keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

etenee...


Heissan, pikainen postaus täältä työn touhusta... Talon edusta alkaa olla just parhaassa kunnossa juhlia ajatellen. Jep jep. Mutta ei auta, nyt se on tehtävä kun on lomaa. Ja kun ei sada. Olishan se kauheen kiva jos olis kaikki tip top sunnuntaina, mutta kun ei meillä koskaan oo niin hälläpä väliä. Jos sit vaikka kuopuksen juhlat kolmen vuoden kuluttua voitais viettää valmiiksi remontoidussa talossa. ☺


Vanha talo, taatut yllärit. Siellähän sitä sit oli, lahoa. Nyt on sellanen pikku probleema, että täytyis kai avata myös lattiaa sisältä tämän yllärin takia. Onhan meillä se lattiaremontti suunnitteilla, mutta vasta ensi vuonna... Kattoo nyt miten tää tästä etenee. Tuo on keittiön kohta siis. Mä sanoin miehelle, että ei muuta kun auki vaan, pidetään juhlat sit vaikka aitassa. Mua ei ihan oikeesti haittais pätkääkään toi järjestely. Mä olisin ennemminkin todella onnellinen, jos samaan syssyyn nyt vedettäis tää sisä-show läpi myös. Sit se olis tehty, oon niin kyllästynyt tähän ikiremonttiin välillä!!


Hirveitä jättiamppareita meillä. Oon niitä pelastanu pihalle takaisin ja saatesanoina sanonut, että tästä ystävällisestä teosta voitte sitten korvauksena olla pistämättä mua koko kesänä. En ole allerginen (mua on pistänyt ampiainen kaulaankin eikä tullu mitään) mutta kammoan noita pistäviä ötököitä.

Meidän riparilainen saapui kotimaisemiin yöllä. Iho oli aivan nokkosihottumalla yltä päältä ja joka puolelta, ja otsassa palovamma. Niillä oli kaikilla, kun olivat laittaneet tuhkaa otsaan jossain jutussa... ja se olikin sitten siihen reagoinut veden kanssa jotenkin. Siis oikeesti jokaisella rippilapsella on nyt mojova rupi otsassa. Jotenkin tosi huvittavaa, vaikka ei taida etenkään tyttöjä naurattaa kun rippikuvassa on sellanen. Mä en yhtään ihmettelis myöskään, jos siitä jäis ikuinen arpi. Meidänkin lapsosella jälki on kooltaan varmaan 2x2cm ja aika pahan näköinen, mun mielestä se suorastaan vähän märkii.

No pikku vaurioista huolimatta oli varmaan ikimuistoinen rippileiri.  

Jaaha, nyt jorinat sikseen ja hommiin. Voi hiisi, miten paljon mulla on vielä puuhaa..... täytyy tänään leipasta pipareita (eilen jo leipasin monen tunnin ajan, huoh...), koittaa potkaista ittensä pesemään ikkunoita, siivota yläkerta ja mielellään jo alakertaankin päästä imurin kanssa heilumaan. Matot pitäis viedä pesulaan, juhlakalulle käydä kattomassa vaatteita, sohvanpäällyset pitäis pestä (osa on jo koneessa) ja mitä kaikkea. No niin, ei kun hommiin vaan!

Heli

7 kommenttia :

 1. Huh - aika projektilta näyttää mutta perin tutulta. Kyllä nuo rempat aina sitten kiitosta kantaa ja onhan niitä aika kivaakin tehdä =) Tsemppiä juhliin ja remontointiin =)

  VastaaPoista
 2. Ja mä täällä kerrostalohelvetissä ihmettelen, mitä mä tekisin...ei sitten niin Mitään tekemistä!! Voisin hyvin tulla sinne vähän jeesiin, mää oon rivakka mimmi kun sille päälle satun. Keksipalkalla? ;)

  VastaaPoista
 3. Ohoh... toivottavasti riparin vetäjät ei nyt saa syytteitä niskaansa tuosta tuhkajutusta. Ei sitä varmaan tuu aatelleeksi, että tuhka ja vesi voi keskenään reagoida jotenkin ikävästi, "tavallisia" asioita kun molemmat on.

  VastaaPoista
 4. Jori: juu, kiva katella sit valokuvista että ai meillä oli noin kauheeta sillon... ja että noin paljon me oikeesti ollaan saatu aikaan. Kiitos tsempistä!

  Pohdiskelija: joo kuule tervetuloa vaan! Haluatko vaikka ikkunanpesuhomman? =D

  Sanna: en mä usko... tai ei mulle ainakaan tullu mieleenkään tollanen. Vahinkohan se oli, eivätkä varmaan toista kertaa tee vastaavaa. En mäkään olis tollasta tienny! On ainakin yhteiskuvassa näkyvissä että nää kaikki on todellakin ollu samalla leirillä... =D

  VastaaPoista
 5. Miten mulla on sellainen hämärä mielikuva että kun vettä ja tuhkaa sekoitetaan oikeassa suhteessa niin siitä tulee lipeää...? Vai tarvikohan se vielä jonkun kolmannenkin ainesosan... ehkä rasvan (no sitäkin taitaa teini-ikäisten otsasta löytyä)... =D ettei olis joku tuommoinen reaktio?

  VastaaPoista
 6. Kurja juttu tuo lahon löytyminen ja syynä on tuuletuksen puute - se on yleinen vaiva kun vanhaa on aikanaan remontoitu ja tukittu suurin piirtein kaikki nuo sokkelissa näkyvät tuuletuslävet. Onhan siinä muutenkin hommaa joten toivotan jaksamista työn suhteen ja pidetään peukkuja etteivät säiden herrat ala vallan ilkeiksi.

  VastaaPoista
 7. Maikki: joo, kuulostaa kyllä tutulta nyt kun sanoit... Ei se kuitenkaan vissiin ihan lipeää ollut mutta erittäin emäksistä kuitenki. Kyllä on komea jälki V:n otsassa... =/

  Peppone: kurjahan se mutta ei yhtään yllättävä. Noita vastaavia on löytynyt muiltakin seiniltä ja onneks on ihan hyvin saatub korjattua, joten eiköhän tämäkin korjaannu. Musta on tosi hyvä, että kohta on käyty läpi ihan koko talo ja kaikki mahdollinen tuollanen on korjattuna. Paitsi no, mua on alkanu hiukka huolestuttaa meidän kylppärin suihkunurkka... ehkä sekin joskus pitää aukoa uusiksi ja tarkistaa. Ulkopuoleltahan sekin kohta on tarkistettu jo.

  Nyt tosiaan sitä peukkua pystyyn, sadetta lupaa aina vaan... argh.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥