tiistai 8. tammikuuta 2013

edessä (jälleen) puuhapäivä


Koska laiska töitään luettelee, tulin kertomaan, että eilen sain aikaiseksi pakastimen sulatuksen ja inventaarion. Kuvan keitto on pakkasen kätköistä löytynyttä tomaatti-bataatti-keittoa. Pakkasessa oli myös mustikkaa 35 rasiaa, omenasosetta 15 rasiaa, punaisia viinimarjoja vissiin 11 isoa pussillista ja vähän jotain muutakin. Mansikat oli kadonneet - kuka ne söi?? Omenasose ja herukat on nyt vähän niin kuin ongelmia mulle, en tiiä mihin ne upottaisin. Eilen tein kyllä herukoista mehua, mutta tiedän jo etukäteen, ettei tee kauppaansa meillä. Eikä tee kyllä toi omppusosekaan. Olis vaan pitäny laittaa siihen sokeria ja tehdä hilloksi... se olis mulle itellekin maistunut turkkilaisen jogurtin kera. Nyt on vähän... njääh.

Eilen pesin myös useamman koneellisen pyykkiä. Mutta koska sekä pakastimen siivous että pyykin pesu on molemmat aika lailla sellasia näkymättömiä hommia, ts. vaikka miten siivoot jonkun kaapin sisältä, se ei samalla aiheuta siivoutumista lattioilla ja pöydillä... ja koska toi kello pahanen on taas kiiruhtanut puolen päivän yli ja se aika taas lähenee kiitämällä, että on lähdettävä hakemaan lapsukaisia koulusta, on mun vissiin nyt vaan potkastava itteäni taas persuksille ja alettava hommiin, ja ripeestikin vielä. Mä en tahtois tätä seisahtunutta sotkutilaa katella enää kovin kauan, sitä paitsi haaveilen taas illan tähtihetkestä - Downton Abbey, teekuppi, ympärillä hiljaisuus ja SIIVOTTU KOTI... 

Joten ei auta, hommiin ja HETI!!
Kivaa ja rentoa tiistaita teille muille.... =D
terkuin Heli

PS. Tervetuloa uudet lukijat, aina on mahdottoman ilahduttavaa nähdä mittarin värähtäneen!!!

5 kommenttia :

 1. Minä tuhlaan päivääni maailman turhimmalla luennolla taas kerran, tällä kertaa aiheena liikennekasvatus... Tämäkin on jo kerran kuunneltu, mutta ei tässä saakelin laitoksessa saa mitään hyväksilukuja saa. Joten istutaan nyt sitten ;)

  VastaaPoista
 2. Meiltäkin käy joku syömässä aina mansikat (ja varsinkin vadelmat). Mustikoita ja herukoita (varsinkin noita jälkimmäisiä) sen sijaan taitaa joku kantaa sinne talven aikanakin lisää, kun eivät vähene mihinkään ;-)

  Herukoita ei meilläkään mene oikein muutoin kuin jossain kiisselissä tai marjakeitossa muiden marjojen seassa. Mehuna eivät tee kauppaansa juuri yhtään. Nyt parina viime vuonna olen jo uskonut siihen, ettei niitä kulu mehuna, mutta silti on pitänyt aina pari pussia pakastaa kokonaisina siltä varalta, että niitä sitten kuitenkin menee :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä lapset tykkäävät punaherukoista tehdystä marjapuurosta. Sitä voi syödä välipalaksi kylmänäkin, voi lisätä vaikka jogurttia joukkoon. Omenasose menee meillä puuron ja tukkilaisen jogurtin kanssa tai voi leipoa omenapiirakkaa.

  VastaaPoista
 4. Lisää omenasoseeseen jälkikäteen sokeria, toimisko? Viinimarjat kannattaa keittää mehuksi muiden marjojen kanssa, mankikan tai vadelman kanssa tulee äärettömän hyvää, ja tietenkin sokeria tarpeeksi :)

  VastaaPoista
 5. Saariston kasvatti: koitahan jaksella! Ajattele vaikka, että kertaus on opintojen äiti... =D

  Kati: mäkin aina vaan otan niitä herukoita vaikka ei oo eka kerta että käy näin... Vein ne sit koululle, toivottavasti siellä on käyttöä.

  Mu life: meillä ei se marjapuurokaan kelpaa... omenasosetta koitan nyt jotenkin hyödyntää, mietinkin että jos vaikka piirakan koittaisin tehdä.

  Katja: joo, ajattelin kokeilla sokerin lisäämistä jälkikäteen ja vaikka vielä uudelleen soseuttamistakin. Inhottavia ne kuoren palaset siellä seassa! Ja viinimarjat meni jo, toivottavasti parempaan käyttöön kun meillä. Jokohan mä nyt opin enkä enää ees ota niitä pakastinta täyttämään...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥