sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

tällä viikolla: harkkaa, järkkää ja heviä


Se olisi taas yksi viikko lopuillaan. Voi että, miten hurjaa vauhtia tämä kesä menee!! Kelit on olleet taas niin vaihtelevia, välillä on ihan helle ja välillä sitten taas vettä tulee täysillä vaakatasossa. Tuo kuva on otettu matkan varrelta, kun käytiin miehen kanssa hommailemassa hänelle lisää osia autoprojektiin. Oli ihan mieletön taivas, toisella suunnalla aivan sininen ja sitten toisaalla aivan synkkä. Upeeta, mahtavaa!!

Tällä viikolla olenkin sitten aloittanut työssäoppimisen. Mä meinaan suorittaa kaikki kolme eri osiota noissa mun opinnoissani (eli siis kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa) ja nyt aloitin siis harjoittelun luonnonvaratuottajan suuntautumisvaihtoehtoon. Olen paikassa, jossa tehdään luonnontuotteista monenlaista, esimerkiksi juomia, glögejä, siirappia, hilloa, marmeladia... ja sitten myös voiteita yms. Tosi monenlaista siis. 


Ekalla viikolla olen tutustunut esimerkiksi juomien matkaan pullotuksesta valmiiksi hyllyyn laitettavaksi tuotteeksi. Olen esimerkiksi tuolla kuvassa näkyvällä laitteella kuumentanut pulloihin noita tuollasia hattuja kiinni. Olikin aikamoista hommaa ja jonkun verran piti kyllä kääriä niitä hattuja irti ja tehdä uudelleen... Lisäksi olen tarroittanut pulloihin etikettejä kiinni. Onkin tullut ihan muutama sata pulloa pyöritettyä käsien läpi... Olen myös pakannut huulivoiteita muutaman sata kappaletta. 

Eli käsityötä, käsityötä... sellaista se on tuo homma. Liukuhihnahommaa tavallaan, kun aina tehdään yhtä vaihetta hurjat määrät. Mutta ihan kivaa kyllä! Toivottavasti pääsen tulevina viikkoina myös näkemään sitä tuotteen syntyä alusta asti. Itse olen osallistunut jo aikaisemmin siihen tuotteiden keräämiseen, kun olen noukkinut kuusenkerkkiä ämpäritolkulla. Mielenkiintoista, miten siitäkin muokkaantuu jos vaikka minkälaista tuotetta, kun vaan osaa muokata!

  
Tällä viikolla olen myös ollut joraamassa. Tykkään kovasti metallimusiikista ja oltiinkin nyt katsomassa Lahdessa Battle Beastia ja muitakin bändejä, mitä siellä torilla oli. Noora veti kyllä niin komeesti, korkeelta ja kovaa, jee! Meillä oli muutenkin erittäin kiva ilta, oltiin kavereiden kanssa (minä ja neljä ukkoa; yksi oma ja kolme muuta siis...) ja he on kaikki kyllä niin hauskaa seuraa, että naurua piisasi ihan alusta loppuun saakka. 

Mentiin Lahteen junalla, sekin oli kivaa vaihtelua, ja sitten poika haki meidät yöllä kotiin. Kävin nukkumaan neljältä aamulla, se kyllä vähän kauhistutti... etenkin, kun en koskaan saa nukuttua kovinkaan pitkään kuitenkaan. Tänäänkin olen siis noussut kymmenen aikaan, kun ei vaan saa unta enempää. No, illalla sitten korjataan tilanne ja menen ajoissa maate (hah!).No, lisäksi olen sitten tällä viikolla tehnyt kunnon siivouksen kotona. Matot kävi pesulassa, kaikki verhot on pesty, lakanapyykkiäkin ihan urakalla ja pesin myös muutaman peiton ja tyynyn jne. Lisäksi me vielä vaihdettiin sänky pojan huoneeseen, koska poika muutti kesän ajaksi tuonne aittaan (eli pojankin huone on vaihteeksi kunnolla siivottu ennen sitä siirtoa..). Nyt saa hitusen paremmin nukuttua, kun siellä pojan huoneessa saa laitettua pimennysverhon ikkunaan, toisin kuin tuossa missä me yleensä nukutaan. On aina kyllä niin ihanaa, kun paikat on kunnolla nuohottuna läpi! Ikkunat on tosin edelleen pesemättä, josko koittaisi tänään vaikka ees yhden pestä taas eteenpäin... 

Sellainen kesäinen viikko täällä siis takana. Miehellä loppuukin nyt sitten kesäloma (ja mulla nyt ei lomaa edes ole), joten arkeen paluu on edessä aikaisten aamuherätysten muodossa, voihan plääh. Minä kun olen siis mennyt tuonne harkkaan vasta siinä 9-10 maissa, tosin mulla on sinne sellanen 45 minuutin ajomatka, että joutuu kyllä sen ottamaan kuitenkin aamuisin huomioon. Mutta silti, on se vähän eri herätä klo 7.45 kuin 6.15....  

Tänään olis ohjelmassa tytön vieminen ratsastamaan ja itse menen samalla lenkille. Lisäksi illalla käydään vielä juhlimassa pientä rakasta prinsessaa, joka täytti eilen jo kokonaisen vuoden!! ♥ Ja voishan tuota tehdä myös kesäkuun kuittien välppäyksen...

Oikein kivaa sunnuntain jatkoa kaikille!

Heli

4 kommenttia :

 1. Kiva oli lukea kuulumisia, tuo Lahden reissu on ollut varmasti hauska, Onnea pienelle prinsessalle, mukavaa harjoittelua ja kesää❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistäsi, Päde! Kivaa kesää sinullekin! ♥

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta tuo harjoittelupaikka!

  Ite oltiin viikonloppuna Jysäreillä ja väsy on sen mukainen! Mutta kyllä livemusa vaan on niin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan mielenkiintoisia juttuja tuolla harkkapaikassa.

   Mulla on edelleen vähän väsy olo ton Lahti-keikan jälkeen.. ei sitä vaan enää vanha jaksa valvoa, vaikka todellakin se livemusa on aivan mahtavaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥