sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

kevät ♥ ♥ ♥


Saako pihahommia inhota? Etenkin, kun asuu omakotitalossa ja pihaa on 5000 neliötä?? 

kysyy Heli

PS: Onneks alko just satamaan vettä...

16 kommenttia :

 1. SAA! Mutta onneksi nuo miehet on sitä varten, että ne ruokkoaa pihan sillä aikaa kun me frouvat kattellaan olkkarin ikkunoista, että jotain siellä tapahtuu =). Ja yritetään näyttää oikeen ahkerilta siinä ikkunan takana, pyykkiä laskostamalla tai kulhoja nostelemalla... välillä voi huokaista, että "hohhoijaa, on noissa kesä/talvi-vaatteiden pois laittelemisissa hommaa..." =)=)

  VastaaPoista
 2. KIITOS teille ihanat kommenteistanne!!

  Roz: mä tulinkin just äsken sisälle tuolta ällöttävistä pihajutuista - tyhjentämään tiskikonetta... =)

  VastaaPoista
 3. Saa inhota, mun mieskin inhoaa.. Mutta on kyllä ihan kiltisti lähtenyt avuksi pihalle, jota meilläkin riittää ihan kiitettävästi, huoh.. Mekin lähdetään nyt välipalan jälkeen takaisin, onneksi illalla on jotain muuta suunnitelmissa! ;)

  VastaaPoista
 4. Olen monesti ihmetellyt, että miksi te asutte omakotitalossa kun et selvästikään ole kauhean kiinnostunut pihan laitosta yms. :) Mutta miksi kaikkien pitäisi? Saattaa olla että tässä on kyse taas siitä, että ihmiset tuppaavat ajattelemaan että kun on talo niin pitäisi olla kiinnostunut sen laitosta. Ei tarvitse. Pihasta kannattaa kerralla tehdä helppohoitoinen, niin ei tuhtaannu aikaa siihen sitten. Siisti nurmikko, jonka jaksaa ajaa ja teille voisi hyvin noille pellonreunoille sopia jotkin niittykaistaleet.... kasvelisivat itsekseen joka vuosi kauniiksi kukkaloistoksi ja avot. Sun ei tarvis tehdä MITÄÄN! :)

  Täältä saa helposti tilattua maahanne sopivaa siemenistöä: http://www.niittysiemen.fi/ ;)

  VastaaPoista
 5. Eiköhän se ole ihan luvallista. Tänään ajattelin, että totta on se, että minkä taakseen jättää sen eestään löytää - ja mitä löysin? Puoli hehtaaria syksyllä haravoimatta jäänyttä tonttia täynnä lehtiä ja omenan jämiä, öyk. Sain sitten heilutettua haravaa ehkä 10 neliön verran...
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Satu: meillä mies on paljon innokkaampi pihaa siivoilemaan yms, kumpikaan ei olla kasvimaaihmisiä.

  Saariston kasvatti: ai, en ole ajatellutkaan että omakotiasumisen ehto on into pihan laittoon... Tämä on miehen ja sen exän aikanaan ostama talo, johon minä olen muuttanu sillon kauan sitten. Ollaan asuttu muuallakin tässä välissä, kerrostalossakin, mutta lopulta ostettiin omaksi kun miehen ex halusi tästä pois. Mies on omakotiasuja, hän oli kerrostalossa kuin kipeä kissa. Itekin tykkään asua omassa. Mutta koskaan en ole ollu kiinnostunut pihan laittamisesta, en siis koskaan. Tämä nykytrendi vaan tuppaa olla sitä "oma piha = puutarharakkaus" johon minä en sovi. Mä en toivo pihaltani mitään muuta kuin että se on helppo ja siisti. Vuosien mittaan on meidän piha muuttunut paljonkin, ja siis nimenomaan vain ja ainoastaan siihen siistimpään suuntaan. Meillä on ollut puoli tonttia niityllä aiemmin, mutta mies ei sitä enää halua. Mulle olis aivan sama... Mies kuitenkin ton ruohon leikkaa joten leikatkoon. Ja jos totta puhutaan niin siistimmältäkin se näyttää lyhyeksi leikattuna.

  Mustakissa: teillä on siis saman kokoinen tontti kuin meilläkin. Meillä on vain yksi omenapuu, siitä heittelin syksyllä omenat veks kun olivat putoilleet. Onneks ei oo enempiä omppupuita! Ja haravointi ei kuulu mun harrastuksiin... meidän nurmikko on itse asiassa vaan parantunu kun oon aina jättäny lehdet maahan. Tää on ollu aikanaan ihan kauheen kuiva ja kuollut maa osittain, nyt paljon parempi ja rehevämpi, varmasti lehtien takia.

  VastaaPoista
 7. Niin ja vielä sanoisin tuohon Saariston kasvatin kommenttiin, että kannattaa tehdä kerralla helppohoitoinen: no, olispas rahaa niin tekisinkin. Mutta kun ei ole niin tämä on vuosien projekti. Joka ikinen vuosi jotain pientä parannusta tilanteeseen. Ja noi meidän ikiremontithan tekee aina myös osansa; aina on jossain päin pyörimässä villaa, uretaanin palaa, nauloja, pieniä laudan palasia... Plus lapset, jotka jättää aina ja aina vaan rojunsa sinne tänne. Ja sitten vielä koirat, jotka paskoo ympäri tonttia ja puput, jotka kaivaa tunneleita sinne tänne siirreltävän aitauksen mukaan...

  Että ehkä jos rakentaisin talon niin sisällyttäisin siihen budjettiin pihan laittamisen kerralla kuntoon. Muuten aika mahdoton ajatus.

  VastaaPoista
 8. Juu, kyllä mullakin muut aktiviteetit veti vertoja kun pihaa lähdin siivoamaan : D!

  VastaaPoista
 9. Virpi: se sun postaus oli tosi ihana! Siinä oli vaan se ero, että sä tulit siitä hyväntuuliseksi, mä taas olin ihan tosi äksyllä fiiliksellä tuolla ulkosalla.

  VastaaPoista
 10. Ihan rauhassa inhoot! Oma piha-paras piha, sen näköisenä kun sitä itse viittii katsella/laittaa :)

  VastaaPoista
 11. Saa inhota. Minä ainakin inhoan. Vuosia mää olen meidän pihaa kupsuttanut ja odottanut niitä puutarhan hoitamisen terapeuttisia vaikutuksia mistä usein luen, mutta ei ole vielä ilmaantunut :D

  VastaaPoista
 12. Pohdiskelija: joo, näin mäkin sen ajattelen! Kiitos!

  Kiki: kiitos luvasta sullekin! =) Mä kans en tajua mitä hiton terapiaa se muka on... ehkä tykkäisin (no, tuskin...) jos olis pienempi toi piha ja jotenkin sillein "valmis" että senkun vaan niitä jonkun laittamia juttuja hoitelis.

  VastaaPoista
 13. No kylläpäs nyt on kiukkupäivä ollut Helillä. :) Helppohoitoisuus tarkoittaa itselläni jokseenkin juuri tuota nurmikkoa :) Ja sitten purkeissa pari kesäkukkasta vain mukaan. Ajattelin siis, että pihanne on jo helppohoitoinen.

  Se on ihan totta, että miksi omakotitaloasuminen tarkoittaisi samaa kuin puutarharakkaus? Koitin asian niin ilmaistakin, että nimenomaan tuota omaa sairasta ajatteluani vähän ihmettelen. Minun mielestäni teidän piha on ihan siiti ja nätti nurmikolla. Mukava myös kuulla noita niittykokemuksia... oliko kyseessä kukkaniitty? vai ruohoniitty?

  Jokainen elää tavallaan ja kaikki tavat ovat ihan yhtä oikein!! Ja nuo mansikat näyttävät aidosti hyville. Toivottavasti tulee hyvä sato. Siinähän ne sitten voivatkin olla seuraavat kymmenen vuotta! :) Ystävät voivat ottaa rönsyjä siitä vuoden päästä matkaan jos haluavat... ilmaisia lahjoja mahdollisille puutarhahöperöille. ;)  VastaaPoista
 14. Heli, me laitetaan pihalle mahdollisimman paljon pensaita sellaisiin kohtiin, joita on esim. vaikea ajella koneella. Esimerkiksi koivuangervo ei puutarhurin mukaan tarvitse kuin istutuskuopan ja siitä leviää peittäen aluskasvillisuutta. Ne taimetkaan ei ihan omaisuuksia maksaneet - meilläkin tämä hoitovapaan budjetti on aika olematon ja hiljalleen ostan pihalle pensaita eli kerralla ei täälläkään saada mitään kuntoon. Olisko teilläkin jossain tontin kohdassa vaikka tuollaiselle kysyntää? Helpottaa ainakin meillä pihanhoitoa tulevaisuudessa. Näin siis me tehdään pihasta vähän helppohoitoisempaa, se niitty kun ei meidän pihassa sitten toiminutkaan.. ;)

  VastaaPoista
 15. Saariston kasvatti: meillä oli siis ihan "luonnonniitty" eli kunhan rehotti luonnontilassa. Mutta siellä kasvoi just niitä kukkia mitä toiset kylvämällä kylvää niityksi, eli päivänkakkaraa, kissankelloa yms. Kun se lopulta ajettiin nurin, piha tuntui valtavalta! Pikkuhiljaa sitäkin siis aina suurennettiin, sitä ajettua aluetta. Miehellä on joku suuri rakkaus tota ruohonleikkuuta kohtaan, sillä on ajettava malli millä sitten päryyttelee menemään iltaisin. Ajakoot... Kyllä se tosiaan siisti on kun on iso ruohokenttä. Ja ei siis tosiaan mitään pallokenttänurmea vaan ihan itellään siihen kehittynyttä, ja sit kun annetaan silput ja lehdet jäädä maahan niin on vuosi vuodelta vehreämmäksi tullut.

  Satu: meillä on ihan lättytasainen tontti, joten ei ole sellasia haasteellisia kohtia oikeastaan missään. Joskus yritettiin tontin reunalle laitella hopeapajuja, mut ei ne lähteneet kasvuun. Mies on tossa aina välillä puhunut että haluais laittaa tuijaa reunustoille... voi herranjestas. Oon sanonu, että jos laitat niin ihan ite saat hoitaa, minuu ei kiinnosta!! Ja suorastaan mä en tajua miten toi mies tollasia suunnittelee...... mies?? puutarhahommissa???

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥