keskiviikko 11. joulukuuta 2013

tiistai



Aloitetaas hienolla (no ainakin siistillä...) kuvalla vaihteeksi (ne järkyt tulee kyllä sit perässä...). Eli tässä on niin hieno tuunaus, että en meinaa uskoa itekään!! Siis hieno JA minun ihan ite tekemä, ja se on sentään jo jotain tällaselta osaamattomalta ihmiseltä. 

Olen saanut tuon ihanan ikkunan joskus yhdeltä kaverilta, se on ollu pitkään tuossa seinällä ihan vaan sellasenaan. Olen siihen jotain tarraa miettiny, mutta en ole saanu aikaan hankkia mitään... Yhtäkkiä sitten kuitenkin keksin, että mullahan ON siihen tarra. Tuo on oikeesti läppärin kannen koristeeksi tarkoitettu, ja olenkin sitä pyöritelly, että mitämätälleteen... (kun en sitä jotenkin vaan näe tässä omassa koneessani kuitenkaan...). Se oli aivan mainion kokoinen tuohon ja minusta se on nii-iin hieno!! Oikein kimallukset ja kaikki! Onhan se "vähän" kesäinen just nyt, mutta ei välitetä siitä. Siinä se nimittäin tulee olemaan jatkossa kesät talvet kuitenkin.

Ihana, eiks ookki??

Ja sitten... takaisin realityyn.


Tänään räjähti keittiössä tiskipöydän tienoilla... Nyt on nimittäin niin, että olen viikonloppuna menossa Keski-Suomeen ja aion viedä Virpille kaikenlaista mahdollista meille turhaa tavaraa. Virpi on toiminnan nainen ja on jo kertaalleen vienyt ihan ite omalla kustannuksellaan kauheen satsin tavaraa Tartoon lastenkotiin. Sinne kelpaa kuulemma mikä vaan, ja koska mä rrrrakastan siivota kaappeja ja tyhjentää niitä, ajattelin yhdistää tässä kaksi asiaa, eli vien ne tavarat sitten hyväntekeväisyyteen. Win-win-tilanne, ainakin toivottavasti. Kaikki hyväkuntoinen tavara kaikista mahdollisista kaapeista siis matkaa mukanani Jyväskylään ja toivottavasti siitä sitten jossain vaiheessa tarvitseville.

Ja juu, olen kysynyt Virpiltä ottaako hän nämä vastaan - kyllä ottaa. Enkä aio viedä mitään romua, vaan kunnollista ja ehjää tavaraa ja vaatetta jne.


No sitä siivousta sitten. Kehittelin kaappiin lääkkeille yms. tuollaiset laatikot. Ihanaa, selkeää, siistiä ja helppoa, kun on sopivat lootat, joissa vielä lukee sisältö. Tää on niin minun juttu: kehitellä kaikille tavaroille mahdollisimman hyvä (tai paremminkin täydellinen) paikka ja säilytystapa. 


Mulla oli oikein ahkerat ja innostuneet assarit hommissa myös... Ne oli milloin missäkin kaapissa ja laatikossa tutkimassa kaikkea. Viiksikarvat vaan vipatti!

Ja sitten lopuksi vielä kuva jostakin eksyneestä koiraparasta, joka tällä hetkellä majailee meillä...


Tällainen kiltti, laiha parson-poika istui naapurin autossa, hän toi sitä meille, kun luuli meidän koiraksi... meidän koirat on kylläkin ihan eri rotua, mutta toisaalta hyvin samaa kokoa ja väriäkin, että annettakoon anteeksi erehdys. Lupasin ottaa koiran meille ja toimittaa eteenpäin, ja olenkin siitä illan mittaan jakanut kauheesti kuvaa ja tietoa facessa ja ties missä sivustoilla, jos joku vaikka omansa sieltä löytäis. Aamulla sitten toimitan pojan eläinsuojelun hoitoon. 

Ihan helppoa ei ole ottaa uroskoiraa taloon, jossa on kaksi narttua - sanottakoon vielä että kaksi tiukkapipoista narttua... sekä kissa ja pupujakin vielä, kun ei yhtään tiedä miten tuo niihin suhtautuu. Se olis kyllä kaveerannut meidän koirien kanssa, mutta neidit olivat eri mieltä... Onneksi on tuo aitta, poika otti koiran sinne yöksi, kun täällä oli aika tiukkaa matsia jo meidän vanhemman koiran kanssa. Tämä vieras koira on kyllä hyvin kiltin oloinen, mutta aika ressaava yö se olis ollu meille kaikille, jos saman katon alla olis oltu.

Eipä sit muuta - homma jatkuu taas huomenissa...

Heli

15 kommenttia :

  1. Tuunaus on kyllä totisesti onnistunut - ihan syystäkin olet ylpeä!
    Ja tuo on mahtava idea viedä Virpille niitä tavaroita - ne menevät kyllä tosi tarpeeseen! Olen itsekin aikoinaan laittanut Viron lastenkoteihin lasten vaatteita - ja aikuistenkin, kun eräs tuttu niitä kuskasi sinne pakettiautollaan.
    Nuo sinun "joka tavaralle oma paikkansa" -jutut on tuttuja täälläkin - meillä vaan se tavaroiden kiikutus sille omalle paikallensa jää aina vähän vaiheeseen;)
    Toivottavasti löytää hauveli kotinsa - huoli on varmasti suuri siellä koiran kotona. Mutta onneksi on pienillä koirilla tässä isossa maailmassa näitä varakoteja!
    Oikein hyvää viikkoa sinne ja Virpille terveisiä♥

    VastaaPoista
  2. No huh, johan sulla on ollut taas säpinää siellä. Mä kans rakastan sitä, että kaikilla tavaroilla on selkeä, oma paikkansa, ja tommoset laatikot ym. on just mun juttu. Kun se sitten vielä toimis käytännössäkin, huoh. Kesällä käytin 3 päivää siihen, että sain pojan (8v) kämpän supersiistiin kuntoon ja KAIKILLE tavaroille (siis joka ikiselle legopalikalle, pikkuautolle ym.) omat paikkansa ja laatikkonsa. Arvaa, missä kunnossa toi huone on tällä hetkellä...! :(

    Ja olette ehtineet lisääntyä yhdellä koirallakin. Toinen näyttää kyllä vähän eksyneeltä tuossa kuvassa, toivottavasti sille löytyy koti pian. Tai siis toivottavasti se pian palautuu omistajalleen. Voin kuvitella, että teidän neidit ovat hieman näreissään, vaikka herra ihan hyväkäytöksiseltä vaikuttaakin :)

    Ja hei kyllä, ikkuna on TOSI hieno!
    Mukavaa päivän jatkoa ja kerrohan sitten koiraherran kohtalosta! :)

    VastaaPoista
  3. Oi miten suloinen koirapoika! Toivottavasti löytää kotiinsa, ja toivottavasti kodissa kaivataan... joskus niitä ihan tarkoituksella "hukataan"kin...

    VastaaPoista
  4. Hienoa Heli, kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
  5. Ootpas sä nyt reipastellut, vau!! Ja hienoa jakaa eteenpäin sitä tarvitseville!
    Voi, toivottavasti koissuli löytää omaan kotiin...

    VastaaPoista
  6. Lady: juu eiks vaan ookkin hieno ikkuna nyt! =) Ja kuule vaikka meillä onkin ns. paikka kaikelle, niin ei oo nytkään sen näköistä, että homma toimis... =D Minusta on tosi kiva, jos saan Virpin kautta tavarat tarpeelliseen käyttöön. Ja koira löysi kotiin, onneksi. En taida päästä kertomaan terkkuja Virpille, käsittääkseni hän ei ole itse paikalla silloin kun vien tavarat, mikä on kyllä harmillista!

    Terhi: samis! ♥ Ei oo meilläkään lasten valtakunnat mitenkään edustuskelpoiset, vaikka kuinka koitan niitä järkätä kuntoon aina ja laittaa paikat kaikelle... Koiraherran kohtalo oli hyvä: vein sen aamulla löytöeläintalolle ja kun pääsin kotiin soittikin jo omistaja siitä... onneks! Kiitos ikkunakehuista!

    Sanna: se oli kyllä suloinen ja kiltti. Onneksi omistaja löytyi ja oli hyvin helpottunut kun facesta huomasi koiransa.

    Virpi: no, toivottavasti täällä on sitten kelvollista kampetta.

    VastaaPoista
  7. Pohdiskelija: no reipastellu ja reipastellu... puolet päivästä istun koneella ja juon teetä, välillä sit hetken inspiroidun noihin hommiin. Koira löysi kodin ja mielelläni annan hyväntekeväisyyteen tavaraa, toivon vaan että noista on sitten kans hyötyä jollekin. Hiukan vaikee kun ei tiedä mitä kaikkea siellä nyt oikeesti tarvittas ja mikä on sit turhaakin turhempaa.

    VastaaPoista
  8. Aivan mahtava ikkuna, kelpais mullekin. Ja sinä vaan jatkat tehokasta touhuamistasi, minäkin niin tykkään järjestelemisestä.

    VastaaPoista
  9. Tuo ikkuna on upea!!! Josko joskus keksis jonku upeen kuvion, niin vois apinoida ;)

    VastaaPoista
  10. Kaikissa meissä asuu pieni perhonen :).

    Ikkunasta tuli mun mielestä sellanen hyväntuulinen.

    Istun parhaillaan viidettä tuntia junassa. Enää 3 tuntia määränpäähän ja huomenna sama takas.
    Tää VR:n verkko pätkiin sen verran, etten ees yritä kirjottaa pitkää kommenttia. Mutta terkkuja kumminkin.

    VastaaPoista
  11. Susanna: kiva kun tykkäät! Juu, mä jatkan... (tääeilopuollenkaan...)

    Mimmi: apinoi vaan! =)

    Annukka: kyllä, mä tosin taidan olla vähän liian paksu perhoseksi... =)

    Minustakin ikkuna on just sellanen kiva ja hempeä.

    No sulla on pitkä matka... mahtaa olla peppu puuduksissa tuosta istumisesta! Koitahan jaksaa matkustella ja terkkuja takasin! =)

    VastaaPoista
  12. Tosi upea tuunaus ja huikean komea lopputulos! Loistavaa!

    VastaaPoista
  13. Sinähän olet taiteilija! Komea on tuunaus, jopa niin komea että noitahan kannattaisi kenties myyntiin asti tehdä?

    VastaaPoista
  14. Rokkimamma ja Peppone: mun täytyy nyt kyllä tunnustaa, että mä en tehny muuta kuin liimasin tarran paikalleen... =) Että ei se nyt varsin vaativa tehtävä ollu. Mä vaan kun en yleensä tee mitään tuunailuja niin ajattelin että kerrankin tein ja voin taputella itseäni siitä hyvästä selkään. =) Mutta kiitos kehuistanne kuitenkin!

    VastaaPoista
  15. kertakaikkiaan upea ikkuna,just miun maun mukanen ;)
    tommoset urakat on tosi hyviä,mulla kans sama periaate,ett tavarat on oltava siististi vaikka laatikoissa jne.eri asia onki sit osaako meillä toiset lukia mitä missäki lootassa on...
    siivous-urakan meinaan alottaa tammikuulla...jos sais ens jouluks valmiiksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥