torstai 24. tammikuuta 2013

11 asiaa

Pohdiskelija haastoi mut. Kiitos! Ensin pitää kertoa 11 asiaa itsestään, sitten vastata haastajan keksimiin 11 kysymykseen ja sitten vielä keksiä itse 11 kysymystä ja jatkaa haastetta eteenpäin. Huh, siinäpä urakkaa!
Tää on nyt ihan hirrrveen pitkä postaus taas, mut lukee ken jaksaa. 

No, tässä 11 asiaa minusta:

1. Tykkään kaappien siivoamisesta. Mieluiten sillä lailla, että saan sieltä kassikaupalla kamaa pois. Musta on jotenkin henkisesti erittäin ihanaa ja puhdistavaa, kun saan kaiken turhan tavaran pois. On esimerkiksi tosi ihanaa, kun lapset kasvaa vaatteistaan viimeinkin ulos ja ne pienet vaatteet saa laittaa veks. Olen tätä raivaamista harrastanut jo vuosikausia, ja jostain syystä aina sitä pois laitettavaa kamaa vaan löytyy. Sinänsä käsittämätöntä.

2. Mulla ei ole minkäänlaista intohimoa kirpparien suhteen. En tee niistä koskaan löytöjä, enkä oikein jaksais itse pitää kirppispöytää. Niinpä mä vaan lahjoitan ne kaappien kaivelun tulokset jonnekin, tai myyn erittäin halvalla pois, mieluiten jotain muuta kautta kuin kirpparilla.

3. Mua ahdistaa liiat tekstiilit. En tykkää verhoista, enkä sohvalla lisätyynyistä, just ehkä 2kpl menee, enkä tykkää torkkupeitoista siellä täällä. Pienimmällä muksulla on vielä ihan hirrrrveesti pehmoleluja, ja että mä meinaan saada pölykeuhkon jo kun mä katon sinne huoneeseen.

4. Mulla on tällä hetkellä laatikkokaupalla kamaa oottamassa loppusijoitusta, eli talosta poistoa, kun keksin suunnan niille. Myönnän, että meinaa iskea kitupiikki välillä, kun lahjoitan vaan kamaa pois.. nyt en kuitenkaan jaksais tehdä noille kamoille muuta kun kantaa ulos.

5. Mua häiritsee tieto, että mulla on jossain tavaraa millä mä en tee mitään. Inhoan sitä säästämistä. Esim vaikka just myin ison kasan kankaita (kahdella kympillä) niin ärsyttää kun tiedän, että vielä olis toinen kasa tuolla yhdessä kaapissa. En oo vielä saanut päätettyä, onko se turhaa tavaraa vai ei, eli säästänkö vai en. Se häiritsee mua tasan niin kauan, että saan tehtyä päätöksen, juu vai ei.

6. Edelliseen liittyen tuollaisten päätösten teko kestää. Ja kestää. Ja kestää. Olen ihan raivostuttava vatkaamaan ja vaivaamaan asioita. En todellakaan ole nopeiden päätösten nainen!! En tiedä miksi vatkaan ja vatuloin - ehkä siksi, että koitan päästä parhaaseen ratkaisuun. Useimmiten, sitten kun olen sen tuskallisen hitaan miettimisen jälkeen tehnyt päätöksen ja vaikkapa jonkun hankinnan, mietin viimeistään tunnin päästä, että olis sittenkin pitänyt valita se toinen. SIKSI koitan siis todella miettiä sen lopullisen ratkaisun tarkkaan... 

7. Täytyy sanoa, että toisaalta sitten kun jotain teen, haluan tehdä sen HETI. Jos esim olen aikani vatkannut vaikka jotain huoneen järjestystä tms, niin sitten kun se visio iskee, se pitää toteuttaa justiinsa. Olen esimerkiksi lähtenyt Ikeaan ihan tosta vaan naps. Ja siis sinne on matkaa meiltä 120km.

8. Tämänhetkinen isomman vatuloinnin aihe on makuuhuone. Siis että tehdäänkö meille makkari vai ollaanko tuolla vanhassa paikassa, läpikulkutilassa. Toisaalta ja toisaalta... eli yllättäen en osaa oikein päättää mikä olis viisainta.

9. Olen (ilmeisesti) tosikko. En vaan oikein jaksa repiä huumoria vaikkapa teemabileistä. En kertakaikkiaan osaa heittäytyä sellaseen. En myöskään osaa nauttia jostain ihan älyttömistä jutuista, kuten vaikka Juoppohullun päiväkirjasta. Työkaverien kanssa käytiin kattomassa se, ja että mä kärsin sen koko ajan. Siis niin typerä.

10. Olen sitku-ihminen. Aina on asiat paremmin "sit ku" sitä ja tätä. Suuri visioni onkin opetella elämään nyt ku.

11. Nää jutut ei nyt liity mitenkään toisiinsa, mutta mä kovasti koitan opetella myös menemään ajoissa nukkumaan. En oikein onnistu siinä koskaan, oon kauhee yökukkuja. Mutta tänään meen ajoissa, koska huomenna vasta onkin mentävä ajoissa, koska ylihuomenna on herätys klo 5.00... (help!!)  

* * *

Sitten ne kysymykset mulle:

1.  Missä näet itsesi vuoden kuluttua?
Todennäköisesti tässä. Sama työpaikka ja muutenkin aika samanlainen elämä.

2. Mikä on tyhmintä, mitä olet elämässäsi tehnyt?
Voi, niin monta typeryyttä mun elämään mahtuu... mutta toisaalta kai ne vaan on pitäny kokea, että nyt on just tässä.

3. Entä mistä saavutuksesta/teosta olet ylpeä?
Hmm.. hirveän vaikeita tällaset kysymykset...

4. Mukavin lapsuusmuistosi?
En mä muista. Ei tuu mitään mieleen...

5. Kaupunki vai maaseutu? 
Maaseutu.

6. Miksi?
Olis ihanaa asua vielä enemmän maalla ja omistaa oikea maatila. Pieni sellainen.

7. Mistä unelmoit?
Jos ihan itsekkäästi ajattelen, niin viikonlopusta jossain hemmotteluhoidoissa. Koko paketti, hiukset, iho, kroppa, mieli... lepoa, hierontaa, erilaisia ihania hoitoja jne. Voi ihanuutta!! Ja jos sitten noin muuten ajattelen, niin unelmoin siitä, että lapset löytää elämässä hyvän paikan itselleen, siis ovat onnellisia, itsellisiä ihmisiä.

8. Milloin itkit viimeksi?
Mä oon kyllä sellanen itkijä, että telkkariohjelmatkin saa mut kyynelehtimään... mutta en nyt muista millon olisin ihan oikeesti itkeny. Ehkä jonkun riidan jälkeen kuitenkin, yhteenotto teiniangstien kanssa tai jotain...

9. Mitä aiot tehdä huomenna?
Mulla on vapaapäivä, joten jos vielä nauttis kotona olemisesta. Ehkä vähän siivoilen, ehkä vaikka kiikutan ne odottavat roinalaatikot jonnekin...

10. TV vai kirja?
Ööö.. saako sanoa netti?? =) Tänään kyllä kävin hakemassa kirjastosta ison pinon kirjoja, en muista millon olisin kunnolla lukenut. Telkkaria kattelen aika harvoin.

11. Lempipiirrettysi?
No se sarjakuva nimeltä Jere. Niin osuvia teinijuttuja. =)

* * *

Ja nyt mä valitettavasti en kyllä keksi niitä kysymyksiä laitella, eli haasteen eteenpäin laittaminen jää tekemättä. Sorry. Joka tahtoo, saa kyllä mielellään napata matkaansa tämän ja vastata vaikka noihin samoihin kysymyksiin mitä mulle laitettiin.

Ja nyt mä lähden lukemaan lapsille ja sitten todellakin koitan mennä itekin nukkumaan... 

terkuin Heli

6 kommenttia :

 1. Saman haasteen sain minäkin, pitäisi vain kirjoitella vastaukset! Moni asia kolahti, just samoja ongelmia ja pohdiskeluja mullakin...

  VastaaPoista
 2. Nautihan täysillä siitä huomisesta vapaapäivästäsi. Ja mä pistän sormet ristiin, jotta sä pääsisit noihin hemmotteluhoitoihin. Ne pitäis olla lakisääteisiä kaikille naisille!

  VastaaPoista
 3. Saara: ei muuta kun vastailemaan. Mikä olikin itse asiassa aika vaikee juttu!!

  Pohdiskelija: kiitos itsellesi!

  Lady: voi, toivottavasti sun sormien pitelyt auttaa!! Oon ihan samaa mieltä, että kaikkien kuuluis joskus päästä hemmoteltavaksi. Oon myös sitä mieltä, että kun aikanaan on selvinnyt hengissä lasten kasvatuksesta, eli saanut kaikki kunnialla potkastua kotoa, on oikeutettu johonkin aivan ihanaan lomamatkaan... =) Vapaapäivä on mennyt ihanasti. Luin loppuun tosi hyvän kirjan ja olen ollu vaan.

  VastaaPoista
 4. Lukeminen onkin parasta vapaapäivän viettoa. Mulla se valitettavasti lähtee joskus lapasesta - kun mä kirjaan tartun, en meinaa millään raskia lopettaa sitä kesken - oli sitten töihinmeno aamulla tai ei. Ja se hieman tässä iässä tuntuu!
  Ja samaa mieltä tuosta lomamatkasta. Tosin mun mielestä äidit tarvitsisi sellaisen jokaisesta selvitystä vuodesta.

  VastaaPoista
 5. No sehän se mullakin on... kun aloin ton Yösyötön, en olis malttanu lopettaa ollenkaan. Pakko oli ittensä sit lopulta komentaa nukkumaan klo 02, vaikka mielellään olisin lukenut koko kirjan siltä seisomalta!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥