perjantai 25. tammikuuta 2013

lukemista ja suunnitelmia


Menin sit tooooosi ajoissa nukkumaan eilen. 
Ihan jo tossa klo 02...
Kävin eilen kirjastossa pitkästä pitkästä aikaa. Olen ollu aikanaan tosi kova lukemaan, mutta sitten tuli tää tietokone... No kyllä mä koneellakin luen, en siis pelaa todellakaan. Mun lukeminen vaan on sitä blogien lukemista. Melkeinhän se on kuin lehtiä lukis, eikö niin? 

Joka tapauksessa eilen napsin kainaloon kasan kirjoja ja illalla sitten joskus kymmenen maissa aloin lukea tota kasan päällimmäistä. Enkä olis kyllä malttanut käsistäni laskea ollenkaan!! Oli ihan pakotettava itsensä petiin sillon kahden kieppeillä... Ja aamulla kun nousin jatkoin siitä mihin jäin. Kirja on nyt siis luettu ja voin todellakin suositella!

Noista muista kirjoista sen verran, että olen tykännyt Rissasen kirjoista, lukenut niitä monta ennemmin. Hietamies/Hirvisaari on myös kuulunut mun suosikkeihin. Ton Valkoiset lautalattiat otin ihan vaan kivan nimen vuoksi, en yhtään tiiä millainen kirja se on. Saas nähdä.

* * *

No, TÄNÄÄN on sitten todellakin mentävä ajoissa maate. Mua ihan jo suorastaan stressaa ajatus siitä, että on noustava klo 05.00. Ei hitsi, miten ihmeessä mä pääsen sängystä ylös?? Tai pysyn tolpillani sitten töissä 8 tuntia?? Ihan varmaan heräilen taas kaiken yötä, että apua, oonko nukkunnut pommiin... Lisäksi on aika haastavaa saada täällä sellainen nukkumapaikka, missä voin rauhassa nukkua jo suht aikaiseen.

Tuo haasteessa mainitsemani makkari-vatkaaminen on just tämän takia meneillään... Nyt me nukutaan tuollasessa välitilassa, mihin näkyy ja kuuluu telkkari, minkä ohi mennään lasten huoneisiin, minkä vieressä on vessa... Eli ei todellakaan mikään rauhallinen nukkumapaikka. Ja sitten kun ajatellaan, että kaikilla muilla on huomenna vapaapäivä, ei oo todellakaan sanottua, että tyypit olis hiljaa klo 21 perjantai-iltana. Meidän koiratkin on sellasia ovikelloja, että jos joku avaa ulko-oven, ne aloittaa jo yläkerrassa sen räksytyksen ja juoksee haukkuen läpi talon... että nuku siinä sitten.
Mä voisin joskus tota mun makkarimietintää vähän esitellä tarkemminkin. Ajatuksissa on ollut jo monta vuotta, että alakertaan tehtäis meille makkari tosta keittiöstä. Ensi kesänä (toivottavasti) alakerran lattiat remontoidaan ja siinä samassa sitten pitää se muutos tehdä, jos on tehdäkseen. Silloin nimittäin onnistuis helpoiten vesiputkien siirrot yms siinä samalla. Mulla on jo mitat otettuna, pitäis vaan nyt piirrellä mittakaavaan kaikki ja sitten alkaa miettiä että tuleeko liian ahdasta jne. 

Itse asiassa taidan alkaa siihen piirtelyhommaan just nyt. Joten eipä muuta kuin mukavaa viikonloppua teille kaikille!

terkuin Heli

9 kommenttia :

 1. Hyviä valintoja! Olen lukenut kaikki Yösyöttöä lukuunottamatta. Minä pidin erityisesti niistä Valkoisista lautalattioista! Sen vois lukea vaikka uudelleenkin!

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjapino! Valkoset lautalattiat kertoo vanhenevasta naisesta, joka muuttaa asumaan poikansa perheen kanssa omakotitaloon, johon rakennetaan tälle naiselle (kirjan kertojalle, joka on vähän kuin itse kirjailija) oma siipi asunnoksi. Luin kirjan muutama vuosi sitten ja tykkäsin.

  VastaaPoista
 3. Yösyötön oon lukenu, se oli ihan hyvä. Nythän on tullu jatko-osa, "Tarhapäivä", ihanan keltaisella kannella!

  VastaaPoista
 4. Ihana pino kirjoja!! Pitänee ens viikolla poiketa tuonne kirjaston puolelle meikäläisenkin.

  Ja se oma rauhallinen makkari on ihan must juttu! Pitäähän jokaisella olla paikka, jonne vetäytyä hektisen päivän jälkeen rauhoittumaan ja leijailemaan untenmaille. Eli ehdottomasti laitatte pyörät pyörimään tuon keittiön muuttamisesta teidän makuusopeksi.

  Toivottavasti olet jo Nukku-Matin kaverina, joten toivottelen puhtia lauantaiselle pakerrukselle sekä muuten mukavaa viikonloppua =)

  VastaaPoista
 5. Ootko kokeillu koskaan äänikirjoja? Ne vois sopia sulle, kun oot niin kova touhuamaan kaikenlaista. :)

  Minä kuuntelen aina äänikirjoja esim. siivotessa, ruokaa laittaessa ja käsitöitä tehdessä. Siinä hoituu kaksi asiaa samalla kertaa! :D Ei ole sitten niin huono omatuntokaan, kun ei ehdi lukea.

  Ja nykyisin on tosi hyvin kirjastoissa äänikirjoja, mm. paljon dekkareita ja monia kirjallisuuden klassikoita. Meidän remonttikesänä kuuntelin mm. Leena Lehtolaisen kaikki Maria Kallio -kirjat. :)

  VastaaPoista
 6. Joo no sitten kannattaa kyllä ehdottomasti makkarin paikka vaihtaa!!
  Mekin muutettiin makkari huoneesta toiseen. Vanhan makkarin remontti oli niin kiva, että siitä tuli suorastaan Budoaari ;), eli ei sitten raaskittu siellä nukkua...
  Budoaariani olen blogissani kyllä esitellytkin pitkin syksyä :)
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
 7. Kaisamaiju: lue ihmeessä se Yösyöttökin, se oli tosi hyvä! Valkoiset lautalattiat aloitin eilen illalla, oikein ootan että pääsen jatkamaan sitä, alku vaikutti ainakin hyvältä.

  Maria: juu, aloitin tosiaan se kirjan eilen. Hyvältä vaikuttaa.

  Sanna: kiitos vinkistä, täytyy ettiä se Tarhapäivä. Tykkäsin niin älyttömästi Yösyötöstä!

  Kirsikka: jaa-a, saa nähä sen makkarin kanssa... Mä eilen koitin suunnitella sitä hommaa, mutta vaikeeksi menee. Tosi vaikee ahtaa keittiö tähän ruokahuoneeseen fiksusti. Olin mä jo eilen tuohon aikaan nukkumassa, onneks, tää päivä ollut ihan jees kun sai tarpeeksi unta alle.

  Saara: en oo kokeillu, mutta ajatellu monesti. Mulla vaan ei ole mankkaa alakerrassa... pitää varmaan lainata lasten huoneista. Sillä lailla voiskin sujua joku kaapin penkominen kivasti, kun samalla kuuntelis kirjaa. Haittaakohan se miten autolla ajamista... jos joskus ottais matkalle mukaan äänikirjan.

  ABW: makkarin paikan vaihto ei vaan oo ihan helppo juttu meillä. Tarvii kovasti suunnitella tätä keittiö-systeemiä ja miettiä. Mun täytyy tulla kurkkii sun Budoaari!! =)

  VastaaPoista
 8. Onks sulla läppäri? Sillähän voi kans kuunnella noita äänikirjoja, kun ne on cd-levyillä. Minä kannan konetta milloin minnekin, aina sen mukaan, missä tarttee hommia tehdä. Kasvimaallakin on joskus ollu kone mukana! :D Siis nimenomaan tätä kuuntelua varten.

  Ite oon ainakin automatkoilla kuunnellu äänikirjoja. Oon huomannu, että sellaiset kevyet sopii paremmin kuin esim. monimutkaiset dekkarit. Ajaessa pitää kuitenkin keskittyä muuhunkin, niin sellaisissa kevyemmissä ei haittaa, jos hetken on ajatus muualla - pysyy silti juonessa mukana. Vähän niinku Salkkarit - juonessa pysyy mukana, vaikka jäis jakso tai parikin kattomatta välistä. :D

  VastaaPoista
 9. Ai no onhan mulla joo läppäri. Ja tässä se on ruokapöydällä aina.. eli siitähän voisinkin kuunnella. Täytyykin tutustua asiaan tarkemmin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥