lauantai 4. huhtikuuta 2015

nyyh

No niin. Luvassa on nyt kyllä sellainen postaus, että saa nähdä miten kehtaan tämän jälkeen liikkua ihmisten ilmoilla. Luvassa on myös ihan kammottavaa kuvamateriaalia... älkää peljästykö. Oman naaman laittaminen tänne näytille on mielestäni kyllin hirveää jo muutenkin, saatikka sitten tällaisilla kuvilla... 

Tässä on minun normaali naamanahka:


No ok, tuo kuva on vuodelta 2008... eli olen mä kyllä valitettavasti rupsahtaneempi nykyään. 

Enivei, kattokaas mun naamaa nyt:


Lähikuvaa en kehtaa ees laittaa... näky on kauhea.

Kysymys kuuluu:
MITÄ MUN IHOLLE ON TAPAHTUNUT???

Olen itse melko järkyttynyt. Mulla ei ole KOSKAAN ollut iho-ongelmia. Ei edes teininä. Joskus on satunnaisesti ollu joku yks näppy. Mistä siis tämä keski-iän akne on peräisin???

Olen kyllä todella miettinyt mistä tämä johtuu. Minähän olen noin yleisesti ottaen ihan vakaasti sitä mieltä, että kaikki johtuu ravinnosta. Ja suoliston tila heijastuu suoraan iholle sekä myös muualle kehoon. Mun kynnet on jotenkin tosi heikot myös ja tukkaakin lähtee aika lailla. Plus olen koko ajan väsynyt. Alan aika vahvasti epäillä jo hivenainepuutoksia, johtuen pitkään kestäneestä... noh, suoliston vauhdikkaasta tilasta. Tätä on kestänyt jo useamman kuukauden. 

Mutta mikä ihme tämän on saanut aikaan??  

Kasvissyönti?
Jooga?
Hormonit?
Ikä?
Aiemmat stressailut??

Voin kertoa, että ei oo kivaa. Aika tavalla itsetuntoa syö, kun naama kukkii noin kauheasti. Eikä siinä vielä kaikki: yhtä nättinä on myös selkä, niska, kaula, decolte... Nyyh. No nuo muut ei onneksi näy mihinkään. Mutta naamastani olen kyllä saanut jo kuulla kommenttejakin.

Voi voi kun olis sitä rahaa. Menisin heti välittömästi Kaisa Jaakkolalle asiakkaaksi. Teettäisin kaikki mahdolliset hormoni-, ruoansulatus-, vitamiini-, allergia- ja mitäniitänytonkaan-analyysit. Menisin myös kaikkiin mahdollisiin hieronta-kuorinta-rentoutus-puhdistus-elvytys-hoitoihin. Mutta koska ei oo rahaa, koitan vaan väistellä peilejä. Ja pitää otsatukkaa pahimman kukinnan edessä. Ja meikata naamaa piiloon kun menen ihmisten ilmoille. Kotona olen ilman meikkiä kyllä.

No niin, nyt kun olen nolannut itseni näin julkisesti, niin voisitteko kertoa, mikä mua mahdollisesti vois vaivata. Onko kellään samanlaisia kokemuksia? Esim suunnilleen samanikäisillä ihmisillä? Olen alkanut muutenkin epäillä, että meikäläisen tyttöikä on kaikesta päätellen kallistunut kyllä vahvasti ehtoopuolelle muutaman viime vuoden aikana, mutta en mä kyllä tällaista olis osannut odottaa. No, jos mä vaikka sit säästyn niiltä kuumilta aalloilta... 

Että eipä sitten muuta kuin iloista pääsiäistä vaan kaikille.

Heli

27 kommenttia :

 1. Koitahan savimaskia, pitäis kuivattaa näppyjä ja tehdä ihosta sileän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten ihan hyvä idea, mutta mä luulen, että tähän ei ulkoinen apu juurikaan auta...

   Poista
 2. No heissan Heli,

  Onpa kyllä tosiaankin aika hurja " vaiva " sulla.
  Luulen että on hormoonien heittelyistä johtuva aikuisiänakne.
  Meillä molemmilla tyttärillä sama homma synnytysten jälkeen ja vaikka tilanne on eri niin hormoonit siinä jyllää molemmissa vaiheissa. Kumpikin joutuivat loppuviimeeks syömään sen hirveen myrkkykuurin joka akneen määrätään.
  Kaikenmailman ihme oireita sitä on täälläkin päässä, juuri ehkä tästä kultaisesta keski-iästä johtuen :) Toi akne homma onkin vissiin ainoo vaiva jota ei meikäläisellä vielä olekkaan, heh !
  Kantsii ehkä testauttaa hormoonitasot, vai mitkä ne on, niin ei sitte tarvii pohtii mitään kauheuksia mitä muuta tommonen vois olla :)
  Jos olis kuitenkin " vaan " tätä mummouden kääntöpuolta...niin kait siihenkin joku luonnon oma lääke auttaa.

  Mukavaa pääsiäistä nyt kuitenkin :D Kyllä se siitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan hitto... Just tota mä olen pelännyt, että joutuu johonkin kamalaan lääkekuuriin vielä turvautumaan. Se on kyllä vihoviimeinen konsti. Mun tyttärellä oli muuten kanssa tosi pahana iho raskausaikana, mutta se tokeni siitä sit itekseen.

   Jotenkin olen ajatellu, että tämä olis jotain puhdistusreaktiota, mutta on kyllä sitten todella pitkään kestävä sellainen, jos siitä on kyse. Eli alan kallistua hormonivaivoihin itekin, koska ne tuntuu muutenkin heittelevän ihan miten sattuu. Mä kävin muutama vuosi sitten jossain verikokeissa, kun menkat tuli ihan miten sattuu, mutta lääkäri sanoi, että ei ole mitään eikä voi vielä olla vaihdevuodet. No siitähän on siis nyt muutama vuosi, että johan tässä on saattanut tilanne muuttua... *huoh* Mutta olen kuitenkin "vasta" 42v, joten kauheesti kyllä ihmettelen jos jo nyt sitten jotain sellasta on. Ja on tää kyllä tosi inhottavaa, jos aina hyvä ihoni nyt sitten onkin lopullisesti tällaiseksi heittäytynyt. Epistä.

   Kaisa Jaakkolan kirja on kyllä oikeesti mielenkiintoinen, siis sellanen kuin Hormonidieetti. Mä vähän luulen, että ei oo kovin moni asia muutenkaan kohdallaan minun kropassa... Plääh.

   Poista
 3. Joo, tuskin ainakaan kasvissyönnistä tai joogasta johtuu :) Voisithan kysyä myös tavalliselta lääkäriltä. Jos sattuu hyvä kohdalle, sillä voi olla joku ajatuskin. Eihän lääkekuuria ole pakko syödä, vaikka lääkäri suosittelisi että sillä saisi nahkansa kuntoon. Voisi olla mielenrauhan kannalta hyvä selvittää syy.

  Tuttavani kävi noissa kalliissa hivenaineanalyyseissä yleisen väsytyksen takia. Hänelle sitten suositeltiin firman hintavia hivenainetuotteita, hirmu monta purkkia olisi pitänyt ostaa, eikä hänellä ollut enää niihin varaa. Itse kyllä tolkun ihmisenä tajusi, että kaikki puuttuvat hivenaineet saisi kokojyväleivästä, mutta hän ei periaatteesta syö viljaa. Joten ei sitten kuitenkaan tehnyt asialle mitään.

  Toivon, että vaiva helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa mä pidän hyvinkin joogaa ja tätä jonkunlaista ruokavaliomuutosta syyllisenä.. ainakin osasyyllisenä. Ruokavaliomuutoksissa saattaa kovastikin tulla oireita, tosin minun muutokset ei lopun perin olleet kauhean isoja. Jooga taas on mielestäni hyvinkin vahvaa ja puhdistavaa, ainakin astanga. Uskon vahvasti, että se voimakas hengittäminen saa elimistössä aikaan jotain. Lisäksi kaikki nämä suolisto- ja iho-oireet ajoittuu juuri tähän samaan syssyyn kuin joogan aloittaminen ja ruokavaliomuutokset.

   Hormonit saattaa olla kyllä sekaisin, ne on olleet sitä jo monta vuotta ja kai tässä vaan alkaa vanhuus tulla. Voisin myös hyvin kuvitella, että erilaiset elämäntilanteet sekoittaa niitä entisestään. Mä kuitenkin kallistuisin ennemmin luontaispuolen hoitoihin... jotenkin vähän karsastan ajatusta ensimmäisenä jostain antibioottikuurista. Se on oireen hoitoa, ei sen alkulähteen etsimistä... Mutta kyllä mä ymmärrän myös ton, mitä kerroit tuttavastasi. Että siis aika usein ne jutut on silkkaa rahastusta.

   Saa nähä. Ehkä mä koitan saada jotain verikoetta nyt ensimmäisenä teetettyä, jos vaikka sitä kautta selviäis jotakin.

   Poista
 4. Jospa se onkin joku puhdistautumisreaktio sun elimistössä? Monestihan ensireaktio on ikävä, vaikka tulos lopulta hyvä. Mutta yleisesti ottaen mulla on ollu sama homma ihon kans - ei aknea paitsi lastenteon yhteydessä hormoonien takia - mutta nykyisin on ruvennu tuleen naamaan (nytkin on leuassa jättipaise) ja hiusrajaan näppylöitä. Epäilen jotain vaihdevuosien tapaista juttua, että olis hormonaalista, mutta en mie usko että se sulla vielä voi sitä olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun mäkin ajattelin niin, että on puhdistumista, aika pitkäänkin, mutta nyt kun tätä vaan kestää ja kestää ja lisäksi noi menkatkin taas tulee ihan miten sattuu, olen todella alkanu miettiä muitakin vaihtoehtoja. Kai ne hormonit alkaa tossa neljänkympin jälkeen vaan kerta kaikkiaan heittelemään, vaikka itekin välillä mietin että "ei kai nyt vielä"...

   Poista
 5. No terve! Täällä toinen samanlainen! Sama historia kuin sulla eli ei juurkaan iho-ongelmia ennestään (raskausaikoina jotain). Sit mä tossa edellissyksynä aloin kuntokuurille ja vyöry lähti liikkeelle. Liikuin paljon ja söin todella puhdasta ruokaa. Järkyttävät iho-oireet iski päälle ja lopuöta diagnosoitiin päänahan psoriadis, käteen tuli oma lajinsa sitä ja kaiken kukkyraks ihotautilääkäri sanoi että sulle on tullut aknekin. Kääk! Ja nyt ollaan järkyttävässä kierteessä koska mun psorilääkkeet lisää aknea!! Ja mä kun en käyttäis mitään lääkkeitä jos saisin päättää ja sitten olin kahdeksan lääkepurkin kierteessä vaikka kuinka kauan. Nyt olen koittanut saada psorin aisoihin luomukeinoin eli en rääkkää kroppaa liialla liikunnalla tai äärimmäisellä ravinnolla ja koitan ottaa rennosti. Nyt olen ollut vuoden alusta ilman psorilääkkeitä ja koitan saada tän aknen aisoihin ( no naama jo parempi mutta muuten ei) ihan vaan olemalla lempeä itselleni. Mä uskon että ikä (42) hormoneineen, kiivas elämäntahti jne edesauttavat aknen olemassaoloa. Joten nuorentua en voi mutta hiljentää voin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua.... ihan sama kuvio sulla kuin mullakin ja ollaan ihan samanikäisetkin!! Mitähän tässä sit onkaan vielä odotettavissa...

   Mulla todellakin tää räjähti tällaseksi silloin, kun joogan aloitin ja samaan aikaan aloin myös enenevissä määrin syömään esimerkiksi lehtikaalia, pinaattia yms pirtelöissä. Aiemmin ei ollut mitään ongelmia, muutamia hyvin satunnaisia näppyjä lukuun ottamatta. Vatsaoireetkin on tulleet ihan tasan sen jälkeen kun aloin joogata.

   Joka tapauksessa mielestäni etenkin toi jooga näyttelee kyllä taatusti jotain osaa tässä sopassa, nimittäin esimerkiksi eilenkin, kun joogailin, sain taas välittömästä pari uutta "kukkasta" naamaan. Siis oikeesti, niitä ei ollut ennen joogaa ja sen jälkeen sitten jo olikin. Tekeekö tämä hikoilu jotain?? Puhdistuuko hengityksen ja hikoilemisen seurauksena todella näin rajusti ja näin monen viikon ja jopa kuukausien ajan?? Eikö sellasen pitäis nyt sentään vähän nopeemmin mennä ohi...??

   Eli ikä, hormonit, liikunta, ruoka... kaikki vaikuttaa, luulen niin. Toivottavasti sinäkin pääset noista kaikista inhottavista vaivoista eroon ajan kanssa!!!

   Poista
 6. En osaa iho-oireisiin sanoa mitään, mutta äiti on saanut apua tuollaisesta hivenaineanalyysistä kun hiiva riehaantui aivan mahdottomiin mittasuhteisiin.

  Ihotautilääkärikin voisi osata sanoa jotain- siihen suuntaan kääntyisin ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo hiiva on kyllä kieltämättä myös yksi, mitä olen miettinyt syylliseksi. Olen kauhean makeanhimoinen ja syön tosi paljon sellasta, mikä sitä hiivaa iloisesti kasvattaa...

   Saakohan terkkarista lähetteen ihotautilääkärille... täytyy sekin kyllä ottaa harkintaan!

   Poista
 7. Ihan nätti naamahan sulla on, mitä nyt "vähän" kukkii! Älä nyt vaan välitä, mitä muut siitä ajattelee! Ja ihan hyvin kehtaat liikkua ihmisten ilmoilla!
  Nyt vaan selvittelemään, mistä mahtaa johtua. Verikokeet tietysti olis ihan hyvä teettää. Näkys heti, onko mitään tulehduksia, anemiaa tms. Ikähän tekee kaikenlaisia hormoonijuttuja, voi olla yksi syy. Ja se stressi ja sitähän sulla tuntuu olevan.
  Minä ite syön kaikkea "paskaa" ja naama joskus kukkii, varsinkin rasvaisesta ruuasta ja olut on myös sellainen, mikä tulee lärvistä ulos. Mutta kyllä ne on sitten ollut niitä ylilyöntejä syömisessä ja juomisessa. Jotain kemuja tai muita herkuttelupakkanaaleja. Ei nyt normiherkut ihosta ole tullut läpi.
  Jos olet yliherkkä jollekin ruoka-aineelle tai kemikaalille? Onko ollut jotain uutta pesuainetta tai syönyt jotain, mitä et ole ennen syönyt?
  Ja jos ne ihmiset todellakin kommentoi sun näppyjäs, sanot vaan, että, sen lisäks että näpyt näyttää pahalta, ne myös tarttuu herkästi! :) Ei haukku haavaa tee, nykyään vaan ihmiset ovat ottaneet oikeudekseen kommentoida niin herkästi toisten asioita! Hienotunteisuuden unohtaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kukkii, joo... ja vähän enemmänkin. Argh! Ei mulle mitenkään yleisesti tulla kadulla sanomaan asiasta, mutta pari tuttua on kommentoinu ja ihmetelly. No ehkä ovat tottuneet näkemään mut silo-otsaisena aikaisemmin.. Olen aiemmin pitänyt tukkaakin joskus niin, että on otsa paljas, vaan eipä tulis enää mieleeni moinen.

   Mä en oikein keksi montaakaan asiaa, mikä tän olis ruokapuolella voinut aiheuttaa, paitsi se etten syö enää lihaa/kanaa/kalaa lainkaan. Vähän koitin soijan syömistä opetella alkuun, mutta se on niin kauheeta että jätin sit kokonaan. Kauramaito on nykyisin mun maito, jota tosin menee ehkä purkillinen viikossa. Lehtikaali ja pinaatti on tulleet mun pirtelöihin vakituisiksi osasiksi, samoin avokado. Muuten mielestäni aika entiseen malliin menee syömiset. Tummaa suklaata menee kyllä aika paljon... Kemikaaleja ei käytetä paljoa muutenkaan, eikä niissä ole mitään muutoksia tapahtunut. Allergiat ja kaikenlaiset mahdolliset hivenainepuutokset tutkituttaisin mielelläni, jos vaan olis varaa.

   On oikeesti jännä juttu, miten paljon tää naaman kukkiminen vaikuttaa mieleen. Käytiin esimerkiksi tyttärellä kylässä tänään, ja eka ajattelin että en mä sinne viitsi meikata. Vaan sitten ajattelin että ehkä kuitenkin vetelen jotain pakkelia tonne otsaan... Ja mietin, että olis kiva mennä vaikka baariin käymään kupposella illalla. Kunnes muistin mun naaman... Tai haaveilen vaikka pienestä risteilystä - kunnes ajattelen, että "niin mutta toisaalta tän naaman kanssa en kyllä mielellään mene minnekään..." Ehkä mä vaan leikkaan paksun otsatukan ja piiloudun sen alle!!

   * * *

   Ehkä ne verikokeet on se eka juttu, mistä aloitan. Pitää soitella heti tiistaina terkkulaan. Mitä enemmän tätä asiaa ajattelen, sitä enemmän alkaa tuntua siltä, että tää ei ehkä nyt olekaan ihan ohimenevä pikku ongelma. Kiitos teidän kaikkien vastausten ja kokemusten, musta todella tuntuu, että jotain tarvii nyt tehdä!

   Poista
 8. Mitä kasvovoiteita käytät? Käytätkö jotain paksuhkoa voidetta joka tukkii ihohuokosia? Myös ihohuokosten tukkiminen aiheuttaa tuollaista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apteekin perusvoidetta (Aqualan L), päästä varpaisiin, myös meikin poistoon. Joskus saatan laittaa Urtekramin Aloe Vera Body Lotionia perusvoiteen sijasta. Pesen aina meikit illalla huolella pois, enkä meikkaa edes joka päivä. Otsatukkakin on aika ohut, ei siis haudo mitään allaan. Lisäksi mulla kukkii myös niska, selkä, rinta... joihin en laita mitään voiteita.

   Poista
 9. Saatko riittävästi omega-3 rasvahappoja ja B-vitamiineja?

  Olen lukenut, että jos iho ei saa rasvaa, niin se alkaa muodostamaan sitä itse? B-vitamiinit taas on "ihovitamiineja" Lue kohta 2. http://www.terve.fi/iho/ravintovinkit-terveelle-iholle

  :) Ja tsemppiä, sinä olet kaunis näppylöillä tai ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitamiini- ja hivenainetutkimukset olis kyllä erittäin mielenkiintoista teettää, epäilen että ei oo tosiaankaan kaikki kohdallaan. Toisaalta mä kyllä syön pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa lähes päivittäin, eli kuvittelisin että rasvaa kyllä ainakin tulee. Chiasta käsittääkseni saa myös hyvin omegaa. Mutta kyllä noissa kaikissa varmaan parantamisen varaa kuitenkin olis! En tiiä miten paljon nyt vaikuttaa tämä eläintuotteiden melkein kokonaan pois jättäminen, en varmaan osaa kaikkea korvata kunnolla kasvikunnan tuotteilla. B12 ainakin on kyllä tosi vaarassa jäädä pois ihan kokonaan, kun en ole vieläkään saanut aikaan alkaa sitä ottaa jossain muussa muodossa...

   Kiitos hyvästä linkistä, täytyy sitä lueskella enemmänkin!! Ja kiitos tsempistä myös. Tuosta kauneudesta en kyllä ole järin vakuuttunut, ilman näppylöitäkään... =/

   Poista
 10. Hei, nyt heti yleislääkärille, ettet tartuta muita, jos Se on märkärupea. Couperosakin voisi olla tuon näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä märkärupea ole, ihan finnejä vaan. Tätä on nyt kestänyt monta kuukautta, joten jos olisi märkärupea niin olis kyllä puoli kylää sitten saanut sen jo. Eikös couperosa ole ihon alla olevaa punoitusta? Täytyykin tutkia asiaa.

   Lääkärille taidan nyt kuitenkin suunnistaa, ensi viikolla heti varaan ajan. Sen verran alkaa itseäkin tämä jo mietityttää, jos vaikka sais edes ne hormoni-verikokeet ensin että tietää onko tämä hormonaalista.

   Poista
  2. Ei ole märkärupea eikä couperosaa. Märkärupi olisi tuossa ajassa todellakin levinnyt jo vaikka miten, plus, että se on ikävän kutiseva ja märkää erittävä, sen kyllä huomaa!
   Couperosa näkyy ihon pintakerroksessa, poskissa ja nenänpielissä pieninä ohuina verenpurkaumina.

   Nimim. kokemusta molemmista :P

   Poista
  3. Juu, samaa mieltä olen kyllä tästä.
   Mullakin on mielestäni sitä couperosaa, ainakin jonkun verran.

   Poista
  4. Yleislääkäri teki muuten mun psoriasiksesta diagnoosin märkärupi ensin! Ei ollut ei! Mulla on siis päänahan psoriasis puhjennut (märkärakkulainen mutta on siis vaan päänahassa.....) ja kädessä on palmoplantaarinen pustuloosi -niminen psoriasiksen sukuinen sairaus. Nää on kaikki autoimmuunisairauksia, ihmisen elimistö siis on itseään vastaan. Stressi yhtenä suurimmistä tekijöistä kuulemma jotka edesauttaa näiden puhkeamista ja toisaalta suuret aineenvaihdunnalliset muutokset kropassa saattavat olla osatekijöinä huononemisessa - paranemisessa (siis oireiden, eihän näistä ikinä parane).

   Poista
 11. Mulla muuten iholääkärin suosittelemana kosteusvoiteena Humektan, ettei vaan ihohuokoset tukkeudu huonoista rasvoistakin vielä, sanoi hän :) mä muuten syön raakaa pinaattia myös.... hmmm... ja liikunta lisää näppyjä jokapuolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... meillähän on ihan samat kuviot. Ainakin siis yksi ihminen voi ymmärtää, että oikeesti liikunta lisää näppyjä... Minä kun katoin sen joogaamisen jälkeen peiliin, en melkein voinu uskoa silmiäni, kun pari uutta näppyä oli sillä aikaa ilmestynyt. Huomasin ne nimenomaan siksi, että ne oli tullu tohon kulmakarvojen väliin, ja ajattelin, että "voi ei, eikö enää otsa riitä vaan nyt ne alkaa ilmestyä jo naamallekin..." (eikä voi siis niin hyvin otsatukalla peittää...) =(

   Onko sulle annettu ohjeistusta tohon ruokavalioon?? Voiko oikeesti noi vihreät tehdä näin paljon hallaa?? Miksi meitä rankaistaan siitä, että koitetaan elää terveellisemmin...??? =(

   Poista
  2. Ruokavalioon ei ole tullut ohjeistusta kunnolla viralliselta taholta, koska jokainen puhuu aina omasta puolestaan, juu nou. "Kyllähän ihminen tervellisesti saa syödä" jne. Mutta ihotautilääkäri sanoi että myös jotkut ruoka-aineet saattavat yhdessä just hormonihien kanssa ylläpitää ihon pinnalla jotakin (en nyt enää muista mitä). Ja että vaikka ei menis niin kuin oppikirjassa niin silti jos itsestä tuntuu että tämä ja tämä sen aiheuttaa niin luultavasti niin on! Mä sain taliköhnä eli (seborrea) voidetta osaan naamaa laitettavaksi ja se osaksi (luulen ainakin niin) auttoi joihinkin alueisiin (en ole joutunut käyttään sitä moneen kuukauteen enää), vaikka lääkärin mukaan ei välttämättä olekaan sitä (oliko se joku sieni...) niin se saatta olla sen kaltaista. Mutta mä tein niin monia muutoksia yhtä aikaa että en oikein tiedä mikä lopulta on auttanut. Eli aloin käyttämään ainoastaan tota humektan kosteusvoidetta vaikka se aluksi tuntuikin jotenkin huonolta, vältän voimakkaiden puhdistusaineiden tms käyttämistä, myös saippuan käyttämistä naamalla , en anna kuivua ever ever koska siitä se lähtee aina riistäytymään. Juon vettä, syön vihreitä, vältän tosi voimakkaita vitamiineja, mutta syön silti d ja c-vitamiineja aika isoina annoksina, mutten päivittäin. Jos urheilen niin joudun oikeasti miettimään hikoilenko seuraavana päivänä, katson ihon tilanteen ja teen ratkaisun vasta sitten. Sitten koitan antaa kropalle lepopäiviä vaikka mieli ei haluaisikaan, mutta se vaan tekee hyvää. Rentoutan itseäni hikoilematta (joo, koitan ainakin!) jne. Sillä on naama nyt suht hyvässä kunnossa, mutta muu kroppa vaatii jotain muuta, en tiedä auttaisko jos kulkis ulkona ilman paitaa :D :D Itseasiassa talvella huomasin että tosi vahva c-vitamiini mielestäni jollakin tapaa oli yhteydessä ihon huonouteen, tai niihin näppyihin, vaikka toisaalta mieli oli tosi virkeä! Siksi olen ajatellut että en käytä sitä säännöllisesti mutta kuitenkin että olisi se energiapuoli kunnossa sitäkin kautta. Itseäni harmitti tosi tosi tosi paljon, kun viime syksyn kävin tatekwondo- treeneissä neljäkin kertaa viikossa ja naama oli ihan hirveä! Siis niin kamala. En oikein tuntenut olevani terveen ja urheilullisen näköinen :/ Mutta tosiaan aika taistelua se on ollut ja nyt ollaan tässä. En toisaalta tiedä onko aurinko osaltaan vaikuttanut siihen että nyt on parempi? Vai noi kaikki muutokset. Mutta ymmärrän täysin sun tuskan, tää on aika lailla moneen asiaan vaikuttava juttu ja ei mikään turhamaisuuskysymys todellakaan. Se oli muuten sibicort se seborrea voide jota ei montaa kertaa tarvinnut laittaa kun parani ne osat kasvoista. Mutta. Sibicort taas saattaa isätä aknea. Että tää on niin tätä! Voimia!!

   Poista
  3. Nämä sinun kokemukset aiheesta on kyllä auttaneet mua todella paljon, kiitos!!! Se on siis todellakin mahdollista, että elämän muuttaminen terveellisemmäksi saa aikaan tällaisia inhottavuuksia.

   Sitä tässä mietin, että onko elimistööni kertynyt aikojen saatossa kerta kaikkiaan sitten niin paljon kaikkea kuonaa, että se nyt sitten sieltä pukkaa ihan urakalla ulos... ja kestää kauan. Toisaalta on suorastaan pelottavaa, jos ne oireet voi mennä noin pahaksi, mitä sinulle on käynyt - siis että onko munkin nyt aihetta himmailla vaikkapa sen joogan kanssa, että en tekis sitä kuin max 2xviikossa. Viime viikolla tein 3x ja iho vain paheni, samoin kuin tuntuu että nivelet ja selkäkin kipeytyy, eikä suinkaan vetristy ja notkistu, kuten kuvittelis tapahtuvan...??? Mä kuitenkin edelleen uskon, että jooga on tosi puhdistavaa, siis fyysisestikin.

   Voi hurjuus ja kurjuus. Mä olen tässä myös EHKÄ löytänyt yhden syyllisen mun vatsaoireisiin.... tämä tosin surettaa mua kovin, koska syyllinen on suklaa. Elämäni suuri rakkaus... Olen syönyt viime kuukausien aikana todella paljon tummaa suklaata, ja liekö sitten elimistöni herkistynyt sille. Olen nyt ollu pari pv ilman sitä, ja ero on aivan selvä. Ja olen huomannut samaa aikaisemminkin... nyyh. Tänään söin mokkaruutua, jossa siis kaakaota, ja avot, ei kun hetken päästä taas pikavauhtia vessaan... Mietin, mahtaako se sitten myös osaltaan tehdä näitä iho-oireita?? Se jää nähtäväksi, koska nyt on kyllä ihan pakko koittaa sitten jättää suklaat syömättä vastaisuudessa.

   Todella isosti voimia sulle myös, toivon sydämestäni, että saat helpotuksen tuohon tilanteeseesi!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥