perjantai 1. elokuuta 2014

remonttiväsymystä ilmassa

Täytyy sanoa, että mitä pidemmälle kesä on edennyt, sitä isompi kiristys on ollu päänupissa tämän remontin kanssa. En jotenkaan vaan todellakaan voinut kuvitella, että kun kesäkuussa on aloitettu, niin elokuussa ollaan edelleen aivan vaiheessa kaikkien hommien kanssa. Mutta niin vaan on tilanne, eikä ihan äkkiä valmista ole näkyvissä vieläkään. Argh!

Ymmärrän kyllä sinänsä oikein hyvin, että homma on hyvin hidasta, kun samalla käydään töissä. Mies tekee 8 tunnin päiviä noin +40 asteen lämmössä nylonhaalareissa ja naamari päässä... että siitä sit vaan kotiin jatkamaan raatamista illaksi, etenkin näillä helteillä... Itsekin olen ihan saamaton, mutta myös tosi turhautunut kun ei mitään tapahdu. Mulla on epäsäännöllinen työaika, ja esimerkiksi tällä viikolla on ihan joka päivä jotain, jos ei työtä niin muuta menoa. Mm. kaksi reissua Tampereelle... aika tavallaan aivan hukkaantuu kaikkeen muuhun kuin remonttiin. En voi silti mitään sille, että ajoittain meinaan olla ihan hermo kireenä ja itku silmässä silkasta epätoivosta tän sotkun ja valmistumattomuuden kanssa.  


Mun päätä on kiristellyt sotkun lisäksi myös esimerkiksi päättämättömyys tapetin suhteen. Se mun aikoma tapetti kun ei ole kenellekään muulle kelvannut täällä... Olen siis joutunut etsimään uutta vaihtoehtoa, ja voin sanoa, että se kyllä tosiaan käy työstä! Olen plärännyt läpi yhden jos toisenkin tapettikirjan... ja katsellut eräänkin kaupan valikoimat läpi kokonaisuudessaan. Eilen sitten hain meille kotiin kirjoja ja tapettimalleja ja esittelin vaihtoehtoja miehelle.


-Miten olis tämmönen missä on palloja?
-No ei tosiaankaan.
-Selvä.


-No entäs tämmönen missä on kasveja? Väritkin olis just täydelliset tänne.
-Liian kirjava.
-Aha.


-No entäs tämmönen ruututapetti? Tää olis keittiömäinen.


-Tai tämmönen ruutu?
-En tykkää ruuduista.
-Jaaha...


-Eikä siis tää alkuperäinen ajatus käy??
-Ei.
-Miks ei??
-Liian kukertava.
-Jaha...

Arvatkaa mikä lopulta tuli valituksi?
No tuo kirjan kannessa oleva ruusutapetti. Olkoonkin, että kuvassa se on makkarin tapetti. Meille tulee sellanen ja piste. Molemmat tykätään siitä ja se on väreiltään tosi ihana. Huomenna menen tilaamaan sen ja se siitä mietinnästä sitten. Luojan kiitos. Ja oikeesti tuo kyllä näyttää todella kauniilta, kateltiin sitä jo aiemmin kun kerran oltiin etsimässä tapettia yhdessä... (tais jopa mies itse ehdottaa sitä...) 

Tuolla Vintage Rose -kirjassa on monta muutakin aivan ihanaa tapettia, eli jos tykkää maalaisromanttisesta tyylistä niin se kannattaa kyllä katsoa läpi.


Mun täytyis nyt sitten potkia itseni raaputushommiin. Portaat ja kaiteet saa pintaan petsin, mutta sitä ennen ne pitää hioa. Onneksi noita ei ole lakattu joka suunnasta ja vältyn ihan kaamealta hiomiselta. Ja onneksi mies ehdotti että ottaisin skrapalla ne päällimmäiset lakat ja sitten hiomapaperilla vaan hipaisen muualta. On pölyn määrä kyllä ihan toista, kun ei kaikkea tarvii paperilla hioa.

Mietin tässä, että on se hyvä kun kirjoitan blogia. Löysin nimittäin hyvin nopeasti vanhojen tekstien joukosta tiedon siitä, mikä sävy mulla on ollut aiempien petsaushommien kanssa. Jotain hyötyä siis siitäkin, että lärpättää asioitaan netissä... Tosin noi tiedot löysin sieltä teksteistä, mitä olen poistanut blogista ja ottanut vaan itselleni talteen... mutta kuitenkin. Vuonna 2010 heinäkuussa tein sen pikakeittiöremontin ja siellä yhteydessä se sävykin oli onneksi mainittuna... jouduin nimittäin vähän arpomaan kahden sävyn välillä ja olisinpa sitten valinnut muuten just sen väärän, ellen olis löytänyt muistiin kirjoitettuna sitä tuolta!

No niin. Velvollisuudet kutsuvat. Kuulemisiin taas.

Heli

6 kommenttia :

 1. Minulla iskee jokaisen remontin kanssa se remppaväsymys. Vielä ei ole ehtinyt eteisen kanssa tulla, mutta heti kun alkaa työt niin sitten ahdistaa kun on vain yksi sisäänkäynti. Ja siihen mennessä kun loma on ohi ei saada millään valmista. Mutta sentään taas etenee, huomenna pitäisi saada lankut takaisin lattiaan. Ja sitten päästään seinien kimppuun, joten tapetti pitää tilata heti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. On ihan ymmärrettävää, että vähän väsyttää, uuvuttaa, itkettää. Tapettien valinta olisi minulle karmeaa - minun pitäisi jossain nähdä joku minkä haluan ja hakea se kaupasta :)

  VastaaPoista
 3. Katja: mä oon varmaan unohtanut sujuvasti kaikkien edellisten remonttikesien vaivat... ainakin tää nyt tuntuu työläämmältä ja toivottomammalta kuin mikään aiempi juttu mitä on tehty. Ehkä se on tämä kaiken sekasorron keskellä eläminen mikä sen tekee... ja se, että mun kuvitelmat on aina että "täähän on pian tehty" ja totuus onkin sitten jotain aivan muuta. Tsemppiä teillekin remontin kanssa... se on kyllä taatusti vielä vaativampaa, kun seassa on pikkuväkeä!

  Toinen Katja: no mä olen kyllä kanssa niin toivottoman huono valitsemaan... tää tapetin valinta oli kyllä jotain aivan hirveetä, voin sanoa. Selasin varmaan miljoona kirjaa... nyt tästä puuttuu sitten enää se, että toi valitsemamme tapetti onkin sellasta mitä ei enää saa, taikka sit se on ihan hirveän hintaista...

  VastaaPoista
 4. Tsemppistä,tsemppistä kovasti sinne! Tapettien ja laattojen valinta on vaikeeta,kun pitäs nähhä isompana pintana(ja se toisten mielipide..)Talvella tehtiin yläkerran vessaa ja minä oon koko tämän 5vuotta,minkä se on rakentamistaan oottanu,"nähny" ne vessan seinät raikkaan turkoosina.No ohhoh,kun mäntiin rautakauppaan maalia hakemaan,ni tultiinkii harmaan tapettirullan kans poikkeen(ihan nätti tapetti ei sillä)Mies tyrmäs kaikki miun turkoosit maalivaihtoehot ja kun ei päästy yhteisymmärrykseen sävystä pyöräytettiin suunnitelmat uusis..Pikkusen pitii nieleskellä,mut hyvä tuli nytkii :)

  VastaaPoista
 5. Mä sulle omassa blogissa jo vastailinkin, mutta toivottelen vielä tsemppistä ja kestävyyttä!! :))
  Kyllä se valmiiksi tulee!

  VastaaPoista
 6. Mepudi: joo kyllä paljon auttais kun näkis ihan kunnolla tapettia (tai mitä tahansa suunniteltua pintaa) eikä vain jonkun pienen palasen. Tuosta mun valitsemasta tapetista onneksi oli tollasia huonekuvia, auttoi vähän. Se teidän vessa on varmasti ihan hyvä, vaikket unelmaväriä sinne saanutkaan. Joskus on pakko tehdä kompromisseja... mäkin jouduin tekee tapetin kanssa mutta onneks löytyi ihan hyvä vaihtoehto.

  Ruusa: kiitos, kyllä tää tästä, pikkuhiljaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥