torstai 13. kesäkuuta 2013

jatkuu...


To do-lista lyhenee hitaasti... mutta onneksi varmasti. Tosin sinne pujahtaa välillä lisähommiakin, esim. äsken yhtäkkiä tajusin, ettei meillä ole verhoja ikkunoissa ja nehän mun oli kyllä tarkoitus vielä laitella... Olen niin tottunut tähän verhottomuuteen, etten sitä silleen ite huomaa, mutta pikkasen epäilen, että jollakulla vieraalla saattaa käydä mielessä pieni ihmetys asian johdosta. Joten tulkoon verhot.

Eilen siivosin koko talon. En silleen hammasharjalla, niin kuin eka olin ajatellu... mutta perussiivo on nyt tehtynä. Voin sanoa, ettei ollu motivaatio kovin korkealla kun keskellä yötä konttasin kylppärin lattioilla... Meidän kylppäri on melkoinen murheenkryyni, koska siellä on vessa, suihku pelkän verhon takana ja sitten pyykkihuolto. Eli siellä on usein kosteutta ilmassa ja se yhdistettynä tekstiilipölyyn... uuuh. Sellasta kosteaa pölyä siis joka paikassa. No nyt on sekin urakka kuitenkin suoritettuna.

Eilen leivoin myös hirveen määrän spelttikeksejä (Olgan ohjeella). Nyt on ne piparit siis valmiit, mutta vielä pitäis kauralastuja leipoa. Helppojahan noi on tehdä, mutta sit kun alan tehdä jotain muuta yhtä aikaa niin eräskin pellillinen on siinä kärähtäny. Eilen siis oikein keskityin siihen paistohommaan.

Mulla on nyt suunnitelma tarjottavista valmiina. Uskoisin, että hyvä tulee. On edelleen sellanen aika kiireetön fiiliskin. Astiat haen huomenna illalla, huomenna teen myös niitä kakkuja valmiiksi. Lauantaina sitten sellasta pientä viilausta vielä siivoukseen, ja vaatteet valmiiksi. Kattaustakin voi suunnitella jo silloin paikalleen. Juu, hyvä tästä tulee.


Tässä on mun seuraavaan urakkaan liittyviä juttuja. Pitäis nimittäin aloittaa nyt ikkunanpesu. Ai miten nämä siihen liittyy??? No ENSIN pitää ottaa tsemppimakeat, että jaksaa alkaa hommiin. ☺

Joten ei muuta kun suut makiaks sitte vaan!

Heli


4 kommenttia :

 1. Omissa juhlissani yhdestä ikkunasta puuttui verhot. Päätin vain, etten anna sen häiritä! :D Siitä ikkunasta puuttuu verhotanko, eikä olisi kyllä niitä verhojakaan ollut, joten hieman olisi vaikeaksi mennyt... Sitä en sitten tiedä, kiinnittikö siihen kuinka moni huomiota! Pyrkimykseni oli hämätä ihmisiä, että he katsoisivat muualle kauniisiin asioihin (esim. kukkia pöydälle), jolloin rempallaan ja kesken olevat paikat eivät erottuisi joukosta... :)

  Oot sä vaan ahkera! :)

  VastaaPoista
 2. Ei käy kateeksi :)

  Järjestimme viime lauantaina juhlat noin 50 hlölle kotona. No, sää suosi ja pystyimme olemaan ulkona. Ja kaikki muukin sujui hienosti.

  Meillä oli sekä suolaista että makeaa. Kokemus on, että suolaista menee suhteessa paljon enemmän kuin makeaa. Ja karjalanpiirakoita ja munavoita kannattaa olla aina paljon. Meillä meni kaikki.

  Se mitä nyt EN tekisi, on se hitonmoinen siivoaminen. Kun paikat on suht järjestyksessä, ei kukaan huomaa pestyjä mattoja tms. Panostaisin enemmän ruokaan ja tunnelmaan, kuin pestyyn uunintaustaan ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvällä mallillahan sulla tuntuu homma olevan ja hyvä niin, tekemistä riittää ja ehkäpä yksi elbauspäivä juhlien jälkeen tulee tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 4. Saara: saa nähdä muistanko mä niitä verhoja laittaa... =) Ja nyt kun mainitsit kukat, niin empäs ole muuten muistanut niitä ollenkaan...

  Maisa: no sulla onkin sit just juhlakokemusta. Mä ajattelin ton siivouksen kanssa vähän niin, että kunhan pääosin on kunnossa paikat... vaikka eka kyllä ajattelin, että haluaisin hinkata joka paikan. Mutta tuskin kukaan tarkistaa, onko pönttöuunin päällä pölyä! =) Ja meillä oli kyllä jo niin törkyistä, että pakko oli siivota isosti.

  Peppone: oon ihan ihmeissäni, kun mulla on homma nyt niin hyvin hanskassa. Mutta kyllä on muuten selkäkin sitten kipeä.... eilinen siivous oli ihan kuolemaksi sille. =(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥