keskiviikko 16. lokakuuta 2013

mukava päivä


Tänään on ollu aika lailla erilainen päivä kuin eilen. Aurinkokin paistoi mukavasti. Menin eilen nukkumaan jo klo 22 ja kyllä sen huomasi, paljon pirteämpi olo oli heti. Täytyy yrittää useammin tuota ajoissa nukkumaan menemistä... eli pitää vierottaa itsensä koneelta aiemmin. Yksi houkutin koneelta poistumiseen on hyvä kirja, toisaalta sen parissa vierähtää aika helposti myös yöhön saakka. No, ehkä se on kuitenkin tätä näytön valoa parempi vaihtoehto unen kannalta.


Olin aamusella juuri aikeissa lähteä koirien kanssa metsään, kun pihaan ajoi traktori ja kippasi meille polttopuukuorman. Koska tiesin, että huomenna jo kenties tulee taivaalta jotain märkää, ja senkin, että mies ei ole illalla kotona, päätin tarttua toimeen ja kantaa puut vajaan. Se on ihan kivaa puuhaa, kun vaan saa aloitettua - vaikka yleensä kyllä aika sujuvasti luistan kaikesta tuollasesta hommasta. Lasken sen "miesten työksi" (ja joo, lasten myös...). Ja toi vaja ei muuten ole yhtään vino, vaikka kuvasta sellanen käsitys tuleekin...


Meillä oli puuvajan pohjalla nuo muutamat laudat, eikä mitään muuta poltettavaa... meillä on siis puulämmitys, ja lämmityskausi on pikku hiljaa jo alkanutkin. Eli todellakin tartti jo saada lisää polttopuita. No minä kun en sitten ole pituudella pilattu, tarttin avukseni tuolin, että sain puut mahdollisimman korkeaksi pinoksi (=kattoon asti). (Ja nyt muuten huomasin tuosta kuvasta, että meillähän näkyy olevan tuo sisäkaton panelointi aivan kesken... montakohan vuotta siitä jo on, kun tuo rakennus on meille tullut... 10? 15???) 

No tuli kyllä reisi-pakara-jumppa tälle päivälle tehtyä, kun kiipesin ylös ja alas. Puita oli yhteensä vissiin jotakin 7 heittokuutiota ja niistä syntyi kolme kattoon asti olevaa kasaa sekä yksi vajaa. Niistä melkein kolme kokonaista tein yksin, ihan lopussa sitten tuli jälkikasvu auttamaan. Olen kyllä niin tyytyväinen, että nyt on puut sisätiloissa! Melkein tarttis kyllä tilata saman tien toinen samanlainen satsi, koska nuo puut ei riitä meille talveksi ja myös koska vajassa olis vielä hyvin tilaa... menis samoilla lämpimillä tuo homma vielä toistekin.

Ajattelin muuten siinä puita kantaessani, että nuo samat puut lämmittää itse asiassa kaksi kertaa. Ensin minut, kun kannan niitä, ja sitten vielä talon, kun niitä poltetaan. Ja mistä mä tiedän, vaikka puiden tekijä on myöskin jo saanut niillä kertaalleen hien pintaan!


Tästä päivästä jäi siis oikein mainio fiilis. Mieskin kävi kirjottelemassa uuteen paikkaan työsopimuksen ja aloittaa siellä ensi maanantaina, joten sekin asia on nyt selvä. Lisäksi selvitin vähän mun kouluhommien juttuja (yhden tehtävän kohdalta tarttin vähän lisäinfoa) ja juttelin oikein kivan puhelun opettajani kanssa. Ja sain myös viimein soitettua liittoon ja kyseltyä noista tukiasioista pari juttua, mitkä on mieltä kaihertanu.

Nyt tässä ei sit enää muuta olekaan kuin hammaspesu ja sitten sänkyyn sen hyvän kirjan kanssa... Tällä hetkellä luen Marian Keyesin kirjaa Hurmaava mies. Tykkään, kuten muutenkin tuon kirjailijan teoksista. Mukaansa tempaavia, tekis mieli ahmia aina koko kirja kerralla!

Kuulemisiin taas!

Heli

4 kommenttia :

 1. puuhommat ovat kivaa puuhaa,mä tekisin niitä enemmänki :) meillä on aina jemmassa 2v.n puut etukäteen,ei tarvi pelätä kesken loppumista!
  hieno havannointi muuten tuo montako kertaa oikiasti samat puut lämmittää!
  hyvä kirja tuo unen nopeammin,ku vain malttaa lähteä sitä aikasemmin lukemaan;)

  VastaaPoista
 2. Melkoisen puu-urakan olet tehnyt, kunnon jumpat. Kiva, että asiat järjestyvät :)

  VastaaPoista
 3. No huh huh, jopas olet ollut reipas! Enpä itse olisi moiseen urakkaan ryhtynyt :)

  Marian Keyes on myös mun suosikki ja Hurmaava mies on tullut luettua :) En kyllä muista, mitä siinä tapahtui, kun olen hävittänyt ton kirjan kannet johonkin, enkä siis voinut takakannesta luntata. En tiedä, mistä syystä, mutta Keyesin kirjoista Rachelin loma jäi multa kesken. Tahkosin sitä pitkän aikaa ja pääsin pokkarin sivulle 196, mutta sitten luovutin. Ehkä en vain siinä kohtaa osannut keskittyä ja luen sen joskus paremmalla ajalla.

  Hienoa, että sulla oli hyvä päivä! Se kyllä aina piristää, kun saa asioita hoidettua :) Mukavaa jatkoa tällekin päivälle!

  VastaaPoista
 4. Suvi: meillä on aina se sama juttu, että puut loppuu kesken... Tänä vuonna ajattelin olla viisas ja puhuinkin miehelle, että tilataan saman tien toinen samanlainen satsi puita, saadaan vaja täyteen ja sitten ne kyllä riittää varmasti.

  Susanna: olihan siinä hetkeksi jumppaa mutta toisaalta aika pian noi mätti. Etenkin sen lopun sitten kun oli enemmänkin laittajia, se meni ihan hujauksessa.

  Terhi: no reippaus tuntuukin sitten aika kipeänä kätenä tänään... Se oli ihan kivaa puuhaa, kun vaan sai alotettua.

  Mä tykkäsin kyllä siitä Rachelin lomastakin. Kokeile vaan lukea se joskus uusiksi! Musta tuntuu, että mullakin on joku kirja mitä aloitin mutta en sit saanu jatkettua... Oon tainnu lukea kaikki muut Keyesin kirjat paitsi sen Peiton alla (vai mikä se nyt olikaan).

  Eilinen oli joo hyvä päivä, tänään on vähän eri olo. Päätä särkee... olin töissä 8 tuntia tekemässä taas sitä piperrystä, taitaa johtua särky siitä. No, jos menis pienelle lenkille kohta koirien kanssa, jos vaikka pää selkenis vähän.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥