maanantai 26. marraskuuta 2012

joulukorttimietteitä


Ihmeitten ihme: kirkas aamu!! Joka tosin tällä hetkellä onkin taas jo harmaantunut... No, saipa edes hetken valoenergiaa.

Viikonloppu meni töitä tehdessä ja koneella istuessa. Mä alan kyllä olla ihan toivoton tän koneilun kanssa... välillä mietin, että mikä mä olen lapsiakaan koneelta pois käskemään, kun itellä menee tässä niin hitokseen aikaa joka päivä. Mun pienimmäinen kysyi tässä eräänä päivänä multa (kun olin koneen äärellä taas) että mitä mä ottaisin mukaan autiolle saarelle. Ihan ekana ajatuksena välähti sitten TIETENKIN että läppärin... mutta hillitsin itseni ja koitin vastata jotain fiksumpaa. Mutta huoh, joo tosiaan. Jos alkais laskee tunteja niin varmaan viikossa tulis ihan kunnollinen työviikko vietettyä koneella. Ainakin useimmiten joskus.


Mikä kuvasta puuttuu??

No se läppäri. Sen paikka on tossa saksien kohdalla. Tässä olen yrittänyt kuvata sitä, että tarttis vissiin jotain joulukorttiaskartelujakin aloitella. Eilen kaivoin kamat esille, mutta koska mä en ole mikään ihan maailman idearikkain, niin ei ne sitten vielä alkuun päässeet. Oikeesti mä ehkä kuitenkin tahtoisin teettää valokuvasta kortit, mulla olis jokunen hyvä kuva sitä varten olemassa. Tai sitten tekis mieli ostaa Tiimarista kortit. En tiiä muista, mutta mun mielestä ne kortit vaan on tosi söpöjä. Eikä se halpa hintakaan harmita. Katsoo nyt mihin suuntaan tää askarteluajatus menee... 

Viime vuonna kortit oli tällaisia:


No tässäpä mulle sit mietittävää.

* * *

Mulla on yleensä kotona aina joku projekti meneillään. Se voi siis olla tosi vaihtelevanlainen projekti. Viime aikoina, kas kummaa, projektit on olleet tietsikka-painotteisia. Ensin kulutin viikkopäiväkausia aikaa niiden vanhojen tekstieni parissa. Sitten valokuvien. Ja sitten mulla on projekteja nimeltä "luen tämän blogin alusta loppuun". Taas on meneillään sellainen...


Taas Kastehelmi-kuva... mutku noi on niin kauniit. Mä oon toivonut nyt joulupukilta kuitenkin niiden Kivi-tuikkujen sijasta vain yhtä tollasta Kastehelmeä, mattavalkoista. Joudun ehkä kyllä mennä ite sen hakemaan, että varmasti saan. =)

Mun projekteilla on sellanen pikku ongelma, että niitä on yhtäaikaa monta. Jos ei työn alla, niin mielessä kuitenkin. Täytyis varmaan tehdä lista ja sitten yksi homma kerrallaan. No sepä onnistuis, juu... Mulla on edelleen yksi lista, minkä tein jokunen viikko sitten siivouspäivää avittamaan. Täytyy sanoa, että sieltä on edelleen jotain tekemättä. No, ENSI VIIKOLLA mä sitten teen sitä, tätä ja tota, koska mulla on silloin vain yksi työpäivä (joka onkin sitten tietenkin lauantai alkaen klo 6...). Sillon on kuitenkin veronpalautukset tulleet ja mahdollista hoitaa aika monta juttua, kuten vaikka joululahjat. 


Jaaha. Kuppi kuumaa teetä ei olis nyt paskempi juttu. Sit pyykkiä, tiskiä, imurointia jne jne jne jne. Tai sit vaan levittelen peppua tässä koneella. Kumpi kuulostais paremmalta?

Ihanaista viikon alkua kaikille!

terkuin Heli

11 kommenttia :

  1. Tykkäsin eniten tuosta ensimmäisestä korttikuvasta, aivan ihana!! Myös jotenkin erilainen - noita kynttiläkuviahan kun on niissä valmiskorteissakin aika paljon? Mitä sitä väkisin askartelemaan, jos ei ole selvää ideaa ja oloa? Askartelet sitten joskus kun tulee... vaikka tulisi sitten keskellä kesää. Sulla on selvästi tapana asettaa kanssa itsellesi turhia paineita. ;) Saa nähdä saisinki itsekin hoidettua kortit ihan vaikka tiimarin kautta, aina jotain sitten kuitenkin väkerrän, vaikka aina päätän että nyt ostan valmiina. Saas nähdä. Itse kyllä tykkään noista teetetyistä valokuvakorteistakin, miksen itsekin muuten teettäisi sellaisia? joo....

    Joopa joo. Itse olen tässä koittanut opetella tunnistamaan 22 klassikkokappaletta keskiviikon kuuntelutenttiin, mutta voin sanoa että ei oikein toimi mulle nämä ulkoa osattavat asiat. Saa nähdä miten käy. Sitten on tietenkin 2 kirjaakin jotka pitäisi lukea ko. tenttiin, mutta olen jo luovuttanut sen suhteen. Tammikuussa sitten ne, jos nyt sais kuuntelutkin läpi niin tyytyväinen olisin.

    Mitään muuta en sitten olekaan vielä tehnyt, ja klo on jo 14. Nyt suunta autokorjaamolle näyttämään tuota rakkaan mieheni autoa (miten tämä nyt taas jäi MINUN projektikseni)... ja sitten kuntosalille ja vielä toviksi VESIJUOKSEMAAN ystäväni kanssa. Enpä ole sitä harrastanut aikoihin... ja todellakin kaipaan siihen kaveria henkiseksi seuraksi. ;D

    Mutta ihanaa maanantaita sinne. Täällä vedetään kohta joku jojoon, jos aurinko ei edes puoleksi päiväksi suvaitse näyttäytyä. Pitäisi enemmän viettää aikaa tuon kirkasvalon kainalossa varmaan... huoh.

    VastaaPoista
  2. Pepun levittely koneella kuulostaa kyl paremmalta kun siivoaminen :)
    Mut tohon sun koneella istumiseen annan vinkin. Vartti kotitöitä, niin sit saa istua vartin koneella, näin tulee tehtyä niitä kotitöitä, mutta myös saa istua koneella, eikä tarvi kantaa huonoa omaatuntoa, et on istunut koko päivän koneella ja kotityöt jäi tekemättä. Joulukorteista sen verran, että joskus teen itse, jos viitsin, mut ei oo musta yhtään paha lähettää valmiita kortteja, tosin niitä itsetehtyjä on kyllä kiva saada:)
    Ja toi tähtikuva oli mun suosikki.
    Mukavaa viikkoa!!!

    VastaaPoista
  3. Mun silmää miellyttää kulkuskuva sekä perinteiset kynttilät :)
    Mun tarttis kans maalailla lipastoa, jotta sais olkkarin siivottua. Mutta: kun on ja on ja on vaan lämpöä ( ja jonkin sortin hullu lienee, kun töissä silti vaan käy ), niin ei vaan jaksa paljoa. No ehkä tää tästä pikk hiljaa...
    Lukemisiin :)

    VastaaPoista
  4. Tadaa, oon tehny jo kaikki joulukortit ja kirjoittanutkin ne! Tai saatan keksiä jokusen lisääkin, vaikka sulle...

    VastaaPoista
  5. Toi talolyhtykuva on ihana, ehkä siksi että rakastan talolyhtyjä ja syksyn investointina ostin itselleni juuri samanlaisen ;)
    niin paljon projekteja ja suunnitelmia, niin vähän aika....
    mukavaa joulun odotusta sinne! :)

    VastaaPoista
  6. Mä tykkään kovasti tuosta talolyhty kuvasta, se ois oikein kiva joulukorttina :) Juu, kannatan mattavalkoista kastehelmeä ;)

    VastaaPoista
  7. Toi eka korttivaihtoehto on mun lemppari! Laitahan valmiista korteista kuva, jos innostut niitä väsäilemään - mun materiaalit on vielä kaupassa ja motivaatio sekä ideat hukassa ;)

    VastaaPoista
  8. Musta kaks ekaa kuvaa on tosi ihania. Niistä tulis tosi kauniit joulukortit.

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä tuo kuusikulkunen on tunnelmallisin :)

    VastaaPoista
  10. No ilmankos mulla onkin niin levee perä!!
    Mä tykkään tosta ekasta, talokuvasta ja sit toi ikkunatähti on jotenkin dramaattinen, vau sillekin :)

    VastaaPoista
  11. Saariston kasvatti: tuo eka kuva onkin yksi niistä valituista.. =) En mä mitään kauheen vaativaa täällä suunnittele.

    Janica: joo, tollein mä teenkin, ainakin joskus. Joku aika hommia, sitten konetta. Taidan tehdä myös tähtikortteja.

    Mimmi: miten maalailu sujui, saitko ongelman ratkaistua? Kiitos korttikommentista, mä taidan tehdä näistä kaikista kortteja!

    Sanna: sulla on kortit hyvässä vaiheessa. Vai mullekin kortti, no ei muuta kun laita tulemaan, kiitos! =) Mäkin ajattelin, että olis kiva muistaamyös blogikavereita, mutta onnistuuko se muuten kuin virtuaalisesti...

    Taina, Johanna ja Saska: talolyhty oli mun suosikki myös ja sen suhteen onkin jo kortit aluillaan. ja se Kastehelmikin jo kotiutui. =)

    Krisse ja Maikki: musta noi kaikki olis aika kivoja vaihtoehtoja. Taidan tehdä monenlaisia. =)

    Pohdiskelija: hihii, ehkä tällä harrastuksella on leventävä vaikutus! Ainakin mun tapauksessa, kun seurana on aika usein jotain herkkuja... Katsotaas mitä kaikki kortteja täällä syntyy, laitan sit kuvia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥