keskiviikko 9. tammikuuta 2013

ei tässä oikein tulosta synny...

Se tunne, kun illalla menet nukkumaan ja mietit, että olipas monella tapaa mukava ja mielenkiintoinen päivä... ja sitten aamulla nousetkin sängystä ihan väärällä jalalla... 

Ratkaisu: lasten kuskaamisen jälkeen takaisin peiton alle. Torkuin melkein kolme tuntia (!!!) ja lopulta nousin. En mitenkään virkkuna edelleenkään... Näin vain ja ainoastaan painajaisia.
No, mun ei pitäny mitään paasausta laitella tänne, vaan itse asiassa esitellä eilisiä siivoiluja ja vähän pohtia tuota siivousasiaa. Eli tässä näitä laiskan aikaansaannoksia:


Siivosin siis keittiötä. "Hiilarihylly" on nyt pyyhitty ja siistitty. Ja muutama kaappikin on ojennuksessa. Mutta... 


Sori vaan kaikki, kenen silmiä särkee sotku. (Mulla muuten särkee aika usein silmiä... tästäköhän se johtuukin??) Siis jälleen kävi eilen se, mitä aina. Eli kaapit suoristuu ja siistiytyy, mutta muualla senkun sekasorto lisääntyy. Mä eilen keksin siihen syyn: mä alan aina miettiä, tarviinko sitä, tätä ja tota vielä. Siihen mun aika hukkaantuu. Mä itse asiassa varmaan laittaisin yhtä sun toista pois, mutta kun alkaa noi lapset olla siinä iässä, että ne alkaa varmaankin kohta lennellä pesästä niin säästelen sit niille jotain astiaa sun muuta täällä. Ja ne esmes eilen aiheutti just tätä ettei asiat etene. Kävin hakee noi pari banaanilaatikkoakin mihin pääsen pakkaamaan kampetta lapsia varten.

Siis mä oon sisimmässäni siisti ihminen. Jämpti ja tarkka. Sitä ei vaan kukaan usko kuka meillä käy ja näkee mun "siivoukset". Mut keskeneräistä ei saa arvostella, ja hei mulla on aina siivous kesken!!! 

Oikeesti, kattokaa nyt, mulla on jopa valokuvat pilkun tarkassa järjestyksessä koneellani:


No ok, vuoden 2005 ja 2010 välistä puuttuu monta vuotta, mutta ne on mulla työn alla. Joka tapauksessa tossa listalla olevat kuvakansiot sisältää tarkkaan järjestetyt, numeroidut ja nimetyt kuvat. Tollaseen saan kulumaan päiväni oikein mukavasti. Toi imurointi sit vähän niin kuin jää...

No, tänään on työilta. Mä en varmaan aio nyt tehdä muuta kun olla vaan tän ajan ennen töihin lähtöä. Tai jos innostun pikkasen noita banaanilaatioita täyttelemään. Mutta ei mitään sellasta "pakko saada tää laitettua"-juttua. Porukka kyllä pyörtyy kun tulee kotiin, kun ei äiti saa täällä siistiä aikaan sitten millään... mutta siivotkoot ketä kiinnostaa.

Onneks mulla on tän työvuoron jälkeen taas koko loppuviikko vapaata. Ehdin jatkaa siivousta... =) Pitäis vaan miettiä muutama asia, että luovunko niistä vai en. Esim iso kasa kankaita ja Maalaisunelma-lehdet. Mä en tapaa lueskella vanhoja lehtiä, mutta joka kerta kun mietin, että heitänkö nää pois, alan sit selailla niitä ja miettiä, että ehken sittenkään... Sama noiden kankaiden kanssa; säännöllisin väliajoin otan ne, että nyt nää lähtee. Sit alan katella niitä, että JOS mä kuitenkin vaikka "sitten kun oon saanu tän muun huushollin siivottua" ottaisin ja alkaisin vihdoin niistä jotain ommella. Hahhah, näin on kulunut jo vuosia, eikä niistä oo mitään tullu. (mut entä jos just nyt vaikka ens kesänä tulis??? ja sit olisin JUST ne laittanu pois...)

Kyllä on ihmisen vaikee omastaan joskus luopua. Ja niin kuin mä pidän itteäni järkevänä tässä suhteessa, en haali turhaa kamaa ja heitän surutta tarpeettomat pois...

Mukavaa keskiviikkoa teille!
terkuin Heli

PS. Mua ärsyttää niin paljon se eilinen Downton Abbeyn loppuratkaisu. Mä sitä paitsi arvasin mitä tapahtuu heti siitä ekasta kohdasta, missä näky miten se viiletti sillä autolla... Ärsyttääkö ketään muuta?? Ärsyttää myös ajatus, että saa taas kärvistellä kuukausikaupalla ennen seuraavaa jaksoa... voisivat tehdä tuota sarjaa mun mielestä sellasella Kauniit ja rohkeat -vauhdilla, jatkuvalla syötöllä. =D

11 kommenttia :

 1. Onneksi en eilen katsonut ko. ohjelmaa! Olen sitä silloin tällöin katsonut, en säännöllisesti.

  VastaaPoista
 2. Sullahan on hyllyissä tavarat niin ojennuksessa ja kaapeissakin juur sopivasti täytettä.

  Meikäläinen on sellainen hamsteri, että tekis kieltämättä terää käydä joka ikinen kaappi sekä muutkin säilytysratkaisut läpi ja laitella sitä materiaa kunnolla kiertoon.

  Silloin kun täällä siivoillaan pitemmän kaavan mukaan tuppaa myös tulemaan noita kasoja, joita sitten koitan parhaani mukaan sijoitella järkeviin paikkoihin ja lopulta ovesta ulos. Onneks on autotalli sekä pannun ylinen =)

  Eikä teillä nyt pahempaa kaaosta kuitenkaan näytä olevan, ihan normi huttua kodissa jos toisessakin.

  Tuota Downton Abbeyta en ole seurannut, mutta ihan empatian vuoksi kärvistelen kanssasi ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo luopuminen on kyllä vaikea juttu. ja noiden lehtien kanssa mulla on ihan sama juttu, jostin tarvii jonkun likuntaohjeen ja jostain jonkun reseptin ja hakeeko niitä sitten lopulta koskaan...siivous on muuten oikein terapeuttista mutta sitä pitää tällasessa kolmen pojan huushollisakin harrastaa koko ajan ja aina ei jaksa...

  VastaaPoista
 4. Mä oon just tollanen. Alotan jotain ja siitä sit siirryn sujuvasti seuraavaan ja edellinen jää kesken. Saatan huomata aloittaneeni imuroida, joka onkin jäänyt kesken, koska pesen saunaa :-O
  Toi hiilarihylly on UPEA, UPEA, UPEA, IHANA, KAUNIS JA AAAAHH!!!

  VastaaPoista
 5. Ihanan siistit hyllyt ja kaapit sulla! Ja ruokapöytä näyttää hyvinkin kotoisalta..

  Tuohon edelliseen postaukseen: Keitä omppusose hilloksi jos ei muuten uppoa. Meillä menee sose sellaisenaan tujun (turkkilainen jukurtti) kanssa, ja herukoista tehdään viiniä.

  VastaaPoista
 6. Joo, samat ajatukset tuli eilisillalla. Eihän siinä nyt noin pitänyt käydä!:(
  Harvoin olen muuten koukuttunut mihinkään tv-sarjaan niin kuin nyt tuohon!

  VastaaPoista
 7. Minä oon kyllä aivan samalainen, mitä siivoukseen tulee! Juuri viime viikolla siivosin kodinhoitohuoneen kaapit tiptop kuntoon ja sitten täällä muualla on kamala kaaos, kuin ydinsodan jäljiltä. Ja aina vatvon tavaroitten kanssa, pitäisikö säästää, voisiko tätä vielä tarvita, mihin tätä vielä voisi käyttää, olisiko tästä opetusmateriaaliksi... Ja kuinka monesti on käynyt niin, että on laittanut jotain pois ja sitten pian sitä asiaa olisikin tarvinnut. :/ Mutta olen vain tullut siihen tulokseen, että hulluksihan sitä tulisi, jos kaiken jemmaisi. Se vain täytyy hyväksyä. :) Mulla tavarasta eroon pääsemistä on auttanut se, että olen esim. lahjoittanut niitä jonnekin. Silloin ne ei mene hukkaan, vaikka olisikin antanut jotain pois. Esim. tuollaisia kankaita otettaisiin varmasti mieluusti kouluilla tai päiväkodeisssa vastaan. :)

  VastaaPoista
 8. Itse olen tullut siihen tulokseen, että kaikki meneen vaan... tosin itsekin harkitsen tuota avotakka kokoelmaani, että raskiiko. Mutta kaikki muut... sinne vaan.. kirpparin saldo 2 päivältä 110 euroa. WUHHUUU!!

  Pysyykö noi lasipurkit hyvin puhtaana, eli pyyhitkö niistä usein pölyjä?

  VastaaPoista
 9. My life: voi, mä oon niin koukussa että joka jakson katson. Mut ei siitä kaikki tykkää tietenkään. Eilen loppui kolmas tuotantokausi ja niin ärsyttävästi, voi voi...

  Kirsikka: kyl meillä aika sotku on, kuvasta ei näe läheskään kaikkea... noi mun kasat on nyt just niitä "mitämänäilleteen"-kasoja. Jotka vaan oottaa että pääsen johonkin ratkaisuun niiden kanssa. Kaapit mulla on yleensä jo valmiiks siistit, silti rakastan kaivaa ja siivota niitä. =)

  Sarppu: mä en ees tarvii niitä lehtiä, mut jostain syystä iskee se säästöhimo nyt kun toi koko lehti lopetti. Ja totta, siivousta piisaa monen lapsen kanssa etenkin, aamusta iltaan ja illasta aamuun.

  Pohdiskelija: joo, kuulostat ihan multa!! Aloitan, keskeytän jonkun muun homman takia, lopulta kaikki kesken ja kaaos joka paikassa... Mäkin tykkään mun hiilarihyllystä! =)

  Vianna: ajattelinkin, että varmaan pakko tehdä hilloksi. Yksi pussi hillosokeriakin löytyi kaapista.

  Kaisamaiju: toi on ainoa mitä yleensä telkkarista seuraan.. ainakin noin fanaattisesti. =)

  Saara: mä laitankin kaikki aina kiertoon, hyvin vähän menee roskiin. Edellisen postauksen herukatkin itse asiassa lähti kiertoon... Kankaita ajattelin tarjota just lasten koululle ja oon aikanaan paljon vieny päiväkotiin yms. Ja kaikki kelvollinen vaate tutuille tai keräyksiin jne. Noi lehdet laitan varmaan koulun hyväksi menevälle kirpparille, jos en niitä säästä... saas nähä.

  Saariston kasvatti: toi on just mitä monesti mietin; pitäiskö ottaa kirppispaikka, kun sillä saattais jopa tienata jotain. Mutta sit mulla on kuitenkin niin vähän sinne oikeesti kelpaavaa, etten viitti. Joten mulla menee aina ilmaiseksi kamat jonnekin... siksi nyt pihistelen ja mietin noiden lehtien ja kankaiden kohtaloa.

  Hiilarihylly on heti tossa hellan vieressä. Olin varautunut, että kaikki on sellasen rasvaisen keman peitossa koko ajan... mutta ei ookkaan. Olen tosi harvoin purkkeja pyyhkinyt, eikä ne todellakaan ole silti pölyisiä tai kemaisia. Hyllytkään ei ole kauheen pölyssä, tosin uskoisin, että hyllyjen materiaali vähän auttaa siinä. Ne on siis mäntylevyä mitkä on petsattu. Jos olis kiiltävää hyllyä niin varmaan näyttäisivät pölysemmiltä.

  VastaaPoista
 10. Kyllä sulla on siistit hyllyt! Mulla on sellainen muistikuva, että olit järjestyksen ihminen jo lapsena :)

  En oo muuten yhtäkään jaksoa katsonut tuota Downton Abbeyta, mutta kuullostaa koukuttavalta.

  VastaaPoista
 11. Taina: onko oikeesti? Mä en oo ihan varma, kyllä mäkin muistelen että koulupöydän laatikoissa oli tavarat hyvässä järjestyksessä, mutta voi olla vaan ajan kultaamia muistojakin. =)

  Miten sä oot selvinny ilman DA:a??? Eihän sen parempaa ohjelmaa oo telkkarista tullu ikinä!! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥