sunnuntai 5. toukokuuta 2013

puputuhoja

Tämän kevään eka kunnollinen ulkoilu eilen. Puput tykkäs kovasti!
Heissan! Aika harmaa sunnuntai... ja sateinenkin. Tai ei tietenkään nyt just sada, mutta koiralenkillä ollessani satoi koko ajan. Höh. Mutta lenkillä oli silti kivaa, vein nimittäin lasta riparileimoja hakemaan kirkkoon tonne kauemmaks ja otin sinne koirat sitten lenkille kirkon ajaksi. Eli oli uudet kulmat koirille ja itsekin mielelläni aina kävelen eri paikoissa. Tykkään nimittäin katella taloja ja pihoja! 


Nuo pienet pitkäkorvat ne jaksaa ihastuttaa ja vihastuttaa. Sanotaan niin, että ovat söpöjä pikku tuholaisia... Saa nähdä miten kauan tätä alakerran lattiaa jaksaa katella, etenkin kun joka kerta irti ollessaan ne aina löytyy nakertamasta maton reunoja lisää...


Toi mattovirityskään ei auta. No, remontti tuohon on tulossa... mutta silti. En voi käsittää että porkkanan nakertamisen sijaan puput valitsee kuitenkin muovimaton. Ei taida paljoa niidenkään päässä pyöriä... =D Myös toi mun korini on saanut tuta pikku hampaista:


Toi mua kyllä hiukka ärsyttää - mutta vain niin hiukka, että katon koria vähän että ou nou. Eli en nyt suurta ressiä jaksa siitä repiä, mennyttä se on jo kuitenkin joten eipä maksa vaivaa. Mun mielestä toi kori on just niin täydellisen värinen mun keittiöhaaveisiin ja myös just hyvän kokoinen tuohon kohtaansa. Myös jatkosuunnitelmia mulla olis tuolle ollu, mutta taitaa olla jatkosuunnitelma B sitten vain tiedossa (--> tuleen). 

Suunnitelmista puheen ollen keittiö on edelleen mulle suuri mysteeri. Siis että miten sen tekis. Se ihana kaappi mua edelleen mietityttää, että onko sille paikkaa vai ei... se olis kerta kaikkiaan vaan just niin täydellinen kokonsa puolesta. Jatkan siis mietteitä. Mies kyllä sanoi, ettei se tee mitään tälle tilalle niin kauan kuin nuo tuholaiset täällä on lattioita ja seiniä jyrsimässä... no, katellaan.

Nyt alan kehittelemään kaappien kätköistä jotain ruokaa. Voi että oon niin huono tässä kehittelyssä... jos multa puuttuu joku aines jostain reseptistä niin en oikein handlaa sitä ohjeen soveltamista. Mut koitan nyt keksiä jotain - sitten lähdenkin kaverin kanssa teekupposelle kahvilaan, jee!

Mukavaa sunnuntain jatkoa teille!

terkuin Heli 

7 kommenttia :

 1. Eikö tuota laatikkoa voi kääntää? Syöty puoli seinään, ehjä eteen?

  VastaaPoista
 2. Aikamoista jälkeä puput saavat aikaiseksi :(

  Meillä on perheen huolto- ja aktiviisuustasoon nähden sopiva lemmikki: kilpikonna. Ei tee tuhoja, ei vaadi liikuntaa, mutta on uteliaana tuijottaa menoa :)

  VastaaPoista
 3. Sanna: siinä on sellanen pikku ongelma, että se on jo kertaalleen käännetty... koiranpennut on kans tykänneet sitä järsiä. Enkä tajunnu ajoissa ottaa sitä pupujen ulottuvilta pois...

  Rva Kepponen: sanos muuta, ei paljon ilahduta. Toisaalta olen sitä mieltä, että sitten kun täällä on lautalattiat ja seinien alaosat on panelia niiin ei ne niitä järsi...

  Hih, kilppari ei tosiaan lenkkejä vaadi. =) Mut eikö sen kanssa oo sit muita kommervenkkejä, kuten talvihorrostaminen? (luin jostain että kilpikonna laitetaan horrostamaan JÄÄKAAPPIIN....???)

  VastaaPoista
 4. Ei mitenkään huonovatsaisia pupuja jos muovimattoa menee tuohon tahtiin. Onneksi tulee kesä ja ne voi laittaa pihalle (pois remontin tieltä, tai ainakin kannattaa vihjaista siihen suuntaan? ;D )
  Hyvää alkavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
 5. Mejän kilppari ei menny jääppiin talveksi, kun ei ollu siihen tottunu... mutta änkes kyllä ittensä mitä kummallisimpiin paikkoihin.

  VastaaPoista
 6. Ou nou, tuollaisia jyrsintäjälkiä on hieman hankala lähteä paikkaamaan. Ja totta on se, että joskus kun eläin löytää jonkun kivan ja toimivan tuholaistyön itselleen, jatkaa se sitä useita kertoja.. :/ En halua masentaa, mutta harmillisen usein elukat on paikkauskollisia tuholaisia.

  VastaaPoista
 7. Peppone: joo, mua kyllä ajoittain todella mietityttää, miten niiden vatsat kestää. Mutta ei niillä tuntuis olevan mitenkään mahat sekaisinkaan tai tukossa. Omituisia! Ja uloshan noi menee sit tosiaan kesällä aina kun keli sallii sen.

  Sanna: kilpparit on niin omituisia. Tutuilla niitä on, vapaana siellä huoneissa painavat menemään! Hassua!

  Saaara: no, tuohon tilaan on tulossa puulattia. Mä en usko, että ne saa siihen hampaitaan iskettyä. Samoin uskon, että kun seinät on alaosastaan panelia tai jos on tapettia ja siinä on lista, niin tapetin reunoista ei sillä lailla saa napattua kiinni ja tehtyä tuhoja. Muutenkin tuonne tulee tällä tietoa sellasta kaikkee, että en usko tuhoihin enää jatkossa. Miehellä on asennevamma, se kun inhoaa noita pitkäkorvia. =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥