perjantai 21. joulukuuta 2012

kolme yötä jouluun on (vissiin)

En voi melkein uskoa, että ollaan jo perjantaissa. Tää viikko on mennyt niin nopeaan... koko ajan on jotain.

 
Joulufiilis ei nyt järin napakasti oo mua ottanut otteeseensa vielä(kään). Lahja-asiat on kutakuinkin hoidossa, jotain pientä ajattelin vielä lähteä kattelemaan sunnuntaina (koska olen huomenna töissä). Jotenkin tää lahjahössäkkä joka vuosi enemmän ja enemmän mietityttää mua... sen järkevyys lähinnä.

Myös kortteja lähti tänä vuonna vähemmän kuin koskaan.


Kertaalleen on paistettu pipareita. Loppupuolella (ostettua) taikinaa tyttö jo sanoi, että ei jaksais enää leipoa... Torttuja ei oo ollu vielä kertaakaan. Jospa vaikka sunnuntaina, kun tulee vieras käymään.

Ruokahommeleita en oo hoidellu vielä. Ihan vaan tosta oman kylän kaupasta ajattelin hakea tarvittavat; jotain savukalaa ja pieni kinkku sekä ehkä jokunen salaatti - peruna/italian/punajuuri. Pakkasessa on raakapakastetut laatikot (peruna, porkkana, bataatti) jotka toivottavasti muistan ottaa sulamaan sunnuntaina... Huomenna täytyy oikein tosissaan miettiä, mitä sieltä kaupasta sitten sunnuntaina hakis. On siinä kuitenkin monta päivää, mille ruoan pitäis piisata.


Siivous on kyllä sellanen ikiprojekti että hohhoijaa. Olis todella ihanaa kun huusholli hohtais. Mutku. Ei jaksa. On ollu töitä tai muuten vaan ei oo saanu aikaan. Ja nyt mun selkä on jostain syystä tosi kipeä. Tänään on kyllä aika pitkälle siivottu, mutta valmista ei oo edelleenkään. Saa nähä tuleeko valmiiks... Noi kuvan paperihommatkin on seisonu jo pari kuukautta. Hups. Jos kouluttais koiran tekemään ne...

Huomenna on työpäivä. Kaippa se on nyt alettava valumaan tonne petin suuntaan, tosin täytyy eka käydä suihkussa ja laittaa puhtaat lakanatkin vielä.. ei jaksais, oon heränny klo 6 ja oon aivan loppu... 
Yläkuvassa on muuten uusi teekuppini, sain tänään miehen tyttäreltä. Tosi kiva tollanen lasinen kuppi! Oikein hauska joululahja saatiin heiltä, sellanen peltikori jossa sisällä herkkuja. Kyllä on dieetin paikka sit joulun jälkeen, voi hohhoijaa..

No mutta nyt nukkumaan. 
Joko teillä ollaan valmiina jouluun??

terkuin Heli

6 kommenttia :

  1. Koira onkin jo siinä sen näköisenä, että eikun hommiin!

    Täällä ei kyllä olla valmiina jouluun, mutta ei siihen paljoa tarvita.

    VastaaPoista
  2. Kesken on täälläkin jouluvalmistelut. Lahjoja ei ole tapana kovin paljoa hankkia, mutta on niitä jokunen tullut ostettua ja vielä pari olisi tarkoitus hankkia. Jouluruoat tuli ostettua jo eilen sen enempää miettimättä, että mitä meillä kunakin pyhäpäivänä syödään - meni kyllä aika järkyttävä määrä rahaa niihin. Maitoa ja sen sellaista pitää vielä nyt viikonloppuna hakea lisää. Koti tuli jo siivottua viime viikonloppuna; toki tänäkin viikonloppuna pitää jotain siisteyden eteen tehdä. Joulukuusi on vielä hankkimatta, mutta jos tänään hoituisi se. Piparitaikina odottaa pakastimessa. Joulutorttuja on tehty jo monta kertaa ja vielä yksi satsi on tarkoitus tehdä. Eli vielä riittää puuhaa viikonlopuksi.

    VastaaPoista
  3. Tarviiko siihen Heli olla valmis? Itse en ole nykyään enä koskaan, mutta ruokapöytään muistan sentään kävellä ja lahjojen antamisessa olen saanutkin sen mainitsemani pakkomielteen (mikä on ehkä hyvä olla kerran vuodessa sillä päällä)

    Alan vihdoin tajuamaan, että tää joulu on sellainen ulkopuolelta annettu suoritusjuhla, tai siltä itsestä tuntuu. Kapinoin ja heitin kaikki joulukoristeeni kirppiskassiin enkä esille lainkaan. :D Itse kyllä haaveilen siitä, että on ihan oma tupa ja oma lupa, kaikki sukulaiset tulisivat aatoksi meille viettämään aikaa ja syömään hyvin (itsensä tekemää ruokaa). Mutta nyt ei olla siinä pisteessä, joten mitä murehtia. Itse ajattelin tänään imuroida, pestä lattiat (se traditionaalinen toinen kerta vuodessa) ja heittää ehkä olkkarin maton hankeen. Huomenna on kai pakko leipoa aaton kahviherkut, kun kerran menin lupaamaan. :D

    No jouluista on se, että herra soittaa jo kolmatta päivää Vesa-Matti Loirin joululaululevyä... se ei sinällään kyllä haittaa, koska tuo piirre hänessä niin herttainen onkin. Eihän kukaan voi olla paha sisimmältään jos dikkaa Loirista. Kannattaa muuten katsoa se Loirin ja Edelmanin leffa, tie pohjoiseen. Oli yllättävän hyvä. Muutenkin olen vasta nyt tajunnut kuinka lahjakas ihminen Loiri oikeasti on ollut ja on.

    Mutta rauhallista Joulun aikaa. Vedä joulu just niin kuin se sulta luonnollisesti menee, älä välitä mitä muut blogit hehkuttaa. Kaikki väkisin tekeminen on turhaa. Saahan teillä lapset kuitenkin selvästi elämyksiä kun pipareitakin itse tehdään... :) Ja tottakai mun nyt Helille kortti piti lähettää. Oli niin sopiva sulle se kuva. :D

    VastaaPoista
  4. Sanna: joo, koira hommiin vaan, aina se muutenkin tohon mun selän taakse tuolille änkee kun koneella istun... Ei oo meilläkään vieläkään joulu kotona, saa nähä tuleeko..

    Aaken äiti: hyvällä mallillahan sulla tuntuis kaikki olevan! Torttuja ei oo muuten meillä ollu vielä kertaakaan, piparit ton yhden kerran ja tuskin toista tuleekaan. Ruoat on vielä kaupassa - saa nähä miten paljon siihen palaa rahaa... ruoka on tosiaan järkyn kallista! Hyvää joulua sinulle!

    Saariston kasvatti: on tää ristiriitaista aikaa. Olis ihanaa kun olis ihanaa, mut kun tosikko-minä en vaan osaa olla innoissani kaikesta turhuudesta mitä joulun ympärillä pyörii. Ja just kuule tollasta isossa talossa vietettävää sukujoulua sit kuitenkin haluaisin viettää!! Ja toisaalta olla yksin vaan jossain erämökissä... Hohhoijaa. Parempi siis että en sano enää mitään vaan lähden tästä vielä täksi päiväksi töihin =D

    VastaaPoista
  5. No, mähän luulin, että olen "valmiina" ja eilinen meni lähinnä lötköillessä.

    Tänään muistuikin mieleen homma jos toinenkin, mikä pitäis tehdä ja kieltämättä olen nyt melkoisen väsy. Eikä edes kaikki puurtamiset vielä tehtyinä :(

    Eli ei kun jatkamaan!!

    VastaaPoista
  6. Kirsikka: voi, hommaa riittää aina! Sulla on kuitenkin jo tosi paljon tehtynä, paaaaaaljon enemmän kuin mulla! Koitan laitella sulle meiliä piakkoin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥