maanantai 19. marraskuuta 2012

pöperöitä


En ole kauhean hyvä kokki. Käytän valmiiksi marinoituja lihoja ja pakastekasviksia. No silti tämä eilinen ruoka oli kyllä hyvää. Hunajamarinoitua broilerin filesuikaletta paistettuna, mukaan loraus kermaa. Syötiin (pakaste)parsakaalin sekä spelttihelmien kera. Eka kerran tein tuota spelttiä ja minä kyllä tykkäsin. Täytyy käyttää toistekin sitä riisin asemesta. Tai siis mahdollisesti jatkossa muutenkin riisin sijaan.


Tänään onkin sitten nakkisoppapäivä... Tämä keitto on mielestäni hyvää ja lisäksi tosi helppo ja nopea tehdä - niistä pakastekasviksista... Käytän isoon kattilalliseen soppaa puolikkaan pussillisen perunasuikaleita (niitä missä ei ole sipulia) sekä kaksi pussia kasvissuikaleita. Heitän sekaan vettä, pari yrttistä kasvisliemikuutiota (luomua), ehkä kymmenen maustepippuria, pari kouhasua kuivattua nokkosta, jotka koitin sormissa hiertää mahdollisimman pieneksi, reilu ropsaus kuivattua persiljaa sekä ketsuppipullon loput. Ketsuppia meni tällä kertaa aika paljon, pullon pohjalla oli varmaan viisi senttiä jäljellä... (lisään siis pulloon vettä, ravistan ja lorautan keittoon). Niin ja nakit, ne on Vatajan täyslihanakkeja. Soppaan laitan kaksi paketillista eli yhteensä kymmenen nakkia. Mä en tykkää nakeista ja makkaroista oikein ollenkaan, mutta tämä maistuu mullekin tällein sopan seassa. Suolaa en tähän siis lisää lainkaan, mun mielestä on ihan tarpeeks suolaa muutenkin.

* * *

Miksikö postailen tällasia ruokajuttuja..? No hitsi, kun mun olis pakko nyt vähän skarpata tässä ruoka-asiassa. Täytyis oikeesti alkaa tehdä vihannesvoittoisempia ruokia - meillä kun on usein vaan jotain makaronia ja jauhelihaa. Me ei syödä salaatteja, en siis tee niitä koskaan... koitan kuitenkin että olis vaikka tomaattia ja kurkkua tai porkkananpaloja tai jotain aina lisänä, mutta hälyyttävän usein kyllä jää tuoreet kokonaan syömäti... Ilmankos olen aina väsy!! Mä myös olen mussuttanu viime aikoina ihan törkeän paljon suklaata. Nyt on pakko senkin suhteen tehdä jotain... että jos nyt vaikka siis alkais syödä enemmän tuoretta ja vähemmän huttua, jos vaikka piristyis ihan oikeesti.

No, tänään on työpäivä, tunnin päästä lähden fillaroimaan työmaalle. Sitä ennen oli ajatus imuroida, viikata pyykkiä, tyhjätä tiskikone jne jne. Voi kyllä olla, että en alota niistä oikein mitään. Keitän vaan teet ja koitan piristyä...

Ootteks te väsyneitä?
Johtuuks se tästä harmaudesta?
Vai olisko mun väsymyksen syy kuitenkin vaan liian vähä uni ja liian huono ruoka...

terkuin Heli

5 kommenttia :

  1. Mä olen ollut koko tämän syksyn aivan älyttömän väsynyt. En muista tällaista itselläni olleen koskaan ennen. Unta riittäisi aivan kepeästi aamuisinkin tuonne 9-10 tietämiin, mutta kun sellainen kölliminen ei oikein onnistu.

    Ja väsymyksen myötä kaikki kotityötkin on ihan jumalattoman vaikeita suorittaa. Ei tahdo saada minkään homman liepeistä kiinni, vaikka olis vaikka ja mitä suoritettavaa askaretta.

    Edelleen nuo ikkunat pesemättä ja koko viikonlopun kestänyt tuhnuinen sade on ne nyt todellakin saanut siihen pisteeseen, että toimeen on tartuttava, kunhan inspis iskee ;)

    Niinpä tuon inspiksen aikaansaamiseksi tilailin uusia verhoja sinne sun tänne huoneeseen ja toivon niiden kotiuduttua, että saisin väsyn selätettyä ja akkunat kirkastettua. Tulipa sitä muutakin kodintekstiiliä ostettua, joten virkistystä sieltäkin suunnasta, mahtaneeko auttaa??!!

    Ja kaikkein suurin syypää ainakin mulla tähän olotilaan lienee se, että aina on hämärää/sateista/pimeää ja ikävää ilmaa vaan muuten. Aurinkoa niin kaipaan, sellaista koko viikon tahi kuukaudenkin kestävää valohoitoa kiitos =)

    Tänään on onneksi ollut edes himpun verran valoisampi päivä, joten jotakin olen jopa saanut aikaiseksi, hip huraa sille!!

    Piristysruisketta muodossa tahi toisessa siis kaikille meille väsyneille sieluille :)

    VastaaPoista
  2. Olen aina väsy, vaikka nukunkin ja tuoretta sapuskaa on kyllä tullu syötyä niin että korvista pursuilee ulos. Voispa syödä vaikka lasagnea!! Söinkin kyllä, kun siskot oli viime viikolla, mutta nyt pitäs taas pitää ittensä kurissa. Elimistö huutaa rasvaa, sokeria ja suolaakin näin syksyn surkeilla... lohturuokaa. Suklaata! Juustoa! Jäätelöä ja kermavaahtoa ja kinuskikastiketta!

    VastaaPoista
  3. Hei Heli,

    Luulen kyllä että väsymys johtuu tästä harmaasta ilmasta enneminkin kuin huonosta ruuasta.
    Aika perus ruualla saa kaikki tarvittavat vitamiinit ja muut mitä kroppa tarvii .
    Ite popsin lisäksi kyllä aikamoisen repertuaarin vitamiinipillereitä .
    Auttaa tai ei , en tiedä ?

    Terveisin Maarit
    Tärkeinhän on se D-vitamiini nyt kun ei näy aurinkoa missään

    VastaaPoista
  4. Hei, sellainen tuli mieleen, että teitkö sä ne opinnot, jotka aloitit silloin? Tuli vaan mieleen, että eikös ne liittyneet ravintoon, ruokaan? Eli siksi sä varmaan postailet ruokajuttuja.

    Mä voisin kokeilla tota nakkisoppaa. Perunoiden kuoriminen on ihan todella tylsää hommaa ja tolla tavalla siitä pääsis... hyvä vinkki :)

    VastaaPoista
  5. Kirsikka: ehkä siihen väsymykseen on muitakin syitä kuin vain ankea harmaus...? Toivottavasti saat verhoista ja muusta kivasta vähän pirteyttä mieleenkin!

    Sanna: sulla on kyllä ollut niin tavattoman raskas syksy, etten lainkaan ihmettele väsymystäsi!!! Nyt lepoa ja itsesi hoitamista ja ihan urakalla sittenkin!!

    Maarit: mä en syö mitään lisänappeja... pitäis kyllä, edes sitä deetä. Tilasin joltain puhelinmyyjältä sitä, että tässä nyt odottelen tilausta saapuvaksi.

    JOnna: mä kävin keväällä muutaman kurssin, tänä syksynä en ole käynyt kun ei ole varaa... harmittaa, kaikki aina kaatuu rahattomuuteen. Mutta en jaksa sitä kituuttelua, paljon kivempaa on kun on vähän enemmän rahaa. Ja juu, kyllä se oli ravintoterapiaa mitä opiskelin. Ehkä sit joskus jatkan sitä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥