lauantai 17. marraskuuta 2012

Paulit ja muuta kivaa


Tämä päivä onkin sujunut taas tosi tuotteliaissa merkeissä: en oo saanu aikaan mitään. 
Tai no, sain aikaan kaksi valokuvakirjaa. Tärväsin niihin tuntitolkulla aikaa ja paljon vaivaa. Lopputuloksena kaksi kirjaa viime vuodesta (piti tehdä kaksi kun yhdestä olis tullu muuten 250-sivuinen...). Ja sitten kun ne oli valmiit, aloin niitä lähettämään... ja joka toisen kuvan kohdalle ilmestyi teksti "Tiedostovirhe". Voi sanonko mikä. Ei sit muu auttanut kuin peruuttaa lähetys. En välttämättä tahtois kirjoja, joista puuttuu puolet kuvista... Pitää soittaa maanantaina sinne, että tuliko sinne mitään ja miksi ne kuvat ei lataudu. Plääh. Jos nyt ei kirjat onnistu niin saa olla sit viimeinen kerta kun niiden kanssa hermojani revin. Sit tilaan vaan kuvia ja liimaan ne ihan ite kansioihin. Nih.

No mullon siis noi kuvan Paulit, mitä näkeekin nykyään joka toisessa blogissa. Tilasin kaverin kanssa ne Ranskasta, sieltä sai valita värit ihan ite. Paljon oli kyllä ihania värejä, mutta mä valkkasin nyt nää sisustukseen harmonisesti sopivat. Ja myös koska rrrakastan noita sinisen sävyjä... Näitä en ole vielä(kään) kasannut, mutta toiset olen, ne roikkuu meidän valopuussa olkkarissa. Otan niistä kuvan sit päiväseltään, nyt pimeässä ei oikein onnistu. Ovat kuitenkin aivan täydelliset olkkariin, väreinä on (sohvan) vaaleanvihreä, (kattoparrujen) tummanruskea ja (seinien) vaalea harmaa sekä valkoinen. Niin on nätit, jotta! Ja noi siniset tulee sit vissiin tonne yläkertaan, siellä on tollasia ihania sinisen sävyjä.

* * *

Mä olen viime aikoina alkanu taas ihan hirveesti roikkumaan tässä koneella. Lueskelen blogeja ja tiirailen inspiraatiota sieltä sun täältä... Mulla on kauhee into sisustella kotia vähän uuteen uskoon. Tai ei ehkä niinkään, mä tykkään kyllä kaikesta mitä ollaan jo rempattu. Mutta tahtoisin ihan tosi kovasti maalata olkkarin lattian valkoiseksi tai vaalean harmaaksi. Ja sormet syyhyäis maalata myös tämä ruokapöytä valkoiseksi. Ja muutakin maalattavaa olis.

Keittiön ja ruokahuoneen uudistus on mielessä kaiken aikaa - tänne tulee toivottavasti ensi kesänä iso remppa, lattiat uusiks ja silleen... että on hyvä tilaisuus muuttaa vähän kaikki uusiksi. Siis sillein mahdollisimman halvalla ja vanhoilla kamppeilla, mutta uuteen järjestykseen tms. Edelleen mietin samaa, mitä jo monta vuotta sitten: tehdäänkö keittiöstä yksi lisämakkari meille?? Ja keittiö siirtyis sit askelen eteenpäin, ruokahuoneeseen. En tiiä, en tosiaan tiiä. Jos keittiö siirtyis, joutuisin ihan pakolla luopumaan joistain huonekaluista, kuten vaikka penkkisohvasta. Auts. En tiiä oonko ihan valmis siihen kuitenkaan... Monta asiaa on mietittävä, mut onneks on talvi aikaa miettiä.

* * *

Mulla on joulukuulle aika vähän töitä tiedossa. Ajattelin sit valmistella joulua ihan tosissani. No en vielä mee vannomaan, mutta suunnitelmissa on kuitenkin tehdä ite torttutaikina ja piparitaikinakin. Ostan ne aina valmiina... Samoin jos vaikka tekis laatikot ite. Ja jos kehittäis jotain vähän erilaistakin tarjottavaa, jotain juuresjuttua. Ja sit tietenkin olis ne lahjat ja kortit. Mulla on hyvä idea (matkittu netistä tietenkin...) lahjoiksi, mutta en nyt paljasta sitä täällä. Korttiajatusta pitää vielä miettiä.

Mä kirjoitin myös äsken joulupukille. Toisin sanottuna sanoin miehelle, että jos jotain mulle haluaa hankkia, niin huolisin Kivi-tuikkukippoja. Mä taistelin aika kauan itseni kanssa, että tykkäänkö niistä vai en... Nyt kun hommasin noi Kastehelmet (edellisessä postauksessa kuva), joiden tykkäämisen kanssa kävin hiukan lyhyemmän väsytystaistelun itseni kanssa, suunnittelin että ostankin niille sit kaveriksi noita kirkkaita ja harmaita Kiviä. Kun sitten näin nämä ihanat kuvat, näin suorastaan just tasan oman ajatukseni, lisättynä vain noilla mattavalkoisilla ihanuuksilla. Eli toivelistaan tuli siis kolmen sortin Kiviä. Ja pöydän valkoiseksi maalaaminen jo ihan vaikka tässä ennen joulua kruunais kyllä tuon ihanuuden.

Mä taidan alkaa kattelee olisko meillä valkoista maalia... Ei nää hommat pelkällä ajattelulla valmiiks tuu kuitenkaan.

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

terkuin Heli

11 kommenttia :

  1. Mä haluaisin myös muutaman kirkkaan tai mattavalkoisen Kivituikun lisää tai sitten noita Kastehelmiä. On ne vaan kauniita!

    Mä olen myös ihaillut noita palluroita, mutta en ole vielä raaskinut tilata.. Jos pukki toisi? ;)

    VastaaPoista
  2. Voi kurja mikä kuvakirjatarina. Mä tein vaan kalenteritilauksen, siis muutama hassu kuva, mut meinas käydä samoin ja meinasin romahtaa siitäkin. Onneksi tiedostot kuitenkin kokosivat itsensä ja ei mennyt hukkaan. Toivottavasti sun kirjat on myös mennet perille. Ps. eihän joka päivä tarvi saada aikaan jotain, mä en ainakaan jaksa!

    VastaaPoista
  3. Saska: musta noi Paulit ei loppujen lopuksi ole kovin kalliita edes. 20 palloa ja valot on siellä Ranskassa hintaan 22€. Toki sit postarit päälle, mutta jos vaikka kimppatilausta saisit jonkun kanssa niin saisit tosiaan valita ihan omat väritkin. Se on hyvin helppoa tilata sieltä, vaatii tosin vaan visan mitä mulla ei ollut, siksi sit aloin ruinata kaveria tilauskimppaan. =) Ja juu, noi kivet ja kastehelmet on tosi ihania, täytyy viimein se myöntää! =)

    Marsa: joo kyllä otti niin päähän toi kirjahomma.. jospa se selviää kun soitan sinne maanantaina. Ja tuosta aikaan saamisesta; mulla on ollu monta päivää jo tarkoituksena siivota ja pyykätä, mutta aina vaan törötän tässä koneella.. ei siinä muuta mutta kun ne hommat sit kasaantuu niin hirveiksi kun ei tee ees jotain joka päivä.

    Outi; eiks vaan olekin ihanat! Ootas kun näet ne toiset... Sulla on kans aivan ihania Pauleja, ja sulta mä tän himon niihin olen saanukin. =)

    VastaaPoista
  4. Sisustuskärpänen on puraissut ja kovasti siellä suunnalla =)

    On ihanaa laitella kotia ja näin pimeinä päivinä on kivaa poltella tuikkusia monenmoisissa kipoissa sekä tuikkukupeissa.

    Itse hurahdin noihin Kivi tuikkuihin jo monta vuotta sitten. Ja niitähän tuli kerättyä ihan riittämiin. Eli löytyypi juuri noita kirkkaita, mattavalkoisia, ruskeita, sinisiä, vihreitä, pomeranssin sävyisiä... Sekä niiden kamusina Mariskooleja ;)

    Kastehelmetkin on täällä suunnalla ottaneet innostuksesta osansa. Tän vuoden aikana on ilmestynyt kotoseen kirkkaita, vihreitä sekä sinisiä ihanuuksia. Sopii mukavasti noiden Kastehelmi lasiastioiden kanssa kimppaan.

    Tää pimeys sekä ainainen sateisuus kera harmaan kelin on kyllä lohkaissut suuren palan meikäläisen innosta hössötellä joulua. Ei tahdo inspis vaan millään ottaa tuulta alleen, kun kaipailee niin aurinkoisia päiviä sekä sitä valkeaa maata. Juur tänään kauppareissulla ostoskärryyn tipahti äitien tekemiä laatikoita sekä valmistaikinaa torttuihin ja piparkakkuihin, eli helpoimman kautta ;)

    Toivottavasti valokuvakirja-häslinki ottaa seljetäkseen!

    VastaaPoista
  5. Laitatko linkin sinne Pauli kauppaan ;D En ole koskaan tuollaista nimeä noille edes kuullut, taidan olla aika out.

    VastaaPoista
  6. Sulle on jotakin blogissani ;) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Jaa, selvisi jo mistä sekä nimi että tilauksen suoritus... ;) Olen noita itsekin pitkään jo harkinnut. Tässä pitääkin alkaa miettimään haluaako niitä yhdet vai useammat. Yhdet tulee tosiaan halvemmaksi tuolta stokkan kaupasta, mutta jos useampia niin sitten... siinäpä pähkinä ensiviikolle :D

    VastaaPoista
  8. Kirsikka; joo, kun tässä taas ehtii nurkkia tiirailla niiin alkaa himottaa sisustelut... Noi tuikkukipot on niin ihania, mariskooleihin en oo koskaan lämmennyt - sain niistä varmaan yliannoksen lapsuuskodissa... =) Valokuvakirja-juttua koitan tänään selvitellä.

    Saariston kasvatti: no sä olitkin nopsa, meinasin että laitan tänään sitä linkkiä mutta ehdit jo löytää sen. Mun tekis ehkä vielä mieli tilata punasävuisetkin sieltä... tää on vähän että kun antaa pikkusormen niin... =)

    Mimmmi: kiitos haasteesta, aika vaikea haaste mutta koitan saada vastatuksi!

    VastaaPoista
  9. Ihanaa, sä olet tullut takaisin!!!! Mulla on ollut sun blogia ja suoraa tekstiäsi ihan kamala ikävä!!!!

    Pelastit juuri yhden nelikymppisen päivän :)

    VastaaPoista
  10. Pohdiskelija: voi miten tosi kiva kuulla tuollasta!!! Ihanaa, jos voin ihan tavis-turinoilla pelastaa jonkun päivän. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥