sunnuntai 27. tammikuuta 2013

sunnuntai


Villasukkasunnuntai. Olen vaan lukenut (olen lukenut siitä kirjakasasta jo kaksi kirjaa!), katellut telkkaria ja ollut. Edelleen olen yöpaita päällä... aika ihanaa. Olen kyllä lähdössä parin tunnin päästä yhden kamun kanssa jutustelemaan ja varmaan me jonnekin kahvilaan mennään myös. Leppoisa sunnuntai siis!
Kuvassa ihanat ystiksen tekemät sukkani, ne tehtiin Virosta tuomistani langoista. Itsestäni ei ole sukankutojaksi (tai kai musta olis jos vaan viittisin...), mutta onneks on tuollasia ystiksiä jotka osaa ja viitsii! Tulollaan on joskus vielä mustat vastaavat, ihanaa!


Koitin tehdä sitä alakerran suunnitelmaa. Vetelin ruokapöytään mittakaavassa olevat teipit, missä on ikkunat ja oviaukot. Leikkelin paperista kalusteet. Ja sitten koitin sovitella niitä tuohon pohjaan... Mutta täytyy sanoa, että on aika vaikea tehtävä. Makkari olis toi vasen yläkulma, sinne mahtuis just sänky, seinästä pitäis tehdä vino että kulkureitti säilyis jne.

Makkari sinänsä olis ihan ok kokoinen tuolleen, eihän sinne muuta tarttiskaan kuin sänky, meidän vaatekaappi on nytkin olohuoneessa. Mutta sitten se keittiön tekeminen tähän ruokailutilaan onkin aika haasteellinen juttu. Ei yhtään ehjää seinää. Ikkunat niin matalalla, ettei niiden kohdalle vois tehdä kuin madalletun tason - mikään normikaappi tms ei niiden alapuolelle mahtuis. Ruokapöytäkin on korkeampi kuin ikkunan alareuna, tuntuis siis vähän tyhmältä laittaa pöytä siihen ikkunan kohdalle. Osa seinästä on muuria, jonka kohdalle ei tietenkään voi laittaa vaikkapa jääkaappia ja pakastinta. Ja ainoa paikka, mihin edellämainitut kunnolla mahtuis, on olohuoneen oviaukossa, josta ne siis suoraan näkyis sinne... ei hyvä.
En oikein tiiä pitäiskö nyt vain luovuttaa ja odottaa aikaa, kunnes talossa on enää vain yksi lapsi jolloin makkareista toinen sitten viimeinkin vapautuis meille... Kyllä mä varmaan vielä tätä mietintää pyörittelen, mutta noh, kattoo nyt tuleeko siitä koskaan totta. 


Pitäis vissiin saada viimein myös noi odottavat kamat tuosta jonnekin. Mattoja en ole mihinkään hukkaan heittämässä, tykkään erittäin paljon noista valkoisista räsyistä sekä räväkämmistä anopin kutomista myös. Ensi viikolla olen töissä ma-pe joten vissiin noi kamppeet nyt sitten tuohon taas jämähtää odottamaan aikaa parempaa... aika tyypillistä mulle. =)

Harmaa on kyllä keli. Huomaa heti, miten väsyttävä on fiilis, kun ei aurinko paista ulkona. Katselin äsken marraskuisia valokuvia, siellä aurinko paistoi ja oli vielä maa paljaana... Nyt vain odotellaan maaliskuuta, ainakin viime vuonna maaliskuun lopulla jo alkoi maata näkyä lumen alta. Onneks ollaan jo tammikuun lopussa!

Ei kai tässä sit muuta. Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

terkuin Heli

6 kommenttia :

 1. Tosi suloiset sukat, pitäisköhän pistää puikot laulamaan.. Tuollaisia pitkiä ei vielä olekaan ;)

  Tuo sun kirjapino näyttää houkuttelevalta, tuo Yösyöttö munkin on pitänyt lukea! Piditkö muuten siitä?

  VastaaPoista
 2. Juu, oli tosi hyvä kirja, suosittelen! Ja sukat on ihanat, mun lemppareita on just tuollaset pitkät sukat.

  VastaaPoista
 3. Ostitko sen mustan neuletakin? Oli kiva taas tavata :)

  VastaaPoista
 4. No en ostanu... se "reikäinen" neule jäi mietityttämään, mut en oikein tiedä mikä koko olis paras. Ehkä meen vielä kattoo sitä uudelleen. Ja sit jos/kun päätän, että meen ja ostan sen, se on mun tuurilla tietenkin loppu. =)

  Ja juu, kiva oli tavata taas!

  VastaaPoista
 5. En tiennytkään että sulla on noin massiiviset remppasuunnitelmat...

  VastaaPoista
 6. No, voi olla että suunnitelmina pysyvätkin. Aika hankala on saada toimimaan. Mutta tähän tilaan on tulossa se lattiaremontti ja siinä kohtaa ne muutokset pitää tehdä jos tekee.

  En mä sinällään tiiä onko noi nyt niin massiiviset suunnitelmat. Pari väliseinää ja vesipisteen sekä liesituulettimen putken siirto suurimmat, mutta ne menee siinä samalla kun tämä koko tila räjäytetään auki... Se se vasta massiivista on, kun nää kaikki kamat pitää siirtää lattian purkamisen edestä pois... ihan jo kauhulla odotan, viikkokausia meillä onkin sitten keittiö jossain ties missä. Ja mihin nää kaikki kamat yleensä mahtuu, ei aavistustakaan... johan meillä romahtaa lattiat muualta, jos tungetaan kaikki esim olohuoneeseen - jonka lattia itse asiassa on vielä vähän arvoitus, että pitääkö sekin aukoa... sehän se vasta hienoo olis, koko kesän ajan koko alakerta auki, jee...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥