maanantai 10. kesäkuuta 2013

lisää puuhaa + suklaakakun ohje


Heräsin aamulla ajoissa. Pyykit ja tiskit pyörimään vaan hetimiten. Mietin, että nyt on sen verta hommia, että mieskin saa kyllä herätä suht ajoissa... ja just kun aloin keittää sille kahvia se sitten ite tepasteli alakertaan. Mulla oli hyvä fiilis, että nyt aletaan ihan oikeesti ja tosissaan hommiin. Ja niin sitten mentiin seinän kimppuun. Tai mies sinne seinälle ja mulla oli tällanen työmaa:


Naulojen nakuttelua irti purkulaudoista siis. Se oli ihan kivaa ja nopeaa hommaa. Mulla oli hyvä vauhti päällä, kun sit yhtäkkiä taivas repesi...


No ei se nyt niin yhtäkkiä tapahtunu, johan se jyristeli jonkun aikaa. Mutta sadetta tulikin sit vähän väliä ja kuin saavista kaataen! (Siis mikäs lomakeli tää tällanen nyt on???) Pyykit piti ottaa puolikuivina pois narulta, argh. Ja tietenkin ne hommat sit siitä muutenkin vähän kärsi. Eli vaiheeseen jäi. Mies kyllä tuota seinää purkaili sit niinä hetkinä kun ei satanut. Välillä se tuli aina amppareita pakoon sisälle hetkeksi. Kiva kun pörriäiset on vallannu monesta kohtaa seinän välistä itselleen paikkaa - joka seinällä on ollu sama juttu.

No, minä aloin sit sisäjuttuihin. Tein uuden koekakun:


Kuvan otin äsken. Maistunut siis on tämäkin. Tämä on mansikkarahkakakku. Minusta se suklainen oli kyllä parempi, johtuen ehkä siitä että olen suklaaholisti... ☺ Mutta kyllä tämäkin menee. Ehkä siis teen pari kappaletta kumpaakin versiota sunnuntaiksi. (Se tarjottavien määrä on hiukka mietityttänyt... jos syöjiä on noin 40 henkilöä, niin miten paljon pitää olla mitäkin???)

Tein tänään myös kauralastuja ja kokeilin niiden dippaamista osittain sulaan suklaaseen. Voi olla, että teen niitäkin sitten sunnuntaiksi - ja ne on ainakin sitten meidän näköinen juttu, meillä taitaa olla joka juhlissa kauralastuja. Eka kerran ne tosin nyt olis tuollaisina versioina. 

Olen miettinyt myös suolaisia juttuja. Tein sellasta mönjää, mitä ajattelin kenties leipien väliin, vähän niin kuin kolmioleipiä. Mietin, tekisinkö kolmioleipien sijaan sittenkin voileipäkakkua... vai laittaisinko kuitenkin ennemmin vain pikkupiirakoita ja munavoita (sekin olis ihan meidän juttu...). Ja sitten ehkä jotain täytettyjä ruisnappeja tai vaikka niitä uusia mini-ruispaloja. On tää miettiminen ja päättäminen aika työlästä tällaselle, joka ei osaa päättää...

Sanon tähän väliin, että kyllä pääsee meillä taas iskä helpolla... se ei vaivaa päätään näillä asioilla sekuntiakaan. No, se saa sit raivata tota pihaa, jossa kyllä työtä riittää, nyt kun tuo edusta on vielä revitty tollaseen edustuskuntoon. 


Tuuli viskasi tuon ulkoilemaan tulleen viherkasvin raadon nurin... ja on siinä pari muutakin asiaan kuulumatonta juttua vielä talon edustalla siivottavana. Toivottavasti tää mun leppoisa tahti ei nyt ihan hirveesti kostaudu niin, että sit loppuviikolla ihan hulluna riehutaan paikkoja kuntoon. No toisaalta, kun meillä oli esikoisen rippijuhlat, niin viikkoa ennen niitä juhlia mä tempasin keittiöstä kaapit seiniltä... jos joku vielä muistaa. Se oli melko pikainen keittiöremontti, etten sanois!!!

* * *

Ai niin, sen edellisen kakun ohjetta kyseltiin. Otin tämän jostain netistä (en kyllä nyt lainkaan muista että mistä...) ja tässä on omaa sovellusta hitusen mukana.

MINTTUKROKANTTIKAKKU

pohja
1,5 pötköä minttu-Dominoita
75g sulatettua voita
* hienonna keksit ja lisää sulatettu voi
*painele seos leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan pohjalle (se leivinpaperi siis vain sinne pohjalle)
*itse heitin sitten vuoan jääkaappiin siksi aikaa kun tein täytteen

täyte
2dl kermaa - vaahdota
2,5dl Creme Vanillaa - vaahdota
200g minttukrokanttisuklaata (Maraboun levy) - rouhi
200g maustamatonta tuorejuustoa
*sekoita kaikki ylläolevat keskenään

4 liivatelehteä
*liota pehmeäksi reilussa kylmässä vedessä
3rkl maitoa
*kuumenna ja sekoita puristetut liivatteet sinne
*sitten liivateseos nopeasti muun täytteen sekaan (vatkasin sähkövatkaimella koko ajan)
*kaada täyte vuokaan, laita kelmu päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluummin vaikka yön yli

*tarjolle ottaessasi irrota reunat ensin veitsen avulla, sitten irtoreuna pois

päälle
1-2 pussillista Dajm-rakeita
(itse aion kyllä laittaa seuraavaan versioon kaksi!) 

Toi kakku oli kyllä ihan hirrrrrveen hyvää! Ja parani vaan säilyttäessä. Tein sen perjantaina ja vielä sunnuntainakin se oli aivan mahtihyvää, ehkä jopa parempaa kuin olis ollu vaikkapa perjantaina illalla. Ne rakeet vaan oli kummallisesti kadonnu kakun päältä jo silloin... ☺

* * *

Täällä siis hommat jatkuu, mut jos eka vaikka nukkuis yön.
Juhlavalmistelu-raportti jatkuu taas tuonnempana... ☺

Heli

9 kommenttia :

  1. Ihanan energinen postaus:)Niinhän se meilläkin menee, että Vaari ei paljon päätään vaivaa juhlien järjestelyssä ja se välillä mua raivostuttaa, mutta kun juhlat on onnistuneesti ohi, sopu palaa:)

    VastaaPoista
  2. Joskus on päiviä, jolloin saa ihan mukavasti hommia eteenpäin. Mutta vielä on paljon tekemistä... oon ehkä nyt liiankin rauhallinen! Mua huvitti sun postaus vaarista nikkaroimassa pöytää kesken kuumimpien valmisteluiden... =D Kuulostaa niin meidän isännältä!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta!
    On isännällä tuon seinän kanssa aika homma ja ne ampiaiset ovat todellinen riesa - toivotaan ettei mitään isompaa yhteenottoa niiden kanssa tule.

    VastaaPoista
  4. Minkä merkkistä juustoa sie käytät? En oo nimittäin koskaan tehnyt juustokakkua, ja sen kerran, kun käytin ohjeen mukaan tuorejuustoa makeiden leivonnaisten kuorrutukseen, siitä tuli pahaa...

    VastaaPoista
  5. Peppone: ole hyvä! Ja ei hitsi, ootko sä oikeesti sitä mieltä että on iso homma? Mä kun miehelle tolkutan että "toi nyt on äkkiä tehty"... =D Enää on nimittäin noi etuseinän pätkät tekemättä ja mä oon sitä mieltä että ne on helpot ja nopeet. Mut mähän en siellä seinällä ole, korkeintaan maalaan lautoja... =D

    Sanna: mä taisin laittaa Valion Violaa.. tai sit se oli Creme Bonjouria. Hitsi, nyt en kyllä muista. Joku maustamaton kuitenkin. En oo ajatellukaan, että niillä olis makueroja... toivottavasti ei tuu ikäviä ylläreitä sit kun teen sinne juhliin ne versiot. Kääk!

    VastaaPoista
  6. Hei!

    Löysin tällaisia linkkejä, jos olis apua...

    http://www.birgit.mummu.net/Juhlat.htm

    http://www.martat.fi/ruoka/kodin-juhlat/paljonko-tarjottavaa/

    http://www.iloleipuri.fi/leivontatietoja/taikinatietoa/6

    http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/kuinka_paljon_juhliin_varataan_tarjottavaa

    http://portal.mtt.fi/portal/page/portal/MKN_SIVUSTO/12_KotitalousJaRuoka/03_VinkitArkeenJaJuhlaan/13_RUOKANEUVOJA/Juhlat

    -----------------------

    -maru-

    VastaaPoista
  7. Maru: paljon kiitoksia hyvistä linkeistä!!

    VastaaPoista
  8. Pikaseen toivottelen tsemppilöitä kaikkeen tohinaan! Niin se meilläkii mennee,et mie sauhuan ja vatvon tarjottavien/siivouksien yms kanssa ja mies puuhailee omia juttujaan sillä aikaa..Kerran mies sai päähäsä alottaa ulkokuistin rakentamisen päivää ennen yksiä juhlia,siinäpä vieraat sitten ohjattiin sisälle kodarin kautta..pikkusen meinas huumoria kysyä siinä vaiheessa,mut minkäpä sille voi jos rakennuspuuska iski just sillon.. =)

    VastaaPoista
  9. Mepudi: kiitos, nyt musta jo alkaakin tuntua että hitsi, riittääkö tää aika... Meillä on talon edusta just nyt ihan räjähtäny kun molemmin puolin kuistia on seinät auki. Ja kas, sieltä löytyi myös lahoa ja tarttis kenties purkaa sisälattiaa sen takia.... hihii, sanoin miehelle että anti mennä vaan, pidetään juhlat sit vaikka aitassa! Mullakin iski se keittiöremonttipuuha sillon muutama vuosi sitten just viikkoa ennen rippijuhlia eikä juhlat kärsiny yhtään. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥