sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

uutta sisustusta tiedossa


Viime aikoina ei ole "runosuoni" kukkinut. On ollut monenlaista juttua. Tyttö on muutettu omaan asuntoon jne. Sekä paljon kaikenlaista, mistä en kirjoittele tänne.

Mutta pieni viesti tällä erää sisustusasioita. Käytiin nimittäin eilen Ikeassa ja tulossa onkin kiva muutos olkkariin: ostettiin Ektorpit ja tuo aiempi Karlstad muuttaa aittaan. Mietin silloin jo tuota nykyistä sohvaa ostettaessa, että kumman otan... tuohon vihreään väriin niin kovasti tykästyin silloin, että en voinut sitten enää paljoa muuta edes ajatella. Sohva on kuitenkin aika huono istua, koska siinä on niin hirmu matala selkänoja, joten pitkään olen jo Ikean reissuilla koeistunut Ektorpeja, että vaihtaisko ne jossain vaiheessa... Nyt tytön muutettua pois saatiin aitassa tehtyä muutoksia ja tuo Karlstad mahtuu nyt sinne, joten toteutin sitten haaveen ja ostin uudet sohvat. 


Nyt on mietinnässä väri. Tai no ei se enää kauheesti missään mietinnässä ole, sillä olen jo melkein päättänyt, että uusista sohvista tulee oranssit! Ei mitkään kirkuvan väriset, vaan sellaset hailakat... On pakko miettiä sohvan väri aika tarkkaan, koska meillä on valkoiset koirat. Eli ei tummia sohvia, koska karvat näkyy niissä ihan järkyn hyvin... eikä valkoisia sohvia, koska ne olis valkoiset noin kolme minuuttia. Kaivelin Dylonin värikartat esiin ja kyllä siellä oli kaksi väriä ylitse muiden.


No joo, tai ehkä kolmekin. Yksi on ihan selkeesti tuo Goldfish Orange, toinen on Bahama Blue ja kolmas on China Blue. Vaaleansininen on niin ihana väri, mutta kun kuvittelen sitä kokonaisena sohvana, se tuntuu jotenkin kylmältä. Oranssi taas on lämmin ja kaunis. Tavoitteena on siis saada väristä sellainen haalea, ei mikään kirkuvan kirkas. Mahtava juttu, kun nuo valkoiset peruspäälliset voi värjätä!! Ja mikäpä estäisi hankkimasta toisia päällysiä ja ne vois sitten värjätä toisen värisiksi.

Ajattelin jo ennen tuon nykysohvan ostamista tuota oranssia mahdollisena sohvan värinä - vihreä siis ei ole mitenkään erityisesti mun lempiväri. Tuo sohvan vihreä kuitenkin oli NIIIIN kaunis (ja on sitä mielestäni yhä), että en päässyt siitä yli ollenkaan, vaan se oli saatava. Se on ollut värinä tosi hyvä koirien suhteen ja olen lisäksi ollut tosi tyytyväinen siihen kankaaseen. Ja vaikka se muka ei ole vesipestävä kangas, olen pessyt päälliset ihan tavallisessa koneessa jo monta kertaa, eikä mitään kauheaa ole niille tapahtunut.

No, nyt sitten täytyykin lähteä metsästämään väripaketteja kaupoista. Toivottavasti löytyy jostain reilut 10 pakettia oranssia... Huomenna sitten toivon mukaan voin viedä kankaat ja värit pesulaan värjättäväksi ja ensi viikolla mulla sit ehkä onkin jo uudet sohvat!!

Tuo kuvissa keskellä kaikkea näkyvä jalkalamppu on muuten kanssa uusi hankinta, se tulee sitten sinne tyhjään nurkkaan, mikä väistämättä kahden erillisen sohvan kanssa muodostuu. Ja kopassa on ne valkoiset kankaat, jotka odottaa väriä pintaansa.

Mars kaupoille nyt!
Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Heli

10 kommenttia :

  1. Pitkästä aikaa kommentoimassa, lukemassa olen kyllä käynyt. Onnea uusille sohville, hieno idea värjäyttää itse haluamansa väriset päälliset. En tiennytkään, että pesulassa voi moista teetättää.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista :).

    Hauska nähdä, miltä valmiina näyttää. Nyt koitiin vaan mielikuvitella oranssit Ektorpit kuvaan.
    Ne on kyllä ihan parhaat sohvat. Meille ostettiin aikanaan vähän sillä mielellä, ettei haittaa vaikka joskus niihin kyllästyisi, kun olivat kumminkin niin edulliset. No nyt ne on olleet varmaan 15 vuotta, enkä vaihtais :). Jouluksi on punaiset päälliset ja muuten valkoset, jotka on niin halpoja nekin, että joskus on sit jo pyykkämisen sijasta vaihdettu. Yhdet kun tuli pestyä niin pieniksi, että ratkesivat kun koitin "pukea" sohvalle päälle.

    Laita sit heti kuvia, kun on valmista :). Ja kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Dylon-värejä taitaa saada netistäkin., tosin en tiedä mistä :D
    Oranssi sopii teille hyvin, mulle olis jo liian räväkkä.

    VastaaPoista
  4. No enpä ole moisesta kuullutkaan, että sohva ostetaan valkoisena ja värjätään mieleiseksi! Sehän on tosi hyvä idea!

    VastaaPoista
  5. Oi mitä ihania juttuja! Innolla odotan sohvan värin näkemistä. Mekin ostettiin Ektorp vuodesohva vierashuoneeseen. On niin iso, ettei meidän olkkariin oikein mahdu, vaikka sellaisen olohuoneeseen olisin kyllä halunnut.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!
    -päivi-

    VastaaPoista
  6. Susanna: en minäkään olis keksinyt sitä pesulaa ellei yksi kaveri olis tehnyt niin. Varmuudeksi kysyin kyllä pesulasta vielä että onnistuuko - kyllä onnistuu! Joten huomenna sinne!!

    Annukka: eikös olekin! (mielenkiintoista siis!) Kiva kuulla että sohvat on niin hyvin kestäneet ja toimineet vuosikausia. Jos vaikka tässä tapauksessa voi halpa olla myös hyvä! Kyllä minustakin olis kiva kun olis erivärisiä päällysiä, vaikka muuten olenkin aika vaihtelunhaluton tyyppi. Ajattelin että oranssit olis ihanat syksyllä, vaaleansiniset/vaaleanturkoosit kesällä, vihreät keväällä... talvella sit vielä joku väri, hmm... Tää on minusta just parasta neutraalissa tapetissa yms, että tekstiileillä voi sitten muunnella sisustusta helposti! Saatte kyllä taatusti kuvia sitten kun valmista on - toivottavasti pian!

    Katja: löysin värit onneksi heti tänään Prismasta ja Anttilasta. Netissä näyttivät olevan paljon kalliimpia! Toivottavasti onnistun saamaan sopivan hailakan oranssin värin noihin... vähän hirvittää, jos tulee liian kirkuvat!

    Sanna: niin on, saa suht edullisesti erilaisia itseä miellyttäviä päällysiä.

    Päivi: minä olen innoissani kyllä tästä sohvahommasta! Ektorp on minusta nätti sohva.

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa herkulliselta! Mielenkiinnolla jään odottamaan valmiin sohvan kuvia :)

    VastaaPoista
  8. Helmi Nainen: niitä saa sitten heti kun on valmista!

    VastaaPoista
  9. Noni, räväkkää menoa!

    Mä värjäsin goldfish orangella Ikeasta ostamani baarijakkaran valkoiset päälliset. Ne on tosi hyvän oranssit mun mielestä. Mä tosin värjäsin ne käsin, mutta hyvät niistä tuli.
    Jännä nähdä millaiset sohvat teille tulee!
    :)

    VastaaPoista
  10. Ruusa: apua, toivottavasti ei kuitenkaan liian räväkkää! Olen tässä miettinyt että mitenköhän vahva väri siitä tulee... taidan laittaa vaan puolet siitä värimäärästä mitä täysimääräiselle painolle tarvittais! Koitin käydä etsimässä kuvia sun baarijakkarasta blogistasi, mutta en löytänyt. =(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥