sunnuntai 27. syyskuuta 2015

täällä taas


Kolmen vapaapäivän kolmas päivä menossa. Ihanasti on saanu lepuuttaa hermoa ja silleesti. Olen saanu aikaankin jotain juttuja, mitkä on tosi pitkään odotellu tekijäänsä... esimerkiksi nämä:


...jotka ovat siis vanhoja valokuvakansioita, mitkä päällystin kankailla. Niistä tuli kyllä aika ihanat, mutta totta puhuakseni noi viisi kansiota ei riitä yhtään mihinkään. Mulla on sellanen visio, että päällystäisin kaikki vanhat kansiot erilaisilla mustapohjaisilla kankailla ja sitten ne näyttäis kivoilta kun sais joskus niihin ne valokuvat sisään ja kansiot lopulta tuonne olkkarin kaappiin. 

Kuvat on tällä hetkellä tässä:


Äkkilaskelmalta siinä on noin 2500 kuvaa vuosilta 1995-2006 ja sitten siitä eteenpäin ne kaikki loput tuhannet valokuvat onkin tietokoneella. Olen perannut sekä noita paperikuvia että koneella olevia kuvia todella rankalla kädellä aina silloin tällöin joutessani, mutta silti niitä on aika älyttömästi. On jotenkin aika vaikeaa se perkaaminen... mutta kuitenkin mielestäni tarpeellista, koska kerta kaikkiaan kukaan ei vaan tarvii tuhansia kuvia. Tai öö, kymmeniä tuhansia. Sillä tuhansia niitä on edelleenkin.

Vaikka tuntuukin melkein mahdottomalta, niin jostain kai tuo homma vaan pitää aloittaa, ja puhdetta siinä kyllä sitten riittääkin toviksi, että valmiiksi asti pääsen. En tiedä oikein vielä, että miten käytännössä tämän projektin toteutan, muuten kuin että aloitan noista kuvista ja kansioista ja sitten tarpeen mukaan päällystän lisää kansioita (joita kyllä löytyy vielä vaikka miten paljon...) ja sitten teetän niitä koneella olevia kuvia jonkunlaisella tahdilla... sitten joskus, kun sinne asti pääsen. Toivottavasti mun mustavalkoinen visioni on siinä vaiheessa vielä hyvältä tuntunut idea...


Olen myös tehnyt puutarhatöitä. Hahhahhah... Eli olen poistanut (viimein) padasta kesäkukkaset, ne marketat, jotka olikin jo venähtäneet sellasiksi ehkä 60cm korkeiksi. Koitin sillon alussa vähän nyppiä niitä kuolleita kukkasia pois, mutta kas kummaa, kun se sitten unohtui vallan.. Mutta näytti ne silti kukkivan, joskin tosiaan myös kasvattivat aika korkeat varret, liekkö sen vuoksi juurikin, etten hoitanut niitä mitenkään.

No eilen sitten ostettiin uudet kukkaset pataa varten. Saa nähdä, milloin koittaa päivä, jolloin ne pääsee paikalleen... No ei vaiskaan, koitan kyllä tänään saada ne laitettua, ulkona on niin ihana ilmakin, että lienee pakko mennä vähän ulos jossain kohtaa. Ihan kiva on saada oven pieleen nätti kukkapata. Jollain oli idea - oliko se Krissellä? - että laittaa kukkien keskelle lyhdyn; taidan kokeilla samaa.


Mä olen tässä hiljaiseloni aikana lähinnä lukenut kasapäin kirjoja ja myös sortunut vähän shoppailemaan. Siis ihan sellasia pienehköjä juttuja kotiin, esimerkiksi nuo ihanat kynttiläkipot sekä myös tällaiset:


Ja molemmat siis täältä:


..eli tietenkin Habitaresta, jossa myös minä ihan ekaa kertaa elämässäni kävin, kun sain Ruusan arvonnasta palkinnoksi lipun. Sain mukaan Helsingissä asuvan ystäväni, ja olihan siellä ihan kivaa yhdessä pyöriskellä. Mä en siis ole koskaan vastaavassa käynyt, joten en tiennyt mitä odottaa, eli en osaa sanoa oliko hienommat vai huonommat systeemit kuin aiemmin. Minusta ihan jees, tosin eniten mua kiinnosti se osasto, missä oli kaikkee kivaa sälää myytävänä. Noiden kynttiläkippojen lisäksi ostin myös pari korttia ja sit sellasen keraamisen raastimen, jota en tosin ole vielä käyttänyt, saakin nähdä päätyykö se vielä jollekulle joululahjaksi...


Olen myös kotona tehnyt vähän jotain. Esimerkiksi sain palautettua olkkariin taas tuon ihanan turkoosin värin, kun silmiä alkoi lopulta niin paljon särkeä ne oranssit sohvanpäälliset, että oli pakko tarttua siihenkin toimeen ja vaihtaa päälliset. Olen shoppaillut myös tollasen ihanan pienen tyynynpäällisen, mua jostain syystä vaan niin kovasti kiehtoo tuo kuosi, tuollanen "marokkolainen" tai miksi sitä sanois. 

Minusta nuo aiemmissa kuvissa olevat kynttiläkipotkin on jollain lailla samaa tyyliä (vaikkei ehkä oikeesti ole lähellekään, mutta minun mielessä nää on jotenkin samantyyliset...). Mustavalkoisuus on jo pidemmän aikaa kiehtonut mua muutenkin, ja nyt tein yhdestä pidempään mietitystä ajatuksesta totta, kun ostelin myös muutamat mustat astiat:


...eli nuo Teema-kupit, joita hommasin 6kpl. Mulla on aika sekalaisia noi kupit, on monenlaista kuviota, mutta niitä yhdistää kuitenkin tuo musta. Ja noista kaikista tykkään niin kovin, etten ees haaveile, että olis vain yhdenlaisia kuppeja. Niin, ostin myös sit Ikeasta mustia lautasia, ne tuo kans kivasti särmää astiakaappiin. Ja on se aina jotenkin piristävää, kun on jotain uutta, ees vaikka miten pientä. (Tuo ihan oikeanreunimmainen muki on muuten myös mielestäni tollasta "marokkolaista" tyyliä... tykkään siitäkin tosi paljon.)

Vaikka olenkin vähän sellanen kulutusvastainen, en voi mitään sille, että välillä iskee jonkinlainen ostomania ja tekee mieli vähän shoppailla... useimmiten ne mun kohteet sitten on just tollasta; kuppeja, lautasia, kynttiläkippoja... Ja äskettäin ostin myös useampia lakanoita, kun oli niin kertakaikkisen edullisia. Meillä kun on paripeitto, niin siihen ei ihan aina löydykään niin helposti pussilakanoita, mutta nyt sorruin ostamaan oikein sitten kolme settiä, kun maksoivat jotain 26€/setti (pussilakana+tyynyliinat). Ja kun olivat niin ihaniakin:


Jotexilta siis löytyivät, mulla on jo aiemmin ollut tuollanen tummansininen versio, nyt ostin sitten turkoosit, punaiset ja vielä vaaleanharmaatkin... Tuntui kyllä ehkä pikkuisen liioitellulta ostaa noin monet, mutta no... niistä piisaa nyt sitten pitkäksi aikaa. Ja voin laittaa vanhan erittäin väsähtäneen pussilakanan muihin tehtäviin... (eli todennäköisesti miehelle autotalliin johonkin peittelyhommiin)


Mä en oikein hirveesti ole innostunut mistään retroiluista taikka kirkkaista väreistä, mutta tuollaset pelikortit nappasin kuitenkin mukaan silloin, kun äitini huushollia tyhjennettiin. Aina välillä katselen noita ja mietin, miten ne hyödyntäisin... Voisin hyvin kuvitella nämä jonkun värikkään kodin lastenhuoneen seinälle tauluksi, mutta osaanko kuvitella niitä meille, en tiiä... En kuitenkaan raaski poiskaan laittaa, on ne jotenkin niin kivat.


Laitetaan nyt vielä kauniiksi lopuksi kuva minun parhaasta ystävästäni, eli suklaalevystä. =) Voi ihme, miten paljon ihmiseen tuota suklaata voikin mahtua... Puolustelen suklaaholistiuttani sillä, että tuo on kuitenkin 80-prosenttista versiota, eli to-del-la terveellistä... Niinpä niin. Mutta no, jotain iloja pitää ihmisellä elämässä olla, eikö niin?

Aurinkoista sunnuntaita kaikille, mä koitan nyt patistella itseni sinne pihalle istutushommiin...

Heli

12 kommenttia :

  1. Ompa siinä sulla urakkaa valokuvien kanssa.. Nyt täytyy ottaa itseä niskasta kiinni, ettei tilanne repsahda-on nimittäin itellä laiteltavana Pikku-Ruusan valokuvat about puolivuotiaasta asti.. ja lisää tulee.
    Ihania juttuja olet ostellut, marokko näyttäs natsaavan turkoosin kanssa ihanasti!
    Kiva, että viihdyit Habitaressa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on urakkaa, on. Ota ihmeessä tavaksesi laitella kuvia aika ajoin järjestykseen, tää tällainen jättiurakka ei sitten ole odottamassa.. Toisaalta mulla kyllä siis on ollu kaikki noi kuvat kansioissa aiemmin, mutta sitten päätin vähän uudistaa systeemiä ja perata turhia (eli erittäin samanlaisia kuvia peräperää...) pois ja laitella niitä uudelleen kivemmin... ja siitä tää räjähdys sitten tulikin. Digikuvien teettäminen on alkuvuosien jälkeen jäänyt aivan totaalisesti, nyt on niiden kanssa sitten melkoinen rupeama, jos niitä aion paperikuviksi saada. Kalliiksikin tulee, voi karmeus sentään. Kuitenkin on halvempi teettää kuvat tollasiksi paperikuviksi kuin vaikkapa kirjoiksi. Toisaalta mä kyllä oikeesti tykkään tollasesta puuhasta, alkuun pääseminen vaan on aika tuskaista, etenkin kun olen tällanen jahkaaja, että miten tää nyt kannattais tehdä...

      Marokko ja turkoosi (ja mustavalkoinen) on ehkä mulla tällä hetkellä ne jutut...

      Ja asiasta viidenteen, ajattelin itse asiassa juurikin sinua ja teidän kotia noiden värikkäiden korttien kanssa, että teille ne varmaan olis just omiaan.

      Kiitos vielä Habitare-lipusta, kyllä siellä oli oikein kiva käydä!

      Poista
  2. Huh huh jopas on sulla urakka aikamoinen :D Ei vaan samaa urakkaa sitä tehdään täälläkin,pikkuhiljaa entisiä kuvia albumeihin.Ja ku se homma on tehty,on tarkoitus teetättää 2014-2015 vuosilta kuvat ja laittaa nekin albumeihin. Sit ku sais kuvat vielä koneelta muisti-tikulle,oisin tyytyväinen. Pikkuhiljaa hyvä tulee :D Ja aattele,sitä kuvien määrää,ku albumeitaki on 1 per nenä(vähintään)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on tosi hyvällä mallilla hommat, jos on ainoastaan parin vuoden kuvat oottelemassa koneella teettämistä!! Ihan mahtavaa!! Etenkin kun vielä tietää, miten iso sakki teitä on... kuviakin varmasti sitten senkin edestä. Mutta on ne kuvat vaan niin kivoja, ihana katsella niitä vuosien päästä ja palailla muistoihin. ♥

      Poista
  3. Ihania kyllä noi marokko-kuviot, ymmärrän hyvin himosi niihin (mä himoitsen edelleen sitä hopeanväristä marokkolaista tarjotinpöytää ;) ) <3 ja siis miten tyylikkäät voi mustat teemat olla!! Oon ihan ällikällä lyöty!
    Mä en oo ikinä ollut habitaressa, mutta olis kyllä kiva joskus käydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sellanen marokko-pöytä on kyllä tosi ihana, mä kanssa sitä aina kuolaan jos jossain näen, vaikka en osaakaan sellasta kuvitella meille.

      Noi mustat Teemat on oikeesti minustakin hienot. Oon niitä miettiny jo pitkään, mutta vasta nyt ostin. Tykkään sellasesta romanttisesta tyylistä kovasti, mutta jotenkin just noi kupit kuitenkin myös kiehtoo - välttämättä en tahdo mitään muuta Teemaa itelleni kuitenkaan. Noi on just sopiva säväys ja särmä meidän muuten melko romanttiseen astiatyyliin.

      No ensi vuonna sitten porukalla Habitareen??? Se ei ollu ees kovin kallista, liput jotain alle 20€. Suunnitellaanko???

      Poista
  4. Aivan ihanat albumit. Tsemppiä urakkaan :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja tsempeistä! Vielä en ole saanu ensimmäistäkään kuvaa laitettua, mutta jospa lähipäivinä... Pitää jättää nyt kirjaston kirjat hakematta, että malttaa tehdä muutakin kuin lukea.

      Mukavaa viikkoa sullekin!

      Poista
  5. Mulla on kans meneillään joku ihme "kulutushysteria"! Oon ostanut muutamat verhot ja maton ostoa suunnittelen. Tosin olkkaariin olen ostanut verhot viimeksi varmaan 10 vuotta sitten. Samat on roikkunut ikkunoissa, välillä olen vain pessyt. Ehkä olikin jo aika vaihtaa.
    Kirppistellyt olen kans ahkerasti ja ihan hyviä löytöjäkin olen tehnyt. Ja ostinhan 6:den hengen ruokailuryhmän. Käytettynä tosi, mutta kuitenkin. Mutta on ollut ihanan piristävää laittaa kotia nätiksi, kaikkien näiden synkkien uutisten vastapainoksi.

    En ole myös koskaan käynyt Habitaressa. Täytyisi joskus lähteä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta ostit verhot ja taas ostat!! =D Ei vaan, joskus vaan on niin mukavaa ollakin vähän kulutushysteerinen. Eikös ne sano, että sillein se maailma pyörii, että aina vaan ostellaan ja ostellaan... Mä kun en yleensä paljoa ostele, ja etenkin viime talvi oli niin hiivatin hirveetä köyhäilyä, niin nyt kun palkat juoksee ja välillä on vähän rahaakin, on aivan ihana vähän jotain ostella. Ei nuo nyt kuitenkaan mitään ihan turhaa hölöpölöä edes ole, vaan tarpeellista tavaraa.

      Kirpparilta en edelleenkään suuremmin ostele... Tosin kesällä lankesin ostamaan kauheen kasan sellasia retrokuosisia lastenvaatteita mummon pienelle murulle - en kyllä tiedä, ovatko käyttäneet niitä laisinkaan. No, ehkä ne sitten voi vaikka myydä pois, uskoisin, että hyvin menevät kaupaksi, kun ovat kunnon merkkikamaa ja tällä hetkellä tuntuvat olevan tosi suosittuja.

      Habitare oli ihan kiva. Siellä oli samaan aikaan myös antiikkimessut, ne varmaan olis kiinnostanu sua!

      Poista
  6. Hetki taitaa vierähtää ennen kuin nuo kuvat on järjestetty... Itsellä muuten samainen urakka edessä. Aina löytyy jotain muuta puuhaa. :D Kiva, kun päivitit taas. :) Ihanaa pian alkavaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, hetki ja toinen ja ehkä kolmaskin... =D Nyt on kolme kansiollista kuvia laitettuna, ja huoh, niitä lähti tuolta laatikosta ehkä sellanen 8cm kokoinen setti... eli melkein ei huomaa edes, että sieltä on jotain otettu pois. Kuinkahan älyttömän monta kymmentä kansiota mä tarviin...??

      Ja hups, viikonloppu jo menikin. Mä olin töissä pe, la ja su (ja tänään, huomenna ja ylihuomennakin vielä...) enkä tainnut edes konetta aukaista sinä aikana, siksi tuo sinun kommenttikin vasta nyt tulee julkaistuksi. Kiva kun kävit! =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥