sunnuntai 17. elokuuta 2014

edistystä keittiössä


Tänään oli lähestulkoon juhlapäivä. Sain laskea vettä keittiön hanasta ja keittää puuroa keittiössä liedellä!!! Jospa vois vaikka pakata tuon väliaikaisköksän ihan tyystin nyt pois...


Kyllä on herttanen tuo kesäkeittiö ollut meillä... se sijaitsee milloin rappusten alla (kuten kuvassa), milloin lattialla... Yhteinen tekijä on vain se, että kaikkialla sen ympärillä on koko ajan kauhea sotku. No, tämä loppui nyt, sillä tosiaankin tänään on koittanut suuri onni ja paikallaan ovat nyt hella, hana, allas ja tiskikone! ♥ Ai niin ja muutama kaappikin!! ♥


Se alkaa todellakin näyttämään keittiöltä!!

Epäonnea on näissä hommissa kyllä ollu ihan riittämiin. Otetaanpas esimerkiksi vaikka tuo allas tasoineen...


Meillähän oli vakaa aikomus säästää vanha, iso tiskipöytä. Sitten koitti se hetki, että sitä alettiin laittamaan paikalleen... ei mahtunut!! Se on täysin eri mallinen kai kuin nykyaltaat, ja kaappi kun oli uusi, niin kappas kippas, edessä olikin ongelma. Otettiin sitten käyttöön Plan B ja ostettiin uusi allas. Se on nyt sitten upotettu versio, kun entinen oli terästä koko hoito aina tuonne astianpesukoneen päälle asti. Minä en olis halunnut upotettavaa, koska koko ajan pelkään, että hölvään vettä joka suuntaan ja sitten se taso turpoaa jne jne.

No sitten ostettiin taso. Tai siis ostettiin liimapuulevy, jonka käsittelin Liberonin petsillä (sävy on harmaa tammi) ja sen päälle laitettiin pariin kertaan Bloomsin työtasoöljy. Ensimmäinen ostettu levy piti (kuinka ollakaan) käydä vaihtamassa uuteen, kun se eka oli aivan kiero joka suuntaan... Toinen sitten oli ok.

Sitten tehtiin tasoon aukko altaalle. Jes, tuli hyvä. Kunnes huomattiin, että altaan kiinnitysnippelit ei ollenkaan käy tähän levyyn... eikä ne muutenkaan oikein asetu kunnolla tuohon kaappiin... Lisäksi ne nippelit oli kai jotenkin tosi hankalat, ruuvit ei kiristyneet kunnolla jne. Koko tämä päivä on ollut taistelua altaan kanssa. En tiiä mitä vippaskonsteja tuossa on nyt sitten käytetty, mutta paikallaan se on. Jotain vielä pitää varmaan vähän fiksailla, koska altaan reuna hivenen irvistää (ja taas saa pelätä sitä veden hölväämistä...).

Ajatuksena on laittaa lasilevy välitilaan. Menin lasikauppaan ja ajattelin kävellä sieltä ulos lasinpalan kanssa. Ehei... lasi lähtee karkaisuun, jossa voi kestää 3-4 VIIKKOA... Nyt sitten mietitään mitä tehdään. Jotenkin tuo pitäis suojata nyt joka tapauksessa. Ja taas saa pelätä, että hölvää sitä vettä... ei kiva, jos tapettiin tulee vesilänttejä.

Ja vielä yksi epäonninen asia tuon kohdan kanssa: lampun paikka. Mies laittoin sähköt tulemaan ilmeisesti entisen kaapiston mitan mukaan tai jotain. Nyt piuhat on viitisen senttiä liian alhaalla... En tiiä miten tuon ongelman ratkaisis. Täytyy miettiä nyt jotain... *huoh* 


No oikeesti mua ei nyt kyllä kauheesti lannista nuo jutut, koska kuitenkin keittiö alkaa näyttää jo keittiöltä. Pakastin ja jääkaappi on paikoillaan, laatikosto on paikoillaan (siinäkin on liimapuulevystä tehty ja itse pinnoitettu levy päällä), hella on paikoillaan. Kaikki ruokatarvikkeet ja astiat ja sen sellaiset on kyllä vielä ihan hukassa, mutta lähipäivinä alan kaivella niitäkin esille. On ihan hassua suunnistaa jääkaapille tuonne - yksi jos toinenkin meistä vielä marssii kohti olkkaria hakemaan maitoa tai muuta...Tuossa olis sitten yksi tuleva projekti. Saa nähdä onnistuuko... Mä olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että tahtoisin takaisin meidän vanhan pirttikaluston. Se on ollu pitkään jemmassa tuolla yhdessä ulkotilassa... ja näyttääkin kyllä siltä. Katsotaan voisko sen kunnostaa. Maalaan sen ehkä sitten siniseksi.

Tässäpä tämän iloisen päivän tapahtumia. Nyt lähden vissiin nukkumaan, sillä huomenna on minulla syksyn eka koulupäivä! Jaa, en kyllä tiiä löydänkö mistään kaikkia tarvittavia kamoja kouluun... tai tarviiko nyt ekana päivänä ees mitään, ehkei.

Niin, mitäs tykkäätte meidän uudesta lookista keittiössä??

Heli

7 kommenttia :

 1. Onnea vaan, siitä se muotoutuu!
  Mie jotenkin niin tykkään tuosta ikkunasta tuossa.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanaa, paljon onnea! Odotan tuota hetkeä, kun pääsee omaan keittiöön!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Keittiöstä tulee kyllä tosi kiva kunhan kaikki on valmista. Ja aivan erityisesti tykkään teidän portaista, varsinkin just tolleen valkoisella höystettynä. Lattian sävy näyttää melkolailla tutulta, on kyllä ihana harmaa! Ja eikö vaan ookin niin, että valoa on moninkertaisesti edelliseen verrattuna.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää uusi keittiö, eikä ainakaan näin kuvien välityksellä ole lainkaan liikaa tuota tapettia on kuitenkin sen verran neutraalia. Lattia on valoisa ja kaapit mahtavat
  Kaiken kaikkiaan oikeenkin onnistunut :)
  Se että sait jo hellan paikoilleen on jo voitto sinällään. Keittiö ja kylppäriremontit on kaikkein rasittavampia.
  Ai niin, toi pönttis on symppis :)
  Täällä " kaupassa " on ollut aikoinaan joka huoneessa pönttöuuni ja sitten ne on jossain vaiheessa purettu pois, hö. Onneksi kuitenkin yksi oli jätetty tuonne ylös ja sillä lämpiääkin koko yläkerta. Meillä ei ole ylhäällä pattereita lainkaan ja hyvin on alakerrasta tuleva lämpö plus pönttis riittänyt lämmittämään makkareita
  Oikeen mukavaa koulun alkua sinne

  VastaaPoista
 5. Sanna: joo, muotoutuuhan se. =)

  Keskeneräinen: kiitos, kiva kun tykkäät! Minä odotan, että kaikki kamat olis siellä missä pitääkin. =)

  Vianna: kiitos kehuista! Ja totta todellakin, hirmuisen valoisaa tulee tänne! Vaaleat värit todellakin valostaa paikat.

  Maarit: kiva kun tykkäät! Tapettiin olenkin onneksi jo tottunut alkujärkytyksen jälkeen... =) loputkin seinät siis tapetoidaan. Pönttiksestä tykkään itekin. Meillä on vain puulämmitys täällä, paitsi yläkerran "uusissa" huoneissa on patterit, mutta ei ne tarvii olla ees päällä. Nyt toi uusi olkkarin uuni varmasti lämmittää vielä paremmin, ja vaikka toi pönttis on ollut todella hyvä lämmittäjä ennenkin niin nyt se varmaan on vieläkin parempi, kun sekin on uusittu. Koulut alkoi, mullakin, ja kyllä on mukavaa!

  VastaaPoista
 6. Hei, hienolta näyttää! Kuulosti kovin tutulta kaikki tuo tiskipöydän temppuilu, siis remonteissa näitä tuppaa ainakin meille tulemaan... tuli mieleeni tuosta jääkaapille menosta, kun meillä vanhassa talossa oli vesivahinkoremontti ja ainoa vesipiste oli yläkerrassa, jonne kiivettiin tikkaita (todellakin!) ja hanaoli siis vessassa pienen altaan päällä, joten sinne ei saanut edes kahvipannua alle, vaan piti pienellä mukilla lapata sitä vettä aina johonkin ämpärin, jonka kanssa sitten tultiin tikkaita alakertaan... joo ja minä oli silloin puolivälissä neljännestä lapsesta raskaana! No siis jokatapauksessa, sitten kun kolmen kuukauden hötväämisen jälkeen saatiin vihdoin vesihana keittiöön, niin monen monen monituista kertaa automaattisesti lähdettiin tikkaita yläkertaan :D

  VastaaPoista
 7. Kupla: juu, tiedän tunteen! Monta kertaa alussa lähdettiin väärään paikkaan jääkaapille tai sitten just ei vaan tajunnut että sitä vettä todellakin saa tuosta keittiöstä... =) On teillä ollu taiteilu jos tikkaita pitkin on pitänyt kulkea, huh!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥