keskiviikko 6. marraskuuta 2013

suunnitelman muutos


Eilen tuli postissa kirje - kutsu sinne sappileikkaukseen. Odottelin sitä kevään puolella vasta saapuvaksi, mutta se onkin jo tämän kuun lopulla... hui! Nyt tuli siis muutos opiskelusuunnitelmiin... en taida voida tehdä niitä näyttöjäni ennen joulua. Olen varmaankin saikulla pari-kolme viikkoa joulukuun alusta, jonka jälkeen töissä onkin jo täysi jouluhässäkkä päällä.

No, aion silti tehdä nyt noi kouluhommat valmiiksi. Eilisen päivän etsin tietoja yhteen tehtävään, tänään aloitan sen puhtaaksikirjottamisen. Epäilen, että kun se tehtävä on lopullisesti valmis, olen saanukin kulutella tätä penkkiä aikas monta tuntia... Kun sen saan tehtyä, saan todennäköisesti tehtyä samalla vauhdilla yhden toisen isomman tehtävän (tai ainakin osia siitä). Olen kyllä todella tyytyväinen siinä kohtaa!

Sitten olis vielä niiden näyttösuunnitelmien teko. Kyllä on muuten tyhmää hommaa, täytyy myöntää... Mä en oikein jaksa tajuta, miten älyttömän vaikeasti se asia pitääkin tehdä. Käytännössä mä teen sitä tavallista työtäni näytössä, mutta mun pitää pilkkoa se noin miljoonaan osaan siihen suunnitelmaan ja selittää kaikki eri osiot, että miten sen teen... hohhoijaa. Se on suorastaan veemäinen tehdä, se suunnitelma. Aivan ufoja kysymyksiä. Kyllä siis tehdään taas yksinkertaiset asiat vaikeiksi, aivan turhaan mun mielestä!

Jos joku on joskus tollasia näyttösuunnitelmia tehnyt, tietää mistä puhun. Ja mun täytyy nyt vielä tehdä niitä kaksin kappalein... (siis koska teen kaksi näyttöäkin)

Vaikka siis tässä nyt aikataulut menikin uusiksi, mä haluan noi jutut alta pois. Mua aina painaa takaraivossa tekemättömät työt, ja nää on ollu mulla työn alla nyt jo kuitenkin jonkun aikaa.

Jaaha, eipä tässä muuta... hommiin sitten vaan. Voi hitsi kun ei oo yhtään tsemppisuklaata ees kotona...

Heli

20 kommenttia :

 1. Tsemppiä leikkaukseen!

  Näyttösuunnitelmat on kyllä niiin ärsyttäviä. Yksinkertaisista asioista tehdään vaikeita.

  VastaaPoista
 2. Sitä sappileikkausta ei tarvitse pelätä - todennäköisesti se tehdään tähystämällä - eli pikku reiistä noukitaan ne kivet ja sakat pois. Toipuminen on tosi nopeaa, mutta kannattaa parannella kunnolla. Kirjoitustöitä pystyt hyvin saikullakin tekemään - ja bloggailemaan;)
  Tsemppiä niihin opintoihin ja leikkaukseen!

  VastaaPoista
 3. Samat fiilikset näytöistä lähihoitajan opinnoissa :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä kuitenkin, että pääset pian ja vaivat katoavat!! Kai se vaan niin on, että suunnitelmat muuttuu lähes aina, siihen on vain totuttava ja niistä hommeleista selviydyttävä ;) Opiskeluintoa!!!!

  VastaaPoista
 5. huih,se onki näin pian!toivottavasti saat opinnot jotakuinki mallilleen ett saat rauhassa sairastella sitte...

  VastaaPoista
 6. Moi! Lukiko niis papereiss että tulee saikkua niin kauan? Tietysti meinaan jos on jotain nostelua tms niin sitten, mutta mä olin jo leikkauksesta seuraavana päivänä ihan toimintakunnossa, tosin suojelin pikkasen mahaani silloin 1,5 -vuotiaan muksauksilta. Toki jokaisen tilanne pitänee katsoa aina erikseen mutt aattelin että älä nyt ainakaan peljästy, siitä toivut varmaan yhtä rivakasti kuin minäkin!

  VastaaPoista
 7. Pari vuotta sitten tein pari näyttöä. Huh!! Ja just se "palluroitten" avaaminen ja rautalangasta asioiden vääntäminen - tyhmää!! Osaan niiiin kuvitella sun tilanteesi. Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 8. No hui tosiaan! Mut toisaalta tosi hienoa, että pääset leikkaukseen pian(?). Onpahan sitten sekin ohi sopivasti ennen joulua :)

  Aika työläitä noi näyttöjutut kuulemani mukaan on. Mut koska sä olet tollanen tekeväinen ihminen, niin äkkiähän sä nekin saat tehtyä. Mä rakastan/rakastin tossa opiskelussa just sitä, kun se on niin palkitsevaa. Välillä on karsea kasa tekemättömiä tehtäviä, mut kunhan niitä saa tehtyä, tulee tosi hyvä fiilis. Ja varsinkin jos niistä vielä tulee hyvä numero. Mä oon löytäny näin myöhemmällä iällä kauan kadoksissa olleen sisäisen hikipinkoni ja melkein tuli pakkomielle saada hyviä numeroita ;)

  Etsihän nyt sitä tsemppisuklaata jostakin, että jaksat painaa tehtävien parissa. TSEMPPIÄ!

  VastaaPoista
 9. Vaikka tuli kiireen keskelle niin on siinä se hyvä puoli, että sun ei tarvitse jouluna yhtään varoa ruokia sapen takia :) Aika moni jouluherkku on sellainen ettei sovi.

  VastaaPoista
 10. Se on just noin. Yksinkertaisesta asiasta tehty mahdollisimman vaikea. Ja mun täytyy sanoa, että musta tuntuu, että ihan vaan sen takia, että ne, jotka niitä näyttöjä (tutkinnon osia, korjais meidän kouluttaja) on kehitelleet, ei itse ymmärrä, mistä on kysymys ja sen takia saaneet kaiken puettua mahdollisimman vaikeasti ymmärrettävään muotoon. Ja vielä niin, että asioilla pelotellaan, kuinka haastavia ne on.

  Meillä on eri ala tossa koulutuksessa, mutta ihan tutulta kuulostaa.
  Ja täytyy sanoa, että jotenkin oon nyt itsekin langennut tohon "vaikeuden" ansaan ja vaikka mulle yleensä ei tuota työtä eikä tuskaa minkään dokumentin kirjoittaminen tai laatiminen, niin nyt tuottaa. Ja sekös ärsyttää :)

  Parempaa tsemppiä sulle !

  VastaaPoista
 11. Marru: kiitos tsempistä! Ja kyllä, ärsyttäviä ovat, todella!

  Lady: näin käsitin, että helppo ja nopea juttu. Toivottavasti toivun myös nopeasti. Olenkin jo ajatellu, että ah, sitten mä vaan istun koneella... =) Kiitos tsempistä!

  Katja: eli en ole ajatusteni kanssa yksin! Miksei ne siis tee noille jotain... *huoh*

  Pohdiskelija: juu, paras vaan opetella elämään tässä hetkessä, kun ei noista asioista koskaan varmaksi tiiä.

  Suvi: koitan saada mallilleen. Tänään valmistui yksi osio, jee!

  Kupla: mulle sanoi se kirurgi, kuka laittoi mut leikkausjonoon, että sairaslomaa tulee 3vko. Siihen siis perustan tuon sanomiseni. Ja naapurin miehelle tehtiin sama leikkaus ja kyllä sekin sanoi, että 3vko oli kielto nostaa mitään. Saas nähä mitä siellä sit sanovat.

  Mimmi: mäkin tein sillon aikanaan sen näytön, mutta en yhtään muistanu että suunnitelman teko on noin ärsyttävän vaikeeta... *huoh*

  Terhi: mies toi suklaata töistä tullessaan... =) Ja sen voimalla (mukamas) on nyt sitten yksi iso työ valmis!! Mä olen kanssa vähän sellanen hikipinko, en tykkäis saada muuta kuin täydellisiä tuloksia...

  Kiki: mulla ei mikään ruoka mielestäni aiheuta oireita, en ainakaan oo osannu kertaakaan yhdistää mihinkään. Mutta hyvä on, että on sitten pois päiväjärjestyksestä sekin homma.

  Annukka: no todellakin! Ne on siis sellasia sanankäänteitä, ettei loppuun luettua enää muista miten lause alkoikaan... aivan älyttömiä minun mielestä! Mäkin teen mielestäni hommat ihan ok yleensä, ja tuokin kyllä varmaan suttaantuu kun vauhtiin pääsen ja saan kiinni langan päästä, mutta aina kun katsonkin sitä paperia - tai siis sitä paperipinoa - niin alkaa ärsyttää... Ehkä tämä tästä, nyt kun yksi työ on alta pois. Tsemppiä sullekin!!

  VastaaPoista
 12. Nii-in, sitä kutsutaan elämäksi. Ja just siihen nimenomaiseen elämään kuuluvat nuo yllättävät käännökset.

  Ellei sulla ole mitään ihan pakottavaa tarvetta suoriutua opiskeluistasi nopeammin, niin kaikkihan on ihan hyvin. Kunhan vain itse sisäistät aikataulun muutoksen.

  Ja leikkauksen myötä kuitenkin yksi vaiva vähemmän!

  VastaaPoista
 13. Tsemppiä operaatioon ja näyttösuunnitelmien tekemiseen :)

  VastaaPoista
 14. Simpukka: niinhän se on. Eikä mulla kiirettä varsinaisesti ole... oon vaan ajatellu, että suorittaisin ton nopeammin. Mut mikä kiire tässä, valmiissa maailmassa...

  Susanna: kiitos!

  VastaaPoista
 15. Kaikkea hyvää niin leikkaukseen ja onhan se toisaalta hyvä saada alta pois vaikka tuleekin nyt opiskelujen keskelle. Niin, ja ennen kaikkea jaksamista! <3

  VastaaPoista
 16. Oho, joo siis no mä tietkö ihmettelinkin kun mulle vaan sanottiin että anna mennä - siis kun mä kuysyin kuinka mä selviän esmes yksvuotiaan kans kun pitää nostella jne. Sanoi että siit vaan , alat nosteleen. JUU, tosi kiva kirurgi ollu mulla!!! Mulla siis ukko läks töihin heti seuraavana päivänä ja mä tääl olin niinku ennenkin. Mun pään sekotti kyllä se nukutusaine niin että mä olin ihan pöllyssä silloinkin varmaan, että eipä paljoa haitannut mitkään ;)

  Hyvä sit kun on noin sanottu, ja hyvä se on pitääkin sitten, niin toipuu kunnolla. Ei ollut mitenkään siis tarkoitus vähätellä tai kauhistella, juu nou! Kyä sä siit selviät hyvin ja sit loppuu sapetus :D Tsemppiä!

  VastaaPoista
 17. Kupla: no hui!! Ja vielä tuollasta eläväistä lasta oot nostellu... ompas outoa, ettei ole nostelua sulta kielletty!! Onneks selvisit kuitenkin ehjänä. Kyllä mullekin pomo sanoi, että siitä toipuu ihan nopeesti, että laitetaan nyt vaan 2vko sinne aluks sitä saikkua... lisätään sit jos lääkäri enemmän antaa. Saas nähä.

  VastaaPoista
 18. Mikä lienee insinööri niitä näyttökoejuttuja ollut suunnittelemassa, ne on niin kaukana käytännöstä... käsitteellisiä juttuja...
  Mutta hieno homma, että pääset sinne leikkaukseen!

  VastaaPoista
 19. Sanna: no nimenomaan... on kyllä niin ihme koukeroita ne suunnitelmapaperit! Jo juu, leikkaus on ihan jees juttu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥