keskiviikko 1. tammikuuta 2014

1.1.2014


Tämä surkea rakettikuva nyt aloittaa tämän uuden vuoden jutut. Eli ihan ekana toivottelen kaikille oikein mahtavaa vuotta 2014! 

Me juhlittiin eilen tutulla kaavalla naapurissa. Muutama lasi viiniä, sipsejä ja nakkeja (tosin minä en syö nakkeja), rakettien paukuttelua sekä karaoken laulantaa... Kotiin tultiin vissiin puoli kolme, yöllä valvoin yhtäkkiä kesken unien varmaan tunnin miettien sitä sun tätä... Aamulla nousin noin kymmenen maissa. Eli tänään on olo ollut väsynyt, pää kipeä ja muutenkin mietityttänyt taas tuollaisen juhlinnan ja älyttömän valvomisen järkevyys...


Tuokin yllä oleva surkea kuva kertoo, että vuoden ekan päivän keli on tosi epätavanomainen. Plusasteilla mennään...


...pajunkissaa pukkaa...


...ja metsä sekä pelto on kuin syksyllä, tai alkukeväällä, kun lumi on jo poissa. Meillä päin on ollut lunta tänä talvena todella vähän ja vain pienen hetken, on tämä aika outoa! Mutta toisaalta kyllä myös aika mukavaa. On ihanaa, kun metsään voi mennä niin mukavasti, ei tartte pukea paljoa eikä hangessa tarpoa. Varjopuoli tässä lumettomuudessa on kuraiset koirat... mutta suoraan sanottuna kestän senkin mieluummin kuin paukkupakkasen ja palelemisen! 


Tälle vuodelle tehdyt ruokavalion parantamiseen liittyvät lupaukset ei ole vielä alkaneet toteutua (kuva siis vanha). Olen tänään syönyt niin suklaata kuin sipsejäkin. Myös koneella olen roikuskellut liian paljon. Mutta jospa se tästä ajan myötä alkaisi sujua...


Muutenkaan vuosi ei nyt alkanut ihan puhtaalta pöydältä... eli joulua on vielä (näivettyneiden) kukkien ja kuusen muodossa näkysällä. Mutta siivoan ne sitten jossain kohtaa pois.

* * *

Noin muuten tämä tuleva vuosi saattaakin muodostua vähän erilaiseksi kuin aiemmin ajattelin. Tuli nimittäin opettajani kanssa puheeksi, että mitäs jos tekisinkin kaikki opinnot valmiiksi jo kevään aikana. Käytännön jutut selviää varmaankin huomenna, ja saattaa olla että pistän saman tien opintovapaa-hakemuksen menemään ja heittäydyn ihan vaan opiskelemaan toukokuun lopulle asti. Mä luulen, että se olis järkevin vaihtoehto, jos aion tosissaan tehdä viisi näyttöä kevään aikana!! Mulla on siis edelleen tekemättä ne kaksikin, jotka piti tehdä jo ennen joulua, mutta jotka siirtyi leikkaukseni takia jonnekin hamaan tulevaisuuteen... Ope oli kuitenkin sitä mieltä, että jätän ne kaksi nyt oottamaan ja tempasen sitten kaikki viisi yhtä aikaa. Huh, no ehkä mä selviän. Tai no kyllä mä selviän, mutta voi olla viisaampaa sitten keskittyä vain ja ainoastaan opiskeluun ihan täysillä.

* * *

Ajattelin muuten myös sellasta, että teen tästä vuodesta positiivisemman kuin edeltäjästään. Pyrin siis liittämään jokaisen postauksen loppuun vaikkapa kolme kivaa asiaa kyseiseltä päivältä. Tässä ekat kolme viisi kuusi:

1. Kävin aamulla koirien kanssa metsässä - en ole aikoihin saanut aikaan sitä(kään).
2. Sain siivottua vähän pihaa.
3. Kävin kylässä ystävän luona.
4. Kuopus palasi kotiin monen päivän kaverikyläilyltä.
5. Sain juteltua esikoiselle vähän asioita, joihin puuttuminen on mietityttänyt, mutta joiden esille tuomisen koin tosi tärkeäksi just nyt. 
6. Arki on jo ovella, jee!!

Jatketaas nyt sitten hyvällä fiiliksellä vuotta eteenpäin. 
Ja nyt suljen pian koneen ja lähden nukkumaan... 
Kaikkea kivaa alkavaan vuoteenne!

Heli

10 kommenttia :

 1. Kiitos samoin sinulle :) Ja tsemppiä opiskeluihin.

  VastaaPoista
 2. Mie oon salaa keräilly joulujuttuja pois :) muutaman pallon otin pois kuusestakin, mutta keittiöstä kajahti heti huuto "Äiti, ei saa joulukuuseen koskea!" Tai jotain sinnepäin. Mutta olkoon kuusi. Kuusen oksat on edelleen keittiössä, kun ei niistä ole juuri rapissut neulasia, mutta kyllä sekin ihan kohta lähtee, se hökötys.

  Tuo positiivisten asioiden kirjaaminen on hyvä idea!

  VastaaPoista
 3. Katja: kiitos ja kiitos!

  Sanna: joo, koitan alkaa olemaan hiukan positiivisempi ihminen...

  VastaaPoista
 4. Sulla on tulossa tiivis kevät joten toivotan voimia siihen!
  Olet sä kyllä aika nainen sillä harvalla olisi moista rohkeutta ja se on kyllä sellainen asia mille mä nostan hattua.

  VastaaPoista
 5. Peppone: no itse asiassa tässä taitaa nyt kuitenkin käydä niin, että en hae sitä opintovapaata... kyllä mä varmaan kevään aikana saisin ne kaikki opinnot suoritettua läpi, mutta opettaja mietti että jos haluan ne läpi korkeimmilla arvosanoilla saatan kuitenkin tarvita sen ensi syksynkin, koska nyt on tulossa asiaa jota en ole koskaan opiskellut taikka tehnyt. Aloitan ainakin siis opinnot nyt ilman vapaita, mutta katsotaan sitten miten jatkan. Kyllä siinä taitaa silti puuhaa riittää, jos opiskelen 5pv/vko ja sitten teen vielä töitä lisäksi. Saa nähä loppuuko puhti jossain kohtaa.

  VastaaPoista
 6. Meidän loput joulut meni pakettiin eilen, koti tuntuu taas hieman raikkaammalta ja avarammalta. Vaikka kyllä niistä koristeistakin tykkäsin. Arki on palannut ja se on hyvä asia.

  Sinulla onkin sitten edessä opintojen täyttämä kevät. Varmaan ihan hyvä juttu, kun aiemmin kirjoitit että nyt alkaa tulla täysin uutta asiaa. Saat sitten täysillä panostaa opintoihin :)

  VastaaPoista
 7. Susanna: juu, paitsi tosiaan en nyt ehkä sitten teekään vielä keväällä niitä näyttöjä... aika näyttää. Mä oon sen verran nipo että haluan kuitenkin selvittää näytöt parhaalla arvosanalla...

  VastaaPoista
 8. Ihanan positiivista :) Ja hei, ihan sama teetkö ne opinnot puolessa vuodessa vai vuodessa, voittaja olet silti!

  Mä en tykkää tästä kura-ajasta. Ja nimenomaan sen takia, että koira on jatkuvasti kurainen. Ja niin on kämppäkin, kun kaikki kantaa sitä sontaa sisään. Mä en todellakaan halua (ainakaan enää!) paljoa lunta enkä varsinkaan pakkasta, mutta pieni lumikerros ja asteita -1, niin mahtavaa olis. Pääsis kuivin jaloin riehumaan koiran kanssa pitkin peltoja eikä tarvis koko ajan sisällä kulkea imuri kourassa.

  Joo, mullakin se uusi ja terveellinen ruokavalio vähän viivästyy, mutta on se sieltä tulossa, kröhöm... ;)

  MAHTAVAA UUTTA VUOTTA SULLE MYÖS! :)

  VastaaPoista
 9. Terhi: täytyy sanoa, että mä aika tavalla innostuin ajatuksesta, että jään ihan vaan opiskelemaan. Ja nyt sitten vähän lannistuin, että en jääkään... Opettaja tosiaan sanoi, että kyllä mä ne varmaan 2-2,5 arvoisesti saisin tehtyä kevään aikana, mutta jos haluan niistä kolmoset niin sit ehkä kuitenkin tarttisin sen ensi syksyn vielä aikaa, koska noi on asioita mitä en ole koskaan tehnyt... argh.

  Mä en kauheesti jaksa piitata kurasta... Meillä on eteisessä sellanen kokolattiamatto, siihen jää aika hyvin suurin rapa, eikä noista lyhytkarvaisista koirista niin kauheesti rapaa tuu muutenkaan, ja ne on tosi helppo putsata. Valon vuoksi mä kyllä lunta kaipaisin, ja sellanen pikku pakkanen olis kiva myös, olis kuivempaa.

  No mehän nyt vasta suunnitellaan sitä uutta terveellistä elämäntapaa ja sehän on jo puoliksi tehty, eiks niin..? =)

  VastaaPoista
 10. hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,juu...aika urakka keväälle,ei muuta ko onnea matkaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥