torstai 3. lokakuuta 2013

opiskelun ihanuutta


Juuri nyt on aika tuskastunut fiilis. 

Mulla on vapaapäivä, mikä tietenkin tarkoittaa pitkää listaa asioita, mitä pitäis tehdä. Yksi ehdottomasti tehtävä on opiskelutehtävien alkuun saattaminen, vihdoin viimein. Ja se on kyllä melkoista hermojen repimistä... Mua niin ärsyttää, kun kaikki tehtävät on Moodlessa - eli netissä jossain hemmetin "oppimisympäristössä". Siellä on sata ja tuhat asiaa, ja sieltä sitten pitäis löytää ne, mitä oikeesti pitäis tehdä. Ja sitten kun ne löytyy, niistä ei tajua mitään. Ja sen perään ne heti sitten kadottaa jonnekin oman koneen ihmeelliseen maailmaan. *huoh*

Mä olen ollu täällä ihan hiilenä, koska en esimerkiks todellakaan muista mitään mistään tiedostojen pakkaamisesta... mun koneella ei ennen eilistä päivää ees ollut mitään purku/pakkaus-ohjelmaa. Poika sen sinne laittoi, mutta kun mä en vaan tajua, mistä mä sen nyt sit löydän ja miten sitä käytetään........ aaaargh!!! Tässä onkin sinkoillu päivän aikana eräskin tekstari pojalle sinne koulun penkille, että "mitämänytteen"...  Luojalle kiitos että toi poika osaa nää hommat. Ja yhden kurssikaverin kanssa olin puhelimessa asiaa ihmettelemässä.

Voi pyhä lehmä, en muuta sano. Onkohan mulla tukkaa päässä enää siinä kohtaa, kun kaikki atk-tehtävät on valmiina... ja hei siis mulla on atk-A-ajokortti, jopa kaksi kertaa olen sen suorittanu kun uusin sen aikanaan. Mut siitä on 5 vuotta aikaa, joten aivoista on kaikki tieto valunu pois jo aikaa sitten... ja mä kun en mitään "turhaa" säilyttele, niin tietenkään mulla ei oo enää niitä mitään ohjenivaskoja tallessa... *huoh* Mulla siis oli kaikista ohjelmista oikein hyvät ohjeniput olemassa, mutta sit aikanaan ajattelin että "en mä näillä enää mitään tee"..... Niimpä niin. No nyt tekisin todellakin. Mä en muista myöskään ollenkaan miten tehtiin ne kaiken maailman sisennykset yms. Ärsyttää!!!!! Täytyy varmaan mennä kirjastosta ettii joku hemmetin ohjekirja, ei tästä muuten tuu yhtään mitään. Tai sitten ottaa poika tohon viereen istumaan joka kerta kun teen näitä tehtäviä...

Ja mulla siis olis todellakin paljon muutakin tekemistä kuin takkuilla noiden muutaman tehtävän parissa koko päivä/viikko/vuosi/elämä. Aikaa kun on siis nytkin menny ihan koko päivä, hitto sentään. Mun piti tapella tulostimen kanssakin ihan tosissani... mä ajattelin, että alan kohta itkemään tai hyperventiloimaan täällä, kun se ei toiminu ja sit en löytäny ohjelappusta mistään ja prkl sentään kun KAIKKI takkuaa..... Ihan turha siinä koittaa ajatella että "rauhoitu, hengitä". Kun tekis mieli ottaa tulostin ja tietokone ja heittää ne seinään. Ja sen jälkeen juosta ite siihen samaan seinään pää edellä...

No, sain lopulta tulostimen toimimaan. Ja yhden tehtävän suunnilleen tehtyä. Pakkaamisen ja palauttamisen kanssa oli vielä ongelmia, mutta ehkä niistäkin selvisin. Sit ei oliskaan enää kun tuhat muuta tehtävää tekemättä. Argh. Ja mä kun ajattelin, että tää syksy on ihan tavattoman löysä, koska en ole kaikilla tunneilla mukana (kun mähän siis OSAAN ne asiat... jep jep). Menin sitten ottamaan vielä palkkatyötäkin vastaan ja kas vain, kun ne tuli just esimerkiks noille atk-päiville, mitä kuvittelin hoitelevani sit kotosalla etänä... 

Kyllä on kivaa opiskella. Etenkin kun "osaa".
Toivon totisesti, että tämä tietokonetakkuilu olis kohta ohi ja pääsisin oikeesti tekemään asioita enkä vaan taistelemaan koneiden ja oman typeryyteni kanssa... Hirvee ressi. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis...

Heli

11 kommenttia :

 1. Voi kuule, tuntuu nyt todellakin siltä, että me molemmat tarvittaisiin jonkunmoista taikapölyä, jotta nää elämän takkuamiset saataisiin aisoihin!!!

  Itellä myös melkoisen äkee päivä tänäänkin ja olotila kuin jyrän alle jääneenä :( Eli komppaan totaalisesti sun mielialaa, ketutusta ym. närästystä...

  Kiitän kovasti sähköpotsista ja heittelen kuulumisia myös täältä suunnasta. Mutta nyt mä oikaisen pötköttelemään ja otan todellakin tirsat! Jospa se maailma näyttäis edes himppasen paremmalta torkkujen jälkeen, toivoa todellakin sopii ;)

  Tosi massiivinen määrä jaksuja, pitkää pinnaa, syvään hengittelyä, mielenrauhaa sekä happirikasta ilmaa ja niitä tirsojakin tarjoon myös sulle =)

  Ja päälle vielä mojova voima-hali!!

  VastaaPoista
 2. Miks ne on pakattuja tai miks ne pitää pakata. Moodlessa pystyy sivuston ylläpitäjä ihan itse määrittelemään minkä kokoisia tiedostoja sinne saa ladata. Taitaa olla kurssin vetäjilläkin homma hukassa. Itse yliopistoaikana (aaaaah, se on ohi!) sain useasti huomatuttaa, että pitää suurentaa kapasiteettia, jottein tarvitse pakkailla tiedostoja. Ja heti tekivät... kurssin vetäjät siis näin.

  VastaaPoista
 3. Hei, opin jälkikasvulta: googleen vaan hakusanaksi muutama vihjesana kun ongelmana on esim. miten joku tehdään. Esim. kun en osannut tehdä kuvankäsittelyllä kuvan taustaa läpinäkyväksi, kirjoitin hakuun tausta läpinäkyvä ja kuvankäsittelyohjelman nimi. Löytys.

  Ja ne viis vuotta vanhat ohjeet kannattikin heittää menemään, ei niistä tänä päivänä enää hyötyä ole, kaikki on muuttunut niin paljon. Aina kun tulee uusi versio jostain ohjelmasta, mikään ei ole entisellään, kaikki on päälaellaan. Riittää, että tietää jonkin toiminnon olevan olemassa, siitä vaan etsimään ja kokeilemaan, aikaa siihen menee, mutta sittenpähän oppii ja muistaa.

  Tsemppiä vaan, kyllä se siitä, usko vaan vanhaa :)

  VastaaPoista
 4. tsemppiä!mä en ymmärrä atk.sta mitään...silti vaan jotenki netissä pyörin :P

  VastaaPoista
 5. Osaan niin samaistua tilanteeseen. ATk ei oo mikään in mullakaan. Koita ny selviytyä!

  VastaaPoista
 6. Hih, kiva huomata että on joku muukin joka takkuilee tietokoneiden kanssa. Uskompa niin, että olen varmaan huonompi kuin Sinä. Olen jo yli 50 v. ja kiitän luojaani, että ei ole tarvinnut työelämässä käyttää monimutkaisia tietokoneohjelmia. Ihan yksinkertaista sähköpostin lähettämistä ja vastaanottamista vain. Ei ole tarvinnut täytellä mitään exeleitä tai tehdä taulukkolaskentaa. En edes tiedä mitään atk-termejä. Jos jotain kysyn joskus joltain niin sanon, että "siis sellainen millä saisi kuvaohjelmaa ja suurennettua kuvia" tai jotain vastaavaa sepustan, kun kysyn jotain neuvoa. Onneksi eläkeikä lähestyy ja ei tarvitse enää opiskella.

  VastaaPoista
 7. Ärsyttävää! Toisaalta tekee mieli laittaa tähän hymynaama :) Voin sanoa, ettet todellakaan ole ainoa, joka esim. Moodlen kanssa kamppailee. Kyllä mäkin aluks sitä vierastin, kun en ole mikään tekniikkanero itsekään. Loppujen lopuks se on kuitenkin tosi helppo ja kätevä systeemi. Mä en kyllä tajunnut sanaakaan noista sun purku- ja pakkausohjelmista. Siis täh...?

  No mut joo, kyllä säkin kuule tulet sinuiks niiden systeemien kanssa :) Mut siis kyllä mä ymmärrän myös ton halun heittää kone seinään ;) Tsemppiä vain kovasti!

  VastaaPoista
 8. Heissan, mä muuttelin vähän asetuksia että älkää ihmetelkö jos viestit tulee moneen kertaan niille jotka on kenties tilannu jatkokommentit itelleen... palasin kuitenkin tänne ponnahdusikkunaan, paljon kätsympi!

  Kirsikka: kiitos haleista, se tuli tarpeeseen.. miten nää päivät onkin joskus niin tällasia?? Halit sullekin! ♥

  Saariston kasvatti: mä en tiiä miksi, mut ei muu auta kuin totella mitä käsketään. =(

  Tarja: luojalle kiitos googlesta sekä viisaista teineistä!! Mulla alkoi homma heti sujua paremmin kun teini tuli kotiin ja opasti. Se meidän ope sanoi, että ne ohjeet ei oo mihinkään muuttunu... tiiä häntä sitten?

  Suvi: kiitos tsempistä! Sähköposti ja netti on onneks helpot käyttää. Eihän täällä muuten olis ketään! =)

  Mimmi: mä koitan, kiitos tsempistä!

  Punainen tupa: ajat muuttuu... valitettavasti ite alkaa pudota pahemman kerran jo kelkasta! =D En mäkään mitään termejä ymmärrä, poika aina naureskelee mun tyhmyydelle.

  Terhi: mun siskokin sanoi, että alkuun tuskaili Moodlen kanssa, mutta sit kun sen oppi se oli ihan kätsy. Mä oon vasta siinä tuskailu-vaiheessa... Kiitos tsempistä!!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä, voimahaleja, ihan kaikkea hyvää että jaksat!

  VastaaPoista
 10. Ajattelin heittää kommentin, hiukan tämän aiheen sivusta, kun olen miettinyt sitä merkonomi vs. tradenomi -postaustasi, jossa kysyit ”Mitä SÄ tekisit jos olisit mä???”
  Minä miettisin onko ”merkonomi vs. tradenomi” -kysymys oikein aseteltu. :D Jos se onkin ”vs. joku muu vaihtoehto”. Yksi blogipostauksesi otsikko oli ”Koulujuttuja ja sappivaivoja”, josta tuli mieleen sapettaako sinua (alitajuisesti) tämä koulunkäynti? ;) Mielestäni kirjoitit tässä itse itsellesi vastauksen: http://kotoisaa-arkea.blogspot.fi/2013/09/ensimmainen-koulupaiva.html
  Keskity siihen mikä saa olosi tuntumaan hyvältä, ei huonolta. Kannustan tutustumaan luonto- ja ympäristöalan perustutkintoon, jos aihe on lähellä sydäntäsi. Voimia ja tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 11. Susanna: kiitos kaikesta! Kyllä tänään on jo ollu paljon parempi päivä, nyt kun noista alun takkuiluista pääsin.

  Kaarina: itse asiassa olen hyvinkin miettinyt tuota että vs. joku muu vaihtoehto. Mun vaan on todella vaikea keksiä, mikä se muu vaihtoehto sitten olis! Luonto kiinnostaa, mutta kiinnostaako tarpeeksi..? En osaa sanoa. Ja että millä lailla kiinnostaisi. Lapset kiinnostaa, mutta toisaalta sitten taas ei. Yleensä ottaen rakastan paperinpyöritystä, mutta en haluaisi tehdä sitä kuitenkaan 8h/pv. Se oli jo yhdenlainen ratkaisu, että en hakenut sinne tradenomikouluun - en kaipaa mitään niin "suurta ja ihmeellistä", toisin sanottuna tässä tapauksessa vaikkapa korkeampaa koulutusta.

  Haluaisin nimenomaan ensisijaisesti olla tyytyväinen elämääni ja elellä aika vaatimattomasti. Sinun kirjat on jollain lailla mun johtotähtiä monessa - Irti oravanpyörästä etenkin. (Juuri tänään sain kirjastosta uusimman kirjasi haettua varauksesta, en ole sitä vielä aloittanut!) Ja siis vaikka en saanutkaan sitä kasvimaata aikaan vieläkään... ;)

  En tiedä miksi on ihan tavattoman vaikea löytää se "mun juttu". Joten just tässä tällä hetkellä tämä koulutus tuntuu ihan ok:lta ja tuo kaupassa työskentely myös. Itse asiassa tämän kriiseilyn myötä löysin aika monta hyvää puolta kaupalla olemiseen... myös esim sen, että mulla ei ole täyttä työviikkoa. On enemmän aikaa olla kotona. Ja etsiä sitä minun juttua...

  Kiitos viestistäsi, siinä on monta hyvää asiaa ajateltavaksi!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥