sunnuntai 1. syyskuuta 2013

älyllä vai ilman?


Ostin eilen itelleni tuollaisen puhelimen. Onkohan se nyt sellanen älypuhelin?? Ostin samanlaiset myös kahdelle lapselle - toiselta oli puhelin kadonnut (putosi koulumatkalla ja se siitä sitten...) ja toisella on aika yksinkertainen puhelin, ja koska tyyppi tykkäis ottaa valokuvia niin tuossa on nyt ees hivenen parempi kamera. Ja miksi ostin monta? No kun halvalla sai: Anttilassa tarjouksessa 59,95€ per luuri (normihinta satasen).

Miksi yleensä ostin? Minähän olen siis vankkumattomasti sitä mieltä, että puhelin puhelimena - mulle riittää kun puhelimella voi soittaa ja laittaa tekstareita. Ja ihan jees, jos sillä voi myös vilkaista sähköpostit. Mun vanhalla todellakin voi. Se on tällainen:


Juu, se on naarmuinen, se on yksinkertainen, se on antiikkia... Mutta se on hyvä, ellei täydellinen mun tarpeisiin. (Mä osaan jopa kirjoitaa tolla tekstiviestit autolla ajaessa puhelinta katsomatta.....) Nettiä en tarvii siitä sen ihmeemmin katella kuin ne sähköpostit, ja ne yleensä ainakin aukeaa ihan ok. Kamera tuossa on ihan surkea, mutta mulla on kolmekin kameraa kuvien ottamista varten. Puhelin puhelimena, niinhän se meni??

Testailin sitten tytön puhelimella niitä ominaisuuksia. Voi miten ärsyttävää. Tekstareita kirjottaessa koko ajan osui väärään kirjaimeen. Erilainen käyttöjärjestelmä on ärsyttävä. Kuvat on surkeita. Koko vekotin tuntuu niin turhalta, kun vanha on ollu niin hyvä ja toimiva ja kätevä. Lisäksi mä tykkään kyllä eniten tuosta Nokiasta - mulla on aina ollu Nokia ja en kyllä sitten millään viittis opetella toisen merkkisen puhelimen systeemejä.

Niinpä mulla onkin ollu tässä kova mietintä, että otanko sittenkään tuota toista luuria käyttöön. Pakettia en ole edes avannu, sinettitarraakaan, joten sen voi vielä palauttaa.

Yksi ISO syy tuollasen puhelimen hankintaan on meidän sairaan ärsyttävästi pätkivä nettiyhteys. Vaihdoin Saunalahdelta Soneraan, koska hinta oli vitosen verran halvempi. Ja siitä alkoi alamäki. En tajua, miksi yhteys pätkii koko ajan. Ja sehän on raivostuttavaa, etenkin nyt, kun olen mukamas koittanu vähentää nettiaikaani. Ompas kiva, kun sitten viimein siihen koneelle asettuu ja sitten ei toimikaan mikään... Hassuinta on, että kone koko ajan kuitenkin näyttää, että nettiyhteys on. Mutta ei ole vain mun päässä tämä kummallisuus, koska useimmiten samaan aikaan poika tuskailee, kun senkin koneesta meni netti. Eli tarkoitus siis oli ottaa puhelimen kautta se nettiyhteys tietokoneeseen. Minähän en noista jutuista mitään tajua, mutta näin meidän pojat tekee ja muakin ohjeistaa...

No, olen kyllä myös ajatellu tuota pätkivää nettiä niin, että "maailmankaikkeus" nyt näyttää mulle, että meeppäs muija nukkumaan siitä... monesti olenkin sit sulkenu koneen ja tosiaan menny nukkumaan. Että ihan hyvä sinänsä.

Lopputulos tähän tuumailuun:

Aion palauttaa puhelimen. En tee sillä kyllä yhtään mitään. Mulle riittää edelleen se, että puhelimella voi soittaa ja laittaa tekstareita. Kameralla otan kuvat ja netissä olen sitten vaikka tällä meidän pätkivällä yhteydellä.

Tää on minusta vähän sama kuin se, että kaurapuuro kaurapuurona. En tykkää laittaa marjoja puuroon, vaikka ne olis miten terveellisiä siinä. 

Onko teillä älypuhelimet? (No varmaan suurimmalla osalla on... mä kuulun taatusti siihen vähemmistöjunttiporukkaan, jotka ei siitä perusta...)

Nyt suihkuun ja päivän rientoihin. Ohjelmassa huvipuistoa (työpaikan juttuja) ja kuntosalia, koiralenkkiä ja pyykin pesua... ihan tavis vapaapäivä-sunnuntai siis. No paitsi ei tuo huvipuisto kyllä ihan tavispäiviin kuulu... ja nyt sitten alkoi sataa vettäkin, joten jää kyllä pikavierailuksi tällä(kin) kertaa. Minä en oikein perusta siitä tapahtumasta, kaikkea krääsää tarjolla jne.

Mutta mukavaa päivää itse kullekin, sateista tai aurinkoista!

Heli

16 kommenttia :

 1. Mulla on kanssa tollanen aataminaikanen puhelin. Pääsee sillä nettiin, joskus käyn Fcessa työpäivän aikana, jos on asioita hoidettavana, koska aika moni nykyään käyttää facen viestejä "sähköpostinaan". Muuten en kyllä käy. Soitan ja tekstaan.
  Itseasiassa mua ärsyttää suunnattomasti, kun töissäkin ruokiksella saattaa viidestä ihmisestä kolme olla puhelimella netissä. Siinä sitä sitten istutaan ja kaikki näpyttää puhelintaan! Mur, siinä kohtaa mun mielestä pitäis syödä, jutella ja nauraa räkättää työkamujen kanssa..

  VastaaPoista
 2. mä jo aattelin ett aiot säilyttää tilaamasi kännykän:) ;)
  En tykkää älykkäistä puhelimista,mun nokialaisessa on kamera,muttei sillä kunnon kuvia saa.Mä varmaan kans oon juntti ja outo lintu:P

  VastaaPoista
 3. Ei ole älypuhelinta, vanha on vielä ehjä :)

  VastaaPoista
 4. Otsikon kysymykseen vastaan kyllä ehdottomasti, että yleisesti ottaen älyllä. Puhelimen suhteen olen aika lailla samoilla linjoilla kuin sä. Puhelin puhelimena. En edes tiedä, onko nykyinen puhelimeni älypuhelin, ei varmaan. Omistin kyllä joskus aikoinaan älypuhelimen, joka maksoi monta sataa. Totesin kuitenkin, etten oikeasti tee yhtään mitään niillä puhelimen hienoilla älyominaisuuksilla. Nettiä en puhelimella käytä enkä kameraakaan muuten kuin äärimmäisessä hädässä (esim. jos joku tunnettu tyyppi, kuten Madonna, astelee kartsalla vastaan, mikä ei kotikaupungissani ole kovinkaan todennäköistä).

  Muutenkin kuulun mainitsemaasi vähemmistöjunttiporukkaan ja olen siitä oikeastaan aika ylpeä :) Piti jo sun facebook-kirjoitukseen kommentoida, mutta laiskuuttani en tullut sitä tehneeksi. Mähän en kuulu facebookiin enkä ihan heti aio liittyäkään. Enää en ole niin ehdoton kuin ennen, mutten silti ole vielä keksinyt tarpeeksi hyvää syytä liittyä siihen porukkaan. Mun ei tarvitse tietää sukulaisten vessareissuista (no ehkei ne niistä raportoi, mut kuitenkin...) yhtään sen enempää. Vähän pelkään myös sitä, että sinne ”pesiytyy” liikaa tyyppejä, joiden kanssa en oikeasti halua olla missään tekemisissä. Suurin syy on kuitenkin varmaan se, etten kaipaa enää yhtään syytä istua koneella. Istun liikaa muutenkin.

  Joten siis tiivistettynä: Vähemmistöjunttius, mutta älyllä kiitos ;)

  VastaaPoista
 5. Ei ole älypuhelinta, eikä tule ennen kuin on pakko :D
  Suorastaan rakastan 10 vuotta vanhaa nokialaistani. Riittää kun sillä voi hoitaa puhelut ja tekstarit ja herättää mut aamuisin.

  VastaaPoista
 6. Mulla on Nokian joku numerosarja ja Classic, monta vuotta vanha... joskus yritin ettiä sen kuvaa netistä, niin löysin jostain Nokian museosivuilta...
  Itse asiassa tämä on isännän vanha, mulla oli samanlainen, mutta siitä alkoi virtanappi kenkkuilla ja lopulta sitä ei enää saanu päälle. Isännällä on älysellanen, lapsilla kosketusnäyttöset mutta äiti pärjää vanhanaikasella... vähän oon kyllä katellu Prismassa semmosta sinistä sillä silmällä, että siinä olis mun seuraava. Sitten joskus.

  VastaaPoista
 7. Pohdiskelija: mun puhelimella ei muuten nettiin kyllä kannata mennä kuin just ne sähköpostit vaan kattomaan. Se nimittäin aukaisee tyyliin yhden pienen kulman siitä sivusta minne koittaa mennä...

  Joo, outoa toi ettei enää jutella vaan tuijotetaan vaan niitä puhelimia kaiket ajat.

  Suvi: itse asiassa nyt on vielä kuitenkin mietinnässä puhelimen kohtalo. Kävin nimittäin juttelee tosta pätkivästä netistä liikkeessä ja voi olla että meillä on niin vanhat noi puhelinpiuhat täällä suunnalla (siis ne lankapuhelimen piuhat) että täällä pätkii netti aina, ja niitä piuhoja ei enää nykyään uusita. Eli toi kännykästä netti -systeemi saattaa olla meille se paras ratkaisu. Mietin vielä hetken siis...

  Mun mielestä tossa Samsungissa oli surkea kamera. Mutta no, ei ollu kyllä puhelimella paljon hintaakaan. Mun omassa Nokiassakin on ihan surkea kamera, sillä ei tee kyllä yhtään mitään. Mutta puhelinhan se onkin, eikä kamera.

  Keskeneräinen: oikea asenne!

  Terhi: puhelin puhelimena, jes! Ja tosta facesta: mä pitkään myös vastustin sinne menoa. Sitten siskoni houkutteli mut sinne... Oon koittanu joskus jo sieltä lähteäkin, mutta sit jotenkin vaan kuitenkin sinne palaan. Käyn siellä päivittäin ja se ärsyttää mua... ihmisten jutut on kyllä melko tyhmiä siellä. Ne on ajoittain kyllä just sellasia "vedin vessan"-tyylisiä. KK eli ketä kiinnostaa... joskus mietin, että pitäiskö piruuttaan kommentoida jollekin tuolleesti. =D

  Hyvä me vähemmistöjuntit! =D

  Katja: eli puhelimessasi on just ne ominaisuudet mitä PUHELIMESSA pitää ollakin. Älypuhelimet on kuin tietokoneita, niissä on koko elämä ja maailma. Jotenkin huolestuttavaa minusta. Sit kun se hukkuu tai hajoaa niin mitäs sitten...??

  Sanna: mulla on sellanen hassu ristiriita tässä asiassa. Tavallaan kadehdin ihmisiltä niitä hienoja puhelimia mahtavilla ominaisuuksilla. Sit kuitenkaan en pidä niitä monen sadan euron arvoisina missään tapauksessa, siis että ite maksaisin. Minusta ne on myös liian koukuttavia ja liian monimutkaisia ja liian kaikkea. MUTTA sitten on tosiaan tämä meidän nettiongelma... johon tuollanen puhelin todennäköisesti olis ratkaisu. Mutta toi halpa malli on kylä just sellanen kun vaan halpa malli voi olla. Monella tutulla on kalliit hienot älypuhelimet joilla saa esimerkiksi ihan loistavia valokuvia...

  No mutta ainakin nyt siis jatkan tolla vanhalla luurillani. Ihanaa, että on muitakin eläviä fossiileja joilla on samanlaiset ajatukset tästä asiasta. =)

  VastaaPoista
 8. Meikäläisellä on vanha nokian 3720c ja hyvin on pelannut, nyt tosin ostin Suomen pelastuspalvelun sivustolta uuden CAT:in puhelimen kun vanaha nokialaiseni on niin täynnä purua ja muuta paskaa ettei siitä kuule en juur mitään. Komppaan kuitnkin muita sanomalla että vanhassa vara parempi!

  VastaaPoista
 9. Peppone: mä just taas eilen ajattelin, että mihin sä oot kadonnu... =) Mutta joo, puhelimena tuo vanha on mulle ihan jees, nyt vaan mietityttää se nettiasia... ja lapset koko ajan esittelee mulle kaikkia upeita (?) ominaisuuksia mitä noissa puhelimissa on. Mutta tekeekö niillä oikeesti mitään...??

  VastaaPoista
 10. Olen vähemmistöjuntti ja mun puhelin osaa lähettää tekstarin ja soittaa. Mutta se on valkoinen ja sehän se tärkeintä on :D

  VastaaPoista
 11. Kiki: sä olet kyllä niin asian ytimessä!!! =)

  VastaaPoista
 12. Omistan aivan samanlaisen puhelimen :) ja olen tyytyväinen siihen. tuossa on kaikki ne mitä tarvitsenkin :)

  VastaaPoista
 13. siis tuo antiikkinen on..ei tuota uudempaa :)

  VastaaPoista
 14. Seikku: juu, se on ihan kelpo puhelin, riittää mullekin. Edelleen silti mietin tuon toisen kohtaloa... eli en ole vieläkään palauttanut.

  VastaaPoista
 15. Ostin myöskin jonkun älypuhelimen. Se on Samsung S4 ja poika innostui kans ostamaan samanlaisen. Ihan hyviä kuviakin sillä saa ja navigaattori on oikein hyvä kun tunnistaa puheen kautta paikat ja heti osaa löytää oikein.

  VastaaPoista
 16. PunainenTupa: meidän lapset kyllä on tykänneet kovasti noista puhelimistaan, samoin yksi kaverini kehui Samsungin maasta taivaaseen. Hmm... edelleen mietin...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥