maanantai 2. huhtikuuta 2018

5 x 3 hyvää asiaa


No niin, pääsiäispyhät alkaa olla vietettynä. Kelit oli kirkkaat ja aurinkoiset, lukuun ottamatta tätä päivää, jolloin on satanut lunta ihan urakalla taas lisää... Täällä oli jo isot ja vähän pienemmätkin tiet ihan sulat ja sai käytyä lenkillä kesälenkkareissa, mutta tänään piti sitten vetää taas kuuliaisesti nastakengät jalkaan. Keli on näyttänyt aika lailla tältä:


..paitsi että sumun sijaan ilmassa oli loputtomasti lunta ja tiet on lähes ummessa, pellolla kun ollaan ja tosiaan lunta on tullut tuulen kera kaiken päivää. No, tätä tää kevät on. Kuvat ei oo nyt mitkään tästä viime ajoilta, mutta ihan  vertailun vuoksi etsin myös viimevuotisia suht koht saman ajankohdan kuvia. Silloin siis ei enää lumesta ollut tietoakaan, vaan kaikkialla oli jo ihan oikeesti kevät:


No, tämän postauksen ajatuksena ei nyt ollut ainoastaan taivastella tätä omituista keliä ja takatalvea, tai siis eihän tässä nyt vielä ole kevättä ees ollut, silkkaa talvea vaan. Vaan siis mulla oli aikeissa vastailla haasteeseen, jonka sain Anninalta Olipa kerran arki -blogista.

Mulla on ollut ilo tutustua Anninaan opiskeluiden merkeissä - löysin hänen bloginsa ihan sattumalta samaan aikaan, kun oltiin samalla ensiapukurssilla. Tiedättekö, se jännä tunne, kun lukee jotain ja alkaa miettiä, että siis hetkonen.... tää kuulostaa nyt jotenkin todella tutulta! Ja jep, samaisen Anninan tehtävien palautuksia olen siellä nettipalautuspaikassa lukenut kaiken vuotta, ja sitten yhtäkkiä ollaan samalla lähikurssilla ja juurikin hänen siellä kertomistaan jutuista yhtäkkiä bongasin, että tässä täytyy olla nyt kyseessä just tuo tyyppi!

 
Ja se haaste sitten: viidestä eri osiosta kertoillaan kolme hyvää asiaa. Ei oo heleppo homma, ei, etenkään kun olen tällainen pessimisti ja mielessä pyörii monia ei niin kivoja asioita juuri tällä hetkellä. No mutta yritellään!!

Kolme hyvää asiaa tässä päivässä

★ Vapaapäivä, sillä vapaa nyt vaan on aina vapaa.
★ Leuto keli, joka on lupaus keväästä, vaikka ulkona juuri nyt onkin...
★...lumimyräkkä, josta oikeastaan tykkään, sillä myrskyt, tuulet ja tuollaset lumimyräkätkin nyt vaan on mun mielestä kivoja luonnonilmiöitä.

Kolme hyvää asiaa minussa

No, tämä on kyllä vaikea. En koe todellakaan olevani mitenkään hyvä ihminen tai että olisin hyvä yhtään missään (paitsi valittamisessa, mutta en nyt varsinaisesti sitä hyväksi ominaisuudeksi sanoisi...). Sanon nyt sitten vaikka, että
★ tunnollisuus, sillä pyrin aina suorittamaan tehtäväni tosi tarkasti, tunnollisesti ja ajallaan,
★ oikeudenmukaisuus, jonka vuoksi elämä on välillä niin mahdottoman raskasta, sekä
★ järjestelytaito; antakaa mulle sekainen kaappi/mappi ja saatte takaisin jämptin järjestyksen.

Kolme hyvää asiaa elämässä

★ Opiskelu; olen niin onnellinen, että läksin tuonne kouluun!
★ Lastenlapset, nuo mummon pienet ihanat kullanmurut ♥ ♥
★ Lukeminen, jota harrastan välillä paljon ja välillä tosi paljon - ja välillä on ihan pakko pitää taukoa kirjastossa käymisestä, koska muuten en saa mitään muuta tehdyksi kaikelta siltä lukemiseltani. Lukeminen on oikeesti ihan täydellistä ajanvietettä!

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

★ Opiskelu ja kaikki siihen liittyvä pääsee tässäkin ykköseksi, sillä ne on todellakin mulle tärkeitä asioita: luonto, oppiminen, ystävät, uudet haasteet...
★ Mahdollisesti jonkinlaisten ratkaisujen tekeminen. Jos vaikka vatvominen viimeinkin loppuisi?
★ Vuodenajat, joista parhaat on vielä edessä. Toivottavasti saamme nopean ja kukkean kevään, ihana lämpimän kesän ja kauniin, värikkään syksyn! Ja onhan meillä nyt ollut pitkästä aikaa ihan kunnollinen talvikin.

Kolme hyvää asiaa blogissa

★ Se on paikka, jossa voin käsitellä asioita ja pyöritellä ajatuksiani.
★ Se on oma luomukseni. Se on juuri sellainen kuin haluankin sen olevan, sisäisesti ja ulkoisesti. Se on "minun näköinen".
★ Ihmiset, joihin olen tutustunut blogin kautta. Osaan ihan livenä, osaan netissä. Saan paljon iloa kommenteista ja inspiraatiota muiden blogeista.

- - - -

Ohhoh, olipas tätä muuten ihan älyttömän vaikea saada kasaan!! Tässä näitä nyt kuitenkin olisi, ja mukaan haastan Marketan Rakkautta ja maan antimia -blogista, jonka kautta muuten tuonne Anninan blogiin yleensäkin päädyin. Kiitos vielä haasteesta Annina!

Eipä mulla nyt sitten muuta. Toivottelen tsemppiä arkeen taas kaikille!

Heli

16 kommenttia :

 1. Hei, kiitos haasteesta! Oletkin jo toinen, joka minut on tähän haastanut. En ole vain saanut aikaiseksi ajan puutteen takia vastata haasteeseen. Nyt on pakko löytää aikaa, kun haastajat lisääntyvät! ;D Mukavaa, kun minua huomioidaan! =D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt sitten vaan vastailemaan haasteeseen! =) ♥

   Poista
 2. Ihania kolmen settejä :)
  Minua lohduttaa, että muuallakin on vielä lunta - täällä kesä ei taida tulla ikinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tää lumi täältä ihan hetkessä lopu... tosin toivo kyllä elää! Kevättä odotellessa!

   Ja kiitti!

   Poista
 3. Tätä oli kiva lukea :) Monessa kohtaa nyökyttelin, että juu, just noin. Kuten nyt vaikka esimerkkinä tuo lukeminen. Ihan täydellistä ajanvietettä. Pääsiäisenä sain loppuun yhden hyvän kirjan, mutta sitten iskikin kriisi, kun ei ollut muuta luettavaa ja kirjastot olivat kiinni. Korjaan asian mitä pikimmiten tällä viikolla ;)

  Aurinkoa ja iloa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, lukeminen on ihan parasta! Pitäis tehdä postaus kirjavinkeistä, oon viime aikoina lukenut aivan mahtavia kirjoja. Parhaillaankin luen sellasta ihanuutta, jota lukiessa hymyilen lähes kaiken aikaa!! Mä muuten ennakoin pääsiäisen ja kävin ihan tarkoituksella ennen sitä hakemassa muutaman paksun kirjan kotiin. =)

   Aurinkoista viikon jatkoa! ♥

   Poista
 4. Tunnollisuus on hyvä ominaisuus, koska se on pitkälti (mun mielestä ainakin) samaa kuin luotettavuus, mutta itsekin tunnollisena ihmisenä haluaisin oppia olemaan välillä vähän vähemmän tunnollinen :). Ainakin niissä jutuissa, joissa on kyseessä mun ihan itse itselleni asettamat tavoitteet (vaikkapa se, että huonompi arvosana kuin kiitettävä ei kelvannut, vaikka kyseessä oli ihan vapaaehtoiset opinnot, joiden arvosanoilla ei oikeasti ollut todellista käytännön merkitystä) tai aikataulut. Mutta kun se vaan nyt on niin vaikeaa antaa itselleen yhtään löysää ja se kyllä välillä rassaa ja vie energiaa ihan tosissaan.

  Ja samaa mieltä oikeudenmukaisuudesta. Välillä rankkaa, mutta siitä en silti halua tinkiä.

  Ihan oli sun näköiset jutut ja kirjoitit tosta "kolme hyvää asiaa blogissa" mun mielestä tosi kivasti. Oma luomus oli just hyvin sanottu. Sehän se täällä on tosiaan parasta, että omalla tontillaan saa olla ihan just sellainen kuin on ja kirjoittaa ihan just siitä, mistä haluaa silloin kun haluaa.

  Tsemppiä sulle kans <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, koen itseni myös luotettavaksi. Oon ollut aina sellanen, rehellinen ja luotettava ja tunnollinen. Jo teininä, kun riehuin kyllä kaikin voimin muuten, en esimerkiksi koskaan lintsannut koulusta tai jättänyt koulutehtäviä tekemättä!! Opettajat olis varmaan käytöksen puolesta voinut mun numeroita pudottaa, mutta muutoin siihen ei ollut mitään syytä, kun kokeetkin meni hyvin. (Nykyään käyttäytyminen arvostellaan ihan eri tavalla ja varmaan oliskin vaikuttanut numeroihin...)

   Ja juu, mä vaan kanssa aina koitan sen parhaan arvosanan saada tuolla koulussakin, vaikka opettaja on sanonut, että voisin madaltaa rimaa... mutku en vaan voi!! En voi päästää käsistäni epäkuranttia tavaraa, meillä kun on vielä ne julkiset tehtävänpalautuskansiotkin... (Sain muuten yhdestä tehtävästä 3+, asteikolla 1-3... =D Että rima on todellakin mulla korkealla...)

   Mutta todellakin tollanen hikipinkoilu kyllä myös vie energiaa. Välillä mietin, että miksen vaan palauta samanlaisia tehtäviä kuin joillain muillakin, tyyliin 10 riviä... kun mulla siis 2 x A4... Ja oikeudenmukaisuus on mulla sitä maailman pelastamista, ja kun muut ei siitä täällä meidän perheessä niin perusta (tai muualla maailmassakaan monesti), niin jestas että se stressaa, väsyttää ja ahdistaa mua ihan vietävästi...

   Ja todellakin blogin pitää olla oman näköinen! Oma tupa, oma lupa jne...

   Halit viikkoon! ♥

   Poista
 5. Tulee nyt tällä vanhalla profiililla, mutta pakko oli tulla lisäämään yks tärkeä juttu, joka unohtui. Ja se on se, että mulle on tullut sellainen olo, että olet hyvä mummu <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toivottavasti näin. Voi korjata niitä aiemmin omien lasten kanssa tehtyjä virheitä näiden pienten kanssa..... ♥

   Poista
 6. Voi miten kiva postaus ja niin paljon ihania hyviä asioita♥ Tsemppiä kovasti opiskeluun, se on kyllä mukavaa silloin kun on todella halu oppia. Voi mielelläni antaisin kaappini sinulle järjestettäväksi:) niissä kun hallitsee aina "hillitty" kaaos:)) Kaunista päivää sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Opiskelu on mun elämäni valo tällä hetkellä todellakin!! Ja voi että kun mielelläni siivoisin kaapit muiltakin kuin itseltäni. Miten ihmeessä saisin kehiteltyä aiheesta itselleni ammatin...

   Viikon jatkoja! ♥

   Poista
 7. Kiva postaus <3 Omat hyvätpuolet ovat välillä hankala hahmottaa. Liekkö jotain Suomalaisuuteen liittyvää, kun omakehu ei saa haista yhtää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, kyllä minusta on tosi vaikea itsestään välillä mitään hyvää löytää... ja itseään on vaikea kehua. Ehkä se tosiaan on tää suomalaisuus..?

   Poista
 8. Nyt vasta kerkesin lukemaan. Sinusta tulee kyllä heti mieleen iloisuus, positiivisuus Ja ystävällisyys. Se on hassua, miten hankalaa onkaan miettiä omia hyviä puolia, mutta toisista niitä keksii vaikka miten paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla kesti vielä kauemmin, kun sain vastattua.. =D Voi vitsi kun kiva kuulla, jos annan tuollasen kuvan! Itse koen usein olevani vaan kärttyinen kiukuttelija.. =D Itsestä on todellakin vaikea keksiä hyviä puolia!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥