sunnuntai 31. elokuuta 2014

viikonlopun jutut


Meillä on kaikki tapetit seinillä, jee!

No, muuten viikonloppu ei sitten ollukaan yhtä suurta edistystä remontin saralla, niin kuin olin ajatellut ja koko viikon kovasti odottanut... Oikeastaan mitään muuta ei olekaan sitten tapahtunut. Paitsi että olen saanut myytyä ylimääräisiä huonekaluja pois, ollaan viety kierrätykseen aika paljon kamaa ja ollaan haettu kaupasta liimapuulevyä, joka on jo sahattu palasiksikin ja joista voin alkaa tekemään hyllyjä huomenissa. Mutta ei siis ole vielä astiakaappi siirtynyt paikalleen tai muutakaan sellasta selkeää edistystä. Noh, viikko se on seuraavakin... ja kuukausi se on syyskuukin...

Meidän kodinkoneet alkaa todellakin sanoa itseään nyt irti. Viikko sitten taisi poksahtaa hellasta kiertoilmauuni-osuus. Luulin jo, että se homma saatiin korjattua selväksi, kun hurina kuulosti taas normaalilta, mutta eipä se uuni sitten lämmennytkään. Onneksi muut toiminnot pelaa ja uuni lämpiää normaalisti kuitenkin. No sitten astianpesukone: korjaaja katsoi sen ja keksi viankin (kone ilmoitti, että tulvasuojatoiminto on mennyt päälle). Koneen piti olla ehjä, paitsi ettei se sitten tänä aamuna lähtenytkään toimimaan... (ja juu, kaikki mahdollinen on tarkistettu...) Myös meidän pyykkikone alkaa vedellä viimeisiään. Hyvin on Bosch meitä kymmenen vuotta palvellut, mutta aika kallis pieti on kyllä uuden hankkiminen. Katsotaan nyt ensin mitä vakuutusyhtiöstä sanotaan.


Tuossa kuvassa on sitten viikonloppuni todellinen lankeemus. Mulla on ollut tähän asti aivan tavallinen kännykkä, siis ei-äly-sellainen. Olen vastustanut suuresti älypuhelimen hankkimista (omalla kohdallani siis), mutta toisaalta sen hommaaminen on myös kieltämättä kiehtonut. Nyt, kun DNA:lla oli tämä älypuhelinten karvalakkimalli tarjouksessa hintaan 69€, ajattelin, että pitäiskö munkin nyt sit kuitenkin se hommata...

Niin mä sitten hommasin. Ja jo kaupasta ulos astuessani kaduin koko asiaa... Mitä mä nyt oikeesti tollasella teen? Kun en mä tarvii puhelinta kuin puhumiseen, tekstaamiseen ja joskus vilkaisen siitä sähköpostit. Mä EN tarvii mahdollisuutta pelata, kuunnella musiikkia, kirjoitella sähköistä kalenteria, katsella elokuvia (siis haloo, tollasesta tulitikkuaskin kokoisesta ruudusta...) tai mitä kaikkea ihmeellistä tollasella hilavitkuttimella nyt sit voikaan tehdä. En osaa käyttää Instagramia, Twitteriä, Whatsupia tai mitä nää nyt on. Mulla ihan tasan menee hermot, kun koitan osua niihin kirjaimiin tollasella näytöllä tekstaria kirjoittaessani. Ja niin edelleen.

En ole vieläkään avannut koko pakettia. Katotaan avaanko huomenna, vai palautanko koko vempeleen...

Sellanen viikonloppu. Ens viikolla sitten ehkä edistymme remontissa, ehkä emme. Lähdetään siitä, että edistymme...

Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

Heli

4 kommenttia :

 1. Meillä tiskikone ilmoittaa aina välillä että menee tulvasuoja päälle. Ja sitten ei käynnisty. Saatiin vinkiksi kuivata itse se koneen allas, eli mies imee sieltä ruutalla ja letkulla vettä pois. Ja sitten odotellaan muutama tunti ja taas toimii kone. Ja jotta tätä ei tapahdu, on huomattu, että kone pitää avata heti kun on pessyt ja jättää luukku auki. Muuten kosteus tiivistyy vedeksi sinne pohjalle ja hälyttää. En tiedä miksi vanhemmiten alkoi tehdä tuota, korjaajakaan ei löytänyt vikaa. Toinen mikä huomattiin itse, oli se että joku kondenssiputki lähtee herkästi pois paikoiltaan. Teipattiin paremmin kiinni :)

  Näillä toimepiteillä on nyt pärjätty ja toivotavasti pärjätään pitkään, nyt ei ole halua ja valuuttaa ostaa uutta konetta.

  VastaaPoista
 2. Katja: meidän korjaaja keksi, miksi sitä vettä oli sinne alle kertynyt: koneen sisäseinässä on sellanen joku ihmeen juttu (pyöreä... sellanen kämmenen kokoinen... en osaa sanoa mikä se on...), joka oli jotenkin löystynyt ja sitä kautta vesi pääsi ohjelman aikana sinne alas. Hän vain sitten kiersi sen tiukemmalle ja siltä osin homma olikin sitten selvä. Kannattaa siis teidänkin tarkistaa voisko se olla löystynyt ja siitä pääsee vettä karkaamaan sinne alle.

  En tiedä mitä nyt sitten on tapahtunut, koska kone tavallaan aloittaa ohjelman ja pumppu käy ja tyhjentää ne edellisen pesun vedet - sitten pitäis alkaa veden ottaminen mutta siihen se sitten tyssääkin. Kaikki mahdollinen on tarkastettu: vesihana on auki, putket ja letkut on suorassa jne jne... en tajua. Pitää huomenna soittaa sinne korjaajalle taas, huoh.

  Tosi paljon ärsyttää tiskikoneen puuttuminen, kauhea kaaos on hetkessä altaassa ja sitten pitää varoa niitä tapetteja... ja tiskikaappi on tupaten täynnä...

  VastaaPoista
 3. Meidän kone teki tuon saman, eli ohjelma periaatteessa käynnistyi - pumppu poisti veden ja kun piti ottaa uutta vettä niin vikakoodia vaan pukkasi ja ohjelma pysähtyi. Onneks oli takuuta vielä niin pystyin soittamaan korjaajan, joka sanoi että sielä pohjassa (mistä vesi poistuu) on joku 'silmä' joka lukee veden määrää ja jos sen pintaan pääsee kertymään rasvaa tai vaikka joku murunen - ei sen silmän säde pääse läpi ja kone saa väärän viestin eikä ota vettä. Se pitää puhdistaa esim kuumalla vedellä ja tiskiharjalla, mutta sitten pitää vielä poistaa vikakoodi ja sitä korjaussetä ei mulle paljastanu (vaikka tarjosin pullakahvit).

  VastaaPoista
 4. Katjainkeri: meillä on nyt se omituisuus, että ei ees vikakoodia tule. Siksi ollaankin vähän äimänä... Täytyy soitella sille korjaajalle, että mikä nyt vois mättää vai voiko OIKEESTI meidän kaikki koneet vaan ottaa ja hajota yhtäaikaa... Pitää koittaa vielä katsoa jos löydettäis joku tollanen "silmä" meidänkin koneesta.

  Olipas hassu setä kun ei pullakahvit kelvannu! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥