keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

tiiliä ja muuta sellasta


Viimein voi sanoa, että on ollu kesäistä. Sukat on voinu heittää veks ihan tyystin ja iltalenkilläkin pärjää vielä T-paitasillaan. Pyykkejä on voinu kuivattaa pihalla. Ihanaa! Vaikka en mikään puutarha- tai yleensäkään ulkoilmaihminen ole, niin onhan tää kuitenkin tosi kivaa, kun on kesä, valoisaa ja lämmintä. Talviturkinkin heitin eilen, vaikka oli se vesi kyllä mun mielestä tosi kylmää.


Täällä kuitenkin aina vaan remontti jatkuu. Viikonloppuna mies irrotteli kattoa ja mä sit irrottelin niistä laudoista nauloja pois. Muun muassa. Ja viime yönä pihaan saapui tällainen pläjäys:


...joista sitten purkautui ensi hätään nämä:


Kyllä saa ihan kivasti hien irti, kun kantaa tiiliä tupaan... Tuon enempiä ei vielä uskaltanut edes tuoda, ettei lattia ota ja notkahda. Perjantaina alkaa sitten se uunien tekeminen ja nämä alkaa löytää omat paikkansa, jee!

* * *

Viikonloppuna oltiin miehen kanssa festareilla. Kelit oli hyvät ja mukavaa oli. Täytyy sanoa, että perjantaina paras oli ehdottomasti Turmion kätilöt. En ollu koskaan moista kuullut, mutta tykästyin kovasti. Mietiskelin, onko vähän älytöntä, että tällanen 40+ fanittelee tuollasta musaa... mutta mikäpä siinä, kai. Olen aina tykännyt eniten raskaasta musiikista. Ja vaikka välispiikit olikin noilla ihan älyttömiä (eikä ne sanatkaan nyt ihan vimpan päälle fiksuja oo...), niin se rytke ja jytke kyllä iski suoraan mun makuhermoon. Kerta kaikkiaan mainio livemeno!  

Toisen päivän paras oli ehdottomasti Kaija Koo. Olin vähän, tai aika paljonkin, pettynyt Apulantaan, jota kovasti odotin - jotenkin se ei ollu livenä ollenkaan niin hyvä kuin levyltä. Mutta Kaija otti kyllä yleisönsä ja oli ihan mahtava!

* * *

Asiasta viidenteen: mun tekis kovasti mieleni mennä asuntomessuille. Eikä ollenkaan vähiten siitä syystä, että siellä on kahden tutun suunnittelemat kohteet! Kohde 27 on setäni vaimon sisustama, ja kohde 34 sekä kohde 17 on lapsuuden ystäväni sisustamia. Olis tosi kiva nähdä ihan livenä heidän tekemänsä sisustukset! Se mitä olen kuvista nähnyt, ainakin näyttää kivalta. Saas nähdä, jos vielä lähtis joku vapaapäivä ajelemaan sukulaisiin ja kävisi messuilla myös. Mullehan Jyväskylä on tuttu paikka, siellä asuu lähes koko suku ja olen siellä kulkenut lapsesta asti vähän joka suunnassa, tunnen siis kaupungin suht hyvin.

No, palataan nyt kuitenkin arkeen ja just tähän hetkeen - tarttee nimittäin lähteä vissiin nukkumaan, koska huomenna on aamuvuoro... Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Heli

7 kommenttia :

  1. ihana kesä:) ja tuulessa+auringossa lepattava pyykki...Teillä remppa etenee mukavasti..Jyväskylä on syntymä-kaupunki mullakin,joten tuttu paikka..

    VastaaPoista
  2. Suvi: niin on ihana kesä! Remppa etenee, juu... hitaasti mutta varmasti. Jyväskylä on kiva kaupunki!

    VastaaPoista
  3. Täälläkin tekisi mieli lähteä asuntomessuille (meillä on jopa vapaaliput sinne), mutta saa nähdä pääsemmekö tänä vuonna. Pikkuista joutuisimme todennäköisesti raahaamaan mukaan joka tapauksessa kun imetän, mutta isosiskoa ei huvittaisi ottaa sinne mukaan ja se hankaloittaa menemisen. Tsemppiä remonttiin, teillähän edistyy hyvin! :)

    VastaaPoista
  4. Anna: vauvan kanssa onkin ehkä vähän hankalaa kuljeksia vielä. Onneksi näitä on joka vuosi! Mulla on nyt vaan tosiaan se lisäbonus, että olis noita tuttuja siellä sisustajina... ja muutenkin suku siellä.

    Ja kiitos, kyllä tää remppa tästä koko ajan etenee. Isoja muutoksia kuitenkin, jotka vaatii aika paljon työtä, niin ei voi kun vaan malttaa mielensä. Valmista on sit joskus! =)

    VastaaPoista
  5. Ootte kyllä ahkeria remonttihommien kanssa! Ja omakotiasujaltahan se homma ei lopu.. ;)
    Varmasti kiva ollut tuo festari reissu, meillä on tänä vuonna jäänyt kaikki konsertit väliin, olen kyllä luvannut viedä lapset kun tulee joku sopiva tapahtuma (kun en mihkään ördääjien sekaan viitsi viedä). Musiikki makua nyt ei kannata miettiä iän mukaan, kaikki kuuntelee just sitä mistä tulee hyvä fiilis!
    Asuntomessutkin jäi tänä vuonna väliin, kaikkee kivaahan siellä kuvien perusteella olisi ja sisustukset kiinnostaisi vaikkei ketään tuttuja siellä olekkaan.
    Mukavia kesäpäiviä sinne ja tsemppiä remonttihommiin! :)

    VastaaPoista
  6. Ei tiiliä, mutta samanmoisia mötiköitä pihakiven muodossa olen eilennä kanniskellut helteessä miehen naputeltaviksi tuohon terassin edustalle. Kolme lavaa saatiin eilen tyhjäksi ja himppasen jo aloiteltiin kolmea lavaa lisää.

    Kyllä siinä hikeä pukkasi ja etenkin selkä oli koetuksella, mutta ihme kyllä aamusella ei ollut paikat kipeänä.

    Tänään jatkuu ja kaunista tulee. Kyllä viimeistelty piha on karkkia silmille =)

    Mäkin haluaisin tuonne asuntomessuille, mutta eipä ole siippa tahi teini asiasta innostuneita, ehkäpä joku toinen vuosi sitten...

    Remppaintoa edelleen sinne!!!

    VastaaPoista
  7. Taina: mua ajoittain ihan tuskastuttaa ajatella, että vaikka nyt saadaankin jossain kohtaa tää remppa valmiiksi, niin sit olis vielä vähän ulkomaalausta, katto pitäis vaihtaa, piha pitäis laittaa... ei jaksais oikeesti enää yhtään... No, tänään oli mitä ihanin kesäinen päivä ja oli oikeastaan aika kiva maalailla...

    Kirsikka: varmasti ihanaa kun saa pihaa kuosiin! Mäkin toivon, että sit joskus meilläkin olis pihassakin jotain järkeä. Saa nähdä pääsenkö mäkään sinne messuille... en vaan jaksa enkä viitti lähteä ajelemaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥