lauantai 22. helmikuuta 2014

"lomalla"


Koulusta alkoi loma. Ei se kyllä miltään lomalta tunnu, kun töitä on jo heti huominen päivä... ja ens viikolla viisi työpäivää. Jotenkin ei nyt naurata... Mulla ei itse asiassa ole koko talvena lomaa ollenkaan, kun tän talven talvilomat tuli vahingossa käytettyä jo viime kesänä. Ajattelin, että no, ei se mitään, en mä tässä varsinaisesti mitään talvilomaa tarvii edes. Mutta olisinpa kyllä kieltämättä tarvinnutkin. 

Tämä kulunut kevättalvi on ollut koulussa niin vaativaa asiaa, että joka päivä sieltä lähtiessä tuntuu, että pää vaan savuaa. En meinaa sitten kotonakaan kyetä ollenkaan rentoutumaan, kun kaikki tekemistä odottavat kouluasiat vaan mielessä pyörii. Ja sitten teen niitä kaikkia hommia yötä myöten. Eilenkin heti loman alkajaisiksi aloin väkertämään ruotsin palautettavia tehtäviä kasaan... en tosin siinä kovin pitkälle päässyt.

Tänään oli siis viikon ainoa vapaapäivä. Tulin sopineeksi tapaamisen tunnin päähän kotoa kello kymmeneksi aamulla, joten herätä täytyi jo kasin maissa, vaikka ei todellakaan olis huvittanut taikka jaksanut. Mutta tehtiin ihan hyvä reissu miehen kanssa, haettiin nimittäin meille vanhan pönttöuunin pellit hyvin edullisella hinnalla! Otan niistä kuvan joskus kun saan aikaan... on hauska kyllä nähdä, tuleeko niistä epämääräisistä pelleistä todellakin sitten hieno käyttökapistus meidän olkkarin nurkkaan.

Tuon reissun jälkeen tehtiin ruokaa, ja sitten taas pitikin jo mennä, tällä kertaa toiseen suuntaan puolen tunnin matkan päähän. Kunnon kotiseutumatkailua! Vein lapsen kaverin synttäreille ja jäin itsekin sinne kahvittelemaan. Ihan hirveän mukavaa on välillä vaan istua ja rupatella - vaikka samalla mulla kyllä pyöriskeli mielessä ne lukuisat koneelliset pyykkiä, mitä olis pitänyt pestä... On tuo huushollin pitäminen jääny niin surkeaan jamaan, että sitten on vapaapäivinä ihan hurjasti hommaa. Edelleen mulla sitten tuolla kone pyörii, menee taas aika myöhäiseksi että saan pyykit kuivuriin, saatikka kuivina sieltä pois... voi itku.

No, tässä nyt tällainen "loman" aloitus. Vähän kyllä kateeksi käy, kun luokkakaverit hihkui lomaa... siellä ei ole mun lisäksi vissiin ketään muuta, ketkä olis töissä. Tai yksi taitaa olla, mutta en tiedä miten paljon hänellä on työpäiviä. Loman ajaksi tuli läksyäkin... äh, lannistavaa. Täytyy sanoa, että ajoittain tämä työ-koulu-yhdistelmä tuntuu tosi kovalta puurtamiselta, huusholli on ihan retuperällä eikä niin sitten yhtään huvittais mennä töihin. Toisaalta töissä en ajattele kouluhommia ja siellä on kuitenkin ihan kivaa. Silti täytyy miettiä ensi vuodeksi sitä opintovapaa-vaihtoehtoa.

Jaaha, nytkös se pyykkikone tuolla lopettelee... taidan mennä, heippa!

Heli

PS. Jee, mahtava juttu tuo jääkiekon olympiapronssi!

7 kommenttia :

 1. Täällä toinen samasta syystä loman tarpeessa oleva lomaton...
  Taidetaan Heli olla ihan erityisen pölhöjä molemmat :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti sie et nyt polta ittees ihan loppuun...:/

  VastaaPoista
 3. Kivaa "lomaa" sinne! ;D
  Kyllä sulla on melkoista haipakkaa nyt, mutta vierivä kivi ei kato sammaloidu! :)

  VastaaPoista
 4. Tuo koulu-työ-koti-perhe-yhtälö on tosi vaativaa. Olen itse suorittanut kaikki opintoni tuolla yhtälöllä ja mä niiiin tiedän, mistä sä puhut. Toivotan sinulle jaksuja ja koko sydämestäni toivon, että pääset valmistumisesi jälkeen hyödyntämään opintojasi.

  Mäkin tunnen aina huonoa omaatuntoa tekemättömistä töistä. Minulla ne tällä hetkellä ovat juuri noita kotitöitä. Siivoamaton koti alkaa ahdistaa ja on vaan pakko alkaa hommiin ennenkuin villakoirat alkaa purra nilkoista jaksoi tai ei.

  Työniloa sinulle tulevaan viikkoon. Minusta on ihana kuitenkin kuulla, että viihdyt nykyisin työssäsi ja sinulla on siellä ihan kivaa =)

  VastaaPoista
 5. Huh, tsemppiä sinne, lopussa kiitos seisoo, vai miten ne sanookaan...
  Meidänkin lapsilla alkoi lomat nyt ja itse oon töissä, onneksi on mummolat:) Tutulta kuulostaa tuo, et kun antaa itselle hetkeksi aikaa levähtää tai rentoutua, niin päässä joku nakuttaa tekemättömistä kotihommista :/ Pöh!

  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 6. Annukka: voi meitä... =/

  Sanna: koitan pitää huolen, ettei niin käy.

  Taina: ei tosiaan ehdi tässä sammaloitumaan! =)

  Krisse: niin, saa nähdä onko näistä opinnoista edes mitään hyötyä. Yksi tyyppi tänään sanoi, että "ai, sellasia koulutetaan vielä... kun nykyään joka paikkaan tarvii kuitenkin olla tradenomi". Niimpä niin.

  Tänään kyllä töissä tuntui, että voi vee kun ei jaksais yhtään... ehkä en nyt vaan jaksais oikein mitään.

  Marika: toivotaan, että seisoo. Tässähän tämä sunnuntai meni. Huomenna sitten ylös klo 6 ja töihin... plääh.

  VastaaPoista
 7. siellä loma loppui,täällä alkoi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥