maanantai 29. tammikuuta 2018

epätoivoisia takki- ja muita vaatejuttuja


Jos mä jotakin inhoan, niin hutiostosten tekemistä. Ja jos mä jossain "loistan", se on takkien kohdalla hutiostosten tekeminen.... *huokaus*

Yläkuvan takki on vuosia vanha, ehkä jotain 10v. Se alkaa rispaantumaan sieltä sun täältä, hupun kiristyskuminauhat on katkeamaisillaan, vetskari on hankala laittaa kiinni. Mutta se on I-HA-NA takki. Niin lämmin, niin kevyt, niin hyvän mallinen. Ihan paras. Olen kuitenkin vuosikausia jo miettinyt, että pitäisi ostaa uusi takki, koska tuo todella on aika hiutunut. Mutta kun en löydä hyvää vastaavaa, enkä tahtoisi ostaa untuvatakkia enää ja tämä siis on untsikka.

No, viime (vai edellisenä?) talvena ostin kuitenkin sitten uuden toppatakin, ja tämä vanha jäi lenkkitakiksi - ja onkin ihan paras sellainen. Sietää mitkä pakkaset vaan ja toisaalta alle ei kuitenkaan tartte tunkea montaa kerrosta. Uusi (no, uudempi... ei sekään enää mikään tuliterä ole) takki on tällainen:


Ihan jees takki tuokin on. Ja lämmin. Se on mun ns. parempi takki nyt talvella siis. Toivottavasti kestää käytössä hyvin, hyvin, hyvin pitkään.

No mutta nyt olen sitten lähdössä työharjotteluun, jossa tulen olemaan ulkona kelillä kuin kelillä, oli sitten pakkasta taikka räntää. Ajattelin, että pitäis ehkä nyt viimeinkin sitten ostaa se uusi takki... en nyt tuota vanhaa untsikkaa kehtais enää laittaa sinne ihmisten ilmoille päälle. Ja tuo "parempi takki" ei ole varsinainen ulkoilutakki siinä mielessä, että sillä lähtisi vaikka metsään tms.

Olen mielestäni harkitsevainen ostaja. Mietin ja tuumaan ja jahkaan ja ja ja... Eilen sitten menin takkiostoksille. Etsin vettä pitävää, mutta lämmintä takkia. Kävin kolmessa kaupassa kokeilemassa ja vertailemassa, ja lopulta päädyin tähän:


Se on joku laskettelutakki. Veden- ja tuulenpitävä, mutta hengittävä. Ja turkasen kallis. Mutta ajattelin, että pidän sitä sitten kuten tuota untsikkaa, vuosikaudet. Että kyllä se on hintansa väärti. Se tuntui päällä ihan ok:lta ja lämpimältä. Tänä aamuna lähdin sitten uudella takilla kouluun. Ja mitä ihmettä...... Palelin jo matkalla ovelta autolle. Eli noin 5m matkalla. Tuli kyllä niin iso ärsytys... eihän se pelitä ollenkaan, kuten olin kuvitellut. Se ei todellakaan ollut lämmin!!

Nyt illalla kävin sitten siellä kaupassa uudelleen. Kysyin voinko palauttaa takin. No, en tietenkään. Se oli puoleen hintaan (ja silti sikakallis), eli poistotakki jne jne. Lopulta olisivat vaihtaneet sen johonkin muuhun tuotteeseen, mutta siinä vaiheessa huomattiin, että takin kaulukseen olikin jo ehtinyt tarttua mun meikkivoidetta..... voi aaargh. Ymmärrän kyllä ihan täysin, että ei se enää sitten ole mitenkään vaihtokelpoinen. Mutta kyllä suututti oma tyhmyys. Tässäpä mulla sitten on täysin turha takki. Saman asian - eli paljon vaatetta alle, että tarkenee - olisi ajanut tämä vanha takki:


...joka myös pitää vettä, mutta on ohuempi kuin tuo untsikka, eli ei tarkene talvella kunnolla. Ihan yhtä lailla tämä olisi siis mennyt sellasena "tunge alle niin paljon vaatetta, että pärjäät"-takkina (kuten kaupasta kehotettiin, tosin hiukan eri sanamuodoilla, mutta kuitenkin...). Tämän takin mallista pidän, se on väljä. En tykkää, kun kaikki takit on nykyään muotoon leikattuja ja hihoista tiukahkoja (kuten tuo uusikin - ostin kokoa 40 sen takin, että se ei tuntuisi ahdistavalta...). Ja jos alle tarvii laittaa paljon kerroksia, takin tarvii olla väljä - jota se uusi ei samalla lailla kuitenkaan ole kuin tämä vanha. Voihan epätoivo.

No, ei mun takki-epäonni tuohon jää. Viime syksynä olin lähdössä Englantiin. Tiesin, että tartteisin sinne takin, joka on lämmin ja vedenpitävä. Ajattelin, että en haluaisi tuolla edellisen kuvan takilla lähteä - se on kuitenkin enemmän sellanen lenkkitakki ollu mulla kuin joku "kaupunkitakki". Joten.... kiersin ja kaarsin taas kauppoja, sovittelin ja etsin sitä oikeaa. Ja lopulta ostin takin:


(Tosi vaihtelevainen toi mun takkien väri, vai mitä?)

No, käytännössä tuo oli kooltaan jo heti kättelyssä liian iso. Liian löysä, liian pitkät hihat jne. Mutta se oli just sellanen mitä etsin noin muuten, eli karvavuorinen ja lämmin. (Tosin... ei se ole vettä pitävä.) Mulla oli aika kiire tuon takkihomman kanssa, joten tämä nyt sitten oli se, mihin päädyin. Ja ajattelin, että vien sen ompelijalle kavennettavaksi, kuten teinkin. Ompelija lyhensi hihat ja kavensi takin - mutta se ei silti jotenkaan istu mulle ollenkaan. Se olis aivan ihanan lämmin päällä, mutta... joku siinä tökkii. Monesti ajattelen, että nyt sen laitan, onhan sitä pidettävä kun on tullut hankittua, ja kun se on niin lämminkin.... ja sitten äkkiä vaihdan takkia. *huokaus*

No, entä sitten kesätakit... Olen saanut joskus aikanaan yhdeltä tutulta tällaisen:


Tämä on toisaalta ihan jees takki. Mutta jotenkin se on kuitenkin ehkä vähän liian pitkä mulle tai jotain. Mä sitten etsiskelin jotain korvaamaan tuota. Tavoitteena oli löytää joku pitkähkö, mutta kuitenkin lyhyempi kuin tuo toinen, ja mielellään vähän lämpimämpi (toi on ihan vuoriton) ja vaikka A-linjaisempi. Löysin muistaakseni aika kohtuuhinnalla sitten tämän:


Tämä on minusta tosi kiva. Tavallaan... Se on joustavaa materiaalia, kivan mallinen... Mutta. Se ei istu mulle. Se on siis aivan liian isoa kokoa.... taas. Valitettavasti tuli todettua myös se, että tuo ei ole lainkaan lämmin....

Mä jostain syystä ostelen takkeja, jotka on sit lopulta mulle jotenkin ihan väärän mallisia. Selkäosa on liian pitkä, jolloin vyötärö ei istu, ja hartiat on usein liian leveät. Puhumattakaan liian pitkistä hihoista... Mä olen lyhyt, mutta punkero, ja mua todella ahdistaa, jos takki on sellanen nuoleva - josta syystä tulen sitten valinneeksi sen verran ison koon, että ei ole nuoleva, mutta onkin sitten muuten ihan epäsuhtainen... No, tämän takin kohdalla kävi itse asiassa niin, että sitä ei ollut kuin koossa 42... joten otin sitten sen. (Tai oli myös 36 tai 38, en muista... mutta se tuntui liian nuolevalta... Luulen, että 40 olis ollu paras vaihtoehto...)

Alkuun pidin tuota takkia ihan mieluusti. Nyt mua joka kerta ahdistaa, kun se on selkeästi epäistuva. Voi että tätä mun onnetonta tusaamista ja ostelua. *huokaus* Olen kyllä ajatellu tän kohdalla, että selvittäisin voisko noita harteita jotenkin kaventaa. Ja myös sen vyötärön vois ommella aika helposti kohdalleen.

No, sitten vielä ihan kesä-kesä-takki. Oltiin lähdössä sinne Barcelonaan viime keväänä, ja tarttein sinne takkia, koska mulla ei ole minkäänlaista ihan kesäistä takkia. Epätoivoisesti sitten taas kaupoille... Löysin tämän:


Tuo on sellanen ohut, joustava farkkutakin tapainen. Olin ihan että jee, olipas hyvä löytö (oli edullinenkin vielä). Vaan olenko pitänyt?? No en. Se kinnaa käsivarsista............ Mulla on pulleat käsivarret, joita ei ole todellakaan tarkoitettu nykymuodin mukaisiin kapeaakin kapeampiin hihoihin. On oikeesti ahdistavan tuntuista, kun käsivarsista puristaa. Miksi mä en taas tajunnut sitä siellä kaupassa??? No kun piti vaan äkkiä joku takki löytää... *huokaus*

Niin, esittelen vielä yhden takin:


Tämä ei näytä henkarissa miltään, mutta päällä on kiva. MUTTA... tämä on todellakin sellanen takki, mitä viitsii pitää vaan eritystilanteissa (kuten juhliin mennessä tms kun tarvii hyvännäköistä takkia), tämä kun on - yllätys yllätys - epämukava päällä...

Ja itse asiassa multa löytyy vielä tuulitakkikin. Se on oikein kivan mallinen, mutta VALKOINEN, eli kouluhommien jälkeen kaikkea muuta kuin valkoinen... Olen sen saanut siskoltani ja tuskastuttaa todellakin jo valmiiksi aika paljon ajatus, että mun on pakko ostaa keväällä uusi. Voi ahdistus ja epätoivo. En varmasti löydä sellasta, mikä ajais yhtä hyvin asiansa, kuin tuo nykyinen, mutta se on oikeesti niin kauheessa kunnossa, että sitä ei kehtaa enää pitää muualla kuin omassa pihassa.

Mä olen oikeasti aika epätoivoinen näiden takkieni kanssa. Mä en tahtoisi omistaa montaa vaatetta, ja nyt mulla on jo pelkästään takkeja tollainen läjä. Ja niitä on noin monta ihan vaan siksi, että mä olen oikein pro noiden hutiostosten tekemisessä!!! En kyllä tykkää tästä ollenkaan. 

Mä kävin tuossa illalla sen epäonnisen takin"vaihto"reissun jälkeen lenkillä. Laitoin päälle sen kyseisen takin ja alle villaa ja muuta. Kävelin rivakasti ja oli ihan lämmin. Mutta se ei silti yllä siihen mihin piti, eli että tällaisilla parin asteen pakkasilla ei tarttisi muuta kuin ohuen paidan sinne alle. Harmittaa. Mietin, että koittaisinko vaan myydä sen takin (ja muutaman muunkin...) eteenpäin ja miten paljon mahtaisin ottaa takkiin (hahhahhaaaa...) siinä kaupassa. Ärsyttääkö mua nyt vaan joka kerta, kun näen sen.

Mietin myös sitä, että olisko helppoa, jos ei tarttis näin monelle erilaiselle kelille vaatteita. Tarvii olla takki koville pakkasille ja toisaalta myös suojakelille ja räntäsateeseen. Tarvii olla takki vesikelille syksyisin/keväisin. Ja sit olis kiva olla siistimpikin takki kuin vaan jotkut lenkkitakit on. Mä tarviin mahdollisesti tulevassa ammatissani todellakin ulkoiluun sopivia vaatteita joka säälle. Inhoan syvästi palelemista, ja inhoan toisaalta olla myös topattu ihan tönköksi.

Tappio on pakko myöntää: taas meni (liian kallis!) ostos metsään. Ei olisi varaa tällaisiin virheisiin kyllä todellakaan. Mutta miten ihmeessä oppisin ostamaan vaatteita (muitakin!) niin, että ne olis mulle sopivia ja istuvia?? Olen koittanut opetella tyylijuttuja (tosin en osaa edes hahmottaa, mikä vartalotyyppi olen), mutta on oikeesti vaikeaa löytää sopivia vaatteita tähän kroppaan. Kaikki valmisvaatteet (paitsi trikoot) on väärän mittaisia jostain kohtaa. Tosi hankalaa.

Siis oikeesti: onko aivan mahdoton ajatus löytää hyvä takki, joka on 1) lämmin, 2) kevyt, 3) vettäpitävä (edes jonkun verran), 4) malliltaan ei-muotoonleikattu ja ei-kireä hihoista ja vielä 5) kohtuuhintainen...?? Ilmeisesti on.

Tällaisia mietteitä tänään. Onko kenelläkään muulla tällaisia ongelmia vaateostosten kanssa??

Heli

PS. Aion katsoa, voiko ton ekan kuvan untsikan korjuuttaa jotenkin. Voiko, tiiättekö? Siis niistä hiutuneista kohdista, vetskarin ja kuminauhat ainakin voi kyllä uusia. Ja ajattelin, että en enää koskaan osta yhtään takkia..... tai jos löydän jonkun tosi hyvän, ostan niitä sitten heti pari, niin riittää piiiiitkäksi aikaa vaatetta mulle siitä... *huokaus* 

16 kommenttia :

 1. Mä olen samanlainen takkiprobleemikko. Töissä on kaksi vaihtoehtoa, joko 15 vuotta vanha ihana lämmin untuvatakki talveen (ei istu päälle mutta ei väliä päiväkodissa) ja täysin vedenpitävä takki kevääseen ja syksyyn joka ei sekään istu päällä mutta ei väliä päiväkodissa. Muut ajat pärjää fleecetakilla tai villatakilla.

  Kotona mulla on muutaman vuoden vanha parkamallinen toppatakki jolle kuljen työmatkat ja vapaa-ajat. Pihaan on 20 vuotta vanha toppis jolla ei kehtaa kulkea ihmisten ilmoilla. Untuvatakkia tai villakangastakkia etsin tänä vuonna mutta en löytänyt sopivaa niin jätin ostamatta. Mulla on pitkä villakangastakki mutta se on vain juhlakäyttöön. Jatkan takin etsintää ensi talvena, mä varaudun ajoissa, takit on kaikki vielä ehjiä mutta ei enää pitkään. Mä en kauheasti ulkoile vapaa-ajalla säässä kuin säässä, töissä sitä tekee riittävästi joka päivä joten kotona en tarvitse kovin teknisiä vaatteita.

  Kysy ompelijalta, tekevät joskus ihmeitä vanhoillekin vaatteille. Hihansuut on mahdollista uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tykännyt tuosta mun untsikasta tosi paljon ja aion sitä käyttää kyllä niin pitkään kuin mahdollista. Aloin jopa tän episodin myötä miettiä, että miksi muka en vois sitä pitää siellä harjottelupaikassanikin... vähän vaan korjailisin sitä ensin. Hyvä takki on kullan arvoinen, ja mua niin sapettaa, kun en löydä vastaavaa uutta. Olen harkinnut jopa untuvatakin hankintaa (koska se vaan on kaikkein kevein ja lämpimin), mutta kun en tahtoisi sitä untuvaa hommata... Kauhea miettiminen kyllä!!

   Mulla on vielä toistaiseksi koira, jonka kanssa pitää lenkkeillä. Siksi tahtoisin, että on se vettäpitävä ominaisuus. Untsikka ei pidä vettä, toi ohuempi pitää, mutta on liian kylmä talvella muuten. Kyllä sapettaa tämä uusi hankinta, kun ei mennytkään putkeen. Takkiostos on kallis ostos, siksi toivoisi sen myös onnistuvan.

   Meinaankin viedä takkeja nyt ompelijalle. Ja sitten varmaan loput kirpparille jossain vaiheessa, ärsyttää nuo ei-toimivat takit niin kovasti.

   Poista
 2. Minulla on ollut sitä haastetta, että löytää oikeasti lämmin takki ja vielä budjettiin sopivaan hintaan. Nyt pukki toi sen, tykkään <3 Mutta vaatteiden kanssa noin muuten olen melkoinen jahkaaja ja on tullut ostettua lopulta epäsopiviakin juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua onnellista, uusi takki ja vielä kiva! Se on kyllä ihana asia! Mä inhoan vaateostoksia niin paljon... aina tuntuu ettei mikään ole hyvä!

   Poista
 3. Voi kyllä, myös täällä kipuillaan vaatteiden oston kanssa :(

  Kovasti tuntuu vaatteessa kuin vaatteessa olevan nykyajan trendi, että ne todellakin menevät pintaa pitkin ja niinpä minäkin yritän ostaa ainakin sitä seuraavaa kokoa, etteivät niin tyköistuvia olisi.

  Takeissa sekä yläosissa muutoinkin suosin pitempiä malleja, kun tällä pituudella on aikanaan siunattu. Eipä ole pelkoa, että selkä näkyy jokaisen kumarruksen myötä, kun tuppaan olemaan myös melkoisen kylmänarkaa lajia ;)

  Ja mitä noihin päälitakkeihin vielä tulee on niitä tännekkin siunaantunut melkoisesti... en edes kehtaa lukumäärää mainita... Sain kirpulla sentään myytyä 4 takkia ja yhden laitoin Uffin boxiin. Muutenkin karsin kovalla kädellä tuota vaatemerta lahjoittaen todella monta pussillista textiiliä hyväntekeväisyyteen ja pakko myöntää, että hyvältä tuntui =) Tosin vieläkin on varaa käydä tiheämmällä kammalla vaatekomeroita lävitse, kunhan innostus iskee.

  "Hivenen" on tosiaan musta-painoitteinen tämä sinun takkivalikoima :) Itse opetellut käyttämään nykyään myös viininpunaista sekä harmaata ja löytyy multa yksi todella pirteän punainenkin takki sen valkoisenkin kaverina.

  Toisinaan takkia sovittaessa on ihan ok kaupassa, mutta mutta...kotiin päästessä ei enään tunnukkaan hyvältä?? Mikä lienee muutosprosessi tapahtunut kotimatkan aikana =O

  Tsemppiä seuraaviin ostoksiin ja mukavaa viikkoa <3

  ps. kovasti yritän lähetellä meiliä sulle lähiaikoina matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että jollain muullakin on läjäpäin takkeja... =D Mä aloin miettiä myös tota kirpparia, vaikka yleensä en jaksa sitä vaivaa nähdä.

   Ja totta, nykyään kaikki on tyköistuvaa, en tykkää siitä yhtään! Ei kaikille sovi sellanen malli. Mulla on vielä tämä lyhyys, kun ei mikään istu kunnolla, kun kaikki jutut on väärissä kohdissa. Ja todellakin, mikä ihme siinä on, kun kaupassa vaate näyttää ihan hyvältä ja sitten kotona ihan kuin olis matkan aikana jotain tapahtunut, eikä enää näytäkään yhtään hyvältä?? Mua harmittaa tää, että en voinut nyt sitten palauttaa enää ostosta. Tosi plääh. Koitin sit itseäni tsempata, että tällein nyt kävi ja tällä on elettävä, vaikka todella harmittaa se raha, minkä tuohon turhaan takkiin nyt laitoin.

   Mä en meinaa osata muuta käyttää vaatteissa kuin mustaa. No se yksi valkoinen takki on, mutta melkeinpä ihan kaikki mun vaatteet on mustia. Pitäis mennä jonnekin värianalyysiin, jos sieltä sais ideoita. Olis ihanaa mennä myös tyylianalyysiin... oon seuraillu Sohvi Nymanin ja Iina Lappalaisen blogeja/sivustoja ja koittanut keksiä, mitä itelleni tekisin, mutta en oo keksiny... muuta kuin ostin korkeavyötäröisiä alushousuja. =D Ne oli sentään hyvä ja onnistunut hankinta sillä samaisella kauppareissulla! =D

   Voi että, olis kiva saada postia sulta pitkästä aikaa!! ♥ Mukavaa viikkoa!!

   Poista
 4. Mä niin voin yhtyä sun takki-angstiin! Mulla meni todella monta talvea, kun tuskailin ikivanhojen kulahtaneiden takkieni kanssa. Ohkaisempi villakankainen talvitakkini on ostettu 2006-2007 ja alkaa olla "melko" nyppyinen. Ja sillä ei tosiaan tarkene kuin nollakeleillä. Mutta kun en jaksaisi lähteä metsästämään uutta, koska se on niin hemmetin rasittavaa ja kallista lystiä... No sitten paksumpi toppikseni alkoi olla ihan tiensä päässä ja tosi kulahtaneen näköinen. Onneksi löysin sattumoisin paikalliselta fb-kirpparilta vähän samantyylisen ja tosi lämpöisen, enkä maksanut kuin 10e! Se on vielä untuvaakin ja tykkään. Riskillä ostin, mutta hyvin kävi :) Enää vaan pitäisi se villakangastakki hankkia, aargh.

  Ai niin, mullakin nuo takit ovat mustia yllättäen :D Sporttitoppis on sentään puna-valkoinen.

  Kivaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä mahtava tuuri sulla on ollut takin löytämisen kanssa!! Mä en löydä kirppareilta koskaan yhtään mitään... (no ok, oon joskus löytänyt, mutta harvoin!) Ja todellakin takkien kanssa on aikamoista tuskailua. Ne on kalliita ja pitkäikäisiä valintoja kuitenkin, ainakin mulla. Ja monta vuotta minäkin harkitsen sitä uuden hankintaa (ja sitten teen kuitenkin lopulta noita huteja...).

   Ooh, sä oot rohkea, kun on punavalkoinenkin takki! Mä en osaa käyttää kun mustia vaan. =) Ai niin, paitsi että on se (ex-)valkoinen tuulitakki.

   Kivaa viikon jatkoa sullekin! ♥

   Poista
 5. Ai että mua nauratti toi sun mustuus! ='D Minähän olen suorastaan kirkuvan värinen vaatetuksessani sinuun verrattuna, vaikka minua töissä välillä kutsutaankin "gootiksi" ja "saatanan palvojaksi". Melkein aina on mustat vaatteet päällä, mutta takeissa löytyy sentäs väriä... mustan lisäksi.

  Vaikeata on vaatteiden osto! Meikä kun on tällänen läski, jonka vaatekoko on 46-48, on tosi vaikea löytää ulkoiluvaatteita. Eihän läskit ulkoile, nehän makaa vain sohvalla ja syö. Valikoimat on tosi surkeat ja urheiluliikkeistä on ihan turha käydä edes etsimässä mitään takkeja, saati housuja. Ja se on kyllä totta, että kun löytyy jotkut oikein istuvat housut tai takki, niitä pitäisi ostaa heti tusina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai gootti!! =D Mulla on liki kaikki vaatteet mustia, ihan muutama on vaan jotain muuta väriä. Tiedän, että musta ei todennäköisesti ees sovi mulle, se tekee silmänalusista vieläkin mustemmat jne, mutta kun en vaan rohkene muuhunkaan. Etenkään takeissa, jotka on kalliita hankintoja. Mä kyllä pohdiskelen joskus esim paitaa, josko tummansininen... tai viininpunainen... tai joku petrooli... mutta en vaan uskalla. Musta on luottoväri!

   Voi että, eikö tosiaan muka löydy sulle oikeeta kokoa vaatteissa? Et sä nyt niin iso ole!!! Noi leikkaukset on minusta inhottavia, mä tykkäisin enemmän suorasta kuin jostain muotoillusta... Mietin eilenkin, että oliskohan miesten malleista löytynyt paremmin istuvaa. Niissä on sitten vaan se, että ovat mulle ihan jättimäisiä. Ja lasten koot taas on liian niukkoja... *huokaus* Ehkä pitäis opetella ompelemaan...... hahhah, talvitakkeja ite ompelemaan, todellakin joo... =D

   Poista
 6. On kyl tosi rasittavaa, jos on vaatteita jotka ei tunnu hyvältä. Kun niitä pitäisi käyttääkin. Muakin ärsyttää tosi paljon, jos semmoisia on päässyt kerääntymään. Sinuna varmaankin myisin kaikki epäsopivat takit kertakaikkiaan poies, enkä sen koommin niitä tai niiden hintoja muistelisi. Puhdas pöytä ja silleen, helpompi hengittää :)

  Mullakin on kyllä aikas paljon takkeja, mutta onneksi kaikki mielellään päälle laitettavia. Panostan laatuun, koska sillon ne kestääkin. Tämän hetken (=kelien) ykkönen on Joutsenen pitkähkö untsikka, jonka hankin viime talvena. Se on niin ihana ja lämmin, etten tiedä mitä tekisin ilman sitä :) Ja saa luvan kestääkin vielä kauan, koska onhan ne aika hintavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin on ärsyttävää, jos on epäsopivia vaatteita! Oon mä tota harkinnut, että jos ei noiden takkien fiksailu onnistu, niin pois ne sitten saa lähteä, turhaan ärsyttävät vaan kaapissa.

   Tuo Joutsen olis varmasti hyvä ja lämmin, mutta mä tahtoisin vältellä sitä untuvaa. On kauhee ristiriita kyllä miettiä tuota juttua, kun toisaalta haluaisin käyttää luonnonmateriaalia ja toisaalta... en tahtoisi. Plääh.

   Poista
 7. Muakin alkoi hymyilyttää tuo takkien värikavalkadi :D Musta on kyllä tosi turvallinen väri, eli ymmärrän sua paremmin kuin hyvin. Ja minusta sä oot kyllä ihan pikkuruinen ja hoikka etkä mikään pullea mistään kohtaa! :O Tosi moni noista takeista miellytti myös mun silmää ja luulen, että mulla on joskus ollutkin yksi sama takki joka näissäkin kuvissa näkyi. Olis kyllä kiva päästä jollekin pukeutumisneuvojalle, mutta entä jos se onkin aiiiivan eri linjoilla mikä mulle sopii kuin minä itse? Tulis kauhee kriisi ja menis herne nenuun moisen myyjän kanssa :D Kun siis monesti sellasissa "uusi tyyli" -ohjelmissa ne ihmiset on mun makuun paremman näköisiä omina itseinään kuin stylistin valitsemissa asuissa ja hiuksissa :P

  Tsemppiä takki-ongelmaan! Ja hei, mä lupaan lähteä makutuomariksi tai ehkä lähinnä kanssatuskailijaksi seuraavalle ostosreissulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mustaa sen olla pitää. Mietin joskus, että pitäisikö repäistä, mutta en sitten kuitenkaan uskalla. Mä haluaisin mennä tyylineuvonnan lisäksi värianalyysiin, jos sitä kautta uskaltaisi hankkia joskus jotain muutakin kuin mustaa. Itse asiassa olen joskus kaaaaaauan sitten jopa käynyt sellasella, mutta olen (tietenkin) hävittänyt ne värilipareet jo aikaa sitten...

   Ja kuule, kyllä mä oon aika hankalan mallinen. Lyhyt ja punkeromahainen. Sen mallinen, että olen liian paksu lastenvaatteisiin, mutta liian pieni aikuisten vaatteisiin. Tai jos ne aikuisten vaatteet on siitä mahan kohdalta ok, niin takuulla on hihat liian pitkät, hartiat ja vyötärö väärässä kohdassa jne. Todella ärsyttävää!!

   Mun isompi tyttö sekä myös miniä innostui tosta mun uusimmasta takista kovasti. Mä nyt meinaan vielä katsoa, tuleeko mulla sille käyttöä, vai myynkö sen pois. Sanoin jo tytöille, että ilmaiseksi en sitä sitten anna, sen verran kallis oli ostos... Odottelen yhtä (järkyttävän kallista...) hankintaa (joka on täysin tavoistani poiketen myös blogiyhteistyö!!!) ja katselen miten se passaa takin kanssa ja teen sitten jotain päätöstä asiassa.

   Mä muuten oon yleensä tykännyt niistä muutoksista! Yksi mun kaikkien aikojen lempiohjelmista on ollut Trinnyn ja Susannahin muutokset (What not to wear), aivan upeita tyylejä sieltä kuorittu ankeista kuorista esille!! Suomalaiset vastaavat ohjelmat ei minusta ole lähellekään yhtä hyviä, ennemminkin jotenkin noloja. Nyt olen seurannut Sohvi Nymanin stailausjuttuja, hänen asenteestaan tykkään. Jos olisin ihan sikarikas, menisin jollekin hänen kurssille, taikka ostaisin suoraan sellasen stailaus-ostoskierros-palvelun..... =)

   Toivottavasti nähdään piakkoin, ja mikä jottei vaikka mentäis joskus shoppaamaankin. Tosin mulla alkaa nyt köyhyys (aikuisopintotuki loppuu, pitäis hakea tavallista opintotukea...), joten tuskin tässä seuraavan vuoden aikana paljoa shoppaillaan... =/

   Poista
 8. Hei, etsi hyvä ompelija. Ota yhteyttä ja kysy mitä tarvikkeita tarvitaan. Nykyisin saa tosi kivoja ulkoilutakkikankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on toki yksi vaihtoehto. Mutta epäilen, että ompelija ei pysty tekemään takista esim. vedenpitävää (teipata saumoja yms). Pitää nyt tuumata näitä takkiasioita vielä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥