tiistai 17. kesäkuuta 2014

remontti etenee


Täällä homma etenee ihan kivasti. 
Tuollasta laudoitusta oli se alimmainen kerros lehtien alla (yläkuva).


Laudoitus irroitettiin veks ja sitten olikin enää nuo parrut, jotka jätettiin paikoilleen. Sieltä sai aika lailla viskellä hiekkaa ulos (ikkunasta...) ja tasoitella, että pohja oli hyvä, eikä parrut ottaneet mistään kohtaa kiinni hiekkaan - hiekka siis oli siellä alla ihan ihme kumpareilla.


Hirret oli ihan hyvät ja jäivät siis pohjalle. Siihen sitten nakuteltiin kiinni laudoitus:


Kissa keksi, että hänelle onkin tehty oikein kunnon hiekkis tuonne alle... ollaan nähty se jo useampikin kerta siellä kusaisemassa... Tällä hetkellä ollaan kuitenkin jo vieläkin pidemmällä, sillä lattiassa on nyt myös tuulensuojalevyt:


Myös tuo keskeneräinen kohta on nyt jo valmiina. Nyt sitten on ohjelmassa korkojen ottaminen ja sitten mitä lie... en minä tuosta hommasta juurikaan mitään tajua, kattelen vaan kun miehet tekee ja keittelen kahvia niille. Mun hommia on sit edessä tuonnempana, kun pääsee sinne sisusteluun... lattiat maalaan ja seinät myös ja tapetoinnissa autan yms.


Tuo surkea kuva on otettu auton ikkunasta ja sen tarkoitus on esittää, että todellakin täälläkin satoi lunta... varsin kylmä kesäkuu on kyllä ollut, ja sateinen. Onneksi meillä siis on nyt lattia edennyt, on ollu todella kylmä sisällä, kun se oli maahan asti auki.

Tällaista täällä tässä vaiheessa siis. Inhottava sotku ja sekasorto on olohuoneessa, kun rojut on sikin sokin. Olen koittanut vähän siivoilla tuolla sellasissa kohdissa missä pystyy, pyykkiä sentään pystyy pesemään ihan normaalisti ja ruokaakin laittamaan jotenkuten. No, kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu ja odotan kyllä tosi innolla uutta tupakeittiötäni!

Palailen taas, kun on jotain uutta raportoitavaa. Toivottavasti pian!!

Heli

7 kommenttia :

 1. Wautsi. Tuosta tulee vielä Hieno!!!!

  VastaaPoista
 2. No kissa on ollu onnellinen jättihiekkiksestä :) Hyvin se on tehty, tejän talo.
  Mieki otin tänään auton ikkunasta kuvia, kun ajettiin kauheessa lumipyryssä...

  VastaaPoista
 3. Helmi Nainen: joo, niin mäkin uskon!

  Sanna: kissa oli kyllä aika ihmeissään. Toivottavasti ei ehtinyt kovin monia kakkakasoja sinne vääntää myös... Ja totta, vaikuttaa että aika hyvin tässä talossa on asiat. Täällä ei esim ole koskaan haissut sellanen vanha talo, paitsi nyt kun maatakin jo tongittiin. Toisaalta mies on tän aivan toivottomasta tilasta remontoinut jo yli 20v sitten alunperin (paitsi tuon nimenomaisen lattian), ja kyllä täällä sillon oli myös veden jättämiä jälkiä. Nää kelit on kyllä aikamoiset... onneks on nyt lattiassa ees jotain, ettei lunta tule tupaan asti!

  VastaaPoista
 4. jaksuja sinne rempan keskelle...

  VastaaPoista
 5. On teillä siellä puuhaa! Onneksi hirret olivat kunnossa ja pääsitte jatkamaan laudoituspuuhia. Mielenkiintoinen remppa teillä meneillään. Jään ehdottomasti kuulolle :)

  VastaaPoista
 6. Voi että, hassu kissa! <3

  Näyttääpäs jo hyvältä, mäki ehkä uskallan tulla kyläilee ku ei tarvi hyppiä päästäksee olkkarii ;D

  Ja pääs toi keli tosiaa yllättämää mut, siel mä lumi/räntä/vesi/raesateessa kipittelin menemään :DD

  VastaaPoista
 7. Suvi: kiitos kiitos! ♥

  Jutta: tervetuloa seuraamaan! Onhan tässä tätä puuhaa kesäksi...

  Kameli: vielä joutui hyppimään ja nyt vasta joutuukin, kun on tuo vaihe mitä nyt on... mutta ehkä tämä tästä.

  Mä kävin iltalenkillä ja jouduin soittaa E:lle että tuo mulle hanskat ja hatun sinne... olin toiveikkaasti jättäny ne kotiin, että jos siellä vaikka tarkenis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥