tiistai 16. huhtikuuta 2013

harmaata mutta silti niin keväistä


Hei vaan! Tämä aamu on näyttäytynyt harmaana mutta mukavan leutona. Nousin vasta puoli kympiltä - heräsin kyllä jo ennen kuutta pupun kolinaan, mutta menin vaan sulkemaan pojan huoneen oven ja jatkoin unia. Tai mitä nukkumista se nyt oli, ennemminkin torkkumista. Näin kauheesti unia, aika pelottavia sellasia... mistähän noi tollaset oikein tulee? Mun yhdessä unessakin oli jotain moottoripyöräjengiä, jotka kylmäverisesti ampui ihmisiä, mä näin kaiken ja koko ajan odotin millon saan ite sen kuulan kallooni... huh.


Kun nousin, lähdin heti koirien kanssa ulos. Eilen kävin lenkillä kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla siellä oli yllättävän kylmä, joten hiukan oli miettimistä mitä laitan päälle. Yllättävän leutoa kuitenkin oli. Mukavasti on lumet humpsahtaneet jo. Sellanen ikävämpi juttu on tällä hetkellä, että koiria ei uskalla laskea irti ollenkaan. Meidän tien vieressäkin on ojat aivan täys vettä - en ota sitä riskiä, että menevät sinne ja hukkuvat. Hui!

On se vaan niin ankeaa tämä kevätaika, kun kaikki roina paljastuu lumen alta... mites mä muistelin, että me olis hävitetty noikin romut syksyllä??


No, mies on meillä sellanen ulkona puuhaaja, eli eiköhän piha sen voimilla siistiydy jos vaan viikonloppuna on hyvät kelit.  

Ostettiin kerran tällanen kyltti jostain huoltsikalta, meistä se on niin hauska:


Sisällä sentään vähän vihertää: 


Tyttö oli koulussa kasvattanu auringonkukanversoja, ja mä en suoraan sanottuna oikein tienny että onko ne syötäviä ja missä vaiheessa... sen kuitenkin tajusin jossain kohtaa, että nyt ne on sit ainakin liian pitkiä syötäviksi. Ja sitten mietin mitä ihmettä niille voi tehdä... joten otin mallia Eilistä paistoa - Johannalta, joka laitteli tomaatin taimet tuollasiin jatkettaviin maitopurkkeihin. 


Mulla ei suoraan sanottuna ole aavistustakaan onnistuuko näistä tällä lailla kasvattamaan kukan alut, jotka vois sit jossain vaiheessa siirtää pihalle - ja missä vaiheessa ne siirretään, pitääkö tukea jne... Mutta kasvatellaan nyt hetki tällä lailla niitä. Yllättävän terhakkaasti ne tuolta purkista pilkistää, ajattelin että tuloksena mun tekosista on vaan nääntyneitä taimiraukkoja. Niin ja pupuille on sitten syötetty niitä loppuja ylipitkiä kasvustoja.


En ymmärrä miksi jotkut kuvat heittäytyy tolla lailla väärin päin tänne siirrettäessä... no, tossa kuitenkin siis ulkoilun jälkeinen aamupalani. Väriä ja tuoreutta! ♥ Oon viime aikoina koittanu vähän vähentää voita leivällä ja nytkin leivillä on sitten levitteenä avokadoa. Salaatin, tomaatin ja mustapippurin kera on oikein herkkua, suosittelen kokeilemaan! Ja mä siis levitän sen avokadon veitsellä suoraan sieltä kuoresta leivän päälle.

* * *

Siitä eilisestä: opiskelujuttuja suunnitteilla... Erittäin minun juttu olis ja syksyllä työn ohessa alkais. Selvittelen tässä vähän kaikenlaista sen suhteen vielä, mutta voi hyvinkin olla, että musta tulee osa-aika-opiskelija syyskuussa. Jotenkin on nyt aika hyvä fiilis asian kanssa. Katsellaan... ☺

terkuin Heli

4 kommenttia :

 1. tsempit opiskeluhaaveille!
  ihana tuo kyltti. :)
  mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Taina! Mukavaa viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
 3. Kevät eteenee kohisten ja se on hieno juttu, täällä tuli alkuviikosta vettä parina päivänä ja lumet sai kyytiä. Vettä on paljon kieltämättä mutta eiköhän ne siitä häviä kun maa sulaa kunnolla ja lämpimämmät kelit alkaa.
  Hyvää viikkoa sulle!

  VastaaPoista
 4. Peppone: täälläkin on tapahtunut tosi äkkiä toi lumien katoaminen! Ihanaa kyllä että kevät etenee, paljon kivempi ulkoillakin nyt. Hyvää viikkoa sullekin!

  (Se haastepostaus on muuten työn alla.. ollu jo jonkun aikaa. On vaan niin pirun vaikea miettiä vastauksia!!)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥