keskiviikko 26. helmikuuta 2014

suunnitelmaa vääntämässä


Aurinko paistaa ja on tosi keväisen oloinen ilma. Ja mitä mä teen? No istun koneella ja koitan vääntää liiketoimintasuunnitelmaa... *huoh* Olen sen kanssa nyt jotenkin aivan jumissa. Mun mielestä se on aivan hirmuisen iso ja vaativa työ, ja tietenkin koitan taas tehdä siitä ihan täydellistä... jota se siis tuskin tulee olemaan, mutta hirveesti mä sille aikaa ja energiaa kyllä olen uhrannut. Kuin myös todennut, että oon aika paljon kirjoitellut sinne ihan silkkaa puppua. Ei oo mulla ihan hallussa esimerkiksi sanojen "strategia" ja "arvot" tarkoitus... Googlettelen siis niitä ja mietin, että mitä ihmettä niistä oikein kirjottaisin.

Meillä on suunnitelmaa varten ohjeistus (eli mitä kaikkea siitä pitäis löytyä) ja luulis olevan helppoa sitä seurata, mutta eipä vaan olekaan. Mun pikku yrityksen kohdalla kaikkiin kohtiin ei vaan löydy vastausta, ja monessa kohdin mietin oonko edes ajatellu kyseisen asian oikein (tod.näk. en). Mä oon oikeesti aina haaveillu, että mulla olis oma yritys, mutta nyt jotenkin tuntuu, että mahtaisko mulla kuitenkaan olla sellasia ominaisuuksia, joilla yritys pyöris. Mulla ei esimerkiksi ole elämässäni sen ihmeempia menestymistavoitteita - siis jos mulla olis yritys, mun tulostavoitteet olis tosi vaatimattomat: kunhan plussalle pääsis ja hengissä pysyis. Joo, ei vissiin ihan kauheen tavoitteellista... (tosin tässä oletuksena on se, että taloudessa on toinenkin joka tienaa...)

Toisaalta mun ajatus (ja myös tämä tehtävä) on pyörittää ihan pientä, vain itseni työllistävää yritystä... mutta riittäiskö rahkeet siihenkään - jaa-a. Aluksi aloin tehdä tehtävää sillä silmällä, että tästä tulee mun yritys. Nyt kun sitä olen väkertänyt, olen aika usein itekin tosi epäileväisellä kannalla koko ajatuksen suhteen... ja se tekee jostakin syystä jopa kuvitteellisen yrityksen liiketoimintasuunnitelman teon tosi vaikeaksi! Ehkä se johtuu siitä, että mä olen aikamoinen realisti - en vaan osaa kuvitella asioita. Tosiasiat on niitä jotka ON, miten siitä sitten jotain muuta väännät?


Jaa, kai se sit vaan täytyy jatkaa hommia. Illaksi menenkin sit töihin. Kun vaan pääsisi tän jumi-vaiheen yli jotenkin... vai pitäiskö vaan laskea rimaa...? Toisaalta mä tiedän, etten vaan voi päästää käsistäni tekelettä, mihin en ole tyytyväinen. Mutta toisaalta mä tiedän, saamani Power Point -palautteen perusteella, että tää ei oo välttämättä nyt ihan nappisuoritus... vaikkakin otin palautteesta kyllä oppia ja koitan muuttaa joitakin kohtia. No esim vaikka juuri ne arvot... oli ihan pakko käydä kattelemassa, että millaisia niiden oikein sit pitäis olla - ja todeta, että ok, en ollu ollenkaan tajunnu sitä kohtaa oikein... Oppia ikä kaikki! ;)

No niin, ei kun jatkamaan!

Heli

5 kommenttia :

 1. Mä en ollenkaan muista, että olisin mistään arvoista liiketoimintasuunnitelmaani kirjoitellut... Mutta muuten pähkäilin silloin ihan samoja asioita kuin sä. Mä mm. hinnoittelin palvelun aika yläkanttiin, ainakin omasta mielestäni, ja silti olisin niillä hinnoilla päässyt vain nollatulokseen. Eli voittoa ei olis mun yritys tuottanut :)

  Koitahan jaksaa puurtaa, vaikka kevätaurinko houkuttelisikin tekemään ihan jotain muuta kuin istumaan koneella... Voimia!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä - kyllä se vääntämällä valmistuu. Ja suunnitelma on aina suunnitelma - eihän yritys ole koskaan valmis - aina sitä suuntaa on tarkistettava ja terävöitettävä pitkin matkaa.

  VastaaPoista
 3. No ehkä nuo sun menestymistavoitteet ovatki realistiset. Mieluummin sellaiset, kuin pää pilvissä jotain ihan ylenpalttista...
  Mukavaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
 4. Terhi: puursin, mutta kävin myös pikaisesti vähän ulkona. Mun täytyy vähän muuttaa tota suunnitelmaani, se tuottaa päänvaivaa... mut eiköhän se siitä valmistu. Aikaa on vielä parisen viikkoa.

  Lady: juu, valmistuu se kun vaan jaksaa vääntää. Jotenkin nyt vaan vähän väsyttää tää kun pitää töissäkin käydä. Ja totta puhut, suunnitelma toi vasta on. Mahdollisesti jopa sellanen suunnitelma, mikä ei koskaan edes toteudu. Ei tarvii olla täydellinen siis.

  Roz: niin, tiiä häntä. Realistina on ihan hyvä olla, en mitenkään osaa olla mikään yltiöoptimisti. Tuskin edes ihan tavallinen optimisti. =) Viimeisiä keskiviikon tunteja tässä jo viedään...

  VastaaPoista
 5. opiskelun iloa ja intoa sinne...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥