keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

potkua mulle


Me huokailtiin taas tänä aamuna sääkarttojen äärellä: eikö VIELÄKÄÄN plusasteita... eikä vielä lähipäivinäkään. Kummallista, kun aurinko helottaa täysillä, mutta keli ei vaan lämpene. Mutta johtuu tietty noista tuulista. Nytkin tuulee niin että nurkat paukkuu - lähe siinä nyt sit lenkille: no en lähe.

Mun täytyy nyt oikeesti alkaa miettiä mitä suuhuni laitan. Kävin eilen järkyttymässä vaa'alla nimittäin... Sanotaan vaikka niin, että paino on noususuhdanteinen, mikä ei todellakaan ole toivottu suunta. Pikkuhiljaa niitä kiloja vaan on hiipinyt useampia tässä talven aikana. Ei ihme, että töissä olen jo miettiny paidan vaihtoa suurempaan, kun se on kutistunu pesuissa vissiin sillein hassusti kiristää nappien kohdalta... NYYH!! Mutta kyllä mun on tullukin mätettyä suklaata joka päivä, tosi paljon leipää ja etenkin voita sen päällä... olen myös alkanu syömään muroja kun niitä tossa lapsille on aina tyrkyllä. Ja missä on ne veget?? Kaupassa... Tähän täytyy tulla muutos nyt!

Mua innostaa valtavasti lukea tätä ja tätä blogia, missä energiat oikein pursuilee. En usko että miksikään jumppahirmuksi alan - tosin on ollut sellainenkin aika, että kävin 3x viikossa stepissä (step-aerobic, I love it!!), tai sellanen aika että kävin pari kertaa viikossa suunnistamassa, eli kerralla sellanen 1,5 tuntia mettässä juoksemista kerrallaan (I love it, too!) plus koiralenkit päälle. Niin ja nuorena steppasin monta kertaa viikossa sen 1,5 tuntia (kuten sanottua, mä rakastan sitä, se voittaa mennen tulleen kaikki nykyhytkytykset kuten zumbat sun muut). Että kyllä mä aikanaan liikuin... mihin se into on kadonnut? Nyt on vaan selkä kipeä ja vapaa-aika kuluu tässä takapuolta levittäen koneen äärellä suklaata mussutellen. Ei hitto, nyt on alettava tekemään asioille jotain todellakin!!

No, nyt ens alkuun kuitenkin suljen koneen ja jatkan tän kaaoksen selvittämistä täällä. Tänään on kuitenkin työvuoro ja muutakin menoa, eli ei oo aikaa koko päivää. Suunnistan aittaan setvimään sieltä roinaa ja siitä se sitten lähtee...

Oikein ihanaa ja aurinkoista päivää kaikille!

terkuin Heli

9 kommenttia :

 1. Kiitos Heli! <3

  Laitoin sulle sähköpostia aiheeseen liittyen :) Kato miltä kuulostaa.

  Aurinkoista, vaikkakin kylmää päivää sinulle. Nautihan kuppi vaikka vihreää teetä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se into siitä palautuu kun saat ensin sen selkäsi kuntoon. Turha riehuminen ei nyt auta ja hei, et sä vielä joudu kierimällä eteneen eli aikaa on. Älä nyt stressaa tällä painoasialla kun se selkäkin painaa muutenkin mieltä. Ihan totta, sä ajat ittes sellaiseen depikseen että jäät sohvan pohjalle ja se ei ole hyvä juttu. Pipo pois silmiltä - koko kesä on aikaa.

  VastaaPoista
 3. Katriina: kiitos, viestiin vastasinkin vissiin samaan aikaan kun laitoit tätä viestiä. =) Palaillaan ja aurinkoista päivää sullekin!

  Peppone: vähän epäilen, etten saa selkää kuntoon ellen ala nyt viimein tekemään sille jotain.. toisin sanottuna myös siis niitä lihasharjotteluja (plääh...). Eikä tää lisääntyvä painokaan nyt ainakaan auta asiaa. =) En ala reuhuumaan turhia, mut jotain on tehtävä. Kiitti kommentista!

  VastaaPoista
 4. Tarkoitin vain että jos sun selän rakenteessa/hermotuksessa on vikaa ja menet salille tai alat muuten vääntelemäänsitä kroppaasi, siinä saattaa käydä niin ettet enää liikuttele mitään. Ihan oikeesti, ei ne hyviksi treenatut lihakset (vaikka erittäin tärkeitä ovatkin) yksistään saa sitä sun selkääsi kuntoon.

  VastaaPoista
 5. Peppone: joo, kyllä mulla on itelläkin sellanen olo että ensin olis parempi varmaan nyt kunnolla tutkia tää juttu ja sitten ihan jonkun viisaamman kanssa mennä miettimään mitä tälle voi tehdä, esim millasia juttuja siellä salilla. Täytyy myöntää että pienoinen huolestuminen on alkanu hiipimään mieleen, että mikä ihme tän nyt näin pahaksi on tehny... se niksautusko?? Koska sen jälkeen on ollu pelkkää yhtenäistä kipua vaan toi alaselkä... ja sit tollanen muuttoruljanssi siihen niin avot...

  VastaaPoista
 6. Selkä kuntoon ensimmäisenä! Sit kun saat siihen ammattilaisen ohjeistusta, niin koita löytää itselle joku kiva liikuntalaji - vaikka sitten se steppi. :) Jos yrittää aluksi vaikka kerran viikossa käydä ja sitten lisää.. Minulla on tuon uinnin kanssa käynyt niin, että mua ei meinaa enää saada pois altaasta! :D Aluksi tuntui ihan kauhealta ja ajattelin, etten jaksa uida kuin 500 metriä, mutta nyt menee kerralla kolmekin kilometriä.. Siitä pitää nauttia kuitenkin, mitä tekee. Ei hampaat irvessä, koko ajan ainakaan. :)

  VastaaPoista
 7. Saara: lääkäriaika maanantaiksi tilattuna. Siitä sitten eteenpäin. Huh, sinä uitkin pitkän pätkän kerralla - mä uin aina kilometrin, siihen menee mun tyylillä puolisen tuntia (eli niska notkollaan... =D). Välillä uin selälläni yhden altaanvälin, että palautuu niska ja hartiat siitä vääränlaisesta asennosta... Joo, joku innostava harrastus on varmaan nyt keksittävä, että saa ittensä liikkeelle.

  VastaaPoista
 8. helou

  Kokeile yksinkertaista reseptiä.
  Hiiva,vehnä ja sokeri pois kuukauden ajaksi.

  Elimistöle tapahtuu ihmeitä- paidannapitkin menee kiinni, jotta sujahtaa vain.
  Ppohd tuona aikana hieman, mikä voisi olla isnun juttusi, ja kuuntele puhdistuvan kehon ääniä.

  Suositan.

  VastaaPoista
 9. Vintti: kuulostaa niin helpolta ja yksinkertaiselta, mutta sitä se ei ole... Tai jos oikein alkaa ajattelemaan, niin vaikeinta on toi sokerin pois jättäminen, en koe olevani mikään erityinen hiivan ja vehnän syöjä (en syö juurikaan vaaleaa leipää, pullaa yms). Ihan ekana koitan nyt lisätä kasviksia ja vähentää rasvaa, mun voin käyttö on pikkasen karannut käsistä. Siinä samalla jos vähenis leivän puputuskin. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa... Kauheinta on varmaan koittaa jättää tota suklaata pois. =/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥