sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

kesä on täällä


Eilen juhlittiin meillä esikoisen lakkiaisia. 


Kuva heitti taas katolleen, mutta tuollaiset kutsut tein. Punapohjaiset lähetin mustissa kuorissa ja mustat punaisissa.


Vieraita oli viitisenkymmentä, tarjottavat tein pääosin itse (paitsi riisipiirakat ja piparit). Valmiista pöydästä en tietenkään muistanut ottaa kuvia... harmi, sillä etenkin tuo valkosuklaa-lime-kakku oli kyllä melkoisen kaunis.


Lakkiaisia varten piti tietenkin jonkun verran siivota ja järjestellä. Pienoisen takaiskun koin, kun torstaina töistä tultuani kuulin, että jokin aikaa sitten hankittu Ikean hyllykkö oli viimein kasattu... ja se olikin valkoisen sijaan vaaleanpunainen... Hetken aikaa kyllä ärsytti aika lailla, mutta eipä siinä ärsytykset paljon asiaa auttaneet. Tuo ei kuitenkaan meille jäänyt, vaan seuraavana aamuna se muutti jo uuteen kotiin.

* * *

Eilen päättyi yhden lapsen osalta peruskoulu. Voi sitä ilon päivää!! Ilo ja helpotus se on myös minulle, sillä nyt on se kolmen vuoden helvetti viimein ohi. Nyt on sitten edessä jännitys siitä, aukeaako opiskelupaikka. 

Kuopuskin päätti ala-asteen eilen. Eräänlainen etappi sekin, vaikkei hän vaihdakaan koulua yläasteelle mennessään. Uskomatonta jotenkin, että mun lapset on kaikki jo noin isoja.

Myös minun opinnot ja työharjottelut on tältä vuodelta taputeltuna. Palkkatöidenkin osalta on kevään osuus valmis, sillä nyt alkoi mulla kesäloma.

* * *


Jos on asioita saatu päätökseen, niin uusia tekemisiä onkin sitten läjäpäin odottamassa vuoroaan nurkan takana.

Sain eilen uudet valkoiset päälliset sohviin ja tänään kipitin kauppaan hakemaan niihin värit. Kokeillaan nyt sitten seuraavaksi turkoosia. Ja vain neljä pakettia väriä tällä kertaa... jos vaikka saisin sen haalean sävyn. Hiukan ehkä jännittää miten nyt käy.  Huomenna ajattelin värjäykset suorittaa.

Myös remppa odottaa taas tekijäänsä. Pitäisi päättää mistä nurkasta aletaan, ja sitten vaan hommiin. On se vaan hauskaa miettiä, mihin tämän puolikkaan alakerran kamat työntää kesän ajaksi... miten pitkälle homma venyy ja tuleeko matkalla ylläreitä... miten me tehdään ruokaa, käydään suihkussa, pestään pyykkiä...?? Suunnitelmia keittiön lopputuloksen suhteen on, mutta ne on edelleen melkoisen muuttuvaisia. Ehkä se visio sieltä sitten tehdessä kirkastuu.


Nyt kuitenkin alkaa mulla loma, ja aion myös koittaa viettää sen aikana joitakin lokoisiakin hetkiä. Toivotaan, että lapsille riittää uimakelejä ja että itsekin uskaltaudun järveen jossain kohtaa. On sellanen olo, että tän kevään jälkeen olen todellakin loman ja levon tarpeessa, just nyt olo on erittäin uupunut.

Aurinkoista kesäkuuta kaikille!

Heli 

10 kommenttia :

  1. Ihanaa lomaa sulle ja perheelles :) Voi mä oisin huolinu mieluusti ton vaaleenpunasen hyllyn ;D

    VastaaPoista
  2. Onnea yli-oppilaalle,onnea peruskoulun päättäneelle ja onnea alakoulusta yläkouluun siirtyvälle!Onnea myös äidille:)
    Meillä on remppa täysillä menossa,nimittäin katto-remppa,melkoista kolinaa pitävätki miehet...
    ps.ilimottelepa,haluatko blogiini lukijaksi,laitoin sen suljetuksi,vain kutsuttujen luettavaksi :)

    VastaaPoista
  3. Onnea kaikille! Moni mun lukema blogisti on nuorimmaisensa kanssa hyvästellyt ala-asteen, niinkuin minäkin. Haikeutta tuplaten, ainakin mulla, kun tiedän, etten sinne kouluun enää mene mihinkään juhliin. Ellen sitten joskus aikojen kuluttua vaikkapa mummona :)

    Sohvasta tulee takuulla upea, vaikka väri jäisikin vahvaksi!

    VastaaPoista
  4. Onnea vielä kaikille! Hienoja saavutuksia teidän perheessänne :)

    Siis mähän aivan hullaannuin tuohon vaaleanpunaiseen hyllyyn, varsinainen namupala. Ei tosin silloin, jos tarkoituksena on ostaa valkoinen hylly... Laittelehan sitten kuvia uusista sohvanpäällisistä, mielenkiinnolla odotan. Turkoosi on ihana väri.

    Joo, kuulostaa siltä, että olet todellakin lomasi ansainnut! Remontti voi vähän raastaa hermoja, mutta yritä pitää hieno lopputulos koko ajan mielessäsi, niin eiköhän se siitä.

    IHANIA KESÄPÄIVIÄ, AURINKOA JA MANSIKOITA SULLE! :)

    VastaaPoista
  5. Pakko myöntää, että ihan samalla tavalla ajattelin, kun poikien ylä-astetaival aikanaan päättyi :)
    Joskin kyllä tuulettelin jo ala-asteenkin loppumista..

    Onnea ylioppilaalle ja ihanaa lomaa sulle! Kivaa, että on tekemistä tiedossa, mutta toivottavasti välillä muistat ja osaat ollakin vaan <3

    VastaaPoista
  6. Ai että, ainakin lappusten mukaan teillä oli huikean maistuvat tarjoilut! Sen pöydän äärellä olisin viihtynyt minäkin. ;-)

    Luulin ensin, että tyttösesi oli maalannut tuon Ikean hyllyn vaaleanpunaiseksi, mutta se taisikin olla alunperin sellainen. Siis väärä paketti?

    Mukavaa kesää sinulle! Aivan varmasti olet relaamisesi ansainnut. Kunhan myös muistat tehdä sen.
    Mä niin tiedän, ettei se meidänlaisillamme aina ole niin helppoa. ;-)

    P.S. Olen muuten lukenut Enni Mustosen kirjoja (Paimentyttö on vielä lukematta) ja miettinyt juuri saman tyylisiä asioita, joita sinäkin...
    Äidille Suomessa sanoinkin, että itselläni on jotenkin sellainen mielikuva, että ihmiset ovat aikoinaan voineet keskittyä siihen oleelliseen elämässä ja nykyään siihen ei enää ole aikaa tai mahdollisuutta. Tokikin he ovat tehneet todella paljon töitä, eikä se elämä ole taatusti ollut helpompaa. Mutta jotenkin ittselläni on sellainen tunne, että elämä on ollut silloin "täydempää". En nyt löydä oikeaa sanaa kuvaamaan tarkoittamaani asiaa.

    VastaaPoista
  7. Voi valtava minkä työn olet tehnyt noissa juhlavalmisteluissa! Sanon suoraan, että minusta ei olisi ollut tuohon! Onnittelut kaikille asianosaisille ja ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
  8. Riitta: kiitos loman toivotuksista! Tuo hylly olis ollut ihan kiva ehkä kuopuksen huoneessa... mutta ei tuolla aitassa.

    Suvi: kiitos onnitteluista! Ai teilläkin rempataan... meillä ei vielä tänään ainakaan ole aloitettu, ehkä päästään asiaan vasta ensi viikonloppuna, kun miehelläkin alkaa loma.

    Sanna: sohvasta tuli ihan superihana!!! Olen niin iloinen, että värjäys onnistui ihan täydellisesti!

    Meillä tuo alakoulun päättäminen ei tosiaan aiheuta koulun vaihtoa, kun tyttö jatkaa siellä steinerissa edelleen samoissa tiloissa ja samassa luokassakin varmaan. Niillä on yhdysluokka 5-6, ens vuonna se onkin sitten 6-7.

    Terhi: juu ei ollut kiva väri tuonne aittaan todellakaan tuo pinkki. Ja juu, laitan kuvia sohvanpäällysistä pian, värjäys tosiaan onnistui aivan yli odotusten ja väri on TÄYDELLINEN!! ♥ Remonttia odotellessa en ehkä kuitenkaan laita päällisiä vielä paikalleen. Tai no saa nyt nähdä... on ne NIIN ihanat! Kiitos kaikista toivotuksista! ♥

    Annukka: niin, sinä tiedätkin mun syyt helpotuksen huokauksiin tuossa asiassa... ♥ Ja koitan levätä, tosin ainakin tämä eka päivä lomaa on kulunut ahertaessa ja nyt olen aivan... loman tarpeessa... =D

    Simpukka: tarjoiluihin olin kyllä ite ainakin tyytyväinen ja maistuivat ilmeisesti ihan hyvin muillekin. Minä kun olen aika onneton keittiössä niin nuo onnistui kuitenkin jopa minulta.

    Kyseessä oli tosiaan väärä väri sinä hyllyssä. Se paketin päätylappu näytti että olis ollut valkoinen.. ja muistaakseni vielä myyjäkin antoi mulle tuon. Hitsi että harmitti!! Kauheessa kiireessä sillon sen Ikeasta vielä viimeisenä mukaan nappasin... argh!!

    Ja ymmärrän oikein hyvin mitä tuolla viimeisellä kommentillasi tarkoitit!!

    Keskeneräinen: itse asiassa nuo tarjoilut oli hyvinkin helpot ja nopeat toteuttaa! Jopa minulta onnistuivat, eli oikeesti siis helpot. =) Kiitos loman toivotuksista ja onnitteluista!

    VastaaPoista
  9. Tosi kivat noi kutsukortit. Miten ne oikein on tehty? Mun pitäis alkaa suunnittelemaan rippijuhlakutsuja.

    Onnea tuoreen ylioppilaan äidille ja koko perheelle!

    VastaaPoista
  10. Krisse: näinköhän tämä nyt meni liian myöhään sulle, tämä vinkki... mutta siis ihan vaan netistä etsin kuvan, Picasalla siihen tein tekstin päälle, sitten tulostin, leikkasin ja liimasin. Helppo homma ja mielestäni kivat kortit!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥