottavasti hyvin. Mukavaa syksyn jatkoa!

   Poista
 3. Huikeeta. Onnea opin tiellesi. Kaikella on tapana järjestyä,usko pois.

  VastaaPoista
 4. Aivan huippuja uutisia täällä! Mä oon niin iloinen sun puolesta, että voisin hyppiä! <3 Just tämmöstä innostavaa ja uutta omaa juttua sä oot tarvinnut ja nyt se on sun edessä! Ihanaa!

  Mullakin alkaa koulu tän kuun lopussa taas kesän jälkeen ja tarttisin uuden kalenterin mihin täytellä luennot ja menot. Mistä löysit noin kivan?!

  Tsemppiä opintoihin ja aurinkoisia elokuun päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mä jotain ratkaisevaa muutosta vailla olen ollut. Toivon, että se on tämä, ja toivon, ettei keväällä koittavat rahaa koskevat pohdinnat kaada mitään...

   Mun kalenteri on Suomalaisesta.

   Tsemppiä sinne myös! ♥ Ihana elokuu on ollut, toivotaan, että sama jatkuu vielä pitkälle syksyyn!

   Poista
 5. Onnea koulutielle!
  Itsekin tykkäisin opiskella.
  Oma 9kk koulussa olon mukavuus on vaihtunut jo 2,5 vuoden työssä ärsyyntymiseen. :( Onko mitään työtä missä ei nykyään olisi kiire, huonoa johtamista yms???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Opiskelu on kyllä kivaa. Mä oon ajatellut joskus, että olisin mieluiten ikuinen opiskelija. Töistä saa palkkaa, se on plussaa. Parhaassa tapauksessa siellä on myös kivaa, mutta on kyllä todella harmi, että niin ei lähellekään aina ole!! Tsemppiä sinulle!

   Poista
 6. Kuulosta kivalta! Tsemppiä<3

  VastaaPoista
 7. Palasin tänään sorvin (ja samalla koneen) ääreen ja meinasin kuule tuolilta tipahtaa, kun luin tän sun tekstin (edellistä en ole nähnyt ja nyt tottakai alkoi vaivata, mitä siinä oli,kun sen poistit, mutta en ala vonkaamaan sen perään, kun kerran olen niin visusti pysytellyt erossa koneesta ja puhelimesta viimeiset pari-kolme viikkoa).

  Tää kaikki kuulostaa nyt niin Heliltä kuin olla voi <3. Ja mikä parasta, olet ottanut ohjakset omiin käsiin ja ihan selvästi matkalla sinne, missä sulla on hyvä olla <3. Olen ihan liekeissä tästä ja toivotan ihan kaikkea mahdollista hyvää ja innostavaa opintielle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kauhea kesä kaikin puolin, sitä se edellinen oli. Marinaa. Väsymystä. Jne. Kesällä sitten pistin yhtäkkiä paperit kouluun ja ihan loppukesästä sain tiedon, että pääsin. Kaikki kävi tosi äkkiä ja mulla tietty oli kovat ahdistukset, että onko tää nyt se juttu jne... Mutta on tää ollut, tosi kiinnostavaa ja ihanaa! Ja nyt sitten vaan hyppy tuntemattomaan... aluksi nyt kuitenkin opintovapaan turvin. Keväällä kattelen, mitä sitten.

   Mukavaa arjen alkua sulle - oot selkeesti lomaillut, kun et ole konetta taikka puhelintakaan käpälöinyt! ♥

   Poista
 8. VOI MITEN IHANAA!!!! ♥
  Olen vilpittömän ilahtunut puolestasi, Heli!
  Minähän tein tuon loikan vuosia sitten enkä ole katunut. Ja juu, talouspuoli huolettaa aina. Toisaalta se huolettaa myös näin täyspäi(väi)senä työntekijänäkin, joten mikään ei muutu....

  Onnea ja iloa uusille tuulille!! Ota kaikki irti ja nauti oikein täysillä!!
  ISO PEUKKU!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Aion ottaa ilon irti ihan täysillä!!

   Kyllä se hyppy on tosiaan nyt vaan otettava, jos aikoo ottaa. Toivon, että rahapuolikin jotenkin selviää. Toisaalta olen valmistautunut siihenkin, että pienesti elellään jonkun aikaa, jos tarve vaatii. Luotan tähän juttuun!

   Poista
 9. Voi hitsi, onpa mahtavaa! Nyt sitten päivittelet kuulumisiasi ja miten ja mitä siellä opitaan. Tosi mielenkiintoista!
  Tuo ympäristöala kiinnostaisi minuakin kovasti. Mua mietityttää niin kovasti tämä minun kroppani; pystyisinkö opiskelemaan moista, kun en edes kyykkyyn pääse. Varpaissa ja polvissa on niitä kulumia. Eihän se tietysti auttaisi kuin yrittää. Tosin en varmasti edes näillä vaivoilla saisi opiskelupaikkaa ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, jos sua ala kiinnostaa niin sinne vaan!! Ei siinä joka hommassa tarvii kumarrella tms, tällä alalla on tosi paljon erilaisia vaihtoehtoja työksi! Uskoisin, että tämä olis sinun juttu!! Aina kannattaa kysellä, oikeesti, jos kiinnostaa! Mäkin sanoin ekana päivänä keskustelussa, että kun mä en oo sitten lainkaan puutarhan pipertäjä, että voiko tää mulle ees sopia... niin opettaja sanoi heti, että tottakai, ei tosiaan tarvii olla mikään puutarhuri vaan työtehtäviä on tosi monenlaisia. Pistä nyt ainakin vakavasti harkintaan, jos olet kiinnostunut!!

   Poista
 10. Onpa hienoja ja valoisia kuulumisia! Kuulostaa kyllä sinun näköiseltä opiskelupaikalta. Mukavaa alkanutta kouluvuotta Heli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä omalta jutulta tuntuu kovasti. =)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥