tiistai 16. joulukuuta 2014

loman odotusta ja lemppariohjelmia


Viikon päästä on joulu. Ollaan mekin jo vähän valmistauduttu. Kynttilöitä on polteltu ja hyasintteja kasvateltu. Nuo kuvan pienet nuppuset ei kyllä tunnu kasvavan mihinkään... Kortit jäi kuin jäikin laittamatta, eikä nyt kauheesti kyllä haittaa moinen. Lahjukset on hyvällä mallilla, vähensin saajia rutkasti, ja (vaikka se vähän kirpaiseekin niin) sekin ratkaisu tuntuu oikein hyvältä. Joitakin hankintoja on vielä tekemättä, mutta hyvä ja levollinen fiilis on niiden suhteen. Ei paniikkia ollenkaan ja tiedän mitä tartten. Aikaa hankintojen tekemiseen on oikein hyvin, ei tartte kiirehtiä yhtään. Luksusta!


Valosarjojen kunto on katsastettu. Joka vuosi niitäkin pitää rempata kuntoon. Mutta kyllä ne kivan hämytunnelman antaa kotiin.


Sisäpuu on koristeltu. Siihen olis kyllä valot vielä kiva saada. Ehkä noi yhdet pikkuvalot vois siihen jotenkin viritellä? Edelleen vähän mietin mitä tehdään kuusen kanssa, otetaanko vai ei. Ehkä ei. Vaikka toisaalta kuusi olis kyllä niin kiva ja nätti. Ehkä jos jostain löytyy sellanen "tämä kaatuis vaikkei olis joulukaan"-kuusi... Viime vuonna meillä oli naapurilta saatu tuulen kaataman ison kuusen latva, joku sellanen olis nytkin ok.


Tähtikin on ikkunassa! Kammon keltaiselta näyttää valoisalla... mutta hämärässä taas sit mukavan pehmeän sävyiseltä. Mun mielestä on ihanaa illalla, kun muuten on pimeää ja vain noi tähdet ja kyntteliköt valaisee.

* * *

Mun näyttö on ohi!!! Tai näytöt, tein kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun ovat sen verran samaa asiaa (kirjanpitoa molemmat siis). Nyt on matskut suunnilleen kasassa, vähän vielä viilailen sitten loman aikana tai joskus yhtä juttua. Ja teen vielä kunnollisen koosteen kaikesta. Tammikuun lopussa on sit vasta kolmikanta-keskustelu, siihen mennessä ajattelin vielä lukea kunnolla kaiken läpi, että pystyn siellä sit näyttämään osaavalta. Hehheh.

Enää huominen päivä harkkapaikassa, sit alkaa LOMA!! Kouluun palailen sit joskus ens vuoden puolella... jokseenkin kolme viikkoa ehdin lomailla, jee! Olen kyllä levon tarpeessa, on jotenkin väsynyt olo ollu kaiken syksyä. Mun vatsakin reistaa ihan urakalla, se on koko ajan kipeä (ollu enemmän ja vähemmän kipeä jo viikkokausia). Ajoittain ei tartte kuin vettä juoda tyhjään mahaan, ja taas on kauheet kipristelyt... en oikein tajua mikä auttais. Tuntuu vähän kuin närästäis, mut ei sit ehkä kuitenkaan. Inhottavaa. Omituista.

* * *


Ihan out of everything: kattelin eilen netistä kaksi viimeisintä jaksoa Amazing Racesta. Ja kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun lemppari-parit on nyt molemmat poissa. Nyyh. Mä niin kannatin noita ihania poikia (Andy ja Tommy), olisivat saaneet voittaa. ♥


Toinen lempparipari oli Bill ja Cathi:


Mun mielestä tossa sarjassa usein erottuu joku pari, joka on aivan selkeesti ylitse muiden, ja useimmiten sellasen parin valttina on iloisuus, reiluus, kohteliaisuus, kunnioitus, innokkuus, jonkunlainen lapsekas into siitä kaikesta, mihin he pääsee menemään. Tehtävät tehdään ilolla ja huumorilla, yhdessä ja yhteistyöllä, riitelemättä ja rehvastelematta. 

Nuo kaksi lemppariparia, "lumilautailijat" ja "vanhukset", oli molemmat tosi ihania tyyppejä. Kaikki muut parit kitisee ja natisee ja riitelee ja rähjää... tai rehvastelee todella ärsyttävästi (kuten nyt tekee Marcus, voi ällö sentään), nää kaksi parasta porukkaa ei siihen sortuneet varmaan kertaakaan koko aikana. Täytyy sanoa myös, että poikien uskovaisuus antoi oman mielenkiintoisen lisän heidän reissulleen. Mun mielestä he on rehellisiä, hyviä tyyppejä, jotka ottaa asiat niin kuin ne heille annetaan - arvostan sellasta korkeelle!

Hitsi, kun kävin kattoo noi kuvat netistä, näin vahingossa kuka ton kauden voittajapari on... No ei se mitään, niistä kolmesta parista tää olikin paras vaihtoehto... En kerro teille, jos vaikka katselette sarjaa myös, että jännitys säilyy loppuun asti. Katsotteko, ja kuka on lemppariparinne??


No niin. Tänään odotettavissa toinen lemppariohjelmani Downton Abbey. En edes tiedä mistä hahmosta tykkäisin eniten, kun kaikki on niin ihania! Tätä ohjelmaa voisin kattoa vaikka viikon putkeen, se vaan on niin hurrrrmaava! ♥

No mutta nyt taidan käydä koiralenkillä. Ja ennen sitä kaivaa kaapista jotain, mikä kenties auttais tähän jälleen kerran tosi kipeeseen mahaan... Plääh. Mutta mukavaa iltaa kuitenkin kaikille!

Heli

PS. Voihan pylly, tänään ei tullukaan DA:ta.... Miks ei, kysyn vaan?? Mä kun niiiiin odotin!! Höh.

8 kommenttia :

  1. No niinpä täälläkin odotin DA:ta... saunassakin kävin niin, että olin tasan 21 telkkarin ääressä...ja voi kurjuus... ei se sitten tullutkaan. :( Viikon telkkarikohokohta!
    Onnea näyttöjen suorittamisesta! Loma on ansaittu! Mukavaa joulun odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minäkin kävin suihkussa ja olin valmiina ysiltä istumaan sohvalle teekupin kanssa...

      Kiitos vaan ja kivaa joulun odotusta sinnekin!

      Poista
  2. Mä oon nyt VASTA hurahtanut Downton Abbeyyn. Vitsi se on hyvä! Ja onneks ei tullu tänään, koska en olis muistanu! :D Sen verran tuore hurahdus näköjään. ;) Täytyy pyytää äitiä aina ilmottamaan kun se tulee.. ;D

    Kurja sun mahajuttusi, toivottavasti keksit mistä johtuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihan vahingossa satuin telkkarin ääreen ihan ihka ekan jakson alkuun, ja siitä se sitten lähti... oon kattonu ihan kaikki jaksot, se on niin paras sarja (AR:n lisäksi)! Mulla on välillä ollu puhelimessa muistutus, etten vaan missaa jaksoa. =)

      Joo aika outo tää maha. Oon nyt koittanu ottaa Samarinia ja oon alkanu juomaan sitruunavettä... katotaan auttaako. Tosin en jaksa uskoa, että närästys aiheuttais kaikki vaivat.

      Poista
  3. Munkin kolme hyasinttiä ovat kuivuneet ihan. Kaksi päätyi jo roskiin eikä tuo kolmaskaan pääse koskaan täyteen kukkaansa. En tiedä, mistä johtuu?! Voisko olla, etteivät kuitenkaan tykkää tuosta, että juurien ympäriltä otetaan multa pois? Minäkin kun siirsin ne tuollalailla omiin lasipurkkeihin, kuten sinäkin olet tehnyt.

    Me olemme myös tänä vuonna karsineet lahjojen ostoa. Samoja ihmisiä muistamme kuin ennenkin, mutta tänä vuonna on enemmän jaossa omatekoisia lahjoja. Ostetut lahjat on pyritty ostamaan ajatuksella ♥

    Kiva kuulla, että olet valmistautumassa omaan jouluusi levollisin mielin! Rauhaisaa joulunalusviikkoa sinulle, Heli ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun aiemmat hyasintit kukki ihan hienosti eikä kärsiny mullan poistosta mitenkään. Nämä uudet ei meinaa kasvaa ollenkaan kukkaan saakka. Mä taidan ostaa isommat kukat vielä tänään, että saan tänne tuoksua varmasti jouluksi.

      Joo tosi mukava on kyllä fiilis, kun ei ole mitään stressiä joulun takia! Ellei se sit vielä ehdi tulla, mutta epäilen että tällä mennään jouluun saakka. Mukavaa joulun odottelua sullekin!

      Poista
  4. Ihana joulupuu!
    Ja teidän koirat hauskasti leikkii taustalla, kun jouluvaloja rempataan!

    VastaaPoista
  5. Kun saisi vielä jotkut valot tuohon puuhun, olis kivempi.
    Ja tosiaan sattui hauskasti koirat tuonne taakse riekkumaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥