lauantai 3. elokuuta 2013

ruukissa


Kävin tänään kuopuksen kanssa ihanassa paikassa, Strömforsin Ruukissa. Mun on pitäny käydä siellä jo vaikka miten monta kesää... no nyt sitten toiseksi viimeisenä (auts...) lomapäivänä sain viimein aikaiseksi.


Typy sai käydä uimassa, mä en käyny.


Oli siellä kyllä nättiä. 

Tein ihan vain pari ostosta; kaksi kynttilää, joissa oli ihanat metalliset kiekurasydämet kiinni sekä keijun, jonka on tehnyt ystäväni, jolla on Ruukissa puoti. Keiju pääsi heti kotona puun oksalle keinumaan:


Näyttää hassulta näin, mutta keiju siis keinuu sillein takanojassa ja silmät kiinni... tosi ihana! Ja toi puu on just ihana paikka sille. Pitää vielä ripustaa puuhun kristallit, jotka on ajan saatossa kaikki sieltä putoilleet. Sit on keijulla oma satumainen puu olkkarin nurkassa. 

No kotona tää kaaos vaan jatkuu. Voi plääh. Enää ei paljoa olis, mutta tää loppu on sitäkin tuskaisempaa käydä läpi... kun en oikein ees tiiä mihin ne loput kamat lykkäisin. Lasten (steiner)koulun hyväksi on ainakin aiemmin ollu kirppispaikka, ehkä sit sinne. Ja joitakin DVD:tä vois kiikuttaa miehen lapsenlapsille (pieniä poikia). Mä siis niin inhoon tota tavaraa, mikä pyörii nurkissa odottamassa seuraavaa sijoituspaikkaa...

Kävin äsken poikkeemassa aitassa. Siellä siis majailee kaksi vanhinta lasta. Sanonpa vaan, että voi sitä onnen hetkeä, kun ne joskus kotoa muuttaa ja voin lykätä KAIKKI niiden roinat niiden mukaan... en kyllä anna jättää MITÄÄN tänne nurkkiin pyörimään!! Aitta, ja myös noiden kahden nuoremman huoneet, aiheuttaa aina mulle melkoisia ärsytyksiä sotkuineen... voi jestas sentään ja huokaus päälle. Onneks tämä tilanne ei ole ikuinen, joskus vielä koittaa päivä, että täällä sotken vain minä... Ei sillä, että mä olisin noita lapsosia jo nyt maailmalle ajamassa, mutta no, kaikki äidit varmaan tietää tunteen.

  
Tämä ihanainen silta symboloikoon vaikka sitä, että syksyllä mä astun kohti uusia seikkailuja. Sain nimittäin opiskelupaikan... Tarkoitus olis tehdä töitä ja opiskella, nähtäväksi jää onnistuuko tämä plään. 

Jaaha, nyt mä kyllä otan sen imurin kouraan... lupasin viedä vielä myöhemmin tenavat uimaan ja tää läävä kun ei ihan kolmessa minuutissa taida olla imuroitu niin paree aloittaa heti. Helteistä viikonlopun jatkoa kaikille!

Heli

14 kommenttia :

 1. Isot onnentoivotukset opiskelupaikasta! Ja juu - tiedän tunteen noista lasten tavarapaljouksista ja haaveen siitä, että joskus sotken vain minä. Nyt vaan on sitten käymässä osittain toteen, kun poika syksyllä muuttaa. Ja mä olen jo ihan kauhuissani;)

  VastaaPoista
 2. Oo kuinka kivoja uutisia! Ja näyttää ihanalle tuo ruukki!

  VastaaPoista
 3. Onnea opiskelupaikan johdosta! Itse olen opiskellut paljon työn ja perheen ohella. Onnistuu, mutta on raskasta ja vaatii paljon työtä. Uskon, että onnistut!

  Kauniita kuvia. Aurinkoisia vikoja lomapäiviä sinulle, Heli!

  VastaaPoista
 4. kuulostaa liianki tutulta,miten voiki olla teinien huoneet aina niin sekaisin:( huoh,oon muuten itteki viime päivinä huokaillu ton asian kans...meillä ei oo aittaa mutt asunto-vaunu ja se on samassa kunnossa ko teijäm aitta ;)
  mua jäi kiinnostaan pari asiaa :)
  Monta lasta teillä ja millä ikä-haitarilla?
  Ja paljoko teill on asunnossa neliöitä?
  meill 10 lasta,nuorin 9kk ja vanhin 15v ja talon asuin-pinta-ala on 114 neliöö...

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon opiskelupaikasta! Meikäläisen kesälomasta ison osan lohkaisi muutto, missä kyllä huomasi, että perheen kakskymppiselle pojalle on kyllä tavaraa kertynyt. Hän ei asu enää kotona, mutta kyllä ne tavarat kuitenkin meillä asuu...opiskelijakämpässä ei liiemmälti tilaa ole. Ne on just ne tavarat, jotka vielä yhden huoneen nurkassa laatikoissa paikkaansa etsii...

  VastaaPoista
 6. Ruukki on kyllä ihana paikka, kävin viime kesänä ekan kerran. Vau, onnea opiskelupaikasta! Mitä lähdet opiskelemaan?

  VastaaPoista
 7. Lady: kiitos! Niin, mä kans luulen, että sit kun se tosipaikka tulee niin se ei ihan helppoa olekaan laittaa lasta maailmalle... vai käykö siinä sit niin kuin siinä mainoksessa, että sit avataan miehen kanssa pullo kuplivaa, jes! =)

  Saariston kasvatti: niimpä! Ja ruukki oli tosiaan kyllä kaunis paikka.

  Krisse: mua lähinnä huolettaa se rahapuoli... opintoja onkin vissiin enemmän kuin mitä olin käsittäny, en oikein tajua missä välissä teen niitä töitä. Mut eiköhän se tästä selviä. Aurinkoa on riittäny viimeisillä lomapäivillä - voi itku, tänään on se viimeinen...

  Suvi: joo, joku juttu siinä on, kun teinien huoneet on niin kaaoksessa vähän joka paikassa.

  Meillä on lapsia neljä, iältään 18v, kohta 17v, kohta 15v ja kohta 12v (kolmella nuorimmalla siis synttärit tulollaan). Ja neliöitä meillä on ehkä jotain 120 plus sitten on toi 2-kerroksinen aitta, missä on mukavasti neliöitä sielläkin (varmaankin yhteensä noin 40). Meillä on siitä hassu talo, että vaikka tässä on noita neliöitä kuitenkin suht hyvin, niin huoneita ei oo montaa: alakerrassa on olohuone, keittiö-ruokahuone, eteinen, ulkoeteinen ja kylppäri. Yläkerrassa on kaksi kunnollista makkaria ja loput yhtä avointa tilaa. Ne makkarit on ollu lapsilla, eri kokoonpanoilla, ja me on koko ajan nukuttu siinä avoimessa tilassa. Kun toi aitta laitettiin niin lasten kasvettua tarpeeksi isoiksi sinne muutti isommat, jolloin pienemmät sai sitten omat huoneet.

  Teillä on kyllä melkoinen porukka melko tiiviissä tilassa! Mutta sopu sijaa antaa! =)

  Aaken äiti: voi ei, mä en ollenkaan ajatellu, että tietenkin jos opiskelukämppään lähtee niin eihän sinne mitään mahdu... ja taitaa toi meidän poika mennä armeijaankin jossain kohtaa, kai se on sillonkin noi roinat täällä pidettävä majailemassa.

  Terhi: joo se oli todella kaunis paikka! Kiitos vaan - merkonomiksi olis tarkoitus opiskella, toimistopuolelle. Saa nyt nähdä... hiukan näin ensi katsomalta kinkkiseltä vaikuttaa työn ja opiskelun yhdistäminen, etenkin harjotteluajat...

  VastaaPoista
 8. Kaunista, kaunista!! Ja hyvähän se oikeastaan vaan on, että säästint tämän herkun viimeisiksi päiviksi, et ehtinyt sillä hetkellä sitten murehtia töihinpaluuta loman jälkeen ;)

  Mulla on mennyt opiskelujuttu ohi, mitäs, mitäs???? Hienoa!!!

  VastaaPoista
 9. Pohdiskelija: tuntu vaan että koko kesä on ollu tuohonkin reissuun aikaa ja sitten viimesinä päivinä koitan ehtiä kaiken, senkin... No se opiskelupaikka selvis perjantaina, mä nyt koitan jos toimistopuolen hommia opiskelen ja saisin vaikka vähän kivemmat työajat sitä myöten joskus. Lähen sillen "katsotaan nyt miten tää onnistuu"-asenteella opiskelemaan, en todella oikein tiiä miten mun onnistuu yhdistää työssäkäynti ja opiskelu - raha-asiat lähinnä mietityttää.

  VastaaPoista
 10. Selviää kun kokeilet :) Saithan muuten kutsun blogiin, kun jouduin sen laittamaan "ovien taa"..?

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa, oikein paljon onnea opiskelupaikasta!!

  VastaaPoista
 12. Pohdiskelija: joo sain kun älysin mennä blogin sähkikseen kattomaan - mä ihan säikähdin kun sun blogi oli menny lukon taakse, mutta arvasin sit että varmaankin saan kutsun. Tulen kyllä, kiitos!!

  Kiki: kiitos, mä vaan en vieläkään tiiä onko tää viisas juttu ja onnistuuko miten...

  VastaaPoista
 13. Onnittelut opiskelupaikasta! Aikuisiällä opiskelu on niin erilaista kuin teininä.

  VastaaPoista
 14. Kiitos, Susanna! Tänään kävinkin just juttelemassa opinnoista tarkemmin ja toteamassa, että aika kivasti saan yhdistettyä työn ja opiskelun. Onhan tää vapaampaa ja monella tapaa aika mielekästä aikuisena opiskella!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥