tiistai 30. huhtikuuta 2013

kuka meidän metsässä riehuu?


Vappuaattoa on vietetty pääasiassa rennosti kotosalla. Sain kuin sainkin miehen kiskottua mun kanssa koiria lenkittämään. Tai no tohon lähimettään me vaan mentiin niiden kanssa. Siellä on kiva käydä pieni kierros ja koirat tykkää olla irti ja nuuskutella.

Huomattiin muutama mielenkiintoinen juttu siellä. Esim nämä murkkupesät. Mikä ihme niitä on tuolla lailla tonkinut?? Näin myös muita pesiä, mitkä oli yhtä lailla kaivettu levälleen. What??? Tai paremminkin: Who??


  
Myös tuon yhden puun alaosa hämmästytti:Puu on varmaan laho, siltä näytti, mutta ihan selvästi joku on sitä tuolta alhaalta repinyt tms. Kuka tietäis?? 
Musta toi metsä on niin ihana paikka. Mies ei vissiin ollu niin innoissaan. No, vettäkin satoi. Mua ei haitannu yhtään, se kun on niin pukeutumisesta kiinni paleleeko tai kastuuko. Ei me ees oltu kauaa. Tässä jo melkein ollaan kotona:


Aika komeat on sadepilvet tuolla. Niin myös tuolla suunnassa mistä tultiin:


Kaukana näkee, miten kovasti siellä sataa. Eikä menny kuin hetki kotiin pääsystä, kun satoi jo enemmän täälläkin. Jotenkin uskomatonta, että huomenna onkin sitten jo toukokuu... mulla oli nytkin lenkillä pitkät kalsarit tuulihousujen alla, villasukat kumppareissa, kauluri kaulassa, neuleliivi, kevyttoppatakki, pipo, hanskat... 

Ja jos joku ihmettelee koirien pukuja ja sit ei ookkaan pukuja, niin ne otettiinkin metsän alussa pois päältä, etteivät takerru niistä mihinkään:


Kotona oli sit kyllä mukavan lämmin. Syötiin perinteistä vappuruokaa; nakkeja (paitsi mä en syö niitä), peruna-, punajuuri- yms. salaatteja, sipsejä, dippejä. Korkattiin miehen kanssa minipullo kuoharia (pieni lasillinen per lärvi), lapset joi simaa (ja simasta tykkäämättömät maitoa). Nyt on olo ihan suolasta turvonnut...  Huomenna on vuorossa munkit ja vissiin makkaraa. Ja mulle jotain muuta, mä en syö makkaraakaan.

Vapun jatkoja vaan kaikille!

terkuin Heli

17 kommenttia :

 1. Vappu kerää usein lähelleen räntäsateita ja kylmiä tuulia. Pitää huolta siitä että väki ryyppää sisätiloissa lämpimässä ja turvassa. Sen jälkeen aina lämpenee.

  VastaaPoista
 2. Toi ensimmäinen pesä näyttää ihan Muumipeikon Möröltä! :D

  (Jos mun pitäs jotain veikata, ni sanoisin heti, että karhu! Tosin mun vastaus kaikkeen epämääräiseen luonnontapahtumaan on karhu.)

  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 3. Mie veikkaisin jotain tikkaa. Ne syö murkkuja ja toukkia puunkuoren alta.

  Palkinnon arvoinen suoritus saada mies sateella mettään! :D Mie en tiiä, miten tuon leikkauksen kans sais koiria talutella, ku ne välillä kiskoo, joten oon ulkoistanu homman toistaiseksi...

  VastaaPoista
 4. Noista muurahaispesistä veikkaisin että murkkujen roudan eristykset on ollu sen verran heikot että pohja on pettänyt :)

  Jospa se ensi viikolla lämpenee niin saadaan heittää kalsarit pois.
  Mukavaa vapun päivää!

  VastaaPoista
 5. Hyvää Vappua vaan ja tokkopa teillä karhua on vaikka jäljet vähän viittaisivat siihen. Koska mulla ei ole asuinpaikkakunnastasi mitään hajua, en uskalla veikata ahmaakaan eli on parempi etten sano mitään. Sun täytyy tarkkailla tilannetta ja pistää lisää kuvia jos jotain ilmenee, tietysti käpälänjäljistä näkisi parhaiten mutta taitaa olla huonompi saada niitä tuolla metsässä.

  VastaaPoista
 6. En taho pelotella mut tuli mieleen heti Otso Mesikämmen...:O Eikös niitä ole täällä meidän kulmilla nähty! Mut en oo bilsan asiantuntija, voihan joku muukin tuollaista jälkeä saada aikaan.

  VastaaPoista
 7. Voiskohan olla karhu, joka kyllä kaivelee muurahaispesiä näin keväällä, kun ei muuta sille sopivaa ruokaa vielä ole. Etsii sieltä muurahaisen munia ja samaten kuusen kaarnan alta toukkia.

  VastaaPoista
 8. Tassunjälist vois varmasti sanoo, mut eiköhän toi oo itte metsän isäntä karhu ollu liikkeellä. Ne tarttee heti kevääl pal valkuaista ja siks ne syö murkkujen munia alkupalaks.

  VastaaPoista
 9. Yamaba: ihan hyvä niin! Parempi sisätiloissa turvassa kuin esim vesillä keikkumassa.

  Eve: mustakin toi oli kuin suu tossa murkkupesän kyljessä. =) Karhua mäkin ajattelin, mutta en usko kuitenkaan että olis tossa pienessä metsän pläntissä.

  Sanna: mieskin sanoi, että tikka. Ihmetytti vaan, kun tuo on ihan tuolla puun juurella!

  Ja en mä järin usein miestä mukaan saa... =)

  Ani: toi olikin ihan uusi tieto!! Jospa se onkin niin, kun näytti joka pesä olevan jotenkin kummasti romahtanut. Tosin tossa alemmassa pesässä oli ihan kuin raavittu sieltä pesän sisältä tota puuta pois, siitä oli aika iso palanen siinä vieressä. Supi? Kettu?

  Heitin tänä aamuna kalsarit housujen alta pois - ja kyllä oli kylmä lenkillä!! Odotellaan siis edelleen lämpimämpiä ilmoja...

  Peppone: en mäkään karhuun usko. Etenkään siis tossa metsässä, kun se on ihan pieni vaan. Ahmakaan tuskin. Mut ehkä sit supikoira tai kettu tai jopa tuo pesän romahdus muuten vaan. Jälkiä ei oikein ollu minkäänlaisia. Jännittävää!!

  Kaisamaiju: missä päin sä siis asut??? Lähelläkin?? Toi metsä on tosiaan ihan pieni, rajottuu monelta suunnalta suurehkoon peltoon ja lähellä isojakin teitä, en usko että karhu tulis noin liki asutuksia, ennemmin se sit varmaan tuolla korvemmassa majailis. Mut onhan se mahdollista että täällä jossain suht lähellä karhujakin on, mä en vaan ole kuullu (onneks..).

  Eira: niin tosiaan en siihen karhuun usko, mutta täytyy varmaan tutkiskella netistä että tekiskö supi moista, tai koputteleeko tikka noin alhaaltakin puita. Ihan niin kuin sieltä olis niitä munia ja toukkia etsitty.

  VastaaPoista
 10. Niin ja oikein hyvää vappua teille jokaiselle vielä!!

  VastaaPoista
 11. Timo Lampi: karhu niistä varmasti ekana tulee mieleen mutta sijainnin vuoksi vahvasti epäilen. Hitto, uskallanko mä kohta enää ees mennä tonne mettään kun niin moni kuitenkin karhua epäilee...

  VastaaPoista
 12. Mee vaa, kyl karhu ihmist väistää. Onhan se voinnu vaa käyä alkupalalla noin pienes paikas ja sit painunnu syvii korpii. :)

  VastaaPoista
 13. Mie luulen, että karhun jäljiltä olis isompi siivo eikä muurahaispesästä varmaan olis paljoa jäljellä. Miksi se tyytyis rapsutteleen vähän toisesta reunasta? Tai puun kuorta vain tyvestä? Eiköhän karhuhavaintoja olis tehty, jos sielläpäin semmonen liikkuis.

  VastaaPoista
 14. Timo: mä en taida kuitenkaan uskoa, että se olis ollu karhu...

  Sanna: ..juuri tämän vuoksi: karhu olis taatusti huomattu jos täällä sellanen kulkis.

  VastaaPoista
 15. Ihan tässä "vanhassa" Kouvolassa asustelen, kilsan päässä keskustasta!

  VastaaPoista
 16. Muurahaiskeon hajoittaja todennäk. karhu, puun tyveltä taas hevosmuurahaisia kaivanut palokärki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Markku! Voin varmuudella sanoa, että syyllinen on palokärki, tai useampikin palokärki. Olen tavannut ne itse teosta räjäyttämästä noita pesiä. =)

   Ja voi apua, millainen hämähäkki sun poskessa on tossa kuvassa!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥