maanantai 10. elokuuta 2015

kaveeraamassa ja asuntomessuilla


Heippa vaan. Herkuteltu on... ihanalla jäätelöannoksella Helsingin reissun päätteeksi. Olin kaverin luona perjantaista sunnuntaihin ja kyllä oli NIIIIIIIIN mukavaa, että jotta!! Aivan ihanaa relailla vaan ja rupatella, vailla mitään kotihommia ja velvotteita. Kuljin matkat kätevästi bussilla, reppu vaan selkään ja menoksi, Tämä täytyy kyllä ottaa tavaksi useamminkin!!


Mitäpä me sitten puuhasteltiin siellä Hesassa... no käytiin asuntomessuilla! Lauantaina vietettiin siellä koko päivä ja kyllä oli sekin tosi mukavaa, vaikka jalat olikin ihan soossia päivän päätteeksi. Ei käyty lähellekään kaikissa kohteissa, vaan valikoitiin paikat lähinnä "toi näyttää kivalta"-metodilla sen lisäksi, että otettiin kouraamme kartta, jossa oli merkattuna "arjen ylellisyyttä"-kierros (tai jotain sinne päin...).


Uuh, mitä ihanaa arjen ylellisyyttä todellakin olis tollanen uima-allas!! (Etenkin kun tuo päivä sattui olemaan tosi lämmin - kyllä olis ollu kiva pulahtaa välillä vähän viilentelemään tuonne!) Tuo kyseinen kohde oli kyllä muutenkin todellinen luksus, siellä oli esimerkiksi iiiiihanat blingbling-kimalleseinät ja uuh mikä mahtava lamppukin:


MUTTA tuon lampun takana näkyykin sitten tuon asunnon uskomattoman järjetön juttu: lasiseinäinen kylpyhuone, jossa lasiseinäinen suihkukoppi!! Siis oikeesti hei... en käsitä noita ratkaisuja!! Mä en kyllä kokis lainkaan miellyttäväksi käydä suihkussa tuolla - kuten en koe myöskään miellyttäväksi lasiseinäistä saunaa, joka myös tuntuu olevan tämän päivän "must".

* * *

Mulle nousi niistä meidän käymistä kohteista kolme aivan selkeää suosikkia. Yllätyin vähän itekin, miten kovasti mua miellytti puupinta, siis sellanen "puun värinen" puu. Kun siis minähän olen täällä kotona hiki otsalla maalannut lähes kaiken puun värisen piiloon... No joka tapauksessa siis puu miellytti kovasti. 


Yksi suosikeistani oli tuossa ^ kuvassa oleva kohde 41, Tiilerikoti. Siellä oli ihan superihania tapetteja ja tosi kauniit laatat, ja se oli kalustettu ihanilla Riviera Maisonin huonekaluilla (myös ylempänä oleva kuva kauniista pöydästä ja kattauksesta on sieltä). Tuossa kohteessa ei ehkä varsinaisesti se puu ollut pääosassa, talo oli ulkoa päinkin tiilitalo, mutta jotenkin se oli tosi kätevä ja järkevä pohjaltaan ja niin hitsin söötisti sisustettu! ♥ 


Nämä laatat oli tuolla äsken mainitussa kohteessa, mutta myös toisessa suosikkikohteessani, nimittäin puukerrostalossa sijaitsevassa kodissa. En nyt tietenkään muista mikä oli kohteen numero, mutta sen sisustus oli myös aivan ihana ja minun mieleen! Nimittäin tällainen:


Siellä oli siis tosi jännästi tuotu sisäpintoihin tuo puu! (Tosin kyllä mun EHKÄ kuitenkin tekis mieleni maalata noi puupinnat...) Tykkäsin myös tuosta lattialla olevasta sängystä sekä muutenkin asunnon selkeydestä. Tosin oli tuossakin asunnossa puutteensa, nimittäin en tykännyt vaatehuoneesta, joka oli maalattu tosi tummaksi sisältä. Hyllyratkaisuista kuitenkin pidin, sillä tuolla oli sekä keittiössä että vaatehuoneessa hyvin yksinkertaiset avohyllyt. Toki nuo asunnot on vailla suurempia tavaramääriä kaiken kaikkiaan muutenkin, mutta jotenkin tämän asunnon sisustus oli minusta joka tapauksessa tarkoituksellisen pelkistetty ja siitähän minä tykkään, ettei ole mitään turhaa missään.


Tuon samaisen asunnon parvekkeella oli aika mielenkiintoinen ratkaisu, nimittäin siirtonurmikko!! Sitä oli suurin osa parvekkeesta (joka muuten oli ihanan suuri, vissiin 10 neliötä!) ja siellä oli myös tuo ihana kiikku sekä kaikenlaisia hyötykasvejakin kasvamassa, tyyliin mansikoita... Ihanahan se oli, mutta kyllä väistämättä tuli mieleeni, että öö, eikö tuollanen ruohikko vaadi kuitenkin kastelua, ja öö, eikö se märkä ruohikko mädätä ajan myötä nuo puulattiat...???


Tuo ihana laatoitus oli myös kovasti mun mieleeni, sen aiemmin esittelemäni harmaan lisäksi. Tuli aivan sellanen spontaani ihastuksen huokaus, kun tuon näin... ♥ Tuo oli jonkun kohteen (ehkä jopa liian) pikkuruisessa kodinhoitohuoneessa. Oijoi, mihinköhän meillä sais tuollasen seinän, ees pienen pätkän?? ♥

Jaa, oliskohan tuo kodari ollu tässä oranssissa talossa, noista sitruunoista tuli vaan mieleeni...


Minä en mitenkään suunnitelmallisesti siellä kuvia ottanut, ja useimmat kuvat onkin aika surkeita... en ensin edes ajatellut kuvailla sen suuremmin, mutta kamera oli PAKKO kaivaa esiin siellä kimalleseinä-kohteessa (joka oli nimeltään Villa Beauty, numeroa en muista...). Sanomattakin lienee selvää, että minun pokkari EI selvinnyt kunnialla siitä kuvasta, en siis saanut sitä suloista kimallusta näkyviin kuviin ollenkaan, pah. Se oli kuitenkin tosi kaunis ja sopi aivan ihanasti kyseisessä kohteessa sijaitsevaan kauneushoitola-tilaan (siis talon rouva on laittanut yrityksensä siihen asunnon yhteyteen).

♥ ♥ ♥

Niin, se aivan suosikkikohde: se oli numero 14, Kontion Harunire. Voi mikä valo ja avaruus, kauneus, yksinkertaisuus, käytännöllisyys, suomalainen design... aah ja ooh, se oli todella ihana! ♥ Kuinka ollakaan, sieltä mulla ei tietenkään ole yhtään kuvaa edes, mutta ihailen itse sitä kohdetta aina vaan uudelleen ja uudelleen esitteestä, jonka sentään älysin napata sieltä mukaan. Kannattaa todellakin tutustua, jos jostain löytää kuvia katseltavaksi!!

 Tästä linkistä voi käydä kurkkimassa, miltä siellä näytti. Olen kyllä itse ihan tosi tosi ihastunut tuohon kohteeseen, vaikka ulkokuoreltaan se ei ehkä nyt ihan mun suosikki olekaan - tykkään itse enemmän sellasesta ihan perinteisen mallisesta puutalosta. Mutta joo, kyllä kelpais todellakin mulle tuo!! ♥

♥ ♥ ♥

Noin yleisesti ottaen messutaloissa oli minun mielestä tosi paljon ihan käsittämättömiä juttuja. Siis huonossa mielessä... Esimerkiksi:

*Oli kauhean paljon niitä korkeita olohuoneita/ruokailuhuoneita/mitä nyt millonkin. Minä en vaan tajua, MIKSI pitää olla tyhjää, turhaa tilaa?? Kuka pesee ne ikkunat, jotka siellä jossain helkutin korkealla sijaitsee? Tai vaihtaa lamput?? Mahtaa näyttää tosi kivoilta myös ne ajan saatossa nurkkiin väistämättä ilmestyvät hämähäkinseitit...

*Ikkunoista puheen ollen, MIKSI pitää olla niin kauheen isot ikkunat?? Etenkin, kun naapuri on siinä ihan kyljessä...?? Tai sitten ikkunat oli ihan käsittämättömän mallisia. Joo, ihan hienoja kyllä, mutta erittäin epäkäytännöllisiä! Miten laittaa verhot niihin, kun käytännössä niihin ei vaan voi laittaa verhoja mitenkään...? Voihan olla, ettei niihin ole tarkoitettukaan laitettavaksi verhoja, mutta minä en ainakaan kestäis olla koko ajan nähtävillä taikka sitten suorassa auringonpaisteessa.

*Oli myös aivan käsittämätön ratkaisu yhdessä talossa, jossa oli kellarikerros: kellarissa oli ikkunat, siis sillein "maan alla" ja ikkunan eteen oli kaivettu ihmeellinen potero. Siis what?? Ja why?? En kerta kaikkiaan tajua mikä järki siinäkin oli... eikö siihen poteroon sada vedet ja lumet ja muutenkin se vaikutti ihan älyttömältä koko juttu!

*Moni talo oli ihan käsittämätön sokkelo. Käytäviä ja mutkia ja kulmia ja yhdessäkin tuli kulman takaa vastaan yhtäkkiä suihkut ja sauna...??? Siis ihan vaan tollein noin. Mielestäni siinä ei ollut ovia ainakaan toiseen suuntaan ollenkaan, eli häh, saunan kosteus sitten menee siitä koko taloon sujuvasti...??

*Pienissä kerrostaloasunnoissa ei ollut ollenkaan säilytystiloja. Siis ei minkäänlaisia kaappeja missään, paitsi keittiössä jokunen. Öö, missä vaatekaapit?? Mihin laitetaan lakanat ja pyyhkeet? Silitysrauta ja -lauta? Talvikengät kesällä ja kesäkengät talvella? Pesuaineet? Vai onko tarkoitettu, että siihen muutenkin jo pikkuruiseen kotiin tuodaan irtokaapistot?? Tai ehkä ne kodit oli tarkoitettu tosi-minimalisteille, joilla on tasan yksi vaatekerta, joka on päällä, ja vain yhdet lakanat ja pyyhkeet, jotka on käytössä...

Lisäksi useat talot oli kerta kaikkiaan tosi rumia ulkoa päin. Sori vaan.

* * *

Oli siellä sitten myös jotain tosi hauskaakin, nimittäin Kasarikoti. (Tästä linkistä pääset kurkkimaan millaista siellä oli!) Yksi kerrostaloasunto oli sisustettu täysin kasareilla kamppeilla, ja voi miten monta nostalgista hetkeä siellä saikaan kokea, kun kaapit (joihin sai kurkistella) oli täynnä vaikka mitä "ihanaa" siltä ajalta. 

* * *

Sellanen kokemus oli siis asuntomessuilla käynti. Kivaa oli, vaikka illalla oltiinkin ihan töttiksiä. Nyt voi sitten katsella omaa huushollia kriittisellä silmällä ja todeta, että hei, meillähän onkin muuten tosi kiva ja ennenkaikkea tosi toimiva koti!! Ei oo mitään turhaa missään ja meillä on ihania tapetteja ja persoonallisia yksityiskohtia ja kaikkea sellasta kivaa, mistä ite tykätään, ehhehe. Tällä hetkellä meillä on jopa suomalaista designia, hahaa, kun mulla on evakossa muutama äitini omistama lasiesine (Kaj Frankia ja Nanny Stilliä ja muuta sellasta).. 

Oma koti (ei turhan kuten nuo messukodit... vaan) kullan kallis! ♥

Kiitti vielä ihanasta viikonlopusta sulle H, jos tätä luet! Toivottavasti tavataan taas pian, ja sittenhän meillä olikin suunnitelmissa mennä shoppaamaan...

Kävittekös te messuilemassa?
Mistä tykkäsitte, entä mistä ette?

Heli

10 kommenttia :

 1. asunto-messuilla on varmasti kiva käydä,näkee monenlaista makua ja sisustus/rakennus-juttua...joitakin asioita ei vaan ymmärrä ;) Mä en oo koskaan käyny asunto-messuilla enkä lähteny ees omakotitalo-näyttelyyn,mikä järjestettiin täällä n. 20km.n päässä. Siellä kun oli vaan 4 messu-kohdetta,mutta kaikkea muuta sit siitäki eestä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole aiemmin käynyt kuin kerran joskus kauan sitten messuilla, sillonkin vain ihan pikaisesti kiersin kun olin vähän niin kuin töissä siellä myös. Oli tuolla kyllä monenlaista, ja aika paljon sellasta mitä mä en todellakaan vaan tajuu... mutta toki myös monia kivoja juttuja.

   Poista
 2. Olipa kiva lukea tämä, kun noita messutaloja aina vaan hehkutetaan eikä oikein missään lue mitään kritiikkiä :D Kuulostaa ihan huikean kivalta viikonlopulta muutenkin, huippua päästä tolleen reissuun ihan tyttöporukalla!

  Ja ps. teillä oikeesti on aivan ihana koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa oli todellakin nähä ystävää ja viettää aikaa relaillen hänen kanssa!

   Mä en ole itse juurikaan mitään messuraportteja lueskellut, tai ainakaan kiinnittäny huomiota siihen, että aina vaan kehuttais - mutta ehkä se vähän niin on. Jospa mä vaan oon aika juntti, enkä tajua miten hienoja asioita siellä oli... =D Mä oon niin käytännöllisyyden kannalla, ja taloudellisuuden, etten vaan tajua monia hulppeita ratkaisuja, että mitä järkeä ja ideaa niissä kenties on. Ja sit kun on omanlainen maku, niin ei vaan tykkää joistain asioista, mistä joku toinen tykkää kovasti.

   Kiitti tosta ps-kohdasta! ♥ Kyllä minä itekin tykkään meidän kodista, remontti oli kaameeta mutta kyllä se vaan kannatti!

   Poista
 3. Voi että, mua niin harmittaa kun jäi tänä(kin) vuonna asuntomessut väliin. Nyt kun vielä aika lähellä olis ollut! Ehkä sit muutaman vuoden päästä, juu nou. ;) Mut tosi kiva kun muiden blogeista on saanut kuvia kurkkia ja nähdä ehkä ne parhaat palat kotoa käsin! ;)

  Tuommoiset pikkureissut kyllä kummasti piristää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monihan noista postailee ihan varmasti ja paljon laadukkaampien kuvien kera mitä mulla on... Itekin oon joskus lukenu oikein hyvät raportit, eikä oo yhtään harmittanu etten oo paikalle päässy. En oo oikeastaan kauheemmin ees kaivannu mennä, mutta nyt toi mun kamu ehdotti että mennään ja mikäs siinä, kivaahan se olikin! Muutaman vuoden päästä onkin sit messut tässä ihan meidän kulmalla, sinne sitten joukolla!! =)

   Reissu oli ihana ja piristävä todellakin!

   Poista
 4. Eipä tullut käytyä, ei jotenkin jaksanut, vaikka tuossa nurkalla oisivat olleet. Lehdistä luin erinäisiä juttuja ja katsoin kuvia-ei oo mun juttu ollenkaan.
  Kiva että esitit kritiikkiä, hirveen harvoin kukaan sanoo muuta kun että "ihanaa ja Hulppeita".. sitäpaitsi sun kysymykset oli kyllä ihan perusteltuja; ikkuna kellarissa maan alla?? Whaaaaat??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noi nykytalot on jotain aivan omituista minun mielestä... useimmista en tykänny todellakaan. Ne ratkaisut oli aivan kä-sit-tä-mät-tö-mi-ä... esim juuri toi kellarin ikkuna oli jotain, mikä meni kerta kaikkiaan yli mun ymmärryksen, että miten täällä Suomen oloissa tommonen on laitettu, voi hyvää päivää... ja sitten se lasinen kylppäri, voi apua...

   Sen sijaan toi Harunire oli kyllä niin pus ja laaav ja iiihana, ja samoin oli kyllä se maalaisromanttisesti sisustettu Tiilerikoti, siellä oli monen monta aivan hurmaavaa juttua ja pintaa! Mutta noi olikin sellasia jotenkin maanläheisiä ja loppujen lopuksi kovin tavallisia ja mukavan oloisia ja kotoisia. (Mutta esim yksi tuttuni sanoi, kun ylistin ja näytin sitä esitettä Haruniresta, että hänen mielestä ei ollut kotoisa vaan liian kliininen ja vaalea - että niin me tykkäämme erilaisista asioista varmaan jokainen!)

   Olihan siellä monissa paikoissa sellasia "ihan kivoja" juttuja, mutta ei ollu minunlaisia koteja kyllä oikein mikään... Itse asiassa siinä Tiilerissäkin mietin, että siis kuinka isot tilat tarvii kaksi ikäihmistä?? Ööö, olikohan siinäkin kolme makkaria, en muista mut ainakin kaksi... yksi molemmille?? Kun siis mun oma ajatus on, että sit joskus kun ollaan miehen kanssa kaksin, me ei tarvittais enää kuin tupakeittiö, makkari ja pesutilat, ja se olis sit siinä...

   Mä en vaan tajua turhan tilan tarvista (ja halua maksaa siitä tyhjästä tilasta), en sitä että joka makkariin on oma kylppäri, en noita isoja ikkunapintoja - siis saa olla valoa ja avaruutta, mutta en tajua sitä näyteikkunafiilistä mitä uusissa taloissa tupataan tekemään - ja siis talot on kuitenkin aivan vierekkäin, että "hei vaan kaikki naapurit sitten talvella, kun asumme täällä valaistussa akvaariossamme"... En siis todellakaan kaipaa hulppeutta, vaan käytännöllisyyttä ja mielellään myös ekologisuutta. Tavallisuutta!

   Ehkä mä tosiaan vaan oon aika juntti, enkä näe niitä hienouksia mitä taloissa oli...?? Mutta rehellisesti sanottuna ei ne useimmat minun mielestä mitenkään kummoisia olleet. Ihme laatikoita joissa oli ihme ratkaisuja. =D Oma koti paras koti. =D

   Poista
 5. Kasarikoti toi mieleen monta muistoa! Olisi varmaan ollut hauska käydä messuilemassa, mutta eipä käyty.

  Tykkään muuten lasista (ja puusta) sisustuksessa, mutta en kyllä haluaisi lasia ihan noin runsaasti käyttää. Lasiseinät kylpyhuoneesa ovat kyllä ehdottomasti liikaa. Uima-allas olisi kyllä mukava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistoja suorastaan tulvi mieleen siellä niitä kaikkia juttuja katsellessa. Voi että, kyllä ne näyttää nyt ihan kauheilta kaikki... onkohan joskus 20 vuoden kuluttua nää tämän päivän jutut ihmisten mielestä ihan järkkyjä??

   Kyllä minustakin lasi ja ne isot ja isohkot ikkunat oli tavallaan kivoja, mutta mä taidan olla niin paljon enemmän käytännön kuin kauneuden kannattaja, että ajattelin joka kerta vaan niitä hankaluuksia. Ja siis toi lasikylppäri nyt oli jotain aivan älytöntä, minun mielestä. Puu on mulle tosi mieluista, mutta lähinnä kuitenkin maalattuna versiona. Joka tapauksessa toi Harunire oli aivan uskomattoman ihana, vaikka olikin sellasta puunväristä puuta, vain vähän valkaistuna.

   Uima-allas kelpais mullekin - ollaan monta vuotta mietitty tehtäiskö sellanen tai hommattaisko ees sellanen liikuteltava versio (jollainen meillä on aiemmin ollutkin joskus) mutta eipä vaan saada aikaan... "mikä yllätys" Ehkä ensi kesänä??

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥