maanantai 17. maaliskuuta 2014

jokainen huolehtikoon omista asioistaan (myös minä)


Viikonloppuna sain kuulla, että eräs ihminen (josta sivumennen sanoen en olis koskaan uskonut) on puhunut minusta aika ikävässä valossa. Itse hän asian mulle tunnusti, mutta eipä se mielipahaani juurikaan vähennä. Asiat on hänen näkemyksiään, ja toki kaikilla omat näkemyksensä saa olla. Minusta ne oli kuitenkin melko epäreiluja puheita eivätkä edes (mielestäni) totuudenmukaisia. Plus että ne esitettiin porukassa, johon minäkin kuulun, en vaan just silloin sattunut olemaan paikalla. 

No, tämä on tätä. En voi itsekään sanoa olevani aina asiallinen puheissani. Koitan siis ottaa opiksi - siksi otsikon lausahdus. Tuo on oikeastaan aika kaikenkattava lause. Ja toisaalta tietenkin hyvin itsekäs... Kuvan lause taas on jonkun sortin tsemppilause itselleni. Koen just nyt olevani ehkä jonkunlaisessa umpikujassa ja toisaalta taas uuden alussa. Katellaan nyt mitä tästä tulee...


Viikonloppuna siivoilin. Kaappeja nimittäin. Meillä on melkoinen hävityksen kauhistus täällä taas, koska kaivelen kaapeista tavaraa tyttärelle omaan kotiin vietäväksi. Samalla taas siivoan päätäni, eli tyhjennän kaapeista vielä vähän jotain pois - kauheesti mulla ei tyhjennettävää ole. Nyt on käyty läpi hiilarihylly...


...ja tosiaan lähes kaikki purkit tyhjensin ja pesin ja täytin uudelleen. Tuo hylly kun on hellan vieressä niin osa purkeista oli aika ikävän näköisiä (sellasta rasvaista likaa pinnalla). Plus sitten tietty vähän järjestelin ja pyyhin hyllyt. Miten tollainen homma voikin olla niin mukavaa? Mä koitan karsia noista purkeistakin turhia pois ja pitää hyllyllä vain tarpeellista tarviketta. Tytär sai aika monta purkkiakin mukaansa.


Myös tuo "teehylly" on jotenkin rauhoittava, kun se on järjestyksessä ja mielellään tuollanen vähäeleinen ja tyhjähkö. 

Muutenhan tässä ruokatilassa näyttää tältä:


Joo, kauhealta näyttää. Mutta noi laatikot on niitä tyttärelle meneviä, eli parin viikon päästä ne on täältä pois. Lisää laatikoita on jo haettuna eli sitten saa lisää pakattua roinaa niihin ja pois pitkin poikin lojumasta. Ja mun opiskelupaperitkin on tuolla seassa tällä hetkellä, ne laitan vielä tänään järjestykseen. Piti niitä varten hakea oikein lisää kansioita ja välilehtiä, että saan kaikki siistiin järjestykseen.

No ei tämä tyttären oma valtakuntakaan varsinaisesti siisti ole:


Jonkun sortin pakkaaminen kai sielläkin on meneillään... Plus viimeisiin ylioppilaskirjoituksiin lukeminen. Ja mitä lie noita tekosyitä sotkulle nyt onkaan olemassa...


No, mulla on sohva pestynä (kaikki päällyset oli irti ja pesussa, myös rungosta) ja matotkin on haettuna pesulasta:


Nyt lähden hoitamaan pari juttua ja loppupäivän aikana aion sitten saada alakerran siivouksen loppuun. Huomenna alkaa mun työssäoppimisjakso ja mielelläni lähtisin siihen "puhtaalta pöydältä". Mua jotenkin helpottaa sellanen ajatus, että koti on siisti eikä tarvii sen kanssa ressailla, vaan voi keskittyä muihin juttuihin. Pari opiskelutehtävääkin on vielä tekemättä ja palauttamatta, koitan nekin saada sit valmiiksi - mutta ensin kotona nurkat kuosiin!

Mukavaa maanantaita kaikille!

Heli
  

14 kommenttia :

  1. Tsemppiä Heli!!! Monta asiaa ja kaikki sellaisia ajatteluttavia... Jaksamista arkeen ja uuteen!!!!

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo koira tuossa sohvatyynyn päällä :) ja mahtava sohva, kun sen saa pestyä!
    Mieki just ronttasin mejän olkkarin kulmahyllyn pihalle, tomutin ja putsasin kaiken ja laitoin osan takas hyllyyn, osan vien pois. Hirvittävä määrä pölyä. Minusta ei ole suursiivouksiin, mutta pienen palasenkin putsaus ja järjestäminen helpottaa, ainakin omatuntoa jos ei muuta. Ja jotenkin, kun sen tekee pakkasessa ulkona, se ikäänkuin puhdistuu vielä paremmin :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa viikkoa sinulle :) Ps. Onkos tuo karvakorva Jack Russell? :)

    VastaaPoista
  4. Onpa ihanat noi sun purkkihyllyt. Ja purkit.
    Tosta olis paljon kivempi ottaa se mitä tarvitsee kuin kaivella niitä pahvitötsiä kaapin perukoilta ja aina kaatuu joku ryynipaketti siinä sivussa :)

    Kyllä se vaan niin on, että järjestyksellä on suora yhteys korvienväliin. ja just siksi en saa tämän sotkukasan (työpöytä) ääressä mitään aikaiseksi. Ajatus tukkiutuu.

    Älä anna niitten typerien kommenttien vaivata mieltä. Parasta vaan asettua niiden yläpuolelle ja olla ihan niinkuin ennenkin <3

    VastaaPoista
  5. Sen täältä sipisen, että jos umpikujatuntemuksesi vähääkään liippaa läheltä opiskeluja, niin ravistelen sua raivoisasti, katson silmiin ja vakuutan erittäin painokkaasti, että ne opinnot vain mähmytään läpi vaikka huulta purren. Jotenkin minusta tuntuu kuitenkin, että opinnot on sinulle nyt voimavara, kun haastetta löytyy monelta muulta elämisen alalta. Mutta muistutan vain, että sinnittele niiden koulujuttujen kanssa samalla menolla kuin tännekin asti. Mitä tulee muun elämän haasteisiin, tartu yhteen härkään kerrallaan. Kyllä se elämä vielä kirkastuu.
    Nämä ei nyt ole mitään kliseitä, vaan oikeasti asiat menee niin.
    Ajatuksissani tuon keittiönpöydällesi isoon läpinäkyvään lasimaljaan kaksi nippua nuppuisia keltaisia tulppaaneja.

    VastaaPoista
  6. Sä olet ollut hurjan tehokas =)

    Se on ihana tunne, kun saa siivoiltua/raivattua kodista tiloja, jotka on odotelleet sitä omaa aikaansa ja sitten sen koittaessa sormet oikein syyhyää, jotta saisi paikat kivaan kuntoon.

    Mulla ainakin on hurjasti parempi fiilis, kun koti on siistissä kuosissa ja aurinkokin saa ihan vapaasti ikkunoista paistella, eikä tule paha mieli pölykoirista ym. roskista sekä suuremmista läjistä huushollin nurkissa :)

    Oot tehnyt hyvää jälkeä, hiilari- sekä teehyllyt kiiltelee puhtauttaan ja miten kivaa onkaan istahtaa puhtaalle sohvalle ja tepastella pestyillä matoilla, elämän parhautta ;)

    Hurjasti tsemiä työssäoppimisjaksoon. Minä täällä parantelen loppuja lentsujani.

    VastaaPoista
  7. Helmi Nainen: kiitos tsempistä!

    Sanna: joo, aurinko armas näyttää kaiken pölyn... Pestävä sohva on pakollinen kyllä meillä. Minä aina meinaan haalia liikaakin hommaa siivouksen suhteen... en koskaa selviä siitä päivässä, hyvä jos kahdessa-kolmessa, kun aloitan tällä tyylillä että "kaikki puhtaaks". Ei oo vieläkään valmista...

    Katja: samoin sulle! Ei oo russeli, on pihis. =)

    Annukka: kiitos! Minäkin tykkään purkkihyllystä ja purkeista. Mulla oli ne aikanaan jo kaapin sisällä, mutta halusin ne esille kun ovat niin nätit.

    Todellakin järjestys on yhteydessä korvien väliin!! Auttaa ajatusten kulkua, kun on siistiä ja tyhjää. Onkohan se sitä feng shuita...?

    Koitan päästä sen asian yli. =/

    Sirkku: voi että, tuo tulppaaniajatus oli ihana! Mä raivasin just pöytää, nyt olis niille tilaakin. =)

    Umpikuja ei oikeastaan ole ollenkaan koulusta johtuva. Mä olen tän kevään aikana viihtynyt siellä tosi hyvin, kun se alkukankeus hellitti. Enemmänkin nyt mietin työasioita... ja toivon että kenties koulun avulla avautuis uusi työpaikka.

    Kiitos ihanista ajatuksistasi!

    Kirsikka: no, täytyy sanoa että aika hidas ja tehottoman oloinen on kyllä mulla tahti täällä... oon tehnyt näitä juttuja jo monen päivän ajan. Eikä vieläkään oo valmista... ja moni homma oottaa tekijäänsä. Mutta iltaan mennessä toivottavasti olen jo voitolla!

    Kiitos tsempistä ja koitahan itse parantua! (Sähkistäkin täällä vähän oottelen...)

    VastaaPoista
  8. Tosi kurja juttu tuo tuossa alussa. Tsemppiä!

    Teillä on sitten ylppärit tulossa?! Hienoa =)

    Aaah, munkin pitäis viedä mattoja pesulaan! Puhtaissa matoissa on niin ihana tuoksu <3

    VastaaPoista
  9. Ei taida olla mulla mitään lisättävää ylläoleviin kommentteihin: komee sohva ja kätevä, ihanat matot, superihanat purkit ja tsemppiä kuten Sirkku sanoikin! :) kaikkeen mahdolliseen <3

    Kupla :)

    VastaaPoista
  10. Krisse: kurjaa joo, mutta ehkä tällaista on vaan tarpeellista kokea. Tietää sitten itse olla tekemättä vastaavaa, kun tietää miltä se tuntuu...

    Juu, toivottavasti ainakin on ylppärit tulossa. Tosin ne juhlitaan sitten tytön omassa kodissa. Autan kyllä tyttöä järjestelyissä mutta ei onneks tarvii omaa huushollia niiden takia siivota. =D Oikeesti toivon, että siinä vaiheessa meillä olis jo olohuoneen uuni atomeina ja muutenkin remontit ees aluillaan täällä...

    Puhtaat matot on ihana asia!

    Kupla: kiitos kaikesta! =)

    VastaaPoista
  11. Kuten omassa blogissani kirjoitinkin, tommonen selän takana puhuminen on tosi ärsyttävää, vaikka tulee siihen itsekin syyllistyttyä. Vaikka se ottaa päähän, niin pitäis vain jättää omaan arvoonsa moiset puheet. Joten yritä unohtaa :)

    Pakko kommentoida, että vaikka me monessa asiassa samiksia ollaankin, niin tota sun jatkuvaa siivousintoa ja -energiaa mä kyllä kadehdin. Mulla ei samanlaista järkkäilyintoa ole kuin joskus harvoin inspiraation iskiessä. Ja noita ihania, järjestyksessä olevia hyllyjä ihailen!

    Toi koira on niin ihana!♥ Meidän edesmennyt villis makaili aina samalla tavalla sohvan selkänojalla. Välillä se vajosi lähes kokonaan tyynyjen väliin (tästä on kuvamateriaalia), mutta se ei paljon typyä haitannut ;)

    Kivaa viikon jatkoa! :)

    VastaaPoista
  12. Terhi: jostain syystä mun on nyt hiukan vaikee päästä yli tosta asiasta.. ehkä ennen kaikkea siksi, että kyseessä on ihminen jonka en olis uskonut sellaista tekevän.

    Mulla on aina välillä tota siivousintoa... kyllä se välillä on myös aika lailla kateissa. =D Järjestely on jotenkin niin mun intohimo. Aina ja joka paikassa mietin, miten mä laittaisin tän ja ton asian järjestykseen...

    Juu, koira on ihana! ♥ Mä en varmaan voi vaihtaa sohvan paikkaa koskaan, kun sit ei olis koirilla noita makailupaikkoja. =)

    VastaaPoista
  13. Teidän koiruus ihan selkeästi nauttii keväisestä auringon paisteesta, ihana!! <3
    Ja tsemppiä!!! Kuulostaa tutulta, ja itsekin olen yrittänyt muuttaa tapojani että ne sortuisi samaan....
    Ja yrittänyt myös "siivota" sellaiset ihmiset pois elämästäni jotka toistuvasti aiheuttavat negatiivisia fiiliksiä.

    VastaaPoista
  14. Nanne: meidän koirat makaa aina auringon läiskissä. =)

    Kiitos tsempistä. Miettimistä tässä on ollut, niin omassa kuin muidenkin käytöksessä... Tuo on ihan hyvä juttu, että siivoaa elämästään pois sellaset ihmiset, joita ei siihen halua kuuluvaksi. Mä jatkuvasti mietin facen kohdalla sellasta... mutta korkea on kynnys poistaa sieltä ihmisiä - jopa vaikka en ole joidenkin kanssa tekemisissä oikeesti koskaan... Helpompaa olis melkein lähteä sieltä ihan tyystin pois.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥