sunnuntai 3. marraskuuta 2013

sunnnuntaikuulumisia


Se olis sitten sunnuntai-ilta. Ja marraskuu. Niin se aika vaan eteenpäin menee! Kaivelin vanhoja valokuvia, tuokin on vuodelta 2010. Miten ne jutut siellä oli ihan kuin vasta tapahtuneita? Ja musta tuntuu muutenkin, että taas on sunnuntai, vastahan se oli edellinen... 

Joutsenia on ollu pelloilla koko ajan. Musta tuntuu, että kyseessä on sama porukka, joka lähtee illalla varmaankin tuonne joelle ja tulee aamulla takaisin. Niitä on 30-50 vähän päivästä riippuen. Onnettomuuksiltakaan ei ole välttyneet. Pellolla makaa jälleen yksi raato... sen osumaa ei nähty. Tyttö kävi katsomassa sitä ja toteamassa, että sitä on jo joku käynyt maistamassa. 

Sen sijaan yhtenä päivänä nähtiin ihan läheltä, kun kaksi vierekkäin lentävää törmäsi taas lankoihin. Toinen putosi, mutta hengissä säilyi. Oltiin juuri silloin tuolla pelloilla ja mentiin kiireesti katsomaan miten sen kävi. Jouduttiin sitä jopa hieman kiertämään ja ajamaan parvea kohti, kun se suunnisti meistä poispäin ihan väärään suuntaan. Kauheessa paniikissa se ressukka oli, kun oltiin niin lähellä. Poika kuuli kuinka se sähisi ja näki että jalkaan oli sattunut.

Eilen illalla soittelin sähkölaitokselle ihan muista syistä (ilmoitin yhdestä tolpasta, missä iski jotenkin kipinää tuossa meidän lähellä) ja samalla kysyin, voiko he tehdä mitään noille langoille. Lupasi se viedä viestiä eteenpäin. Siihen mennessä me oli nähty jo kolme osumaa... ja nyt siis oli vielä tuolla tuo raatokin. Pelkästään tämän syksyn, oikeastaan viikon, aikana jo neljä osumaa siis... Surullista minusta. Ja niin turhaa.

Olen koittanut kuvata joutsenia, mutta ei tuu mitään. Mun kameralla ei vaan saa niistä tarpeeksi läheltä kuvia, enkä taas sitten viitsi mennä niitä häiritsemään lähemmäksi. Ihailen sitten ikkunasta vaan. On jotenkin hauskan ja rauhoittavan näköistä se niiden tepastelu. Siellä ne menee ees taas kaiken päivää. Hassuja.

Ensi viikolla mulla on tavoitteena saada kouluhommat valmiiksi. Pakerran niiden parissa nyt ahkerasti, että saan nuo paperihommat tehdyksi. Sitten voin keskittyä vaan kotiin ja työntekoon, ja suorittaa ne näytöt. Ja onhan tuolta tuo joulukin tulossa... Listan olen jo kaivanu esille ja aloitellu mietinnät. Aina yhtä vaikeaa...

Mukavaa tulevaa viikkoa teille kaikille!

Heli

8 kommenttia :

 1. Upea - ja surullinenkin - näytelmä sinulla siellä on. Toivottavasti ottavat sähkölaitoksella tosissaan.
  Ja hurjan hienosti olet nuo opiskeluhommat hoitanut, onnittelut!
  Hyvää viikkoa sinne, Heli!

  VastaaPoista
 2. Joutsenten puolesta kamalaa, mutta on sekin hiukan pelottavan kuuloista, että kipinää iskee...

  VastaaPoista
 3. Lady: niin, toivotaan että ottavat tosiaankin. Sinällään tämä on tosi hassua, että ollaan asuttu tässä vuodesta 1998 enkä ole koskaan aiemmin nähnyt että olis törmäilleet lankoihin. Ja nyt sitten näin älyttömän monta onnettomuutta näin pienessä ajassa!

  No äläs vielä onnittele... on mulla aika paljon tekemistä, että saan kaiken valmiiksi. Ei kyllä pidä tietokoneella sit mitään muuta tehdä kuin kouluhommia... (vaikeeta tulee olemaan)

  Hyvää viikkoa sullekin!

  Sanna: se sillein ihmeellisesti sirisi se tolppa ja siellä näkyi kuin tähtisädetikkua olis polttanu. Tulivat kyllä sit hetimiten sitä katsomaankin, että kannatti soitella. Ja se oli tollanen ihan tavallinen "pieni" linja vaan, ei siis sama linja mihin joutsenet törmäilee (eli voimalinjaan törmäilevät).

  VastaaPoista
 4. Moi Heli, kamalaa! Olen postaillut itsekin noista sähkölinjoista ja linnnuista aikoinani. Voi voi!! Tsemppiä aherrukseen ja toivotaan, että joku ratkaisu tulee ähkölinja-asioihin..

  VastaaPoista
 5. joutsenet ovat komeita lintuja,varsinkin suuressa parvessa :) harmi vain jos sähkö-langat koituvat niiden turmioksi :(
  oma lapsuuden koti sijaitsee järven rannalla ja tuohon järven rantaan syksyisin saattoi lentää enimmillään 70 joutsenen parvi :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää marraskuuta ja voimia opiskeluun!
  Toivon myös että sähkölaitos toimii ripeästi molempien asioiden suhteen.

  VastaaPoista
 7. Upeaa nähdä noin paljon joutsenia kerralla!

  VastaaPoista
 8. Virpi: toivotaan niin!

  Suvi: kun nuo tuolla pellolla käyskentelee niin ei edes tajua että niitä on niin paljon, ennen kuin alkaa laskemaan. Lennossa niitä harvemmin tässä edes näkee, kun ilmestyvät aamulla ja häipyvät iltahämärässä.

  Peppone: sähkölaitos kävi heti korjaamassa sen vian. Toivotaan todella että toimivat myös noiden palleroiden suhteen ja joutsenet näkis jatkossa linjat paremmin. Ehkä ne siksi niihin nyt niin törmäilee, kun ovat niiden taakse heti laskeutumassa ja ovat siis niin matalalla jo siinä. Hyvää marraskuuta sullekin! ♥

  Susanna: niin on! Tosin minusta on hienoa nähdä vaikka yksikin joutsen, on ne jotenkin niin hienoja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥