maanantai 2. elokuuta 2021

pieni tilannekatsaus / realismia

 

Aloitetaan hämäävästi kivalla kukkakuvalla. Jatko ei sitten olekaan yhtä nättiä, nimittäin ajattelin laitella tänne pienen realistisen kuvapläjäyksen siitä, miltä meillä juuri nyt näyttää. Ja se ei ole kaunista...

Kun astuu ulko-ovesta sisään, kohtaa tällaisen näkymän: 


Kun jatkaa siitä pikkueteiseen, on näkymä tämä:


Kun vilkaisee pikkueteisessä kylppäriin, löytää syyn moiseen kaaokseen:


Kylppäri on tyhjä!!! Ja siis ihan tyhjä:


Kaikki on poissa. Myös pytty ja pesuallas. Ja syynä on tietenkin kylppäriremppa, joka tosin kutistui suunnitelmistaan aika tavalla.

Mulla on siis jo pitkään ollut haaveena maalata tuo lattia vaaleanharmaaksi. Ostettiin sitten heinäkuussa kaakelimaali ja siihen kuuluva esipesuaine ynnä muita vermeitä. Samoin ostettiin seinämaali ja maalipesu, meillä kun siis on noissa seinissä Tikkurilan Luja joka paikassa, myös suihkun kohdassa, ja se kohta oli aivan kamalaksi mennyt, kellastunut ja pinttynyt, eikä sitä mikään pesuaine siitä irrottanut.

Viime perjantaina sitten aloitettiin kantamaan kylppäristä kaikki pihalle. Suihkusekoittajan pystyi jättämään paikalleen, mutta lähes tulkoon kaikki muu taisikin lähteä. Lauantaina vanhempi tyttö tuli mun avuksi ja siivottiin seinät ja lattiat.


Tyttö siellä raataa... oikeesti se kyllä teki tätä into piukassa, piti vaan vähän kuvaan suuta mutristella. =D Seinät sain maalatuksi lauantaina.

Noh... sitten tuli sunnuntaiaamu ja olisi pitänyt aloittaa se lattioiden tehopesu. Sain (onneksi!) siskolta viestiä, että tsemppiä nyt sitten vaan hommaan, hän on tosin kuullut, ettei se moneltakaan ole onnistunut... siis vaikka maalaus onnistuisikin, niin sen maalin kesto on ollut huonoa... Mä aloin sitten vähän etsiä tietoa aiheesta. Menin kunnioitettaville suomi24- ja vauva.fi-sivustoille, koska sieltähän se totuus löytyy. Useimmat kommentit oli, että kauhea työ / lopputulos ok / mutta tosi pian tulee jälkiä, halkeamia, naarmuja... Laittelin sitten omaan instaan kyselyä, onko ihmisillä kokemusta tästä laattojen maalaamisesta. Ja sain lopulta puhelun yhdeltä tutulta ja sen viesti oli hyvin selkeä: älä vaan maalaa!!! Ei tule kestämään käyttöä jne.

Lopputulos: maalit palautui kauppaan. En ota riskiä, että vedän ekat skraidut lattiaan jo siinä vaiheessa, kun sinne palautetaan pesukone, kaapit jne. Oikeesti oli lähinnä helpottunut olo, kun sai saman tien unohtaa sen järjettömän työn, mikä siinä esipesussakin jo olis ollut.


No nyt pitäisi sitten palautella kaikki kamat takaisin kylppäriin... kunnollisen puhdistuksen kautta. Voin sanoa, että kyllä oli ällöhommaa tämäkin vessanpöntön pesu... Onneksi sen sai tehtyä pihalla. Kumihanskoissa, kumisaappaissa, hyvä etten vielä suojalasejakin hakenut! Me siis säästetään kaikki vanhat kalusteet, koska kaikki on kuitenkin ehjää ja kelvollista edelleen. Putsaamalla saadaan vielä lukemattomia käyttövuosia lisää.

Lattiassakaan ei siis ollut mitään varsinaista vikaa, paitsi väri, jonka olisin halunnut vaihtaa vaaleammaksi. Olispa se edes yksivärinen... mutta tuo oli niin hieno silloin vuonna 1999 tai jotain, kun se tehtiin. Kylppäri on pohjoisen puolella ja siellä on vain pieni ikkuna, joten se on muutenkin hämärä ja sitten vielä tumma lattia... Mutta no, tällä samalla nyt jatketaan.

Jos jotain hyvää tässäkin episodissa, niin tulipahan tosiaan jynssättyä kylppäri kunnolla. Yököttävin nurkka oli tietenkin toi pyttynurkka... mutta nyt tietää, että se on pesty. Tänään toivottavasti mies saa silikonit takaisin paikalleen (pitää käydä ostamassa sitä lisää) ja saadaan pikkuhiljaa myös pytty, allas ja suihkusysteemitkin takaisin. Onneksi on toinen vessa talossa, mutta suihkun tarpeessa alkais jo vakavasti olla kyllä. Täytyy ainakin tänään käydä tytön luona suihkussa.

Niin joo, laitetaanpas vielä yksi kuva:


Nimittäin myös tuvassa on aika kaaos, kun osa kylppärin kamasta on täällä jemmassa. Nättiä ja seesteistä, eikö?

Lopputulema siis jossain toisessa postauksessa, vaikka eipä tuolla kylppärissä kyllä juuri mikään entisestä muutu. Samat kaapitkin pidetään, vaikka vähän eka mietin jotain uudistusta niiden kohdalla. No, uusi suihkuverho sentään tulee, hah!

Eilen kävin sitten vastavuoroisesti auttamassa tyttären kotona lapsenlapsen huoneen siivoamisessa. Siellä asuu sellainen pikkuneiti, jonka kämppä on kyllä useimmiten täyden räjähdyksen vallassa ja nyt koitetaan häntä vähän koulia koululaiseksi. Täytyy sanoa, että siivoan paljon mieluummin sekaisin olevaa huonetta kuin jynssään kylppärin lattioita, joten vaihtokauppa oli ihan hyvä. Tässä vähän näkymiä pikkuneidin huoneesta:Lähtökohta oli aika järisyttävä, mutta lopputulos oli tosi hyvä. Muutettiin kaikkien huonekalujen paikkaa myös samalla ja roskiin / kierrätykseen lähti melkoinen määrä lähinnä paperisälää. Saas nähdä kauanko järjestys pysyy ja mahtuuko tuolla sitten eppuluokkalainen läksyjään tekemään, kun koulut pian alkaa. 

En voi olla laittamatta tänne vielä kuvaa neiti ekaluokkalaisen ekasta koulurepusta:


Jep, ei mitään heppoja / perhosia / prinsessoja, vaan Minecraft! Ja hän siis tosiaankin leikkii usein myös prinsessaa, meillä on täällä mummolassa läjä huiveja lastenlasten käytössä ja lähes joka kerta täällä ollessa niistä viritellään hameita ja pitkiä Tähkäpään hiuksia... Mutta reppuvalinta oli aivan selkeä, samoin kuulemma penaaliksi haluaa Minecraftin. Kuinkakohan moni pieni ekaluokkalainen tyttö on tehnyt saman valinnan? =D

Tämmöiset jutut tällä erää. Mitäs tuumaatte tämmöisestä ällörealismista kaiken höpösöpö-somemaailman kuvien keskellä? =D (Ja ällöksi en tietenkään laske näitä kolmea viimeistä kuvaa!)

Heli

PS. Mun kuvat taitaa olla aika tummia ja ankeita. Sorry siitä! En tiedä, miten saisin parempia kuvia (enkä nyt muistanut kirkastella näitä...), joten näillä mennään.

6 kommenttia :

 1. Minä luulen, että teit oikean ratkaisun. Minähän mietin omalta osaltani jossain vaiheessa sitä laminaattien maalaamista, ja löysin vaikka ja kuinka monta blogipostausta aiheesta ja kaikissa tietenkin asiat sujuivat suit sait nätisti ja pienet lapsetkin kulkivat siellä kenkineen ihan miten vaan eikä mitään ongelmia tullut......
  Noooh. Onneksi olin epäluuloinen. Tarkistelin asiaa kahdeltakin eri taholta (maalikauppa ja rautakauppa). Maalikauppa sanoi heti, ettei myy mulle kamaa sellaista varten, koska sitten olen kohta napisemassa kun meni pieleen. Rautakauppa olisi myynyt vaikka olikin hyvin skeptinen....
  Onneksi meillä asuu tuo järki. =D

  Seinäkaakeleiden maalaamiseen uskon hyvien kokemusten vuoksi. Hirveä homma siinä oli, ja luulen, että se voisi toimia suihkuseinässäkin, mutta lattia tosiaan vaatii vähän erilaista kestoa.

  Tsemppiä nyt "uuden" vanhan kylppärin kanssa.

  Suloinen eppuluokkalainen siinä ison repun kanssa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon iloinen, että päätin vetäytyä lattian maalauksesta. Se olis ollut iso homma, ja olis ollut todella raivostuttavaa, jos (taikka KUN) se olis siitä todennäköisesti hetimiten kulahtanut pilalle. Nyt alkaa kylppäri olla normaalitilassa, viimein, onneksi! Ihan kamala kaaos ollut täällä ja suihku sekä pesukone poissa käytöstä...

   Ja uskon, että seinässä maali pysyisi ihan ok, mutta nyt kyllä vain kiitän onneani, etten siihen lattiaan sitä alkanut laitella. Täytyy nyt vaan olla tyytyväinen tuohon mitä on, eikä suotta haikailla uuden värin perään.

   Tuo pikkuneiti on kyllä niin ihana ja reppuvalinta oli mun mielestä tosi hauska, hän ainakin uskaltaa olla omaa mieltä!!

   Poista
 2. Heh, meinasin ekaks että laitat pöntön tien viereen ja kukkia täyteen. Tuo itse yrmeys kuva oli kyllä huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kauheeta, mä en tykkää niistä pönttökukkasista kyllä ollenkaan! =D
   Tyttö on tuollanen hassuttelija, oli kuvassa mukamas, että hän täällä joutuu raatamaan... =D

   Poista
 3. Hyvä ratkaisu olla maalaamatta. Näin olen ymmärtänyt ettei maali aikaa myöten pysy, vaan alkaa rapistumaan. Repullinen peuluta - se on todella hieno. Ällörealismi on parasta söpöstelysomemaailmassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ja pahoittelut, kun viestin julkaisu kesti näin kauan! On ollut käsittämättömän paljon kaikkea, enkä ole tänne oikein ehtinyt.

   Mutta joo, olen tyytyväinen, etten maalannut. Nyt pitäisi rapsutella joskus sieltä lattiasta ne seinän maalauksesta aiheutuneet roiskeet, joista en silloin maalatessa välittänyt, kun kuvittelin vielä silloin maalaavani lattiankin... =D

   Neiti oli todellakin ainoa Mine-reppuinen tyttö ekaluokilla. So cool!! =D

   Ja realismista tykkään itsekin, joskin on ne söpöt kuvatkin ihan kivoja välillä vastapainoksi tälle omalle ei niin söpöstelylle. =)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥