maanantai 4. elokuuta 2014

portaat ja kaiteet


Meillä on olkkarista yläkertaan menevät portaat ja yläkerrassa sitten kaiteet. Nämä on olleet varsinainen probleema tässä vuosien saatossa, nimittäin vaikka minä todella kovasti tykkään niiden ulkonäöstä, eli siis mallista ja muodosta ja tyylistä, niin en todellakaan tykkää siitä, että ne on kellastuneet ihan hirveän näköisiksi.Ja mies tietenkin rakastaa tuota mäntyä. Meillä on siis ollut näiden osalta vääntö jo monta vuotta: minä tahtoisin maalata tai edes petsata tai mitä hyvänsä, että sais tuon kellastuneen pinnan veks. Mies haluaa että ne on puun väriset. Huoh. Nyt kuitenkin sitten pitkällisen taivuttelun tuloksena sain luvan ne petsata. Kunnes keksin, että paljon helpompihan ne on lakata sävylakalla. 

Suuri ongelma kellastuman lisäksi on tämä:


Kitti on siis aikanaan kai ollut samaa sävyä kuin puukin, mutta nyt se vaan pilkottaa kamalan näköisesti silmään. Ja siis tuossa kuvassa olen jo kynnet verillä koittanut hioa tuota pintaa puhtaaksi. No, into piukeena eilen ostin lakkaa ja hioin ja sitten aloin kokeilla mitä saan aikaan.


Todella masentavan näyn... (värikin niin kauhee, että yök, vaikka miten koitin valita hyvän sävyn...) Kitit ei tosiaankaan mene piiloon noin. Ja hermo se vaan sitten napsahteli, kun koitin tätä probleemaa miettiä eteenpäin. Argh.

Sain sitten miehen TODELLA pitkin hampain lupaamaan, että voin koemaalata kaiteita valkoisella. Mä tahdon itsekin, että tuo tuppeen sahattu ulkoreuna tulee näkyviin juuri tuollaisena kuin se onkin, siinä on tosi hyvä värikin. Mutta kellastumat ON SAATAVA pois, mä en muuten kyllä ala mitään.

Niimpä sitten tänään vetelin varovasti pieneen osaan sitä valkoista:Ja kyllä siitä vaan niin hitsin hyvä tulis noin, että miehen on nyt vaan kerta kaikkiaan pakko suostua tähän. Tuo kaunis ulkopinta jäis nätisti näkyviin ja kellastumat olis piilossa, samoin kitit. Porrasaskelmiin vois laittaa harmaan, koska kaikki lattiatkin tulee olemaan sitä. Eikö vaan kuulostakin hyvältä???

Jos kun mies antaa luvan, mä näperrän nuo kaiteen valmiiksi ja olen kyllä erittäin onnellinen tilanteeseen. Muutenkin remontti etenee nyt ihan mukavasti, etenkin kun sain viimein ne tapetit tilattua. Ja keittiön panelit on myös jo paikallaan:


Mutta nyt, kääk, kello on jo paljon... paljon hommaa vielä ja töihinkin pitäis ehtiä. Joten näihin kuviin, näihin tunnelmiin päätän tänään, heippa vaan!

Heli

6 kommenttia :

 1. Vaadin lisäkuvia tuosta uudesta värityksestä :D Siis laaja-alaisemmin niin, että näkyy uusi maali ja reuna :)

  Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 2. liputtaa maalauksen puolesta!

  VastaaPoista
 3. La Petite Princesse: saat kyllä kuvia vielä... kunhan saan tehtyä ja kuvattua.. =)

  Suvi: jee, se liputus varmaan auttoi... =)

  Katja: kiitos peukuista, tuli se!! =D

  VastaaPoista
 4. Ota vaan sen kannalta että tää on niitä "lopussa kiitos seisoo"-projekteja. :)
  Meillä kestää jokainen huoneen remonttikin monta kuukautta kun tuntuu että jotkut bloggarit niitä vaan pyöräyttelee tuosta vaan yön tunteina. Mutta elämä on. ;)

  Olisipa hauska treffata joskus jos Tampereella työmatkalla piipahdat. :)

  Aurinkoista elokuuta ja tsemppiä remontin kanssa!

  VastaaPoista
 5. Taina: noinhan se on otettava. Kyllä tää jo viikon päästä on varmaan taas tosi paljon edistyny... =) Itse asiassa tuosta mun tekstistä tais saada sen kuvan että työmatka, mutta se oli siis ihan oma matka. Mun sisko asuu Lempäälässä ja kävin siellä 2x, kun vein eka tytön sinne serkkulaan ja sit hain pois. Ihanaa elokuuta sullekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥