lauantai 21. kesäkuuta 2014

juhannushommia


Juhannus on juhlittu. Kokkona poltettiin ruokahuoneen alimmat lattialaudat. Muuta juhlavaa siinä sit ei ollukaan, mä en mitenkään erityisesti rakasta juhlapyhiä eikä tänä juhannuksena varsinkaan meillä ollu mitään ihmeellistä laitettuna. No, eipä kyllä taida olla koskaan muulloinkaan ollu.


Ennen juhannusta saatiin lattia tuollaseen malliin. Enää siis puuttuu puhallusvillat ja päällimmäiset lankut, jee!!!


Tänään olikin sitten ohjelmassa hirvein remonttihomma ikinä. Purettiin noin 70 vuotta vanha uuni. Saatiin pellit todella siisteinä pois - sama uuni korjataan ja kasataan takasin -  mutta voi hyvää päivää sentään mikä sotku tuosta purkamisesta muuten aiheutui!! Mies hakkasi paloja irti ja minä viskelin niitä ikkunasta ulos suoraan peräkärryn kyytiin. Joka paikassa oli aivan järjetön pöly...


Oli varsin viisasta olla laittamatta muoveja tuohon keittiön ja pikkueteisen väliseen oviaukkoon... Mä joudun kyllä nyt pesemään ihan kaiken mahdollisen täällä ja ehkä vielä vähän enemmänkin. Voi itku. Tuo imurikin on varmasti aivan entinen, sillä on nyt imuteltu kyllä niin kaikenmoista moskaa ja roskaa tässä remontin aikana. 

No, mua lohduttaa tän kammottavan sotkun keskellä se, että esimerkiksi tuostakin pikkueteisestä menee lattiamatto uusiksi, ja tuo verhokaappi lähtee. Käytännössä musta kuitenkin tuntuu, että vaikka mä nyt olen jo tuolta imuroinut ja pyyhkinyt rätillä jne jne, niin koirat tuo jaloissaan kaikkea sotkua sänkyihin saakka. Ja koska edessä on vielä se pölyinen villojen puhallus, niin ei ees kannata vielä siivota kovin hirveen tehokkasti mitään. Eli odotettavissa on vielä jonkun aikaa täällä sotkussa elämistä.

Loppuun vielä ihastuttava juhannus-selfie:


Että sellasta.

Sopis kyllä vähän kelit lämmetä - kävin aamulla koiralenkillä kevyttoppatakki päällä... haloo, juhannuksena???!!! Lomakin loppuu, maanantaina alkaa jälleen työt. Joten eiköhän ne kelit sitten maanantaista alkaen jo hellettä olekin...

Viikonloppuja sinne teille kaikille!

Heli

5 kommenttia :

 1. Mukavaa loppujuhannusta! Meillä mies grillasi tänään toppatakki päällä. Nytkin mittarissa enää +6 astetta. Lienee taas hallaa yöstä.

  VastaaPoista
 2. No olis se saanu olla vähän lämpimämpää senkin takia, kun teillä joudutaan ikkunat auki remonttia tekeen... nyt ei voi uuniakaan lämmittää :)

  Mutta on se varmaan hienoa sitten, kun nuo hommat saa päätökseen!

  VastaaPoista
 3. Katja: huh, no ei ole lämmin teilläkään, ei. Kummallinen kesä kyllä.

  Sanna: toisaalta oli vissiin sen verran hikisiä noi jotkut hommat, että autto kun oli viileempää. Mutta lastenkin ikävä vaan sadetta pidellä.

  Odotan kovasti sitä, että hommat on päätöksessään... vielä on pitkä tie. Ja mikä kamalinta, tänään kävi uunimies ja sanoi että vielä joutuu tota uunia lisää purkamaan... eeeeeeeei, se on ihan hirveen sotkuistas hommaa, en haluu!!!

  VastaaPoista
 4. No tänään kävi kyllä mielessä, että olisko sittenkin pitänyt valita joku muu harrastus, kun 5 tuntia pelattiin hyytävässä kaatosateessa perinteistä juhannuskisaa :). Mutta ulkolaji, mikä ulkolaji.
  Ja kun kaikki kastuu pitkiä kalsareita myöten heti alkumetreillä, niin ei se sit enää tunnu missään :).

  Melkoinen remppa teillä siellä on meneillään ja ihan varmasti lopussa kiitos seisoo, vaikka nyt vähän (paljon) ahistaakin <3

  VastaaPoista
 5. Annukka: no, tää on kai se "lyhyt ja vähäluminen" kesä nyt sitten tänä vuonna. Hienoa sitkeyttä kyllä osoitit sinnittelemällä pelin loppuun asti tuossa kelissä!

  On tää remppa joo aikamoinen. En olis arvannukaan miten sotkuista hommaa tää voi olla... vaikka kyllä mä toisaalta etukäteen jo tiesin, ettei tästä kauheen ihanaa aikaa tule. Lopputulos kuitenkin siintää mielessä kirkkaana ja sitä kohti suunnistetaan... =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥