lauantai 11. toukokuuta 2013

ruokajuttuja ja jätskiohje


Mun täytyy nyt tunnustaa, että olen jotenkin ihan hurahtanut noihin Olgan kotona-juttuihin. Löysin netistä  LIV-kanavan pätkiäkin, missä on sellasia pikajuttuja (noin 5 min per jakso). Ja yhtenä iltana katoin ne kaikki läpi... Mä tykkään Olgan tosi rennosta otteesta tohon köksäilyyn. Mitat ei oo niin justiinsa ja ainekset on useimmiten sellasia suht tavallisia. 

Jotenkin noi ohjelmat ja keittokirja on sytyttäneet mussa halun tehdä itekin enemmän keittiöhommia. Mähän en todellakaan ole mikään gourmet-kokki ja mua vaivaa usein sellanen suuri tympäännys koko ruoanlaittoa kohtaan... "mitä tänään syötäisiin, argh" Mutta ajattelin kokeilla noita erilaisia Olgan ohjeita nyt enemmänkin.


Kirjasta olen tehnyt yhtä juttua, nimittäin tuota kuvan linssikeittoa, ja kyllä oli hyvää. Mä itse tykkään sipulista ja kasvisruoista, mutta kuinka ollakaan kukaan muu ei tainnut sitä edes maistaa... no aion silti kokeilla noita ohjeita, jos sieltä jotain syötävää löytyis muillekin. 

Eilen teinkin sitten Olgan ohjeella jätskiä - jos se sit maistuis paremmin... Hitsi miten tavallisista aineksista sekin syntyy - miks ihmiset ei tee enemmänkin ite jäätelöä?? Mulla ei ole jäätelökonetta, mutta oikein hyvin se onnistui ihan vaan pakastimessa. Aivan mielettömän hyvää tuli!!! 

Kuvaa ei nyt tähän hätään ole, mutta tässä teille ohje, suosittelen todellakin kokeilemaan:

LakuJätskiä Olgan ohjeella
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
1 dl pieneksi pilkottua lakua

Sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin (käsin vispaamalla) ja laita isoon kannelliseen kulhoon ja pakastimeen. Mulla oli ihan vaan tavallinen kulho jonka päällä oli lautanen nurin päin. Käy tunnin välein sekoittamassa jätskiä. Itse sekoitin kolme kertaa, sitten lähdin illaksi töihin... ja illalla otin iiiiihanaa jäätelöä sitten maistettavaksi. Kovaa se oli ja täytyikin sitä jonkun aikaa pöydällä sulatella että sai palasia irti. Mutta tosi hyvää, nam nam!!

Mä tein itse asiassa tuota kaksi satsia, joista toiseen laitoin lakun sijasta rouhittua suklaata. Ajattelin kokeilla vielä muitakin versioita, esim mansikkaa... mmmmm!

* * *

Kohta alkaa olla käsillä viikon paras hetki; Amazing Race alkaa. Mä taidankin kaivella itelleni iiiiiison kulhollisen jätskiä nenän alle ja raahautua telkkarin ääreen. Sit ei muuta kuin kohti huomista äitienpäivää, joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuluu mulla siivoten, en nimittäin saanut tehtyä kotona MITÄÄN sillon helatorstaina. Sellasta se on - sen eestään löytää minkä taakseen jättää. ☺ 

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Heli

5 kommenttia :

  1. Mun pitäis varmaan noita Olgan juttuja kaivella tuolta netin syövereistä - en ole saanut katsottua ainuttakaan. Muutama muukin on noita kehunut. Ainakin herkullisen tuntuisia ohjeita hänellä on. Ja jos ei oo niin nokon nuukaa, niin sehän sopii mulle;)
    Soppa näyttää minusta vallan syötävältä ja jätski, no - aina!

    VastaaPoista
  2. Itse tehty jätski on nam nam, itse teen paljon sorpettia. Täytyy kyllä tehdä tuota jätskiä...

    VastaaPoista
  3. Lady: sieltä niitä löytyy, tosin ei kaikkia ohjelman jaksoja, niissä on joku katseluaika mikä loppuu sitten. Ja joo, ohjeet on herkun kuuloisia, soppa oli hyvää ja sanon samaa, että no, aina se jätski maistuu! =)

    Saariston kasvatti: mä en olekaan tehnyt koskaan sorbettia, pitäis varmaan joskus kokeilla! Laitappa blogiisi ohjetta!

    VastaaPoista
  4. Olen ihaillut myös Olgan rentoa otetta lasten kanssa kokkaamiseen. Kun oma muksu oli pieni niin en olisi kyllä ollenkaan pystynyt asennoitumaan niin rauhallisesti pieniin apukäsiin :) Oikein, oikein hyvää äitienpäivää!!

    VastaaPoista
  5. Kiki: en mäkään ole tainnu olla kovin rento mutsi aikanaan.. oon muutenkin ollu aina sellanen että teen mieluummin ite kuin kattelen vierestä.

    No, kiitos paljon toivotuksista, harmi vaan että meillä ei ollu kyllä millään lailla hyvä äitienpäivä tänään. Ei minkäänlaisia muistamisia, ihan paska fiilis.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥