tiistai 12. elokuuta 2014

ruusuja, ruusuja, (liikaa???) ruusuja...

 

 Kun kurkkaan tästä koneelta etuoikeaan, näen tuon kuvan näyn... Lattia on siis maalattu ja tapettikin on seinässä! Hirmuisia edistysaskelia, mutta kyllä ollaan niiiiin väsyneitäkin, että voihan apua... Viikonloppuna maalasin lattian, koska oli tarkoitus, että keittiökaapit tulevat maanantaina (eilen). Ei niitä sitten näkynytkään, mikä oli sinänsä hyvä, että saatiin sitten eilen viimein tosiaan tapetoitua. 

Kaapit tulevat tänään, niimpä painettiin puoleen yöhön tuota hommaa, että saadaan ne paikat valmiiksi, mihin kaappeja on tulossa. Naapurin mieskin oli auttamassa. Tapetoinnin edetessä tapahtui kuitenkin jotain tosi kummallista... mua alkoi nimittäin todella mietityttää tuo ruusujen määrä.

(älkää sitten kiinnittäkö kuvissa huomiota joka suunnalla näkyviin romuihin...)


Tuonne nurkkaukseen tulee minun kirjoituslipasto. Samaan paikkaan missä se siis olikin. Ikkunasta tänne päin tulee sitten kaappeja - pelkät alakaapit - sekä seinälle hyllyt, samaan tyyliin mitä oli ennemminkin.


Samainen seinä jatkuu tuossa. Oikealla olevasta ikkunasta vasemmalle päin tulevat siis ne alakaapit hellaan saakka. Seinän yläosassa olevan reiän kohdalle tulee liesituuletin ja sen alle hella, samaan paikkaan missä olivatkin. Nurkkaan tulevat pakastin ja jääkaappi. Hellan ja jääkaapin väliin tulee 60cm leveä laatikosto. Toisen ikkunan alle tulee entiseen malliin Ikean kukkataso, joka tosin meillä toimittaa kissan ruokintapaikan virkaa.


Sama seinä jatkuu tässä. Ikkunasta vasemmalle tulee tiskipöytä ja tiskikone, ihan nurkkaan tulee korkeampi kaappi ja tiskipöydän päälle (keittiöni ainoat) yläkaapit. Uunista tulee musta, niin kuin se olikin, ja ajattelin myös tuon jakkaran maalata mustaksi. Sopishan tuo sininenkin, mutta toisaalta sen väri on aika kärsinyt, kun se on ollut remontissa apulaisena, ja muutenkin kaipaan tänne ryhtiä siitä mustasta. Kaappien jalatkin tulee olemaan mustat, ja niin, mulle ei tule kaappeihin sokkeleita lainkaan vaan kaikki mahdolliset on jaloillaan seisovia. Katosta tulee valkoinen.

Täytyy sanoa, että kun tuota oviseinää tapetoitiin, alkoi se kauhistus hiipiä mieleeni! Yhtäkkiä alkoi tuntua, että ei ehkä sittenkään olis enää tuota seinää pitänytkään tapetoida... Aloin katsella tilaa lievän ahdistuksen vallassa ja miettiä, että mitäs ihmettä nyt...


Tarkoitus oli, että myös noiden puolipaneeleiden yläpuolelle tulee tapetti. Nyt mulla on kuitenkin sellanen olo, että ei kerta kaikkiaan enää yhtään ruusua tänne!! Olenkin tässä huonosti nukutun yön jälkeen koittanut tuumia tilannetta. Ensin ajattelin, että jos maalaisi jompsin kumpsin päin valkoisella ja jollain sopivan sävyisellä sinisellä seinän ja paneelin. Mun mielestä paneeli siniseksi ja seinä valkoiseksi, miehen mielestä tietenkin just toisin päin... 

Toisaalta mietin olisko parasta kuitenkin maalata kaikki vaan valkoiseksi, ettei tästä tule ihan värien sekamelska. Toisaalta vähän hirvittää, että onko se pelkkä valkoiseksi maalattu levy sitten ihan tyhmä... olisko siihen laitettava kuitenkin joku kuviollinen maalattava tapetti alle (esim se ihan perus lasikuitutapetti). Mietityttää myös tuo oviseinä... että pitääkö mun tuhota tehty työ ja vetää sekin vaan valkoiseksi...

No, kunhan ne kaapit saapuu ja saadaan paikalleen, voi näkymä olla vähemmän levoton. Uskon myös, että mustat (uuni, jalat, hyllynkannakkeet) ja tummanruskeat (hyllyt, tasot) jutut ryhdistää tilaa. Joten ehkä mä odotan, että saadaan hommaa vähän eteenpäin, enkä ala nyt suin päin heilumaan maalitelan kanssa vielä.

Ei voi muuta sanoa kuin että on tää remontointi kyllä melkoista hommaa. Visiot, mitä päässä on, ei aina todellakaan ole sitä sit valmiina... Mulle tulee mahdollisesti nyt jäämään sitten tapettia muutama rulla yli, täytyy koittaa niitä vaikka myydä sitten pois, koska niitä ei voi palauttaakaan (ovat tilaustavaraa).

Semmosia mietteitä tänään. 
Mitäs sanotte tästä asiasta, onko ehdotuksia ja näkemyksiä, kuulisin mielelläni...?

Heli
   

11 kommenttia :

 1. Kyllä tuo tapetti on hyvä. Tottakai näyttää levottomalta ennen kuin kaikki tavarat on paikoillaan, hyllyt, kaapit yms.

  voisit ottaa tuosta tapetista jonkin sävyn ja sillä maalata tuon paneelin yläosan. Olisi vaikka vähän sellainen utuinen ja rauhallinen valkoisen panelin kanssa?

  Hyvä tuosta tulee:) tsepmppiä vaan!

  VastaaPoista
 2. Makuasioitahan nuo ovat. Itse en ole kukkatapettien ystävä, mutta sinälläänhän nuo käyvät hyvin tuollaiseen "tupamaiseen" tilaan. Ei näytä levottomalta tyhjänä, mutta sitten, jos/kun avohyllyt ovat täynnä tavaraa ja kalusteet ovat paikoillaan, niin näyttää varmaan "täydemmältä" kuin näyttäisi yksivärisillä seinillä, luulisin. Ensimmäiseksi tuli mieleeni, että voisiko paneelien yläpuoli olla.maalattu mustalla liitutaulumaalilla - kun sitä mustaa kuitenkin tilassa tulee olemaan...

  VastaaPoista
 3. Heippa pitkästä aikaa :)

  Koska mulla on tapana ruveta pohtimaan asioita ja etenkin kaikkien kaikkia remonttiaiheisia kysymyksiä ihan juurta jaksain ja koska mulla ei just nyt olis siihen aikaa (olenhan näet töissä niinkuin tästä huomaa ;)), niin mun tarvii ihan vaan nopealla mutu-tuntumalla sanoa, että olisin ehkä enemmän sun miehen kannalla siinä, että paneeli valkoiseksi ja seinä siniseksi (ja sen sinisen sävyn varmastikin nappaisin tapetin kukista jostain kohtaa, niin on sitten varmasti samaa paria). Mutta tää siis vain nopea analyysi ja mielipide ja ihan varmaa on, että näkymä tosiaan muuttuu, kun on kalusteet ja kaikki paikallaan. Ruusujen määrä vähenee oleellisesti. (Voin kuvitella, että ihan vaan remonttiväsymyksen takia ne tuntuu vilistävän silmissä ;)).

  Hirmu homman ootte tehneet. Mua ihan hengästyttää pelkkä ajatus, kun itse en oo tehnyt aikoihin mitään.

  Tsemppiä loppumetreille <3

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä totta, että pienestä tapetinpalasta on vaikea hahmottaa, miltä koko huone näyttää sillä päällystettynä. Silloin kun me ostettiin tapetit tähän mejän pikkuruiseen olkkariin, kriteerit oli: 1.ei kallis 2. ei säännöllistä kuviota, joka pitää osuttaa kohdalleen tapetoidessa 3. mahdollisimman mitäänsanomaton, ettei ala silmä sairastaa. Sellaiset totisesti saatiin - jos mun pitäs jostain mallistosta osoittaa, mikä tapetti meillä on, niin en osaisi :) Se on niin ei-mikään.

  Mutta on se kuitenkin varmaan hienoa, kun on jo tuossa vaiheessa iso remontti!

  VastaaPoista
 5. Ihanan & raikkaan näköistä!

  Suosittelen, että tosiaan odotat, että kalusteet on asennettu ja mietit sitten tilannetta uudelleen. Eikä toi näkymä mun mielestä ole lainkaan levoton nytkään, kun tapetti on kuitenkin kukistaan huolimatta aika hillitty. Ei mikään räikeän kirjava ja päällekäyvä.

  Ai että, pian teillä on valmis koti! :)

  VastaaPoista
 6. Onhan ruusuja kieltämättä jokseenkin paljon, vaikkakin osa niistä jää alakaappien taakse piiloon. Mua sun tapettivalinta vähän yllätti, ehkä nuo ruusut mieltää enemmän makuuhuoneeseen. Tosin puolivalmista ei pidä koskaan arvostella.

  Lasikuitutapettia en laittaisi mihinkään, se on niin rumaa. Itse maalaisin valkoisella nuo muut seinät, ei ainakaan sinistä puolipanelin yläpuolelle! Musta tilan ryhdittäjänä kuulostaa oikein hyvälle idealle :) Keittiönkaapit ilman sokkelia on myös kiva juttu. Ja tuo pönttöuuni on kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista
 7. Kaapistot ja huonekalut muuten häivyttävät aika paljon tapettia. Pystyykö tuosta etenemään niin, että tapetoi tai maalaa vasta sitten kun kalusteet ovat paikoillaan?

  VastaaPoista
 8. Varmasti sitä ehkä liiankin ruusuista tunnelmaa helpottaa se kun sinne tulee ne kaikki keittiökalusteet ja muut kalusteet niin peittäväthän nekin ruusuja.
  Mä olisin sun miehen kans samaa mieltä siitä että puolipaneeli valkoseks ja seinälle semmonen ihan hennon vaaleansininen/harmaansinen sävy. Samanlainen kuin niissä ruusuissakin on niin olis vähän yhteneväinen.
  Varmaan viisasta tosiaan katsoo hetki vielä ennenkuin tekee päätöksiä :)
  No kohta helpottaa, teillä on remppa jo tosi hyvällä mallilla!

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille kaikille yhteisesti viesteistänne!

  Hyviä ideoita heititte ja näyttää aika yhteneväiseltä tuo rintama mieheni kanssa sen puoleen, että panelit valkoiseksi ja yläpuoli siniseksi. Tosin myös mustaa ja ei-ainakaan-sinistä ehdotusta tuli. Lohduttavaa on kuulla, että tykkäätte tapetista - joka todellakin on ehkä enemmän makkarin kuin keittiön tapetti... se oli siinä mallikirjassakin makkarikuvassa, ja kyllähän se mua vähän mietitytti, mutta päätin kuitenkin ottaa sen.

  No, tällä hetkellä tilanne on se, että suurin kauhistus on selätetty. Olen myös päättänyt odottaa sitä, että kaapit on paikallaan ja miettiä sitten vielä uudelleen mitä teen. Kaapit on just nyt tuossa lattialla sikin sokin, ne on varmaan huomenna tai lähipäivinä viimeistään paikoillaan, eli sitten pääsen näkemään miltä näyttää ja jatketaan seinähommia vasta sen jälkeen.

  Ihanaa, kun tämä homma alkaa lähestyä loppusuoraa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥