perjantai 25. maaliskuuta 2016

Taideruukissa


Eilen tapasimme bloginaisten kesken. Tällä kertaa Jessica järjesti meille kutsun Taideruukkiin Kuusankoskella. Ihan täytyy häpeäkseni tunnustaa, etten ole koskaan ennen käynyt siellä, vaikka asun vain noin 10 km päässä...

Taideruukki on kyllä tosi mielenkiintoinen paikka. Alue on vanhaa tehdasmiljöötä - lopetettu tehdas siis. Ihanaa vanhaa ja rouheaa tiilipintaa sekä suurista saleista tehtyjä pieniä puoteja. Me tutustuimme nyt kolmeen yritykseen, mutta niiden lisäksi löytyy vaikka mitä muutakin: taidetta, käsitöitä, valokuvaajia, suunnittelutoimistoja, entisöijiä... Lisäksi lähirakennuksissa on ainakin tanssistudio, luomuleipomo ja kirpputori. Tulossa on myös kahvila ja terassi, joten alueella voi viettää hetken jos toisenkin kiertelemällä taidenäyttelyssä ja putiikeissa ja jatkossa lisäksi istumalla sitten vaikka kahvilla. 

Taideruukki on avoinna ympäri vuoden ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia esimerkiksi jouluna, pääsiäisenä ja kesäkaudella. Löydät enemmän tietoja tapahtumista vaikkapa Facebookista.


Meidät otettiin vastaan lämpimien halausten kera ja istutettiin herkkujen äärelle. Alkumaljaksi saatiin tosi ihanaa sitruunaista limpparia, jota ostin myös kotiinviemiseksi sitten myöhemmin.

Tapaamamme naisyrittäjät Ulla , Anni ja Pia, olivat ihania ihmisiä, joilla oli huumori ja ilo herkässä. Joka puolella näkyi pieniä kivoja muistutuksia siitä, että elämä on kivaa!


Pöydän äärellä yrittäjät kertoivat enemmän itsestään ja yrityksistään, ja me bloggaajat avattiin vähän omien blogiemme taustoja. Meitähän on porukassamme moneen junaan, pääosa on kuitenkin lähinnä sisustusbloggaajia - itse taidan olla eniten tuosta valtavirrasta poikkeava, koska olen tällainen takakireä angstaaja, joka näyttää myös kodin sotkut ja muutenkin kirjottelee vähemmän positiivisella otteella...

No mutta palataanpa sitten niihin yrityksiin.


Anni kirjoitti aiemmin blogia nimeltä Anni's little corner, jonka "sivujuonteeksi" sitten syntyi tuo Creative corner, josta hänen ihana puotinsakin on sitten saanut nimensä. (Linkin takaa näet tosi hyviä kuvia koruista!) Puodissa on mm. noita hänen "alkuperäisiä" omia korujaan, joista ymmärtääkseni tämä hänen yrityksensä on alkunsa saanutkin. Lisäksi hänellä on myynnissä muidenkin tekijöiden tuotteita, ja esimerkiksi tuolla aiemmassa kuvassa näkyvä "hitsin pimpula"-taulu on sellaiselta yritykseltä kuin Mimage (klik).


Littlebit Design on Annin laajemmalti myynnissä oleva tuotemerkki (linkistä pääset myös nettikauppaan), joka pitää sisällään monenlaisia koruja: rannerenkaita, korviksia, riipuksia... Tykkäsin kovasti noista teksteistä, joista osa oli hyvinkin kantaaottavia. Kuvasta ei nyt näy, mutta esimerkiksi nuo oikeanpuoleisimmat jutut on korvikset, joissa toisessa lukee YES ja toisessa NO. Hauskat!


Noita Littlebit-koruja on myynnissä monessa paikassa (lista kuvassa oikealla) - käy ihmeessä kurkkaamassa, jos kyseisissä liikkeissä vierailet! Koruja saa myös nettikaupasta ja tietenkin myös tuolta Taideruukin myymälästä. Myymälän puoli on siis tuo Anni's Creative Corner, ja Annin työhuone sijaitsee heti siinä viereisessä huoneessa.


Annin puodin takaosassa sijaitsee Ullan työtila. Ulla tekee LETHERgo-yrityksessään monenlaisia koruja ja laukkuja kierrätysnahasta ja yhdistelee niihin hauskasti metallia - nimittäin prikkoja ja muttereita! Mielestäni tuotteiden idea on tosi hyvä ja kekseliäs ja arvostan sitä, että vanhasta tehdään uutta.

Harmikseni totesin kotona, että en ollut kuvannut näköjään noita nahkajuttuja lainkaan... (vegaani minussa vissiin kuitenkin sitten kiersi nahkatuotteet, vaikka kierrätysajatus onkin mielestäni todella loistava) Linkkaan kuitenkin teille Ullan verkkokaupan ja suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen, mikäli kierrätys ja persoonalliset nahkatuotteet ovat lähellä sydäntäsi!


Kolmas yrittäjä johon tutustuimme oli Pia, joka pitää White Capricorn Lifestyleputiikkia. Pia tekee myös monenlaista viestintä- ja sisustussuunnittelua putiikkinsa tiloissa. Puoti on tosi tyylikäs ja sieltä löytyy vaikka mitä ihanuuksia niin kotiin kuin herkuiksikin - esimerkiksi alkumaljaksi saamaamme sitruunalimpparia saa juuri täältä. Sisustukseen ja vaikka lahjaksikin täältä löytyisi kyllä vaikka mitä kivaa.


Koska olen melkoinen "anti-ostaja" ja lisäksi hyvin päättämätön, "kun olis niin monta kivaa juttua, mutta onko mulla nyt varaa ja onko tää nyt just tarpeellinen" jne jne jne... niin lopulta päädyin ostamaan vain ihanaa sitruunalimpparia. Ajatus on kyllä palata puoteihin jatkossa esimerkiksi silloin, kun on tarvista vaikkapa lahjalle tai tuliaiselle. Tulevien tapahtumien suhteen aion myös aktivoitua - voin kuvitella miten ihanat joulumarkkinat tuolla on!

Mikäli Sinä siellä ruudun äärellä suunnittelet kesälomalla jotain paikkaa, missä pistäytyä, suosittelen lämpimästi Taideruukkia! Se löytyy siis Kouvolan Kuusankoskelta, osoitteesta Kyminväylä 2. Tutustu tarkemmin yrityksiin ja alueeseen linkin takaa!

* * *

Me saatiin lähtiäisiksi vielä ihanat yllätyspussit ♥ Jokainen yrittäjä muisti meitä omanlaisellaan lahjalla. Tämä aamu alkoikin sitten tyylillä:


Ja ranteeseen pujotin aivan mahtavan ihanan korun:


Paljon kiitoksia ihanista muistamisista ja erittäin lämmin, kaunis ja suuri kiitos Anni, Ulla ja Pia, kun kutsuitte meidät vieraisille, kerroitte itsestänne ja yrityksistänne ja otitte meidät niin lämpimästi vastaan! ♥ Toivon teille ja yrityksillenne onnea ja menestystä jatkossakin siellä ihanassa Taideruukin miljöössä!

Kiitos seurasta myös Marikalle, Jessicalle ja Katjalle! ♥

Heli

10 kommenttia :

  1. Ensinnäkin, sinähän voit tituleerata itseäsi lifestyle-bloggaajaksi. Siihen kategoriaanhan mahtuu myös tuollaiset angstaajat! ='D

    Ihanalta vaikuttaa tuo Taideruukki yrittäjäpuoteineen. Noilla seuduilla en olekkaan koskaan käynyt, voisi yrittää vaikkapa kesällä lähteä tutustumaan!

    Sen jännä juttu, ettei lähellä olevia asioita huomaa, vaan aina lähtee kauemmas ostoksille ym.

    Hyvää pääsiäistä sulle! Ja #relax! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en halua tituleerata itteäni miksikään. Minusta ne sellaset lifestylet on niin teennäisiä juttuja... Olen siis ihan tavallinen angstaaja-bloggaaja vaan. =)

      Taideruukki on kyllä vierailun arvoinen paikka! Itse asiassa juurikin sinua ajattelin, kun olet taiteesta ja tuollasesta kiinnostunut. Käykää ihmeessä katsastamassa paikka! Itsekin pitää siihen alueeseen kyllä vielä paremmin tutustua.

      Relax-koru on ranteessa. Eilinen työpäivä oli kyllä ihan kamalaa ryntäilyä ja sinkoilua, mutta jos nää tulevat vapaapäivät nyt sitten osais olla vähän relax. Hyvää pääsiäisen jatkoa sulle!

      Poista
  2. Oi voi kun en päässyt mukaan... Aina vaan enemmän harmittaa! :/ Mutta onneksi tuonne voi mennä milloin vain muulloinkin. :) Noh, aukioloaikojen puitteissa. :D Toivon kyllä ihanille naisille menestystä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onneksi on lähellä ja pääsee toistekin. Mä kans toivon, että nämä naiset menestyy. Ihanaa, kun voi toteuttaa unelmansa!

      Poista
  3. Nää oli kivat treffit <3 Ja sitä todellakin mielellään tukee paikallisia pieniä yrittäjiä mieluummin kuin suuria marketteja tai kauppaketjuja. Näillä naisilla oli tosi hienoja juttuja ja upea miljöö tukenaan :)

    VastaaPoista
  4. Lämmin kiitos teidän porukalle vierailustanne. Oli ilo ottaa teidät vastaan ja mekin saimme hieman vaihtelua samalla omaan arkeemme. Meidän pienien yrittäjien huomioiminen tuntuu hyvältä ja saamme taas uutta energiaa jaksaaksemme tällä valitsemallamme tiellä. Ihanaa pääsiäistä ja aurinkoista kevättä toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Toivottavasti saatte meidän kautta lisää kävijöitä ja näkyvyyttä! Itsellenikin oli aivan vieras paikka ja ihan hämmästyin, mitä sieltä tiiliseinien sisältä löytyikään!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥